Το Inflection παρουσιάζει το δικό του μοντέλο AI και το YouTube ενσωματώνει το εργαλείο μεταγλώττισης

Γειά σου! 🙋 Έχουμε τις ακόλουθες ενημερώσεις προϊόντων για εσάς σήμερα! 📣

Δισεκατομμύρια ρέουν στην τεχνολογία AI

Ο τομέας της τεχνολογίας AI γνωρίζει σήμερα σημαντική ανάπτυξη. Την περασμένη εβδομάδα, αξιόλογες εταιρείες όπως η Dropbox Ventures, η Amazon, η Salesforce Ventures κ.λπ., πραγματοποίησαν σημαντικές επενδύσεις, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πίστωση εικόνας: analyticsinsight

Η Dropbox Ventures ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να υποστηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη προϊόντων με τεχνητή νοημοσύνη που διαμορφώνουν το μέλλον της εργασίας, ανακοίνωσε ένα επιχειρηματικό ταμείο 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Amazon Web Services έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης με επικεφαλής τους συνεργάτες και τους πελάτες της.

Η Salesforce Ventures έχει περιγράψει σχέδια για επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι αφιερωμένες στην ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

  Πώς να αποκλείσετε κανάλια στο YouTube

Για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, η Workday εισήγαγε πρόσφατα επιπλέον 250 εκατομμύρια δολάρια στο υπάρχον ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Η Accenture και η PwC έχουν κάνει σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τις επενδυτικές τους προθέσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με την Accenture να σχεδιάζει να επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια και την PwC να διαθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αντίστοιχα.

Το Inflection κάνει το ντεμπούτο του με το δικό του μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί την Google και το OpenAI LLM

Η Inflection, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από τους συνιδρυτές του LinkedIn και της DeepMind, έχει εξασφαλίσει σημαντική χρηματοδότηση ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων για να φέρει επανάσταση στις αλληλεπιδράσεις υπολογιστή-ανθρώπου.

Η εταιρεία παρουσίασε το εσωτερικά αναπτυγμένο γλωσσικό μοντέλο της, που ονομάζεται «Inflection-1». Αυτό το ισχυρό LLM είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το Pi.ai και σύντομα θα είναι προσβάσιμο μέσω ενός συνομιλητικού API. Το Inflection-1 έχει υποβληθεί σε εκτενή εκπαίδευση σε μεγάλα σύνολα δεδομένων χρησιμοποιώντας GPU NVIDIA H100.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη ροή ήχου υψηλής ποιότητας στο YouTube Music

Η Inflection αποκάλυψε το εναρκτήριο προϊόν της, τον Pi, έναν προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης. Το Pi έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας φιλικός και υποστηρικτικός σύντροφος, να συμμετέχει σε συζητήσεις, να παρέχει φιλικές συμβουλές και να παρέχει συνοπτικές πληροφορίες με φυσικό τρόπο.

Συγκρίσιμο σε μέγεθος και χωρητικότητα με το GPT-3.5, το Inflection-1 ανταγωνίζεται και δυνητικά ξεπερνά τα άλλα μοντέλα της κατηγορίας του. Η εταιρεία τεκμηριώνει αυτόν τον ισχυρισμό με ένα τεχνικό υπόμνημα που συγκρίνει σημεία αναφοράς διαφόρων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των GPT-3.5, LLaMA, Chinchilla και PaLM-540B».

Το YouTube εισήγαγε μια λειτουργία για την ενσωμάτωση πολυγλωσσικών κομματιών ήχου, παρέχοντας στους δημιουργούς τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν τη μεταγλώττιση στα νέα και τα υπάρχοντα βίντεό τους, επεκτείνοντας έτσι την απήχησή τους σε ένα ευρύτερο διεθνές κοινό.

  Διορθώστε τα βίντεο YouTube που δεν παίζονται σε Android

Πίστωση εικόνας: όριο

Επί του παρόντος, το YouTube δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους δημιουργούς να μεταγλωττίζουν αυτόματα τα βίντεό τους σε διαφορετικές γλώσσες.

Σε συνεργασία με το Aloud, μια υπηρεσία μεταγλώττισης βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε εντός της εσωτερικής θερμοκοιτίδας Area 120 της Google, το YouTube εξερευνά αυτή τη νέα λειτουργία.

Το TechCrunch αναφέρει ότι πάνω από 10.000 βίντεο σε 70+ γλώσσες έχουν μεταγλωττιστεί από δημιουργούς χρησιμοποιώντας το Aloud. Τους εξοικονομεί χρόνο και χρήμα σε σύγκριση με τους εξωτερικούς παρόχους μεταγλώττισης.