Τι πρέπει να κάνετε όταν ένα CAPTCHA δεν λειτουργεί ή αποτυγχάνει συνεχώς;

Τα CAPTCHA αποτρέπουν την αυτοματοποιημένη επισκεψιμότητα ή άλλη καταχρηστική δραστηριότητα ιστότοπου απαιτώντας από τους χρήστες να αυτοπροσδιορίζονται ως άνθρωποι. Παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά ανθεκτικά, μπορεί περιστασιακά να δυσλειτουργούν ή να σταματήσουν να λειτουργούν.

Εάν μια CAPTCHA δεν λειτουργεί στο τέλος σας, μπορεί να έχετε συμπληρώσει λάθος τη δοκιμή, οι επεκτάσεις ενδέχεται να παρεμβαίνουν στη διαδικασία, ενδέχεται να μην είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, η διεύθυνση IP σας μπορεί να έχει αποκλειστεί ή το πρόγραμμα περιήγησής σας απαρχαιωμένος.

Ακολουθούν ορισμένες διορθώσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε για να επιλύσετε το υποκείμενο ζήτημα και να λειτουργήσει ξανά το CAPTCHA.

1. Εκτελέστε βασικούς ελέγχους και επιδιορθώσεις

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων, εκτελέστε τους παρακάτω ελέγχους και διορθώσεις, καθώς ενδέχεται να επιλύσουν το πρόβλημα αμέσως:

  • Κλείστε την ιστοσελίδα όπου το CAPTCHA δεν λειτουργεί και ανοίξτε την ξανά.
  • Κλείστε και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να διορθώσετε τυχόν προσωρινά προβλήματα.
  • Ελέγξτε άλλες ανοιχτές καρτέλες για να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα επαλήθευσης CAPTCHA δεν ανοίγει περισσότερες από μία φορές. Εάν είναι ανοιχτό δύο ή περισσότερες φορές, κλείστε όλες τις καρτέλες εκτός από αυτήν που περιέχει την ιστοσελίδα που σκοπεύετε να επισκεφτείτε.

2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει σωστά το CAPTCHA

Καθώς τα ρομπότ γίνονται ολοένα και πιο ικανά στο να μαντεύουν CAPTCHA κειμένου, η Google έχει προσθέσει περισσότερα οπτικά στοιχεία για να τα κάνει πιο δύσκολο να μαντέψουν. Τα CAPTCHA που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι τόσο δημιουργικά που μπορούν να μπερδέψουν ακόμη και τους ανθρώπους.

  Fix Sea of ​​Thieves Services είναι προσωρινά μη διαθέσιμες Lavenderbeard

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπετε το CAPTCHA που σας εμποδίζει να περάσετε, μπορεί να το συμπληρώνετε εσφαλμένα. Επομένως, κοιτάξτε το από διαφορετικές οπτικές γωνίες και δείτε αν μπορείτε να το λύσετε. Εάν έχετε αμφιβολίες, ζητήστε προτάσεις από κάποιον άλλο.

Ωστόσο, εάν είστε απολύτως βέβαιοι ότι συμπληρώσατε σωστά το CAPTCHA, αλλά αρνείται να σας αφήσει να περάσετε ή το CAPTCHA δεν φορτώνεται καθόλου, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

3. Βεβαιωθείτε ότι το Διαδίκτυο είναι ακόμα συνδεδεμένο

Κατά τη συμπλήρωση του CAPTCHA, η συσκευή σας πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Εάν το Διαδίκτυο αποσυνδεθεί στη μέση της διαδικασίας επαλήθευσης, το CAPTCHA ενδέχεται να μην φορτώσει πλήρως, να παρουσιάσει σφάλμα ή να αποτύχει.

Για να αποκλείσετε αυτήν την πιθανότητα, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Εάν είναι ήδη συνδεδεμένο, ελέγξτε τη σταθερότητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Εάν η σύνδεση είναι σταθερή, το πρόβλημα δεν οφείλεται στο διαδίκτυο, επομένως εκτελέστε τους υπόλοιπους ελέγχους.

4. Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις αυτόματης επίλυσης CAPTCHA

Οι επεκτάσεις επίλυσης CAPTCHA γεμίζουν αυτόματα τα CAPTCHA, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια στους χρήστες. Ορισμένα από αυτά σας επιτρέπουν ακόμη και να παρακάμψετε τη διαδικασία επαλήθευσης.

Αν και αυτές οι επεκτάσεις μπορεί να είναι χρήσιμες, είναι γνωστό ότι παρεμβαίνουν στη διαδικασία επαλήθευσης CAPTCHA, με αποτέλεσμα να αποτυγχάνει ή απλώς να μην εμφανίζεται. Για να μην συμβεί αυτό, απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις αυτόματης επίλυσης CAPTCHA που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Η διαδικασία αφαίρεσης ή απενεργοποίησης επεκτάσεων είναι απλή. Επομένως, απενεργοποιήστε τα, ανανεώστε τη σελίδα και συμπληρώστε ξανά το CAPTCHA. Εάν το πρόβλημα παραμένει, επανεκκινήστε το δρομολογητή σας.

  Εύρεση της κατάλληλης εφαρμογής για τις ανάγκες του έργου σας

5. Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας

Το reCAPTCHA της Google μπορεί επίσης να αποτύχει να λειτουργήσει ή να σας εμποδίσει να περάσετε τον έλεγχο επαλήθευσης εάν η διεύθυνση IP σας αποκλειστεί για ύποπτη δραστηριότητα. Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα εάν δεν εκκαθαρίσετε τη μνήμη cache του δρομολογητή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να εξαλείψετε και τις δύο δυνατότητες, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον δρομολογητή σας, ο οποίος θα εκχωρήσει στη συσκευή σας μια νέα διεύθυνση IP και θα διαγράψει την προσωρινή μνήμη της, επιλύοντας ενδεχομένως το πρόβλημα.

6. Απενεργοποιήστε το VPN ή τον διακομιστή μεσολάβησης

Η χρήση ενός VPN καλύπτει τη διεύθυνση IP σας, η οποία κρύβει την τοποθεσία σας και κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας, η οποία κρύβει τη δραστηριότητα περιήγησής σας, καθιστώντας την εμπειρία περιήγησής σας ασφαλέστερη.

Συνήθως, τα δωρεάν VPN σάς εκχωρούν μια κοινόχρηστη διεύθυνση IP, πράγμα που σημαίνει ότι άλλοι χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στον ίδιο διακομιστή χρησιμοποιούν επίσης την ίδια διεύθυνση. Εάν η Google επισημάνει τη δραστηριότητα ενός χρήστη για οποιονδήποτε λόγο, θα μεταβιβαστεί σε εσάς εάν συνδεθείτε στον διακομιστή της Google με την ίδια διεύθυνση IP.

Εξαιτίας αυτού, παρόλο που ένα VPN μπορεί να βελτιώσει το απόρρητό σας, η κοινόχρηστη διεύθυνση IP μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του reCAPTCHA. Επομένως, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε όλους τους διακομιστές VPN ή μεσολάβησης που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

7. Αλλάξτε το προφίλ του προγράμματος περιήγησής σας

Η περιήγηση στον ιστό ως επισκέπτης ή η συσχέτιση του email σας με το προφίλ του προγράμματος περιήγησής σας με σημαία από την Google, τη Microsoft ή άλλο πάροχο μπορεί επίσης να εμποδίσει τη διαδικασία επαλήθευσης. Για να αποκλείσετε αυτήν την πιθανότητα, ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:

  • Εάν έχετε συνδεθεί ως επισκέπτης, συνδεθείτε με τη διεύθυνση email σας.
  • Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι με λογαριασμό email, μεταβείτε σε άλλον.
  • Δοκιμάστε το Παράθυρο InPrivate ή την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης για να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για συγκεκριμένο πρόβλημα για το προφίλ.
  Πώς μπορώ να αποσυνδέσω τον λογαριασμό EA από το PS4

8. Ελέγξτε για θέματα που αφορούν τον ιστότοπο

Η Google απαιτεί από τους διαχειριστές να διαμορφώσουν το reCAPTCHA στον ιστότοπό τους για να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο επαλήθευσης. Εάν ο κάτοχος ενός ιστότοπου τον ρυθμίσει εσφαλμένα ή κάνει λάθος κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στο μπροστινό μέρος.

Επομένως, ο αποκλεισμός αυτής της πιθανότητας είναι ζωτικής σημασίας. Για να το κάνετε αυτό, επισκεφτείτε άλλες σελίδες στον ίδιο ιστότοπο. Όταν σας ζητηθεί να ολοκληρώσετε τον έλεγχο επαλήθευσης, δοκιμάστε να λύσετε το CAPTCHA και δείτε εάν λειτουργεί σωστά.

Εάν το πρόβλημα παραμένει σε όλες τις σελίδες ιστότοπου, πιθανότατα πρόκειται για πρόβλημα συγκεκριμένου ιστότοπου. Σε αυτήν την περίπτωση, αναφέρετε το πρόβλημα στον διαχειριστή του ιστότοπου.

9. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ενημερωμένο

Το πρόγραμμα περιήγησής σας θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένο για να απολαύσετε μια ομαλή εμπειρία περιήγησης. Εάν δεν ενημερώνετε τακτικά το πρόγραμμα περιήγησής σας, χάνετε σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα περιήγησής σας λιγότερο ασφαλές.

Χωρίς αυτές τις ενημερώσεις ασφαλείας, οι δυνατότητες ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης, όπως η επαλήθευση reCAPTCHA, ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά. Εξαιτίας αυτού, εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν σας βοήθησε να προσδιορίσετε την κύρια αιτία του προβλήματος, βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ενημερωμένο.

Για να ενημερώσετε το Google Chrome, κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, μεταβείτε στη Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome. Εάν μια ενημέρωση εκκρεμεί, το Chrome θα εγκαταστήσει αυτόματα την ενημέρωση ή θα εμφανιστεί ένα μήνυμα “Το Chrome είναι ενημερωμένο”, που θα υποδεικνύει ότι το πρόγραμμα περιήγησης είναι ενημερωμένο.

Ακριβώς όπως το Google Chrome, η διαδικασία ενημέρωσης του Mozilla Firefox και του Microsoft Edge διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Ολοκληρώστε με επιτυχία τη διαδικασία επαλήθευσης

Το να βλέπεις ένα CAPTCHA να αποτυγχάνει ή να μην εμφανίζεται σωστά μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ας ελπίσουμε ότι τώρα καταλαβαίνετε καλύτερα τι μπορεί να παρεμποδίσει τη διαδικασία επαλήθευσης. Εάν εφαρμόσετε τις διορθώσεις που αναφέρονται παραπάνω, πιθανότατα θα μπορέσετε να επιλύσετε το πρόβλημα και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα που αναζητάτε.