Τι είναι το Field Marketing και πώς να το κάνετε σωστά;

Θέλετε να αυξήσετε τη δημιουργία δυνητικών πελατών, τη μετατροπή δυνητικών πελατών και την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας; Πρέπει να δοκιμάσετε το μάρκετινγκ πεδίου! Θέτει το μήνυμα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επωνυμίας σας ανάμεσα σε πραγματικούς καταναλωτές.

Η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο από μεγάλο αριθμό καταναλωτών ευνόησε το ψηφιακό μάρκετινγκ. Αυτή η ιδέα μάρκετινγκ είναι καλή και προσιτή και οι περισσότερες επωνυμίες την ακολουθούν τυφλά.

Αλλά, εάν θέλετε να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας, πρέπει να δοκιμάσετε μοναδικές προσεγγίσεις. Το μάρκετινγκ πεδίου είναι αυτό που μπορείτε να εξετάσετε. Αν και δεν είναι κάτι καινούργιο. Η δημοτικότητα του ψηφιακού μάρκετινγκ το έχει επισκιάσει.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Field Marketing;

Το μάρκετινγκ πεδίου είναι μια ολοκληρωμένη πρακτική μάρκετινγκ που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια επωνυμία, να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση μιας υπάρχουσας επιχείρησης στο κοινό της και, τέλος, να βελτιώσετε τις άμεσες πωλήσεις.

Η λέξη “Πεδίο” προσδιορίζει ότι πραγματοποιείτε προσπάθειες μάρκετινγκ στον τομέα ή την τοποθεσία της επιχείρησής σας. Ως εκ τούτου, στο παρελθόν, αυτή η στρατηγική μάρκετινγκ περιοριζόταν στην κύρια καταναλωτική αγορά μιας εταιρείας στη χώρα της.

Ωστόσο, με την ανάπτυξη των παγκόσμιων logistics και του ηλεκτρονικού εμπορίου, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας μπορούν πλέον να εμφανίζονται στο εξωτερικό. Έτσι, το μάρκετινγκ πεδίου περιλαμβάνει πλέον τόσο τις τοπικές όσο και τις παγκόσμιες αγορές.

Το μάρκετινγκ πεδίου δεν είναι από μόνο του μια στρατηγική μάρκετινγκ αλλά μια συλλογή από εκδηλώσεις μάρκετινγκ. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:

  • Προϊόν από πόρτα σε πόρτα
  • Διαδηλώσεις στην άκρη του δρόμου
  • Χόκινγκ των προϊόντων σας σε κόμβους μεταφορών
  • Διανομή φυλλαδίων
  • Απευθυνόμενος σε μια συνάντηση ομάδας εστίασης
  • Χορηγία πολιτιστικών και θρησκευτικών φεστιβάλ
  • Διαφημίσεις πραγματικού κόσμου όπως διαφημιστικές πινακίδες, πινακίδες κ.λπ.

Ευθύνες ενός Field Marketer

Ένας έμπορος πεδίου ή ένα μέλος μιας τέτοιας ομάδας μάρκετινγκ θα εκτελεί ουσιαστικά τις ακόλουθες εργασίες:

  • Οργανώστε επιχειρηματικές εκδηλώσεις, εκστρατείες πεδίου και μηνύματα καταναλωτή που συνάδουν με τον γενικό στόχο της επωνυμίας.
  • Συνεργαστείτε στενά με τις επιχειρηματικές ομάδες όπως προϊόντα, πωλήσεις, χρηματοδότηση, ηγεσία, ψηφιακό μάρκετινγκ κ.λπ., για να αναπτύξετε και να εκτελέσετε δραστικές εκστρατείες μάρκετινγκ πεδίου.
  • Η ομάδα μάρκετινγκ πεδίου θα συμμετάσχει επίσης στην ανάπτυξη καμπανιών κορυφαίας γενιάς, υποστηρίζοντας τη γραμμή πωλήσεων και βοηθώντας την ομάδα ψηφιακού μάρκετινγκ με δεδομένα πρώτης γραμμής.
  • Η ομάδα θα πρέπει επίσης να επικεντρωθεί στη διατήρηση της εικόνας της επωνυμίας σας στην αγορά και να μεταφέρει οποιαδήποτε νέα πληροφορία προϊόντος/υπηρεσίας σε υπάρχοντες πελάτες, επιχειρηματικούς πελάτες και υποψήφιους πελάτες.
  • Δημιουργήστε εβδομαδιαίες, μηνιαίες ή τριμηνιαίες αναφορές για να δώσετε στους διευθυντές επιχειρήσεων πραγματικά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της αγοράς, τις πωλήσεις μέσω εκδηλώσεων, τη δημιουργία δυνητικών πελατών μέσω επιδείξεων προϊόντων κ.λπ.
  10 καλύτερες πλατφόρμες φιλοξενίας για εφαρμογή Python

#1. Λιανικό Merchandising

Το λιανικό merchandising έχει να κάνει με την τοποθέτηση της επωνυμίας/προϊόντος/υπηρεσίας σας σε ένα περιβάλλον λιανικής. Μπορείτε να διανείμετε εμπορεύματα καταστημάτων λιανικής, όπως κράχτες ραφιών, ράφι ομιλητές, κλιπ επιγραφών, χειρολαβές πινακίδων, ετικέτες χειρός, θήκες ετικετών κ.λπ., με την επωνυμία ή το όνομα του προϊόντος σας.

Δημιουργήστε σχέσεις με τους λιανοπωλητές για να προβάλετε αυτό το υλικό στους πελάτες. Επίσης, εκτελέστε διαφημιστικές καμπάνιες εντός των καταστημάτων λιανικής, ώστε να εφοδιαστούν με το προϊόν σας πριν από την περίοδο των εορτών, ειδικές εκδηλώσεις κ.λπ. και να προβάλουν το προϊόν σας με μαγευτικό τρόπο.

Για να μην αναφέρουμε, προσπαθήστε να πείσετε τον πωλητή λιανικής να προωθήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας περισσότερο από τις αντίπαλες μάρκες σας.

#2. Χονδρικό Κτίριο Rapport

Στέλνετε τακτικά αντιπροσώπους μάρκετινγκ πεδίου, πράκτορες πωλήσεων κ.λπ., σε διάφορους χονδρεμπόρους. Οι αντιπρόσωποί σας πρέπει να πείσουν τους χονδρεμπόρους να προωθήσουν την επωνυμία σας όταν οι έμποροι λιανικής προμηθεύονται σχετικά προϊόντα από αυτούς.

Οι αντιπρόσωποι μπορούν επίσης να εξαγάγουν την κατάσταση της επωνυμίας σας στην αγορά από τους χονδρεμπόρους και να το αναφέρουν στην ομάδα μάρκετινγκ. Σας δίνει τη δυνατότητα να επιλύσετε τυχόν προβλήματα προϊόντων ή υπηρεσιών.

#3. Αμεσες πωλήσεις

Μπορείτε να δημιουργήσετε αναδυόμενα καταστήματα στα κέντρα των πόλεων για να πουλάτε προϊόντα απευθείας από το δικό σας κατάστημα. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό περιστασιακά για να δώσετε στους πελάτες την αίσθηση ότι αγοράζουν το προϊόν απευθείας από εσάς και θα μπορούσαν να διαβιβάσουν οποιαδήποτε ανατροφοδότηση θέλουν.

#4. Διανομή προσφοράς ή δωρεάν δειγμάτων

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα οφέλη της από στόμα σε στόμα προώθησης της επωνυμίας ή του προϊόντος σας διανέμοντας δωρεάν δείγματα ή δείγματα με μεγάλη έκπτωση.

Σε ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών αρέσει δωρεάν δείγματα. Δεν διστάζουν να μοιραστούν την εμπειρία χρήσης του προϊόντος με άλλους και πείθουν τους στενούς τους συνεργάτες να γίνουν πελάτες σας.

#5. Επίδειξη προϊόντων ή υπηρεσιών

Οι μεγάλες μάρκες τοποθετούν τα προϊόντα τους στη μέση ενός εμπορικού κέντρου ή ενός καταστήματος λιανικής για επίδειξη ειδικών ή αυτοεξυπηρέτησης. Εάν αρέσουν στον χρήστη οι λειτουργίες, θα μπορούσε να αγοράσει τα εμπορεύματα από έναν κοντινό λιανοπωλητή.

Ως εκ τούτου, μην παραλείψετε να αποκαλύψετε τις διευθύνσεις των κοντινών εμπόρων λιανικής όταν δίνετε μια επίδειξη προϊόντος.

#6. Έλεγχος της επωνυμίας/προϊόντος/υπηρεσίας σας στην αγορά

Ελέγχετε συχνά την απόδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας στην αγορά και εργαστείτε σε αυτά τα δεδομένα για να αυτοσχεδιάσετε τις προσφορές.

#7. Βιωματικό Μάρκετινγκ

Σε μια τέτοια δραστηριότητα μάρκετινγκ πεδίου, διοργανώνετε μια εκδήλωση που περιλαμβάνει υποψήφιους πελάτες και υπάρχοντες καταναλωτές της επωνυμίας σας. Τους αφήνετε να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που δημιουργούν μια μακροπρόθεσμη συναισθηματική σύνδεση με την επωνυμία σας.

Για παράδειγμα, εάν είστε εταιρεία παραγωγής σοκολάτας, θα μπορούσατε να ζητήσετε από τους συμμετέχοντες να βρουν νέες γεύσεις σε ένα πραγματικό εργαστήριο έρευνας τροφίμων.

#8. Guerilla Marketing

Το Guerilla Marketing περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Παρακολούθηση με τους υπάρχοντες πελάτες, ακρόαση των προβλημάτων τους, επίλυση των προβλημάτων τους και δημιουργία εμπιστοσύνης.
  • Δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων με καταναλωτές, επιχειρηματικούς πελάτες και υποψήφιους πελάτες, έτσι ώστε η επωνυμία σας να μπορεί να δημιουργεί πηγές εγγυημένων παραγγελιών πωλήσεων εβδομαδιαία ή μηνιαία.
  • Συνδυάζοντας όλες τις στρατηγικές μάρκετινγκ πεδίου για την επίτευξη της μέγιστης αφοσίωσης και πωλήσεων της επωνυμίας.
  10 καλοί πόροι για να μάθετε μεγάλα δεδομένα και Hadoop

#1. Συναντήσεις πελατών/υποψηφίων

Προσκαλέστε πελάτες, υποψήφιους πελάτες και υποψήφιους για συναντήσεις. Σε τέτοιες εκδηλώσεις, μπορείτε να συζητήσετε τα ζητήματα που επιλύει το προϊόν σας, να μάθετε τις προσδοκίες των καταναλωτών και να ενθαρρύνετε τους προσκεκλημένους να αγοράσουν το προϊόν σας επί τόπου.

Θα μπορούσατε επίσης να ανακατευθύνετε τους ενδιαφερόμενους πελάτες σε λιανοπωλητές, εάν η εταιρεία σας δεν πουλά προϊόντα/υπηρεσίες απευθείας.

#2. Διαδικτυακά σεμινάρια

Μπορείτε να οργανώσετε διαδικτυακά σεμινάρια προσκαλώντας ειδικούς της αγοράς, ειδικούς προϊόντων, αναλυτές, διευθύνοντες συμβούλους, πελάτες και δυνητικούς πελάτες. Στη συνέχεια, η ομάδα προϊόντων σας μπορεί να επιδείξει τις λειτουργίες του προϊόντος σας στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν για επιτόπιες επιδείξεις για να ολοκληρώσουν την αγορά. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για τις πωλήσεις από επιχείρηση σε επιχείρηση.

#3. συνέδρια

Μπορείτε να στείλετε τους εμπόρους του τομέα σας σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά συνέδρια που σχετίζονται με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Οι πράκτορες πρέπει να συναναστραφούν με τους συμμετέχοντες στο συνέδριο για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο δυνητικών πελατών. Μερικές φορές, μπορούν επίσης να παρουσιάσουν μια σύντομη επίδειξη προϊόντων και να συλλέξουν δεδομένα δυνητικού πελάτη για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

#4. Στρογγυλά τραπέζια

Σε μια τέτοια εκδήλωση, ένας ειδικός σε θέματα φιλοξενεί μια συζήτηση από εξέχοντα μέλη του κλάδου, πελάτες VIP και επιχειρηματικούς μαγνήτες. Η ιδέα είναι να επηρεάσετε το κοινό αξιοποιώντας τη δημοτικότητα του πάνελ.

Ωστόσο, πρέπει να εφαρμόσετε τακτικές αντάρτικου μάρκετινγκ για να συνεχίσετε με τους δυνητικούς πελάτες μέχρι να γίνουν πελάτες σας.

#5. Ομιλίες ειδικών στα ραδιόφωνα

Θα μπορούσατε να χορηγήσετε ραδιοφωνικές ομιλίες όπου μερικοί ειδικοί του κλάδου, παράγοντες επιρροής, κ.λπ., θα μιλήσουν για ένα πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από αυτό, θα προτείνουν επίσης το προϊόν σας ως βιώσιμη λύση σε τέτοια προβλήματα. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε τις διευθύνσεις καταστημάτων (ηλεκτρονικά ή φυσικά καταστήματα) όπου θα μπορούσαν να πάνε οι πελάτες για να αγοράσουν τα προϊόντα σας.

#6. Συμμετοχή σε Trade Expos

Θα μπορούσατε να ενισχύσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ πεδίου σας συμμετέχοντας σε τοπικές και παγκόσμιες εμπορικές εκθέσεις, εκθέσεις, κ.λπ. Σας βοηθά να αποκτήσετε μια παρουσία επωνυμίας, να συλλέξετε δυνητικούς πελάτες και να μετατρέψετε τους υποψήφιους επισκέπτες σε πελάτες.

#7. Εκδηλώσεις γκαλά και δείπνου

Οι μεγάλες επιχειρήσεις οργανώνουν συχνά γκαλά και δείπνα. Θα προσκαλούσαν πελάτες, υποψήφιους πελάτες και δυνητικούς πελάτες και θα συμμετείχαν μαζί τους σε μικρές συζητήσεις για να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές σχέσεις.

#8. Διοργάνωση εκδηλώσεων με επίκεντρο τον καταναλωτή

Ως μέρος της πρωτοβουλίας σας στο πεδίο μάρκετινγκ, μπορείτε να οργανώσετε ψυχαγωγικές και αθλητικές εκδηλώσεις όπου οι υποψήφιοι και οι αγοραστές θα συμμετέχουν άμεσα μαζί σας σε διασκεδαστικές εκδηλώσεις. Θα μπορούσατε επίσης να χαρίσετε εμπορεύματα επωνυμίας που αυξάνουν την παρουσία της επωνυμίας σας στον δημόσιο τομέα.

#9. Διοργάνωση Roadshows

Θα μπορούσατε επίσης να συνεργαστείτε με καλλιτέχνες, τραγουδιστές και διασημότητες για να οργανώσετε roadshows όπου η επωνυμία σας αποκτά άμεση δέσμευση με πολλούς υποψήφιους πελάτες και δυνητικούς πελάτες.

Μάρκετινγκ πεδίου μετά τον COVID-19

Αυτή η στρατηγική μάρκετινγκ βασίζεται ρητά στις κοινωνικές συγκεντρώσεις. Όσο περισσότεροι συμμετέχοντες περισσότεροι δυνητικοί πελάτες και περισσότερες πωλήσεις. Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 άλλαξε τον κανόνα. Από τις αρχές του 2020 έως τα τέλη του 2021, οι περισσότερες χώρες τηρούσαν ήπια έως επιθετικά lockdown.

Εξαιτίας αυτού, πολλές επιχειρήσεις έπρεπε να ακυρώσουν κάθε είδους εταιρικές συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων μάρκετινγκ πεδίου.

Όμως, το σενάριο άλλαξε πολύ το 2022 καθώς πολλές χώρες άρουν τα lockdown και τους κανονισμούς COVID-19. Τώρα, οι επιχειρήσεις μπορούν να προγραμματίσουν εκδηλώσεις μάρκετινγκ για την προώθηση της επωνυμίας, του προϊόντος και των υπηρεσιών τους.

  10 πλατφόρμες εξυπηρέτησης πελατών για αύξηση των ποσοστών διατήρησης

Οι έμποροι πεδίου έχουν γίνει ξαφνικά απασχολημένοι με πολλές καμπάνιες. Αυτό φαίνεται από μια έκθεση της Allied Market Research. Λέει ότι το 2020, η αξία της αγοράς εταιρικών εκδηλώσεων ήταν 95,30 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Μέχρι το 2030, αυτή η αξία θα γίνει 510,90 δισεκατομμύρια δολάρια, υποδηλώνοντας αύξηση CAGR κατά 17,3%.

Τα οφέλη του μάρκετινγκ πεδίου

Δημιουργήστε αναγνωρισιμότητα επωνυμίας

Αυτή η προσέγγιση μάρκετινγκ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας. Όταν συναντάτε τους πελάτες και τις προοπτικές σας σε διάφορες εκδηλώσεις, μπορείτε να κατανοήσετε την πραγματική αντίληψή τους για την επωνυμία σας.

Εάν το κοινό έχει λανθασμένες ιδέες για την επωνυμία σας, μπορείτε να το διορθώσετε αυτοπροσώπως.

Διαχείριση Δύσπιστων Πελατών

Οι δύσπιστοι πελάτες και οι πελάτες που γνωρίζουν την αγορά μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για τους λιανοπωλητές σας. Αντίθετα, μπορείτε να οργανώσετε μια εκδήλωση για τέτοιους υποψήφιους και να απαντήσετε τεχνικά στα ερωτήματά τους για να αντιμετωπίσετε τις αμφιβολίες τους.

Υποβοήθηση των προσπαθειών της ομάδας πωλήσεων

Η ομάδα πωλήσεων παρακολουθεί ήδη τις προοπτικές που δημιουργεί η ομάδα μάρκετινγκ από πολλές πηγές. Ενδέχεται να μην είναι σε θέση να διαχειριστούν αυτές τις εκδηλώσεις μάρκετινγκ για την οικοδόμηση αναγνωρισιμότητας επωνυμίας.

Εδώ, η ομάδα μάρκετινγκ πεδίου σας μπορεί να ασχοληθεί απευθείας με νέους υποψήφιους πελάτες μέχρι να είναι έτοιμοι να κλείσουν τη συμφωνία.

Οικοδόμηση σχέσεων

Η ομάδα μάρκετινγκ πεδίου σας μπορεί να δικτυωθεί με άλλους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, υποψήφιους πελάτες, ειδικούς προϊόντων, ηγέτες του κλάδου και πολλά άλλα. Τελικά, αυξάνει την παρουσία της επωνυμίας σας με νέα άτομα που θα μπορούσαν να κάνουν παθητικό μάρκετινγκ.

Παρέχει μετρήσιμα δεδομένα

Η ομάδα μάρκετινγκ μπορεί να συγκεντρώσει χρήσιμες πληροφορίες από τέτοιες εκδηλώσεις μάρκετινγκ. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα μοτίβο από αυτά τα δεδομένα για να αυτοσχεδιάσετε προϊόντα, να εξερευνήσετε νέες περιοχές κοινού, να τροποποιήσετε την τακτική μάρκετινγκ, να αναθεωρήσετε την τιμολόγηση κ.λπ.

Μάρκετινγκ πεδίου: Τι πρέπει να κάνετε

Κρατήστε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση

Όταν οι καταναλωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις προώθησης της επωνυμίας, σημαίνει ότι ενδιαφέρονται για το προϊόν. Ως εκ τούτου, πρέπει να συγκρίνετε τα δεδομένα των συμμετεχόντων και να τα διαβιβάσετε στην ομάδα πωλήσεων για παρακολούθηση.

Συνδυάστε ψηφιακό και πεδίο μάρκετινγκ

Πρέπει να εκτελείτε εκστρατείες πεδίου και ψηφιακού μάρκετινγκ ταυτόχρονα. Επειδή και οι δύο καμπάνιες μπορούν να επωφεληθούν η μία από την άλλη μοιράζοντας πληροφορίες αγοράς.

Δημιουργήστε ζωντανές εξασφαλίσεις μάρκετινγκ

Πρέπει να αναπτύξετε υλικό μάρκετινγκ για διαφορετικές βάσεις πελατών, όπως επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και γενικούς καταναλωτές.

Μάθετε από τον ανταγωνισμό και αυτοσχεδιάστε

Παρακολουθήστε εκδηλώσεις μάρκετινγκ πεδίου των αντίπαλων επωνυμιών σας. Μάθετε από τις στρατηγικές τους και αυτοσχεδιάστε τις δικές σας πάνω τους.

Πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε στο μάρκετινγκ πεδίου

Γενίκευση εμπορικών προϊόντων και υλικών μάρκετινγκ

Θα πρέπει να προσαρμόσετε το περιεχόμενο μάρκετινγκ και τα εμπορεύματά σας σύμφωνα με την κουλτούρα και τη γλώσσα του κοινού. Μπορεί να μην έχετε καλό αποτέλεσμα κάνοντας μάρκετινγκ πεδίου στα Αγγλικά σε γαλλικές, γερμανικές και ισπανόφωνες κοινότητες.

Έλλειψη κόστους-αποτελεσματικότητας

Πρέπει να σχεδιάσετε κατάλληλα την απόδοση επένδυσης (ROI) πριν διαθέσετε έναν τεράστιο προϋπολογισμό για το μάρκετινγκ πεδίου. Εάν το μερίδιο αγοράς του τομέα είναι το 10% των εσόδων σας, τότε διανέμετε αναλόγως έναν προϋπολογισμό μάρκετινγκ.

Αναβλητικότητα

Βεβαιωθείτε ότι οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ είναι πάντα έτοιμοι να οργανώσουν εκδηλώσεις πεδίου. Η τάση της αγοράς θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή και η ομάδα σας θα πρέπει να είναι στο έδαφος σχεδόν αμέσως για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να γίνει πρώτος.

Ασυνεπές περιεχόμενο μάρκετινγκ

Όλο το υλικό μάρκετινγκ, όπως φυλλάδια, φυλλάδια, διαφημίσεις, αφίσες και άλλα πρέπει να είναι συνεπές και ενημερωμένο.

συμπέρασμα

Η επιτυχία σας στην αγορά εξαρτάται από την ευρωστία της ομάδας μάρκετινγκ και τις τακτικές της. Ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν παραδοθεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μείγμα ψηφιακού μάρκετινγκ και πεδίου για να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος από άλλες.

Το μάρκετινγκ έχει να κάνει με τα δεδομένα. Συλλέξτε δεδομένα μέσω διαδικτυακού μάρκετινγκ και εφαρμόστε τα σε πραγματικές εκδηλώσεις, συναντήσεις καταναλωτών, στρογγυλά τραπέζια και πολλά άλλα.

Τελικά δημιουργείτε μια πλατφόρμα όπου η εταιρεία σας μπορεί να έχει μια προς ένα επικοινωνία με τους καταναλωτές, τις προοπτικές και τους δυνητικούς πελάτες σας. Οι συμβουλές μάρκετινγκ πεδίου που αναφέρονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε καλύτερη δέσμευση από τους ανταγωνιστές της επιχείρησής σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα πρότυπα Smartsheet για τον εξορθολογισμό των ψηφιακών και επιτόπιων καμπανιών μάρκετινγκ.