Τι είναι το Ethical Hacking;

Η ηθική παραβίαση ορίζεται ως οποιαδήποτε μορφή πειρατείας κατά την οποία γίνεται μια εξουσιοδοτημένη προσπάθεια να αποκτηθεί μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε δεδομένα, εφαρμογές ή συστήματα υπολογιστών. Είναι εξουσιοδοτημένο από τον κάτοχο του συστήματος που στοχεύει. Περιλαμβάνει την αντιγραφή των μεθόδων, των προοπτικών και των στρατηγικών των κακόβουλων επιτιθέμενων. Αυτή είναι η διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται προληπτικά μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή των συστημάτων από χάκερ με κακόβουλους ή κακόβουλους σκοπούς για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων. Εκτός από την αντιμετώπιση του ζητήματος του τι είναι η ηθική παραβίαση, θα συζητούσαμε επίσης αν είναι νομικό το ηθικό hacking, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του hacking και το εύρος του ethical hacking.

Τι είναι το Ethical Hacking;

Τώρα που έχετε μια βασική κατανόηση του τι είναι ηθικό hacking, ας το συζητήσουμε λεπτομερώς. Η ηθική παραβίαση είναι προγραμματισμένη, νόμιμη και εγκεκριμένη, καθώς βοηθά στην αντίσταση των επιθέσεων ή στην εκτροπή τους. Αυτή η πρακτική βοηθά στην αναγνώριση των κινδύνων ασφαλείας που μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν προτού ένας κακόβουλος εισβολέας έχει την ευκαιρία να τους εκμεταλλευτεί. Οι οργανισμοί που κατέχουν το δίκτυο ή το σύστημα δίνουν άδεια σε μηχανικούς Cyber ​​Security να εκτελούν τέτοιες δραστηριότητες προκειμένου να δοκιμάσουν την άμυνα του συστήματος και να αναπτύξουν λύσεις για την αποφυγή παραβιάσεων δεδομένων.

Ο κύριος στόχος των ηθικών χάκερ είναι να διερευνήσουν το δίκτυο ή το σύστημα για αδύναμα σημεία που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι μοχθηροί χάκερ. Οι ηθικοί χάκερ μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ασφάλειας των εφαρμογών και των συστημάτων συλλέγοντας και αναλύοντας πληροφορίες για να αντισταθούν σε επιθέσεις ή να τις εκτρέψουν.

Μιλώντας για παραδείγματα Ethical Hacking, γενικά συνεπάγεται μια μορφή δοκιμής διείσδυσης. Πρόκειται για μια προσπάθεια παραβίασης συστήματος, διακομιστή, δικτύου, προγράμματος ή συσκευής. Η δοκιμή διείσδυσης μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Στις εξωτερικές δοκιμές, τα τρωτά σημεία ή οι κίνδυνοι ελέγχονται σαν ένας ξένος να προσπαθεί να μπει σε ένα σύστημα. Οι εξωτερικές δοκιμές εντοπίζουν προβλήματα με τα τείχη προστασίας που ενδέχεται να έχουν λανθασμένη διαμόρφωση, αδυναμίες σε διακομιστές email, προβλήματα με εφαρμογές τρίτων και πολλά άλλα.
  • Οι εσωτερικές δοκιμές βρίσκουν προβλήματα μέσα σε έναν οργανισμό. σχετίζεται γενικά με το ανθρώπινο λάθος. Το ανθρώπινο λάθος είναι μια κοινή απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για τους οργανισμούς. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αποτυχία ενημέρωσης συστημάτων, αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, απάτες κοινωνικής μηχανικής, κίνδυνο phishing και πολλά άλλα. Οι ηθικοί χάκερ θα αναζητήσουν πιθανούς κινδύνους και τρωτά σημεία ασφάλειας.

  • Η δοκιμή εφαρμογών Ιστού είναι ένας τύπος ηθικής εισβολής που εντοπίζει προβλήματα με εφαρμογές και ιστότοπους. Αυτό μπορεί να εξαλείψει πιθανές παραβιάσεις ασφάλειας με ιστότοπους και εφαρμογές πριν από την ανάπτυξή τους.

Είναι νόμιμο το Ethical Hacking;

Ναι, η ηθική παραβίαση είναι νόμιμη, εφόσον είναι εξουσιοδοτημένη από τον ιδιοκτήτη να εντοπίσει τα ελαττώματα και τα τρωτά σημεία του συστήματος και να παρέχει λύσεις για τη βελτίωσή του. Αποτρέπει το σύστημα από περισσότερες ζημιές που διαφορετικά μπορεί να προκληθούν από τους χάκερ. Οι άνθρωποι που ασκούν αυτό το επάγγελμα διεισδύουν στο σύστημα ως κακόβουλοι εισβολείς, αλλά αντί να κλέψουν πληροφορίες ή να προκαλέσουν ζημιά, αναφέρουν τα τρωτά σημεία και τους κινδύνους του συστήματος και αναπτύσσουν λύσεις για την αποφυγή παραβιάσεων δεδομένων. Όταν το ψηφιακό σας σύστημα παραβιάζεται ηθικά, σας δίνει πληροφορίες για την ισχύ των κωδικών πρόσβασης, των τείχη προστασίας, των πρωτοκόλλων σας και πολλά άλλα.

Φωτογραφία του The Digital Artist στο Pixabay

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Ethical Hacking;

Ενώ ο στόχος του πιστοποιημένους ηθικούς χάκερ είναι η προστασία των εταιρειών από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αφού μάθετε τι είναι η ηθική πειρατεία και τι είναι νόμιμη η ηθική πειρατεία, διαβάστε παρακάτω για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ηθικής εισβολής.

Πλεονεκτήματα

  • Αυτό μας επιτρέπει να αναλαμβάνουμε προληπτικά μέτρα κατά των χάκερ παρέχοντας συνεχείς αξιολογήσεις.
  • Εκτός αυτού, βοηθά στην αντιμετώπιση παραβιάσεων της ασφάλειας παρέχοντας λύσεις για τρωτά σημεία.
  • Επιπλέον, βοηθά στη δημιουργία ενός συστήματος που αποφεύγει και αντιστέκεται σε κάθε είδους επιθέσεις και διείσδυση από χάκερ.
  • Η ηθική παραβίαση βοηθά στον εντοπισμό και το κλείσιμο ανοιχτών τρυπών σε ένα σύστημα ή δίκτυο.
  • Βοηθά στον προσδιορισμό των αδύνατων σημείων ενός συστήματος ή δικτύου που μπορούν εύκολα να διερευνηθούν και να επιλυθούν με τη δοκιμή διείσδυσης.
  • Επιπλέον, βοηθά τους πελάτες και τους επενδυτές να εμπιστεύονται τον οργανισμό σας εάν η ασφάλεια των δεδομένων και του συστήματος διατηρείται καλά.

Μειονεκτήματα

  • Με την πρόσληψη επαγγελματιών που γνωρίζουν το hacking, το κόστος της εταιρείας θα αυξηθεί.
  • Αυτή η τεχνική, εάν πέσει σε λάθος χέρια, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή κάποιου.
  • Επιπλέον, διαταράσσει επίσης τις λειτουργίες του συστήματος.
  • Έχει την ικανότητα να καταστρέψει τα δεδομένα ή τα αρχεία ενός οργανισμού.
  • Οι επαγγελματίες που επιδίδονται στο hacking ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τα σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες που έχουν αποκτήσει και συλλέξει για κακόβουλους σκοπούς.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ηθικής εισβολής και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο;

Φωτογραφία του Pete Linforth στο Pixabay

  • Η Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές ασφάλειας, από την άλλη πλευρά, το Ethical Hacking είναι μέρος της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
  • Στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η κύρια εστίαση είναι στον τρόπο προστασίας του δικτύου ή του συστήματος, ενώ στο ηθικό χακάρισμα η προσοχή είναι στον τρόπο επίθεσης στο σύστημα ή στο δίκτυο.
  • Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ασχολείται βασικά με την αντοχή σε κακόβουλες δραστηριότητες επιλύοντας τα προβλήματα ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων και του συστήματος, ενώ το Ethical Hacking αναζητά τα ελαττώματα και τα τρωτά σημεία του συστήματος και το αναφέρει στον ιδιοκτήτη.
  • Στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, γίνεται τακτική συντήρηση για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ασφαλείας είναι ενημερωμένο, από την άλλη πλευρά στο ηθικό hacking γίνονται τακτικές δοκιμές στο σύστημα για να εντοπιστούν ελαττώματα και τρωτά σημεία που υπάρχουν σε αυτό, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα.
  • Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παρέχει επαγγέλματα όπως μηχανικοί SOC, αναλυτές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, CISO και πολλά άλλα. Οι κύριοι ηθικοί ρόλοι hacking περιλαμβάνουν τους ελεγκτές διείσδυσης και τους διαχειριστές ασφαλείας.
  • Η Cyber ​​Security βρίσκεται στην αμυντική πλευρά, αλλά το Ethical Hacking είναι στην επιθετική πλευρά.
  • Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ανακαλύπτει προβλήματα και προστατεύει το σύστημα ή το δίκτυο από παραβιάσεις ασφάλειας, Η ηθική παραβίαση διενεργεί έρευνα στο δίκτυο ή στο σύστημα για αδύναμα σημεία που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι μοχθηροί χάκερ.

Γιατί το Ethical Hacking είναι απαραίτητο στην κυβερνοασφάλεια;

Η ηθική παραβίαση παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την αναγνώριση των κινδύνων ασφαλείας που μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν προτού ένας κακόβουλος εισβολέας έχει την ευκαιρία να τους εκμεταλλευτεί. Ως εκ τούτου, η σημασία του για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι απαραίτητη. Οι στρατηγικές και οι τεχνικές δοκιμών του αντιπροσωπεύουν μια προληπτική στρατηγική προσέγγιση για τον έλεγχο, τη διαχείριση και την αποφυγή κυβερνοεπιθέσεων και κινδύνων. Σε γενικές γραμμές, βοηθά τους οργανισμούς να γίνουν θύματα και να αντιμετωπίσουν καταστροφικές συνέπειες.

Ποιο είναι το πεδίο εφαρμογής του Ethical Hacking;

Το Ethical Hacking είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της αξιολόγησης κινδύνου, της καταπολέμησης της απάτης και πολλά άλλα. Χρησιμοποιείται ως δοκιμή διείσδυσης για την εύρεση των κινδύνων και των τρωτών σημείων και τονίζει τις τρύπες σε συστήματα ή δίκτυα, ώστε να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα κατά των επιθέσεων.

  • Το πεδίο εφαρμογής του ηθικού hacking έχει εκπληκτικές σταδιοδρομίες με ποικίλες ευκαιρίες. Είναι μια σημαντική πτυχή της μεθόδου ασφάλειας κάθε οργανισμού, καθώς οι παραδοσιακές μέθοδοι ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δεν επαρκούν για κάθε εταιρεία στις μέρες μας.
  • Οι ηθικοί χάκερ χρησιμοποιούνται από τους οργανισμούς για να βρουν τυχόν τρωτά σημεία ή κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν σε ένα δίκτυο και να βρουν λύσεις για να τα διορθώσουν. Μπορούν επίσης να γίνουν μέλη κυβερνητικών οργανισμών καθώς και ιδιωτικών εταιρειών ως ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
  • Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι πολλοί χάκερ της ηθικής έχουν προσληφθεί από εταιρείες όπως η Airtel, η HCL, η Reliance, η Mahindra, η TCS & η IBM.
  • Εκτός αυτού, οι ηθικοί χάκερ έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση μεταξύ της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πληροφοριών.
  • Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που τους προσλαμβάνουν για τον έλεγχο των συστημάτων και των ελεγκτών ασφαλείας τους.

***

Οι ηθικοί χάκερ ενεργούν ως ο εταιρικός μεσσίας που προστατεύει τον οργανισμό με ένα ηθικό όπλο hacking. Είναι και πολύ περισσότερο, θα είναι απαραίτητο για την προστασία από ψηφιακές απειλές σε λίγα χρόνια. Εξαιτίας αυτού, πολλά ιδρύματα έχουν αρχίσει να ξεκινούν μαθήματα κυβερνοασφάλειας. Εκτός από το ερώτημα τι είναι το ηθικό hacking, τώρα πιθανότατα έχετε καταλάβει το εύρος του ηθικού hacking και τη σημασία αυτής της καριέρας που σίγουρα θα αυξηθεί στο μέλλον. Ελπίζω να σας άρεσε η ανάγνωση του άρθρου μας. Συνεχίστε να ελέγχετε τη σελίδα μας για περισσότερες τέτοιες πληροφορίες και στείλτε τις προτάσεις και τις απορίες σας παρακάτω.

  Πώς να μεγεθύνετε ένα μέρος μιας φωτογραφίας σε iPhone και iPad