Τι είναι το Bard και πώς μπορεί να σας βοηθήσει;

Επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Bard για πολλά πράγματα στο Διαδίκτυο.

Αν οι αρνητές χρειάζονταν κάτι για να αλλάξουν γνώμη σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, ήταν το 2023. Ειλικρινά, ήμουν ένας από αυτούς που αμφέβαλλαν εάν η τεχνητή νοημοσύνη προσβάσιμη από το κοινό θα μπορούσε να είναι κάτι καλό.

Γρήγορη μετάβαση σε λίγους μήνες, που περιελάμβανε την πρακτική μου εμπειρία με εργαλεία που μπορούν να γράφουν, να ζωγραφίζουν και να δημιουργούν μουσική, και μπορώ να σχετιστώ με ανθρώπους που λένε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να πάρει τη δουλειά τους.

Θέλω να πω, δεν περίμενα τόσο μεγάλη βελτίωση από την πρώτης γενιάς AI. Και με μπερδεύει όταν σκέφτομαι το μέλλον όπου αυτά τα μηχανήματα μπορούν να λειτουργήσουν δίπλα-δίπλα με τους ανθρώπους, αν όχι να μας αντικαταστήσουν εντελώς.

Αλλά δεν είμαι εδώ για να κλάψω για τις τρομακτικές πιθανότητες. Αντίθετα, θα δείξω τι μπορεί να κάνει ένα από τα απλούστερα από αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, τα γενετικά chatbot AI, ειδικότερα το Google Bard.

Τι είναι το Google Bard;

Google Bard είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης κειμένου σε έξοδο.

Επί του παρόντος, αυτό εκπαιδεύεται στο Μοντέλο Γλωσσών 2 του Pathways (PaLM 2), το οποίο είναι ένα Μεγάλο Γλωσσικό Μοντέλο (LLM), βοηθώντας τον Bard να κατανοήσει και να δημιουργήσει κείμενο που μοιάζει με άνθρωπο. Τέτοια chatbot τεχνητής νοημοσύνης τροφοδοτούνται από μηχανική μάθηση και επωφελούνται επίσης από την επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) για να ανταποκρίνονται συνομιλητικά.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Beacon του Strava για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας κατά την άσκηση

Με απλά λόγια, η εκπαίδευση και η υποκείμενη τεχνολογία του βοηθούν τον Bard να κατανοήσει παρόμοια με εμάς και να ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να «μιλήσετε» στον Μπαρντ όπως θα κάνατε σε έναν συνάνθρωπο. Σκεφτείτε το ως έναν ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα πράγματα γρήγορα.

Κυρίως, ο ρόλος του Bard είναι να αφαιρεί πληροφορίες από την αναζήτηση Google και να συνοψίζει ενώ παραθέτει πηγές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό που πρόκειται να αποκαλύψουμε σύντομα.

💡 Γνωρίζατε ότι υπάρχουν πράγματα στα οποία το Google Bard είναι καλύτερο από το ChatGPT;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Bard;

Θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Google για να ξεκινήσετε με αυτό. Εάν δεν έχετε, εγγραφείτε για αυτό και, στη συνέχεια, επισκεφθείτε bard.google.com/.

Η οθόνη καλωσορίσματος χτυπά για τις δυνατότητές του.

⚠️ Είναι σημαντικό ότι αυτό προειδοποιεί ότι δεν εισάγετε τίποτα προσωπικό, όπως κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού, στο πεδίο προτροπής, καθώς πραγματικοί άνθρωποι όπως εμείς μπορούν να ελέγχουν τις εισαγωγές.

Το πεδίο προτροπής βρίσκεται στο κάτω μέρος, το οποίο μπορεί επίσης να λάβει φωνητική είσοδο.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να επιλέξει παρόμοια αποτελέσματα κάνοντας κλικ στο Regenerate draft στην επάνω δεξιά γωνία του πεδίου απόκρισης, το οποίο δίνει τρεις ξεχωριστές εκδόσεις της απάντησης.

Παράλληλα, έχετε το εικονίδιο του ηχείου για να ακούτε τις εξόδους.

Τέλος, μπορεί κανείς να δώσει σχόλια, να επαληθεύσει την ακρίβειά του, να αντιγράψει, να μοιραστεί και να εξαγάγει και να τροποποιήσει από τον πίνακα που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε απάντησης.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το ζουμ 2x σε αισθητήρα στο Samsung Galaxy S23

Υποστηρίζει την παράταση των απαντήσεων σε σημείο που να μην είναι λιγότερο από μια αυτόνομη ανάρτηση ιστολογίου. Επέλεξα μια έξοδο Μεγαλύτερης διάρκειας τρεις φορές στη σειρά για μια προτροπή, και συγκέντρωσε περίπου 700+ λέξεις, με το κείμενο να συμπληρώνεται όμορφα με εικόνες. Ήταν μια ωραία πινελιά όντως!

Αυτά λοιπόν ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του. τώρα ας ελέγξουμε τη μαγεία του AI σε δράση.

Πώς να ζητήσετε από τον Bard;

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν στο δρόμο σας!

How to plan for a trip to antarctica?

Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι και μην ξεχάσετε να διασταυρώσετε τις απαντήσεις σας! Όσον αφορά τα ταξίδια, οι σχεδιαστές ταξιδιών AI είναι σίγουρα εκεί για να μείνουν, μαζί με τις άλλες δυνατότητες αναζήτησης.

#2. Συνοψίζοντας

Summarize:"content" or link

Εδώ μπορείτε να επικολλήσετε το περιεχόμενο για την προετοιμασία μιας περίληψης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδέσετε την πηγή Ιστού και να την αφήσετε να διαβάσει για να κάνει μια σύνοψη.

#3. Γραφή

Μπορείτε να το δοκιμάσετε για να γράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δοκίμια, επιστολές κ.λπ., καθώς και να ζητήσετε ξανά να προσαρμόσετε τις λεπτομέρειες.

Help me write an email to my clients about my upcoming 15-day vacation, informing them I won't be available to take their calls, emails, etc. during this period.

#4. Ποίηση

Write a short poem describing a possible AI apocalypse.

#5. Αφήγηση ιστορίας

Είτε πρόκειται για μάθημα αγγλικών είτε για προετοιμασία μιας ιστορίας για το συγκρότημα σας για ψηφιακό μάρκετινγκ, εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα του συγγραφέα – δοκιμάστε τον Bard για το μέγεθος.

Can you think of a funny ending to the famous Hollywood movie, the Matrix, where a mouse cuts the power cable of the main computer and all the machines go dark and helpless? This gives time for the Neo to do the same to the main computer and destroy the emergency backup, leading to the ultimate human victory.

#6. Μαθηματικά Δημοτικού

Ναι, πυροβολήστε ένα ποσό και λάβετε την απάντηση! Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές μαθηματικές πλατφόρμες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, επίσης διαθέσιμες για μαθητές όλων των τάξεων. Αλλά είναι πολύ πιο απλό να ρωτήσεις τον Bard, σωστά; 😉

Solve: 3x^2 + 2x - 5 = 0

Έτσι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Google Bard. Ωστόσο, εάν θέλετε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε δύο εργαλεία AI μαζί, αν και με την τεχνητή νοημοσύνη, δύο κεφαλές δεν είναι απαραίτητα καλύτερες από μία. Ακολουθεί μια γρήγορη σύγκριση του Google Bard με το ChatGPT με βάση την άμεση έξοδο τους.

  Πώς να διορθώσετε το "Σφάλμα 429 πάρα πολλά αιτήματα" σε λίγα λεπτά

Δύναμη AI με μια πρέζα αλάτι!

Αυτή ήταν απλώς μια γεύση από το τι μπορεί να κάνει ο Μπαρντ. Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να δοκιμάσετε τα πάντα και τα πάντα. Απλώς θυμηθείτε να μην εισάγετε ευαίσθητες λεπτομέρειες και να είστε επιφυλακτικοί σχετικά με τις πιθανότητες παραισθήσεων AI.

Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι δεν έχει δικά του δεδομένα. Αντίθετα, αυτό απλώς συγκεντρώνει μερικά αποτελέσματα αναζήτησης Google χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ακρίβειά τους. Τέλος, το βάρος βαρύνει τον χρήστη να διασταυρώσει την απόδοσή του, καθώς μπορεί να είναι κατάφωρα ανακριβής.

Και για να ξέρετε, ο Μπαρντ δεν είναι μόνος. Αν σας ενδιαφέρει, επιτρέψτε μου να σας δείξω τον πιο ισχυρό ανταγωνιστή του, το ChatGPT, που είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν όλα από την αρχή.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς οι ChatGPT και Bard μπορούν να ενδυναμώσουν τους γονείς να διδάξουν ένα παιδί.