Τα καλύτερα drones για το 2023

Σήμερα, μπορείτε να τραβήξετε βίντεο και φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας με ένα drone χωρίς να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια. Ας δούμε τα καλύτερα drones που είναι διαθέσιμα σήμερα που βρίσκονται εντός του εύρους τιμών των περισσότερων ανθρώπων.

DJI

Το DJI Mini 4 Pro προσφέρει μερικές βασικές αναβαθμίσεις συν όλα όσα έκαναν τον προκάτοχό του τόσο αγαπητό. Η εξαιρετική κάμερα 48 MP παραμένει ίδια με τον ευρυγώνιο φακό και το γρήγορο διάφραγμα, αλλά τώρα λαμβάνετε βίντεο 4K έως και 100 fps για απίστευτη λήψη αργής κίνησης.

Η αποφυγή εμποδίων έχει επίσης σημαντική αναβάθμιση και είναι πλέον ένα πανκατευθυντικό σύστημα 360 μοιρών που θα λατρέψουν οι αρχάριοι στον κόσμο των drones.

Το βάρος παραμένει κάτω από 250 γραμμάρια, γεγονός που κρατά το FAA μακριά από την πλάτη σας, ενώ το πακέτο Fly More Combo Plus προσφέρει τα καλύτερα αξεσουάρ με δύο εξαιρετικά έξυπνες μπαταρίες πτήσης για 45 λεπτά πτήσης και ένα αναβαθμισμένο χειριστήριο DJI RC 2.

DJI Mini 4 Pro

Καλύτερο Συνολικά

Το DJI Mini 4 Pro είναι μια αναβάθμιση στο ήδη εξαιρετικό Mini 3 Pro. Με πανκατευθυντική αποφυγή εμποδίων, βάρος κάτω από 250 γραμμάρια, κάμερα 48 MP και βίντεο 4K, είναι το ιδανικό drone για αρχάριους, ταξιδιώτες, φωτογράφους και βιντεογράφους.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική ποιότητα εικόνας
  • Βελτιωμένη αποφυγή εμποδίων
  • D Προφίλ καταγραφής M
  • Καλό για αρχάριους
  • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι υπέροχο τις μέρες με αέρα
  • Σταθερό διάφραγμα

Potensic

Με βίντεο 4K, αξιόπιστη ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας και αντοχή στον αέρα επιπέδου 5, το Potensic ATOM SE προσφέρει στους φωτογράφους μεγάλη αξία και ευκολία στη χρήση. Επιπλέον, έχει συμπαγείς διαστάσεις και ξεπερνά το όριο βάρους των 250 γραμμαρίων που έχουν ορίσει οι περισσότερες χώρες για την εγγραφή σε drone, καθιστώντας το μια εξαιρετική ταξιδιωτική επιλογή.

Το drone παρέχει ευκρινείς φωτογραφίες όταν τραβιέται σε καλό φως και οι αρχάριοι μπορούν να περάσουν από τις τρεις λειτουργίες πτήσης καθώς αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

Στη φιλική προς τον προϋπολογισμό τιμή του, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι παραλείπεται η αποφυγή εμποδίων. Αλλά έχετε μερικές άλλες εξαιρετικές λειτουργίες, όπως Follow Me, Circle Flight και Waypoint Flight. Υπάρχει επίσης μια ακριβής λειτουργία επιστροφής στο σπίτι και ο χρόνος πτήσης των 31 λεπτών είναι εξαιρετικός.

Potensic ATOM SE

Καλύτερος προϋπολογισμός

Το Potensic ATOM SE προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Δεν θα βρείτε πολλά drones που να προσφέρουν βίντεο 4K σε αυτό το εύρος τιμών και με τις εικόνες καλής ποιότητας που παράγονται από την κάμερα 12MP, είναι η τέλεια εφαρμογή για φωτογράφους και βιντεογράφους με περιορισμένο προϋπολογισμό.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα αυτόματα κλικ στο Chromebook

Πλεονεκτήματα

  • Στερεή κατασκευή
  • Εύκολο να πετάξει
  • Στιγμιότυπα σε μορφή RAW
  • Καλή διάρκεια μπαταρίας

DJI

Το DJI Mavic 3 Pro είναι μια εξαιρετική επιλογή για επαγγελματική φωτογραφία. Είναι υψηλής τιμής και ευέλικτο χάρη στους τρεις ξεχωριστούς φακούς του που προσφέρουν στους φωτογράφους διαφορετικές επιλογές.

Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα Four Thirds 20MP με χρώμα Hasselblad, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας με φυσικές αποχρώσεις και τόνους. Επίσης καταγράφει ποιοτικό βίντεο 5,1K ή 4K στα 120fps για απίστευτη αργή κίνηση. Ο μεσαίος τηλεφακός 48MP σάς επιτρέπει να κάνετε μεγέθυνση κοντά χωρίς απώλεια ποιότητας εικόνας, ενώ το ζουμ 28x στον τρίτο φακό είναι μια εξαιρετική επιλογή για βιομηχανική φωτογραφία.

DJI Mavic 3 Pro

Το καλύτερο για φωτογραφίες

Με χρώμα Hasselblad και αισθητήρα Four Thirds 20MP, ο κύριος φακός στο DJI Mavic 3 Pro είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους φωτογράφους. Οι πρόσθετοι τηλεφακοί και οι μεσαίοι τηλεφακοί κάνουν αυτό το drone με τριπλή κάμερα μια ευέλικτη επιλογή, ενώ το βίντεο 5,1K είναι ένα ευπρόσδεκτο μπόνους.

Πλεονεκτήματα

  • Ευέλικτοι φακοί
  • Εξαιρετική παρακολούθηση
  • Σταθερές πτήσεις
  • Κορυφαία ποιότητα εικόνας

Καλύτερο Drone για βίντεο: DJI Air 2S

DJI

Το DJI Air 2S είναι μια εξαιρετική επιλογή για βιντεογράφους. Το βίντεο 5,4K είναι ευκρινές και λεπτομερές, ενώ η επιλογή Full HD/120fps προσφέρει ποιοτική αργή κίνηση. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε εξαιρετικές φωτογραφίες πάνω από βίντεο, ακόμη και σε προκλητικό φως.

Δεν είναι αρκετά ελαφρύ για να ξεπεράσει τους περιορισμούς της FAA, επομένως θα χρειαστεί να καταχωρήσετε το drone. Ωστόσο, εξακολουθεί να διπλώνει σε συμπαγείς διαστάσεις και οι ταξιδιώτες μπορούν να το πακετάρουν εύκολα στις αποσκευές τους ή στο πακέτο ημέρας.

Είναι επίσης ένα καλό drone εκκίνησης για αρχάριους. Μπορείτε να τραβήξετε εκπληκτικά βίντεο απευθείας από το κουτί, χάρη στις αυτοματοποιημένες λειτουργίες πτήσης του drone και στην εύχρηστη λειτουργία FocusTrack, η οποία ακολουθεί οποιοδήποτε θέμα ανιχνεύσετε ένα κουτί.

DJI Air 2S

Το καλύτερο για βίντεο

799 $ 999 $ Εξοικονομήστε
$200

Με βίντεο 5,4K, το DJI Air 2S είναι το όνειρο ενός βιντεογράφου. Είναι συμπαγές και εύκολο να πετάξει, και η αποφυγή εμποδίων και οι υπέροχες αυτοματοποιημένες λειτουργίες πτήσης του drone το καθιστούν ιδανική επιλογή και για αρχάριους βιντεογράφους.

Πλεονεκτήματα

  • Αποφυγή εμποδίων τεσσάρων κατευθύνσεων
  • 8 GB εσωτερική αποθήκευση
  • Έξυπνες λειτουργίες λήψης MasterShots
  • Ζωντανή ροή βίντεο Full HD
  • Ψηφιακό ζουμ 4x στα 4K

Μειονεκτήματα

  • Η υψηλότερη ανάλυση με το MasterShots είναι 1080p

Ryze

Οι αρχάριοι που θέλουν να ξεκινήσουν την πιλοτική τους καριέρα σε ένα οικονομικό drone αλλά ποιοτικό θα πρέπει να εξετάσουν το Ryze Tech Tello. Είναι μια συνεργασία μεταξύ της Ryze και της DJI και είναι μια ιδανική επιλογή για να εξασκήσετε τις δεξιότητές σας στο πέταγμα και τη φωτογραφία χωρίς τον φόβο να καταστρέψετε τον ακριβό εξοπλισμό.

Είναι εξαιρετικά ελαφρύ με μόλις 80 γραμμάρια και διπλώνει σε εξαιρετικά μίνι διαστάσεις. Δεν θα το παρατηρήσετε σε μια τσάντα ή αποσκευές και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγγραφή στο drone.

Με διαφορετικές λειτουργίες διασκέδασης, όπως το 8D Flips και το Bounce, θα αποκτήσετε γρήγορα δεξιότητες αεροπορίας, ενώ η κάμερα 5MP και το βίντεο 720p είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να εξασκήσετε τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες.

Ryze Tech Tello

Το καλύτερο για αρχάριους

Μια ιδανική επιλογή για αρχάριους στον κόσμο των πτήσεων με drone είναι το Ryze Tech Tello. Είναι μια καλή κραυγή για την εξάσκηση των ανατροπών, των κόλπων και της πλοήγησης, ενώ είναι επίσης αρκετά προσιτή για να μειώσει το άγχος που σχετίζεται με ζημιές. Η κάμερα δεν θα προσφέρει βραβευμένες εικόνες, αλλά θα σας βοηθήσει να εξασκήσετε τις δεξιότητές σας στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Πλεονεκτήματα

  • Προστατευτικά έλικας για ασφαλή χρήση σε εσωτερικούς χώρους
  • Προμηθευτός
  • Φτερό και συμπαγές
  • Στη συνδυαστική συσκευασία περιλαμβάνονται τρεις μπαταρίες

Μειονεκτήματα

  • Αφήστε το στο σπίτι μια μέρα με αέρα
  • Σύντομος χρόνος πτήσης
  • Εμβέλεια 100 μέτρων

FAQ

Ε: Πόσα μίλια μπορεί να πετάξει ένα drone πριν χρειαστεί επαναφόρτιση;

Όσο μεγαλύτερη είναι η μπαταρία, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση. Τα βιομηχανικά και επαγγελματικά drones μπορούν να επιτύχουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από τα καταναλωτικά drones. Ωστόσο, ορισμένα καταναλωτικά drones μπορούν να φτάσουν σε εκπληκτικά επίπεδα. Το DJI Mavic 3 Pro, για παράδειγμα, έχει μέγιστη διάρκεια ζωής μπαταρίας 43 λεπτών και μπορεί να φτάσει σε απομακρυσμένες περιοχές έως και 17 μίλια. Θα πρέπει να σημειώσετε, ωστόσο, ότι η μέγιστη απόσταση δεν είναι ίδια με το εύρος μετάδοσης.

Θα πρέπει να πιλοτάρετε σε ήρεμες συνθήκες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία σας και να έχετε περισσότερες πιθανότητες να φτάσετε τις μέγιστες αποστάσεις που προσφέρονται. Μπορεί επίσης να θέλετε να μεταβείτε σε λειτουργία eco ή κάτι παρόμοιο εάν το drone σας διαθέτει.

Ε: Χρειάζομαι άδεια για να πετάξω ένα drone;

Στις ΗΠΑ, η εγγραφή drones, συμπεριλαμβανομένων των ψυχαγωγικών drones, άνω των 250g (8,8oz) είναι υποχρεωτική. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της FAA για να ολοκληρώσετε την απλή διαδικασία εγγραφής και, στη συνέχεια, θα σας δοθεί ένας αριθμός που θα εμφανίζεται στο drone σας.

Τα drones κάτω από το όριο των 250 γραμμαρίων δεν χρειάζεται να εγγραφούν, αλλά υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον κατάλογο νόμων στον ιστότοπο της FAA.

Για τις διεθνείς πτήσεις με drone, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο επιβάλλουν επίσης τον κανόνα των 250 γραμμαρίων. Ωστόσο, δεν έχει αποκατασταθεί και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρμόδια αρχή πριν την επισκεφτείτε.

Ε: Γιατί δεν μπορώ να πάω πάνω από 400 πόδια με ένα drone;

Αυτός ο κανόνας είναι κυρίως για λόγους ασφαλείας. Η σύγκρουση με επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ένας κίνδυνος σε αυτό το ύψος. Ο έλεγχος ενός drone σε αυτό το ύψος είναι επίσης πιο δύσκολος λόγω του λεπτότερου αέρα και της μειωμένης ανύψωσης.

Ε: Τι είδους καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες για να πετάξετε ένα drone;

Η απόλυτη ηρεμία είναι το καλύτερο για πτήση με drone. Κανένας άνεμος δεν ισοδυναμεί με περισσότερη διασκέδαση, επειδή ο έλεγχος του drone σας είναι πολύ πιο εύκολος, ειδικά εάν έχετε μια μηχανή κάτω των 250 γραμμαρίων.

Ηλιόλουστες μέρες με καταγάλανο ουρανό είναι ιδανικές για βέλτιστη ορατότητα. Ωστόσο, η ελαφριά κάλυψη νέφους μπορεί να βοηθήσει στην παροχή καλύτερης ποιότητας εικόνας για φωτογράφους και βιντεογράφους.

Οι ήπιες θερμοκρασίες είναι επίσης επιθυμητές γιατί είναι πιο ευγενικές με τις μπαταρίες. Ωστόσο, η υπερβολική ζέστη ή το κρύο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο drone σας.

Ε: Ποιος είναι ο κανόνας 1:1 για τα drones;

Ο κανόνας 1:1 είναι ένα μέτρο ασφαλείας. Για κάθε μέτρο που σηκώνετε το drone σας στον αέρα, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι είναι πλευρικά ένα μέτρο μακριά από κανέναν. Αυτός ο κανόνας υπάρχει για να αποφευχθεί ο τραυματισμός και θα πρέπει να τηρείται ιδιαίτερα εάν πιλοτάρετε σε αστική ή πολυσύχναστη περιοχή.