Σαρώστε τους διακομιστές Windows και Linux για ευπάθειες με το Nessus

Καθώς οι ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να επεκτείνονται, η προστασία των διακομιστών σας που φιλοξενούν επιχειρηματικές εφαρμογές και λύσεις λογισμικού είναι απαραίτητη.

Αυτά τα συστήματα περιέχουν σημαντικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων δεδομένων της επιχείρησής σας και των πελατών σας, που δεν θα θέλατε ποτέ να διαρρεύσουν. Διότι αν συμβεί αυτό, μπορεί να επηρεάσει τη φήμη, την εμπιστοσύνη των πελατών και τα οικονομικά σας.

Αλλά η ασφάλεια στην εποχή των διαρκώς εξελισσόμενων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο είναι μια πρόκληση. Οι επιτιθέμενοι έχουν γίνει πολύ πιο έξυπνοι και πιο εφευρετικοί, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους για να βλάψουν τα κέρδη τους. Και τις περισσότερες φορές, άνθρωποι και επιχειρήσεις δεν είναι αρκετά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις κατά μέτωπο.

Ένα συγκλονιστικό μελέτη από την Cyberint λέει ότι πάνω από το 77% των εταιρειών δεν έχουν σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Έτσι, εάν δεν έχετε σχέδια ασφαλείας, η επιχείρησή σας βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ως εκ τούτου, τα πιο πρόσφατα εργαλεία ασφαλείας και οι αποτελεσματικές στρατηγικές είναι απαραίτητα για τις επιχειρήσεις αυτές τις μέρες. Αλλά το πιο σημαντικό, πρέπει να γνωρίζετε την τρέχουσα στάση ασφαλείας σας, είτε οι διακομιστές σας είναι ευάλωτοι και εκτεθειμένοι σε κυβερνοεπιθέσεις είτε όχι.

Σε μια κατάσταση όπως αυτή, τα εργαλεία αξιολόγησης ευπάθειας, όπως το Nessus, μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε την κατάσταση ασφαλείας των διακομιστών σας. Και αν κάτι πάει στραβά, μπορείτε να αναλάβετε δράση εγκαίρως και να αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα πάντα σχετικά με τη σάρωση ευπάθειας και πώς μπορεί να σας βοηθήσει η χρήση ενός εργαλείου σάρωσης ευπάθειας.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η αξιολόγηση ευπάθειας;

Η αξιολόγηση ευπάθειας αναφέρεται στη διαδικασία αξιολόγησης θεμάτων ασφάλειας και αδυναμιών στις λύσεις λογισμικού συστημάτων πληροφορικής που διαθέτετε. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τον εντοπισμό τρωτών σημείων ασφαλείας, την ενδελεχή ανάλυσή τους και τη διόρθωσή τους για την πρόληψη κινδύνων.

Η διεξαγωγή αξιολόγησης ευπάθειας του δικτύου, των διακομιστών και των συστημάτων σας σάς βοηθά να αναλύσετε τη στάση ασφαλείας σας και να ιεραρχήσετε τις εντοπισμένες απειλές με βάση τους κινδύνους.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για να επιλύσετε τις αδυναμίες και να αποτρέψετε εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, όπως παραβιάσεις δεδομένων, εισβολή, κλιμάκωση προνομίων λόγω ανασφαλούς ελέγχου ταυτότητας, κλοπή κωδικού πρόσβασης κ.λπ.

Ωστόσο, η εκτέλεση της συνολικής αξιολόγησης τρωτότητας, ιεράρχησης προτεραιοτήτων και διαδικασίας αποκατάστασης μπορεί να απαιτεί χρόνο και πόρους. Αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ όσο διακυβεύεται η ασφάλειά σας.

Για αυτό, εργαλεία αξιολόγησης ευπάθειας όπως το Nessus μπορούν να σας βοηθήσουν να αυτοματοποιήσετε αυτήν την εργασία με αποτελεσματικότητα και ακρίβεια.

Τα εργαλεία αξιολόγησης ευπάθειας είναι λογισμικό που μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα για υπάρχουσες και νέες απειλές ασφαλείας που βρίσκονται κάτω από τις εφαρμογές, τα συστήματα και τους διακομιστές σας. Μπορούν να είναι διαφόρων τύπων:

  • Δικτυακοί σαρωτές για τον εντοπισμό τρωτών σημείων και προειδοποιητικών σημάτων όπως ύποπτη δημιουργία πακέτων δεδομένων, πλαστά πακέτα, άγνωστες διευθύνσεις IT κ.λπ., σε δίκτυα
  • Σαρωτές πρωτοκόλλου για την εύρεση ευάλωτων υπηρεσιών δικτύου, θυρών και πρωτοκόλλων
  • Σαρωτές εφαρμογών Ιστού για δοκιμή και προσομοίωση μοτίβων κυβερνοεπιθέσεων

Είναι απαραίτητο να διεξάγετε τακτική σάρωση ευπάθειας των εφαρμογών σας, του δικτύου σας, των διακομιστών Linux και Windows, κ.λπ. πρέπει να σαρώνετε συνεχώς για να ενημερώνεστε για τους κινδύνους και να τους αποκαθιστάτε νωρίτερα για να προστατεύσετε τα συστήματα και τα δεδομένα σας.

Πώς μπορεί ο Nessus να βοηθήσει με την αξιολόγηση ευπάθειας;

Το Nessus by Tenable παρέχει μια αξιολόγηση ευπάθειας χρυσού προτύπου για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ζητήματα ασφάλειας και να διακόψετε τις διαδρομές επίθεσης. Το εμπιστεύονται περισσότεροι από 30.000 οργανισμοί παγκοσμίως με 2+ εκατομμύρια λήψεις.

Το Nessus έχει μια από τις ευρύτερες και βαθύτερες καλύψεις ευπάθειας μαζί με το χαμηλότερο ποσοστό ψευδώς θετικών με ακρίβεια έξι σίγμα. Βρίσκονται στον κλάδο για περισσότερα από 20 χρόνια και προσπαθούν συνεχώς να βελτιστοποιήσουν την πλατφόρμα δουλεύοντας για την ανατροφοδότηση της κοινότητας.

  Πώς να αφαιρέσετε ένα φόντο βίντεο στα Windows 10

Οι χρήστες του grtechpc.org λαμβάνουν έκπτωση 10% όταν αγοράζουν προϊόντα Nessus. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό κουπονιού SAVE10.

Χαρακτηριστικά του Nessus

Το Nessus σχεδιάστηκε με βαθιά κατανόηση της ασφάλειας. Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του είναι κατασκευασμένα για να απλοποιούν και να διευκολύνουν τη διαδικασία αξιολόγησης ευπάθειας, ώστε να μπορείτε να βρίσκετε προβλήματα πιο γρήγορα και να τα επιλύετε εγκαίρως.

Εδώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Nessus:

Ανάπτυξη μεταξύ πλατφορμών

Μπορείτε να αναπτύξετε το Nessus σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των Linux, Windows, Raspberry Pi και ούτω καθεξής. Αυτή η λύση αξιολόγησης ευπάθειας είναι ευέλικτη και φορητή παντού, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε και πόσο κατανεμημένο είναι το περιβάλλον πληροφορικής.

Διαισθητική πλοήγηση

Το Nessus διαθέτει διαισθητική πλοήγηση για να απλοποιήσετε τις εργασίες σας που σχετίζονται με την ασφάλεια. Μπορείτε να δείτε τη στάση ασφαλείας σας εύκολα σε ένα μέρος χρησιμοποιώντας τον πίνακα εργαλείων. Θα είναι επίσης εύκολο να μετακινηθείτε και να ελέγξετε αν όλα λειτουργούν βέλτιστα ή έχουν αδυναμία. Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία ανίχνευσης και αποκατάστασης γίνεται πιο διαχειρίσιμη.

Κέντρο Πόρων

Έχετε επίσης ένα κέντρο πόρων όπου μπορείτε να διαβάσετε χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια και καθοδήγηση σχετικά με τη φάση υλοποίησης. Αυτό βοηθά στην αύξηση της εμπειρίας χρήστη και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην επίλυση προβλημάτων και στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων από την υποβρύχια λειτουργία με εικασίες.

Δυναμικά συμμορφωμένα πρόσθετα

Θα λάβετε προσθήκες με δυναμική συμμόρφωση που θα συμβάλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της απόδοσης σάρωσης. Ως αποτέλεσμα, η πρώτη σάρωση θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα και θα έχετε χρόνο να αναλύσετε και να απαντήσετε σε απειλές στον κυβερνοχώρο.

Μεγαλύτερη προβολή σε θέματα

Το Nessus παρέχει ευρεία κάλυψη σε διάφορους τύπους απειλών και μοτίβων επιθέσεων, ώστε να μπορείτε να εντοπίζετε γρήγορα τα τρωτά σημεία. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να ιεραρχήσετε τους κινδύνους και να τους αντιμετωπίσετε εύκολα.

Με το Nessus, μπορείτε να εντοπίσετε ζητήματα ασφάλειας, όπως αδυναμίες και εσφαλμένες διαμορφώσεις σε όλα τα στοιχεία, τα συστήματα και τους διακομιστές του οργανισμού σας.

Προκατασκευασμένα πρότυπα και πολιτικές

Η Nessus σάς παρέχει 450+ προκατασκευασμένα πρότυπα για να σας βοηθήσει να αναλύσετε γρήγορα την ευπάθεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πολιτικές και να τις προσαρμόσετε για να επιταχύνετε τη διαδικασία ελέγχου και να παραμείνετε συμβατοί με τους κανονισμούς του κλάδου και της κυβέρνησης.

Ζωντανά αποτελέσματα

Μπορείτε να εκτελέσετε αυτόματες αξιολογήσεις ευπάθειας εκτός σύνδεσης χρησιμοποιώντας ενημερώσεις προσθηκών. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε εύκολα σαρώσεις για να επαληθεύσετε τυχόν ευπάθεια που κρύβεται στον διακομιστή ή στα συστήματά σας. Αυτό βοηθά στην αύξηση της ακρίβειας ανίχνευσης και σας επιτρέπει να ιεραρχήσετε τα ζητήματα σύμφωνα με το διάνυσμα κινδύνου.

Αντιμετώπιση προβλημάτων και προσαρμόσιμη αναφορά

Το Nessus σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τις αναφορές αξιολόγησης ευπάθειας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και να καλύπτετε τις ανάγκες του οργανισμού σας. Επιπλέον, μπορείτε να εξαγάγετε αυτές τις αναφορές στη μορφή που αναφέρεται ξανά.

Αυτό όχι μόνο θα διευκολύνει τη φάση ανάλυσης ευπάθειας, αλλά και θα σας βοηθήσει να τα αντιμετωπίσετε χωρίς σύγχυση ή καθυστερήσεις. Θα μπορείτε επίσης να διαχειρίζεστε τα περιστατικά πιο γρήγορα στέλνοντας αυτόματα στοιχεία ευπάθειας στο τρέχον SIEM σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να εμπλουτίσετε τα δεδομένα συμβάντων σας, να ενημερώσετε τις απαντήσεις και να ιεραρχήσετε τα συμβάντα.

Ομαδοποιημένη προβολή

Θα έχετε την επιλογή να κατηγοριοποιήσετε παρόμοιες κατηγορίες ευπάθειας σε ομάδες και στη συνέχεια να τις παρουσιάσετε μαζί σε ένα νήμα. Αυτό απλοποιεί τις διαδικασίες έρευνας και ανάλυσης, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε αποτελεσματικά την αποκατάσταση.

Πώς λειτουργεί το Nessus;

Το Nessus βοηθά στον εντοπισμό και τη διαχείριση των τρωτών σημείων ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να κλείσετε τα κενά και να βελτιώσετε τη στάση ασφαλείας του οργανισμού σας. Η διαδικασία αξιολόγησης και διαχείρισης ευπάθειας με το Nessus περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

Βήμα 1: Ταυτότητα

Το πρώτο βήμα για να διασφαλίσετε ότι οι διακομιστές και τα συστήματά σας προστατεύονται είναι να ανακαλύψετε τα υποκείμενα ζητήματα. Αυτό το βήμα απαιτεί από εσάς να σαρώσετε όλα τα στοιχεία σας, είτε σε εσωτερική εγκατάσταση είτε σε cloud είτε σε ένα μέρος ή πολλά.

Αν και αυτή είναι μια προκλητική διαδικασία, ο Nessus το κάνει πιο απλό. Προσφέρει ολοκληρωμένη ορατότητα σε ολόκληρο το περιβάλλον πληροφορικής σας με βαθιές γνώσεις. Μπορεί να καλύψει 47.000+ μοναδικά οργανωτικά στοιχεία, όπως IT, OT, λειτουργικά συστήματα, IoT, συσκευές, εφαρμογές, διακομιστές και πολλά άλλα. Δεδομένου ότι είναι φορητό, μπορείτε να σαρώσετε τα συστήματά σας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Μουσική YouTube στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux

Βήμα 2: Αξιολόγηση

Μόλις εκτελέσετε την αξιολόγηση ευπάθειας του Nessus, θα εντοπίσει αποτελεσματικά όλες τις αδυναμίες, τις εσφαλμένες διαμορφώσεις και άλλα ζητήματα και πιθανούς φορείς απειλών στο δίκτυό σας για να τις αξιολογήσετε.

Αυτό το βήμα σάς δίνει το πάνω χέρι έναντι των εισβολέων που προσπαθούν να διεισδύσουν στα συστήματα και τους διακομιστές σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκατασκευασμένα πρότυπα και να στοχεύσετε τις προσπάθειες σάρωσης σύμφωνα με τη στάση ασφαλείας σας για να ξεκινήσετε γρήγορα. Μέσω ζωντανών ενημερώσεων, μπορείτε να γνωρίζετε αμέσως μόλις εντοπιστεί μια αδυναμία.

Βήμα 3: Συμμόρφωση

Η συμμόρφωση με τους κανονισμούς έχει καταστεί απαραίτητη εάν θέλετε να λειτουργείτε χωρίς κινδύνους ή κυρώσεις. Η Nessus βοηθά σε αυτό, κρατώντας σας σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς της βιομηχανίας και της κυβέρνησης. Μπορεί να ελέγχει βάσει 120+ σημείων αναφοράς CIS και επιπλέον 450 προτύπων διαμόρφωσης και συμμόρφωσης.

Βήμα 4: Ανάλυση

Μετά τη σάρωση και τον εντοπισμό προβλημάτων, πρέπει να τα αναλύσετε για να αποκτήσετε ισχυρές πληροφορίες. Η Nessus προσφέρει προηγμένες ομαδοποιήσεις και φιλτράρισμα για να σας βοηθήσει να συλλέξετε και να αναλύσετε τα αποτελέσματα πιο γρήγορα και να κατανοήσετε τη στάση ασφαλείας σας. Μπορείτε επίσης να δείτε πόσοι διακομιστές και συστήματα επηρεάζονται και σε ποιο βαθμό και να σχεδιάσετε την αποκατάσταση ανάλογα.

Βήμα 5: Αναφορά

Αφού αναλύσετε τα ζητήματα, πρέπει να δημιουργήσετε τα αποτελέσματα για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Οι δυνατότητες αναφορών του Nessus περιλαμβάνουν δεδομένα τάσης και στιγμιότυπα που τακτοποιούνται διαισθητικά. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις αναφορές ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες σας αλλάζοντας λογότυπα και τίτλους αντί να δημιουργείτε τα πάντα από την αρχή για κάθε έργο. Επιπλέον, μπορείτε να εξαγάγετε τις αναφορές για αναφορές πελατών και δευτερεύουσα ανάλυση.

Βήμα 6: Απαντήστε

Τώρα που έχετε εντοπίσει, αξιολογήσει και αναλύσει ζητήματα και δημιουργήσατε αναφορές, μπορείτε να απαντήσετε στα προβλήματα που επισημάνθηκαν. Αν και η διαδικασία μπορεί να φαίνεται μακρά, όλα αυτά χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο από ό,τι χρειάζεται με μη αυτόματο τρόπο. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε όλες αυτές τις διαδικασίες, ώστε να μπορείτε να κάνετε εύκολα βήματα και να επιλύσετε τα προβλήματα για να διατηρήσετε τα συστήματα και τους διακομιστές σας ασφαλή.

Ποιος χρησιμοποιεί το Nessus;

Ελεγκτές διείσδυσης δικτύου

Οι ελεγκτές διείσδυσης μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρεία κάλυψη και την απαράμιλλη ακρίβεια του Nessus για να εκτελέσουν πλήρεις σαρώσεις ευπάθειας για τον εντοπισμό ζητημάτων ασφαλείας προτού παραβιάσουν την περίμετρο ασφαλείας σας. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν προδιαμορφωμένες πολιτικές και να τις προσαρμόσουν με βάση τις ανάγκες τους, να χρησιμοποιήσουν ζωντανά αποτελέσματα για να εντοπίσουν τα νέα προβλήματα και να δημιουργήσουν αναφορές για ανάλυση και άμεση επίλυση προβλημάτων.

Εκπαιδευτικοί και Μαθητές

Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν το Nessus για να διδάξουν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μαθήματα κυβερνοασφάλειας. Τους βοηθά να κατανοήσουν ολοκληρωμένα την αξιολόγηση και τη διαχείριση της τρωτότητας.

Το Nessus είναι εύκολο στη χρήση. Ως εκ τούτου, οι μαθητές μπορούν εύκολα να κατανοήσουν αυτό το περίπλοκο και κρίσιμο θέμα. Αυτό θα τους βοηθήσει να εντοπίζουν τα θέματα ευπάθειας πιο γρήγορα και να τα διορθώνουν εγκαίρως.

Διαχειριστές ασφαλείας

Οι διαχειριστές ασφαλείας, ειδικά από μικρούς και μεσαίους οργανισμούς, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Nessus για να εντοπίσουν ελαττώματα ασφαλείας, αδυναμίες και υποκείμενους κινδύνους στους διακομιστές Linux και Windows και σε άλλα συστήματα. Μπορεί να τους πει την ακριβή τοποθεσία των τρωτών σημείων, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τα τρωτά σημεία πιο γρήγορα και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Σύμβουλοι κυβερνοασφάλειας

Οι σύμβουλοι κυβερνοασφάλειας βοηθούν τους πελάτες τους να κατανοήσουν τη μεταβαλλόμενη ευπάθεια και το τοπίο απειλών για να βοηθήσουν στην πρόληψη επιθέσεων και στην επίλυσή τους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Nessus για να βρουν αδυναμίες ασφάλειας από τα δίκτυα, τους διακομιστές και τα συστήματα των πελατών τους και να δημιουργήσουν μια λεπτομερή αναφορά για αυτούς, συνοψίζοντας τη στάση ασφαλείας τους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να προτείνουν λύσεις πριν συμβεί οποιαδήποτε επίθεση.

Οφέλη από τη χρήση του Nessus για την αξιολόγηση ευπάθειας

Οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο εφαρμογής λύσεων αξιολόγησης ευπάθειας όπως το Nessus στην εργαλειοθήκη ασφαλείας τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δικαιολογούν την ανάγκη τους να εξετάσουν αυτήν τη στρατηγική ασφάλειας.

Ας δούμε αυτούς τους λόγους και ας καταλάβουμε πώς η χρήση τέτοιων εργαλείων μπορεί να ωφελήσει τους οργανισμούς.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Slack σε Linux

Προηγμένη ανίχνευση

Το Nessus έχει δυνατότητες να καλύψει ένα μεγάλο εύρος τρωτών σημείων, περίπου 65.000 CVE (Common Vulnerabilities and Exposures). Είναι ένα από τα υψηλότερα στον κλάδο. Μπορεί να σαρώσει περισσότερες λύσεις λογισμικού, δίκτυα, διακομιστές και άλλες τεχνολογίες για να βρει μεγαλύτερο αριθμό τρωτών σημείων. Έτσι, θα έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για κάθε αδυναμία και θα την καταπολεμήσετε.

Βελτιωμένη ασφάλεια

Η διεξαγωγή αξιολόγησης ευπάθειας με το Nessus της Tenable για να βρείτε αδυναμίες και να τις διορθώσετε, σάς βοηθά να διατηρείτε τους διακομιστές και τα συστήματά σας ασφαλή από τις πιο πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, όπως επιθέσεις Zero-Day, επιθέσεις DDoS, ιούς, κακόβουλο λογισμικό κ.λπ.

Το Tenable έχει ερευνητές που εργάζονται σε πολύπλοκα σενάρια και αξιοποιούν εκτεταμένη νοημοσύνη για να βοηθήσουν στην εύρεση ολοένα και περισσότερων τρωτών σημείων και στην παροχή προστασίας μέσω προσθηκών και άλλων τεχνολογιών.

Αβίαστη στη χρήση

Η χρήση του Nessus δεν είναι καθόλου πρόκληση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες ασφαλείας, φοιτητές και επαγγελματίες εύκολα χωρίς προβλήματα. Δημιουργείται έχοντας κατά νου την απλοποίηση των πολύπλοκων και κρίσιμων εργασιών της ομάδας ασφαλείας, με κίνητρο να μην περιπλέκει περισσότερο τη διαδικασία.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά κλικ για να δημιουργήσετε πολιτικές και να σαρώσετε το δίκτυο, τα συστήματα και τους διακομιστές σας.

Εύκολο στην ανάπτυξη παντού

Η ανάπτυξη του Nessus είναι εύκολη καθώς υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες όπως τα Windows και το Linux. Αυτή είναι μια φορητή λύση που έχει σχεδιαστεί για να είναι ευέλικτη και να χρησιμοποιείται παντού.

Ακρίβεια και αποτελεσματικότητα

Οι τεχνολογίες της Nessus είναι προηγμένες για να παρέχουν ακριβή εντοπισμό τρωτών σημείων. Αυτοματοποιεί τη διαδικασία και σας κάνει πιο γρήγορη την εξοικονόμηση χρόνου. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην επισήμανση όλων των ζητημάτων ασφαλείας με τη σοβαρότητά τους, ώστε να μπορείτε να ιεραρχήσετε και να αντιμετωπίσετε πρώτα τα κρίσιμα.

Αποδοτική

Η διεξαγωγή μιας αξιολόγησης ευπάθειας με το Nessus δεν θα απαιτούσε να ξοδέψετε μια περιουσία. Είτε είστε σύμβουλος κυβερνοασφάλειας είτε ομάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λύση σε προσιτή τιμή. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που πολλοί μικροί και μεσαίοι οργανισμοί το λατρεύουν, καθώς προσφέρει ποιότητα και ποσότητα ενώ είναι οικονομικά αποδοτικό.

Power of Tenable to Scale

Το Nessus είναι λειτουργικό σε όλες τις λύσεις της Tenable. Ως εκ τούτου, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε στην πλατφόρμα του – Tenable.io, και να αξιοποιήσετε πρόσθετες πληροφορίες για το οικοσύστημά σας πληροφορικής. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικές λύσεις και κλίμακα Tenable με βάση τις απαιτήσεις διαχείρισης ευπάθειας.

Τιμολόγηση

Το Nessus είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις όλων των τύπων, ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μην ανησυχείτε αν εργάζεστε σε ομάδα ή ως μοναχικός πολεμιστής. έχει σχέδια τιμολόγησης για κάθε περίπτωση χρήσης.

Nessus Essentials

Αυτό το σχέδιο είναι ιδανικό για φοιτητές, εκπαιδευτικούς και άτομα με καριέρα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Μπορείτε να κάνετε λήψη της λύσης ΔΩΡΕΑΝ και να σαρώσετε έως και 16 IP. Περιλαμβάνει:

  • Υψηλής ταχύτητας, ολοκληρωμένες αξιολογήσεις
  • Υποστήριξη από την Tenable Community
  • Δωρεάν καθοδήγηση και εκπαίδευση
  • Εκπαίδευση κατ’ απαίτηση

Οι χρήστες του grtechpc.org λαμβάνουν έκπτωση 10% όταν αγοράζουν προϊόντα Nessus. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό κουπονιού SAVE10.

Nessus Professional

Αυτό το σχέδιο είναι ιδανικό για ελεγκτές διείσδυσης, επαγγελματίες ασφαλείας και συμβούλους. Διατίθεται ως εγκεκριμένη συνδρομή βάσει ανά σάρωση. Κοστίζει

  • 4.000,20 $ για 1 έτος,
  • 7.800,39 $ για 2 χρόνια και
  • 11.400,57 $ για 3 χρόνια

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Απεριόριστες σαρώσεις
  • Αναπτύξτε οπουδήποτε
  • Ζωντανά αποτελέσματα
  • Αξιολόγηση διαμόρφωσης
  • Ρυθμιζόμενες αναφορές
  • κοινοτική υποστήριξη
  • ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή 7 ημερών

Μπορείτε να συμπεριλάβετε πρόσθετα, όπως προηγμένη υποστήριξη 24×365 για 472 $ μέσω email, τηλεφώνου, συνομιλίας και κοινότητας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εκπαίδευση κατ’ απαίτηση για 230,10 $.

Εναλλακτικά, εάν αναζητάτε περισσότερες δυνατότητες για την αναπτυσσόμενη επιχείρησή σας ή τον οργανισμό σε επίπεδο επιχείρησης, μπορείτε να δοκιμάσετε το Tenable.io – τη λύση που βασίζεται στο cloud για αξιολόγηση και διαχείριση ευπάθειας.

Tenable.io

Αυτή η λύση διαχείρισης ευπάθειας είναι ιδανική για μικρούς, μεσαίους και μεγάλους οργανισμούς. Έχει άδεια ανά περιουσιακό στοιχείο. Για έως και 65 περιουσιακά στοιχεία, κοστίζει:

  • 2.684,50 $ για 1 έτος,
  • 5.369 $ για 2 χρόνια και
  • 8.053 $ για 3 χρόνια.

Οι τιμές αυξάνονται με περισσότερα περιουσιακά στοιχεία. Τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο είναι:

  • Υπηρεσία που διαχειρίζεται το cloud
  • Προγνωστική ιεράρχηση
  • Έλεγχος πρόσβασης βάσει ρόλου (RBAC)
  • Προηγμένες αναφορές και πίνακες εργαλείων
  • Επεκτασιμότητα επιχείρησης
  • Προηγμένη υποστήριξη μέσω email, τηλεφώνου, συνομιλίας και κοινότητας
  • Εκπαιδευτικά μαθήματα υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών
  • ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή 30 ημερών

συμπέρασμα

Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να αυξάνονται, προκαλώντας ζημιά σε οργανισμούς όλων των μεγεθών όσον αφορά τα δεδομένα, την ασφάλεια, τα οικονομικά και τη φήμη. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε προηγμένες λύσεις και στρατηγικές για να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις ή τουλάχιστον να τις ελαχιστοποιήσετε. Το πρώτο βήμα για να το κάνετε αυτό είναι να προστατέψετε τα συστήματα, τους διακομιστές και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού μέσω εντοπισμού και αποκατάστασης προβλημάτων.

Ως εκ τούτου, η χρήση λύσεων αξιολόγησης ευπάθειας όπως το Nessus μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε αδυναμίες στα συστήματά σας και στους διακομιστές Linux και Windows, ώστε να μπορείτε να τις αναλύσετε και να τις διορθώσετε εγκαίρως προτού προκαλέσουν βλάβη. Με αυτόν τον τρόπο, η τακτική σάρωση για τρωτά σημεία θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα συστήματα και τους διακομιστές σας ασφαλή.