Πώς να χρησιμοποιήσετε το Copilot Image Creator της Microsoft για να δημιουργήσετε μοναδικές εικόνες AI

Βασικά Takeaways

  • Το Microsoft Copilot Image Creator είναι ανταγωνιστής του DALL-E 3 του OpenAI, αλλά χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία DALL-E 3.
  • Το Copilot Image Creator προσφέρει δωρεάν δημιουργία εικόνων AI και επιτρέπει επίσης κάποια βασική επεξεργασία.
  • Αποκτήστε πρόσβαση στο Copilot Image Creator στο Edge ή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης για μοναδικές εικόνες.

Το Microsoft Copilot είναι ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του ChatGPT. Είναι λογικό, καθώς το Copilot χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το ChatGPT, μέχρι τη δωρεάν δημιουργία εικόνων.

Σωστά; μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot για να δημιουργήσετε δωρεάν εικόνες AI χρησιμοποιώντας το DALL-E 3 και είναι απίστευτα απλό.

Τι είναι το Microsoft Copilot Image Creator;

ο Επίσημο ιστολόγιο της Microsoft ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι η δημιουργία εικόνας AI θα ερχόταν στο Copilot στις 21 Μαρτίου 2023. Εκείνη την εποχή, το Copilot ονομαζόταν ακόμα Bing AI Chat πριν από την αλλαγή του ονόματος του Νοεμβρίου 2023.

Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ του Bing AI Chat, του εργαλείου Image Creator και του Copilot. Ήταν μια άσκηση επωνυμίας για την ενοποίηση των εργαλείων συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft με ένα μόνο όνομα. Υπάρχουν πλέον πολλά διαφορετικά εργαλεία Microsoft Copilot AI, που κυμαίνονται από το Copilot στα Windows 11 και το Copilot στο Microsoft 365 έως νεότερα εργαλεία όπως το Copilot for Sales και το Copilot για την ασφάλεια.

Επιστροφή στο Copilot Image Creator. Χρησιμοποιεί τη γεννήτρια κειμένου σε εικόνα του OpenAI GPT-4 και DALL-E 3 για να μετατρέψει τις λέξεις σας σε εικόνες.

  Πώς να διαγράψετε προτροπές στο Bumble

Υπάρχουν δύο «εκδόσεις» του Copilot Image Creator, αν και λειτουργούν και οι δύο παρόμοια. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Copilot Image Creator απευθείας από το Microsoft Copilot μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Edge, το οποίο είναι μια αποκλειστική δυνατότητα Edge. Ωστόσο, μη θέλοντας να αποκλείσετε τους πιθανούς χρήστες, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε αυτό σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης μεταβαίνοντας στο Copilot Image Creator. Θα καλύψω τις διαφορές μεταξύ κάθε επιλογής παρακάτω, αλλά και τα δύο εργαλεία δημιουργίας εικόνων AI ακολουθούν την ίδια αρχή: εισάγετε τις λέξεις σας και το εργαλείο AI τις μετατρέπει σε μοναδικές εικόνες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot Image Generator

Το Copilot Image Creator της Microsoft χρησιμοποιεί το DALL-E 3 για τη δημιουργία εικόνων AI. Το DALL-E 3 είναι το ίδιο κείμενο σε εικόνα AI που θα βρείτε στο ChatGPT Plus, το premium επίπεδο συνδρομής 20 $ του OpenAI. Λοιπόν, ορίστε το θέμα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εργαλείο δημιουργίας εικόνων DALL-E 3 με το Copilot χωρίς να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα.

Το Copilot Image Creator είναι εντελώς δωρεάν, γεγονός που του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ChatGPT Plus. Δεν είναι επίσης ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot αντί για το ChatGPT.

Microsoft Copilot Image Creator στο Edge

Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft, ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Image Creator είναι σε μια κανονική συνομιλία Copilot. Ζητήστε από το Copilot να δημιουργήσει μια εικόνα και θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να σας προσφέρει μια μοναδική εικόνα, παρέχοντας τέσσερις εικόνες 1:1 (δεν θα σας δώσει μια εικόνα 2:1 ή με άλλο τρόπο, ανεξάρτητα από το ποια εισαγωγή δοκιμάζετε— αλλά υπάρχει λόγος για αυτό!).

Μόλις εμφανιστούν οι εικόνες σας, μπορείτε να τις κατεβάσετε, να τις μοιραστείτε ή να τις ανοίξετε για επεξεργασία στο Microsoft Designer, το εργαλείο επεξεργασίας εικόνων που βασίζεται στον ιστό.

  10 Καλύτερο Λογισμικό Μυστικής Διαχείρισης για Ασφάλεια Εφαρμογών

Ωστόσο, σε αντίθεση με το ChatGPT, μπορείτε να κάνετε αλλαγές και επεξεργασίες στην εικόνα που δημιουργήθηκε από το Copilot χωρίς να φύγετε από τη σελίδα. Τα εργαλεία επεξεργασίας Copilot της Microsoft σάς επιτρέπουν να κάνετε εναλλαγή μεταξύ στυλ εικόνας, να αλλάζετε την εικόνα σε οριζόντιο προσανατολισμό και να κάνετε μερικές μικρές προσαρμογές χρώματος. Αυτά δεν είναι εργαλεία επεξεργασίας όπως θα βρείτε στο κατάλληλο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, αλλά αρκεί να κάνετε μερικές μικρές τροποποιήσεις εν κινήσει.

Για παράδειγμα, ζήτησα από το Copilot Image Creator να «δημιουργήσει μια εικόνα 2:1 ενός ατόμου που στέκεται σε μια παραλία», κάτι που, φυσικά, δεν το έκανε και μου έδωσε τέσσερις εικόνες 1:1.

Ωστόσο, από εκεί, επέλεξα την εικόνα που ήθελα να χρησιμοποιήσω, πάτησα το εικονίδιο “ανάπτυξη” στην κάτω δεξιά γωνία και επέλεξα Οριζόντια. Το Copilot προσάρμοσε αυτόματα την αρχική εικόνα σε 2:1 1792×1024, εκπληρώνοντας τελικά το αρχικό μου αίτημα.

Στη συνέχεια, εφάρμοσα μερικά διαφορετικά στυλ στην εικόνα, επιλέγοντας pixel art και origami για μια μοναδική πινελιά. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν ακουαρέλα, μπλοκ εκτύπωσης και steampunk. Κάθε στυλ εφαρμόζεται απρόσκοπτα και μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική εικόνα ανά πάσα στιγμή.

Microsoft Copilot Image Creator σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Edge, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Copilot Image Creator σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης με τον αποκλειστικό του ιστότοπο. Ο ιστότοπος του Copilot Image Creator είναι κυρίως ο ίδιος αλλά με μερικές διαφορές.

Πρώτον, η έκδοση του ιστότοπου δεν διαθέτει επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης στη σελίδα, όπως το Edge Copilot Image Creator. Μπορείτε να ανοίξετε οποιαδήποτε εικόνα δημιουργείτε στο Microsoft Designer, αλλά τη στιγμή της σύνταξης, αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών δεν διαθέτει εργαλεία επεξεργασίας AI για αλλαγή αναλογιών, εφαρμογή μοναδικών στυλ κ.λπ.

  Πώς το Zen της Python μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε καλύτερο κώδικα

Δεύτερον, το Image Creator που είναι διαθέσιμο σε όλα τα προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιεί ένα σύστημα διακριτικών “boost” για να παρέχει γρήγορες εικόνες. Ξεκινάτε με 100 ενισχύσεις και κάθε φορά που εισάγετε μια προτροπή, χρησιμοποιεί μια ώθηση. Μόλις εξαντληθούν οι ενισχύσεις σας, το Image Creator δεν θα δώσει προτεραιότητα στις δημιουργίες σας και μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά για να εμφανιστούν. Δεν φαίνεται να κάνει διαφορά στην ποιότητα, στο μυαλό, μόνο στον χρόνο.

Αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι οι εικόνες του Image Creator που δημιουργούνται στο Copilot on Edge θα εμφανίζονται στις πρόσφατες εικόνες του Image Creator. Οι επεξεργασίες που κάνετε στις εικόνες του Copilot on Edge θα ενημερώνονται και στα δύο εργαλεία καθώς τα κάνετε, αλλά είναι μια μονόδρομη διαδικασία.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot Image Creator ή το ChatGPT Plus με το DALL-E 3;

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το Copilot Image Creator δεν θα δημιουργήσει μια εικόνα 2:1 από το κουτί, αλλά το εργαλείο επεξεργασίας της Microsoft φροντίζει για αυτό με μερικά επιπλέον κλικ, επομένως δεν είναι πολύ πρόβλημα.

Το ChatGPT δεν συνοδεύεται από κανένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνας, κάθε φορά που κάνετε μια αλλαγή σε μια εικόνα, δημιουργεί μια εντελώς νέα έκδοση. Στις παρακάτω εικόνες, ζήτησα από το ChatGPT να “δημιουργήσει μια εικόνα 2:1 ενός ατόμου που στέκεται σε μια παραλία” και στη συνέχεια του ζήτησα να “μετατρέψει αυτήν την εικόνα σε pixel art”. Ολοκλήρωσε και τα δύο αιτήματα, αλλά η δεύτερη εικόνα είναι εντελώς νέα, κάτι που δεν ήταν αυτό που ήθελα.

Ωστόσο, το ίδιο ζήτημα ισχύει επίσης για ορισμένες εικόνες του Microsoft Copilot Image Creator, κάτι που είναι μια άλλη απογοήτευση. Έτσι, στην πραγματικότητα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη εικόνα 2:1, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT από την αρχή, καθώς έχετε περισσότερες πιθανότητες να λάβετε τη σωστή εικόνα την πρώτη φορά.

Συνολικά, αν θέλετε μια δωρεάν συσκευή δημιουργίας κειμένου σε εικόνα AI, είναι δύσκολο να κοιτάξετε πέρα ​​από το Microsoft Copilot Image Creator. Είναι απλό στη χρήση, ισχυρό και παράγει ένα ευρύ φάσμα τύπων εικόνων, στυλ και πολλά άλλα.