Πώς να φτιάξετε το πρώτο σας παιχνίδι [9 Tools]

Το κτίριο του παιχνιδιού είναι επικερδές και προβληματίζει τους περισσότερους υποψηφίους. Προσπαθούμε να απομυθοποιήσουμε αυτόν τον τομέα με αυτά τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας παιχνιδιών.

Σύμφωνα με μια έκθεση, η αγορά βιντεοπαιχνιδιών είχε αξία πάνω από 190 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και προβλέπεται να αυξάνεται 13% ετησίως για να φτάσει τα 650 δισεκατομμύρια δολάρια το 2032. Κατά συνέπεια, αυτός ο κλάδος είναι έτοιμος για εκθετική ανάπτυξη και πολλές ευκαιρίες.

Και ενώ όλοι θέλουν να είναι προγραμματιστές παιχνιδιών, δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού όλων. Χωρίς κάποια εξειδικευμένη καθοδήγηση και εμπειρία από πρώτο χέρι, είναι κυρίως εικασίες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Εάν χρειάζεστε καθοδήγηση σταδιοδρομίας σχετικά με αυτήν τη ροή, αυτός ο οδηγός Coursera θα σας ενημερώσει.

Και το διαδίκτυο είναι γεμάτο βαρετές συμβουλές σχετικά με τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ως προγραμματιστής παιχνιδιών. Κυρίως, όλα αυτά συνοψίζονται σε δύο: τη δυνατότητα χρήσης μηχανής παιχνιδιών και κωδικοποίηση.

Η κωδικοποίηση σάς δίνει πλήρη ελευθερία όσον αφορά το παιχνίδι σας. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο για αρχάριους. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αξιοπρεπές παιχνίδι 2D χωρίς προγραμματισμό.

Ένα άλλο μέρος αυτού του παζλ, μια μηχανή παιχνιδιών, είναι γενικά λογισμικό που προσφέρει ένα περιβάλλον ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός παιχνιδιού με ελάχιστη δουλειά. Ασχολείται με τα πάντα: εικόνες, βίντεο, κινούμενα σχέδια, σκηνές, ηχητικά εφέ, φυσική gaming κ.λπ.

Αυτή η ανάρτηση αφορά μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το πρώτο σας παιχνίδι για να ανοίξετε το δρόμο σας σε αυτήν την επικερδή βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

Ας ξεκινήσουμε.

GameMaker

Το GameMaker σάς βοηθά να αναπτύξετε παιχνίδια 2D που μπορείτε να δημοσιεύσετε σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Android, iOS, PlayStation, Windows, macOS κ.λπ.

Αυτό διατίθεται με τη δική του γλώσσα GameMaker (GML). Κατά συνέπεια, έχετε δύο τρόπους για την ανάπτυξη παιχνιδιών: κώδικα GML ή οπτικό GML. Περιττό να πούμε ότι η λειτουργία κωδικοποίησης θα σας δώσει τη μέγιστη ελευθερία.

Ωστόσο, η οπτική GML είναι επίσης ικανή να χρησιμοποιεί προ-κωδικοποιημένα στοιχεία παιχνιδιού.

Κάθε σκηνή που δημιουργείτε συμβαίνει σε ένα «δωμάτιο», όπου ορίζετε τα χειριστήρια της κάμερας, αλλάζετε το σχέδιο, προσθέτετε περισσότερα δωμάτια κ.λπ. Επιπλέον, κάθε αντικείμενο που δημιουργείτε μπορεί να εξατομικευτεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Κάποιος μπορεί επίσης να σχεδιάσει προσαρμοσμένα στοιχεία παιχνιδιών ή να τα εισαγάγει για γρήγορη ανάκαμψη.

Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε για τυχόν σφάλματα για ομαλή τελική έξοδο.

Μπορείτε επίσης να στείλετε ειδοποιήσεις push απευθείας στους χρήστες σας και να προσθέσετε αγορές εντός παιχνιδιού για μεγαλύτερα έσοδα.

Με βάση τα περιουσιακά στοιχεία και την πλατφόρμα δημοσίευσης, το GameMaker προσφέρει τέσσερις συνδρομές, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού δωρεάν προγράμματος για να ξεκινήσετε χωρίς να επενδύσετε ούτε μια δεκάρα.

Και η YoYo Games, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το GameMaker, διευκρινίζει ότι όλα τα παιχνίδια που δημιουργούνται με αυτό το εργαλείο δεν φέρουν προσαυξήσεις ή περικοπές κερδών και αποτελούν τις απόλυτες ιδιότητες των αντίστοιχων προγραμματιστών παιχνιδιών.

GDevelop

Το GDevelop είναι μια κορυφαία επιλογή για τους επίδοξους προγραμματιστές παιχνιδιών να δημιουργήσουν παιχνίδια 2D χωρίς κώδικα. Αν και αυτό προορίζεται κυρίως για 2D, έχω παίξει ένα 3D racer που αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, υποδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της μηχανής παιχνιδιών.

Όλα τα παιχνίδια που αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας το GDevelop είναι διαθέσιμα στο LiLuo για έλεγχο. Προσπαθώντας αυτό θα σας δώσει μια δίκαιη ιδέα για το τι να περιμένετε.

  6 Καλύτερες Γεννήτριες Βίντεο με Τεχνητή Νοημοσύνη για την Επιχείρησή σας

Παρόμοια με το προηγούμενο εργαλείο, μπορείτε να αναπτύξετε τα στοιχεία σας ή να τα εισαγάγετε για να δημιουργήσετε γρήγορα ενδιαφέρουσες σκηνές για το indie έργο σας.

Κάποιος μπορεί επίσης να εφαρμόσει οπτικά εφέ με μερικά κλικ για να αλλάξει την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού ώστε να ταιριάζει καλύτερα στην ιστορία.

Επιπλέον, υποστηρίζει την προσθήκη συμπεριφορών που έχουν αναπτυχθεί από την κοινότητα στα αντικείμενα με ένα μόνο κλικ. Επιπλέον, το πρόγραμμα επεξεργασίας σκηνής σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε γραφικά, ηχητικά εφέ, διαλόγους, sprites κ.λπ., για να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία παιχνιδιού.

Διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων για την εξάλειψη των προβλημάτων και μια ζωντανή προεπισκόπηση των αλλαγών σας για να ελέγξετε τα εφέ αμέσως. Επιπλέον, μπορεί κανείς να δοκιμάσει το παιχνίδι μέσω WiFi/LAN χωρίς εξαγωγή με την Προεπισκόπηση δικτύου του.

Επιπλέον, τα παιχνίδια που δημιουργούνται με το GDevelop αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία των προγραμματιστών τους. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργίας παιχνιδιών είναι δωρεάν για λήψη και έχει συνδρομές επί πληρωμή για πρόσθετες λειτουργίες.

Τέλος, η ευκολία δημοσίευσης του παιχνιδιού σας σε πολλαπλές πλατφόρμες κάνει το GDevelop ένα πρόγραμμα δημιουργίας παιχνιδιών που πρέπει να δοκιμάσετε.

Buildbox

Το Builbox διατίθεται σε δύο γεύσεις: Buildbox 3 και Buildbox Classic, με βάση τη δυνατότητα δημιουργίας 2D ή/και 3D παιχνιδιών.

Το Buildbox classic προορίζεται για ανάπτυξη 2D παιχνιδιών, το οποίο συσκευάζει drag and drop builders χωρίς να γράψει ούτε μια γραμμή κώδικα. Αντίθετα, το Buildbox 3 είναι ένα πολύ πιο προηγμένο εργαλείο που μπορείτε να εφαρμόσετε για τη δημιουργία τρισδιάστατων παιχνιδιών με τα εργαλεία χαμηλού κώδικα ή για να κάνετε χρήση εντελώς χωρίς κώδικα χρησιμοποιώντας τα Brainbox και τα Έξυπνα Στοιχεία του.

Επιπλέον, η συνδρομή προσφέρει πρόσβαση στο BuildBox Shop για εισαγωγή στοιχείων για το παιχνίδι σας. Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να κερδίσετε πουλώντας περιουσιακά στοιχεία σε άλλους προγραμματιστές παιχνιδιών, ανοίγοντας έναν άλλο τρόπο δημιουργίας εσόδων.

Και οι δύο εκδόσεις Buildbox έχουν δωρεάν επίπεδα με περιορισμένες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της μη εξαγωγής. Οι εκδόσεις επί πληρωμή βασίζονται στον αριθμό των κόσμων και στις σκηνές που θέλετε να δημιουργήσετε.

Τα παιχνίδια Buildbox είναι χωρίς δικαιώματα και μπορείτε να διατηρήσετε το 100% των κερδών, εκτός από τη δημιουργία εσόδων από το Ad-box, η οποία συνοδεύεται από μερίδιο εσόδων 10% ή 30%, με βάση τη συνδρομή. Ωστόσο, το Buildbox δεν αποκόπτει καμία προσαρμοσμένη ενσωμάτωση διαφημίσεων ή εάν διατηρείτε το παιχνίδι σας χωρίς διαφημίσεις.

Κατασκευάσουμε

Το Construct σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε παιχνίδια 2D χωρίς καθόλου προγραμματισμό. Ωστόσο, υποστηρίζει Javascript και σας βοηθά να στραφείτε σταδιακά στην πλευρά της κωδικοποίησης της ανάπτυξης παιχνιδιών.

Και δεδομένου ότι η Javascript δεν είναι συνδεδεμένη με καμία μηχανή παιχνιδιών, ό,τι μαθαίνετε γίνεται μεταβιβάσιμη δεξιότητα που μπορεί κανείς να εφαρμόσει αλλού.

Το καλύτερο πράγμα για το Construct είναι η διεπαφή μόνο για web που μπορείτε να εκτελέσετε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Μόλις φορτωθεί, εκτελείται ακόμη και χωρίς ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Και παρόλο που η Construct αυτοαποκαλείται η καλύτερη μηχανή παιχνιδιών 2D, έχει μερικές δυνατότητες 3D, συμπεριλαμβανομένων πολυδιάστατων αντικειμένων και παραμόρφωσης πλέγματος.

Επιπλέον, αυτή η μηχανή παιχνιδιού σάς επιτρέπει να προσθέτετε προηγμένα κινούμενα σχέδια με ευκολία. Επιπλέον, ο κινητήρας φυσικής του, ο ενσωματωμένος επεξεργαστής εικόνας, οι προσαρμοσμένες συγκρούσεις, το εξαιρετικό μονοπάτι κ.λπ., το καθιστούν αγαπημένο για αρχάριους και ειδικούς.

  8 καλύτεροι κατασκευαστές διαγραμμάτων ER για οπτικοποίηση και σχεδίαση βάσεων δεδομένων

Επιπλέον, τα δωρεάν και επί πληρωμή πρόσθετα ενισχύουν την εμπειρία δημιουργίας παιχνιδιών. Όλη αυτή η καλοσύνη συνδυάζεται με άμεσες προεπισκοπήσεις χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις και απομακρυσμένες προεπισκοπήσεις, τις οποίες μπορεί κανείς να έχει σε διαφορετικές συσκευές σαρώνοντας κωδικούς QR.

Το Construct έχει μια δωρεάν έκδοση με σημαντικούς περιορισμούς που μπορείτε να δοκιμάσετε χωρίς να πληρώσετε ή να εγγραφείτε. Τέλος, όλα τα παιχνίδια που δημιουργούνται με το Construct είναι 100% χωρίς δικαιώματα χωρίς κανένα πρόγραμμα κατανομής εσόδων.

Flowlab

Το Flowlab είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας παιχνιδιών που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης και δεν απαιτεί κωδικοποίηση. Αυτό στοχεύει κυρίως στους μαθητές να δοκιμάσουν τα χέρια τους στην ανάπτυξη παιχνιδιών.

Η υπεροχή του Flowlab έγκειται στην απλότητα και την εις βάθος τεκμηρίωσή του.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας παιχνιδιού σάς επιτρέπει να προσθέτετε εύκολα αντικείμενα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς βαρύτητας, του εφέ σύγκρουσης και περιστροφής, των ιδιοτήτων πυκνότητας και αναπήδησης κ.λπ. Όπως και άλλα εργαλεία, το Flowlab διαθέτει μια βιβλιοθήκη αντικειμένων για εισαγωγή και επεξεργασία στοιχείων.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να προσθέσει συμπεριφορές στα αντικείμενα και να συνδέσει πολλά τέτοια στοιχεία για να δημιουργήσει προηγμένη λογική παιχνιδιού. Ομοίως, το Flowlab διαθέτει έναν ικανό επεξεργαστή Sprite για την επεξεργασία εγγενών αντικειμένων ή μπορείτε να κάνετε εισαγωγή από την τοπική συσκευή.

Το Flowlab είναι ένα εργαλείο freemium που πρέπει να πληρώσετε για να εξάγετε τις δημιουργίες σας και να έχετε προηγμένες δυνατότητες για ολοκληρωμένη ανάπτυξη παιχνιδιών. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση είναι αρκετά ικανή να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της.

Τέλος, ό,τι δημιουργείτε με το Flowlab είναι εντελώς δικό σας χωρίς δικαιώματα και υπάρχουν πολλές επιλογές για εύκολη εξαγωγή σε πολλές πλατφόρμες.

GB Studio

Το GB Studio είναι για τους λάτρεις των παιχνιδιών να ζωντανεύουν τη ρετρό φαντασία τους σε προγράμματα περιήγησης ιστού και συσκευές αναλογικής τσέπης.

Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας παιχνιδιών ανοιχτού κώδικα δεν χρειάζεται να μάθετε καμία γλώσσα προγραμματισμού. Ωστόσο, οι προχωρημένοι προγραμματιστές μπορούν να τροποποιήσουν τον κώδικα μέσω προσθηκών.

Το GB Studio διευθύνεται από έναν μόνο προγραμματιστή, τον Chris Maltby. Ακόμα κι έτσι, αυτό έχει αναπτυχθεί ενεργά και έχει αξιοπρεπή τεκμηρίωση για αρχάριους.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας έργου είναι εξαιρετικά απλό, με την επιλογή προσθήκης σκηνών, σκανδαλισμών, αντικειμένων κ.λπ. Επιπλέον, μπορεί κανείς να εισάγει στοιχεία, με το GB Studio να στερείται επί του παρόντος ένα δικό του ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Επιπλέον, υποστηρίζει τη δημιουργία πολλαπλών σκηνών, τη στρατηγική σύνδεση τους, την προσθήκη διαλόγων κ.λπ., για να κάνει το gameplay ενδιαφέρον.

Τέλος, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι σε οποιονδήποτε εξομοιωτή GB και να ανεβάσετε το γυαλισμένο προϊόν στο Itch.io με το κοινό σας.

Στοά

Το τμήμα Arcade στο MakeCode είναι πρωτοβουλία της Microsoft για να ξεκινήσετε με νοσταλγικά παιχνίδια arcade.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να μάθουμε να παίρνουμε μια ματιά στην ανάπτυξη παιχνιδιών arcade με τα σεμινάρια μεγέθους byte.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας MakeCode σας παρουσιάζει μερικές εκδόσεις για να τροποποιήσετε και να βελτιώσετε τις προγραμματιστικές σας δεξιότητες JavaScript. Η διεπαφή διαθέτει επίσης ένα εργαλείο επεξεργασίας βασισμένο σε μπλοκ για το κτίριο παιχνιδιού χωρίς κώδικα δίπλα σε μια καρτέλα JavaScript όπου μπορεί κανείς να δει τον κώδικα από κάτω για να μελετήσει ή να εφαρμόσει αλλαγές.

Η δύναμη αυτού του προγράμματος επεξεργασίας είναι μια απλή διεπαφή με την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς εγγραφή ή λήψη. Επιτρέπει την αλλαγή των αρχείων και τη λήψη τους αμέσως.

  11 ΔΩΡΕΑΝ Εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων SSL/TLS για Webmaster

Ωστόσο, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε την πρόοδο.

Συνολικά, είναι ένας διασκεδαστικός και διαισθητικός τρόπος δημιουργίας παιχνιδιών για όποιον ενδιαφέρεται για το arcade gaming.

Ενότητα

Το Unity είναι για φιλόδοξες ομάδες ή μεμονωμένους προγραμματιστές που προσπαθούν να δημιουργήσουν τίτλους 2D ή 3D με γραφικά επόμενου επιπέδου για δελεαστικό παιχνίδι.

Αυτή η ισχυρή μηχανή παιχνιδιών χρειάζεται να κωδικοποιήσετε σε C# για να αναπτύξετε παιχνίδια.

Ωστόσο, οι αρχάριοι μπορούν να κατεβάσουν την δωρεάν έκδοσή του με ένα ενσωματωμένο mini-game και να δοκιμάσουν τα χέρια τους προτού δεσμευτούν για τα μεγαλύτερα έργα και φυσικά τη συνδρομή.

Υπάρχουν δοκιμαστικές εκδόσεις των πληρωμένων προγραμμάτων εκτός από δύο δωρεάν εκδόσεις, μια για φοιτητές (κάτω των 16 ετών) και μια άλλη για άτομα με έσοδα ή χρηματοδότηση λιγότερα από 100.000 $ το τελευταίο έτος.

Το Unity έχει μια ζωντανή κοινότητα όπου μπορείτε να λάβετε συμβουλές για να προχωρήσετε με αυτήν τη μηχανή παιχνιδιών και τη συνολική ανάπτυξη παιχνιδιών. Επιπλέον, κάθε συνδρομή σάς ανοίγει στο κατάστημα περιουσιακών στοιχείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα παιχνίδια σας και στην πλατφόρμα εκμάθησης Unity για να κυριαρχήσετε στην τέχνη της ανάπτυξης παιχνιδιών.

Εξάλλου, τα παιχνίδια που κατασκευάζονται με το Unity είναι χωρίς δικαιώματα και υποστηρίζουν πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής πραγματικότητας.

Μπορείτε να κατευθυνθείτε στο YouTube για να ελέγξετε μερικά παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί με το Unity για να πάρετε μια ιδέα για την ισχύ τους.

Συνολικά, αυτό ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης, ανεξάρτητα από το μέγεθος, και θα προτείνω το Unity για οποιονδήποτε σοβαρό προγραμματιστή, νέο ή έμπειρο.

Unreal Engine

Το Unreal χρησιμοποιείται από επαγγελματίες του κλάδου και συνήθως αποδοκιμάζεται από τους αρχάριους λόγω μιας ελαφρώς απότομης καμπύλης εκμάθησης.

Ωστόσο, η Unreal κυκλοφόρησε το Blueprints, ένα οπτικό εργαλείο δέσμης ενεργειών για να βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν κωδικοποιούν.

Ωστόσο, το Unreal απευθύνεται σε υποψηφίους που στοχεύουν κυρίως σε τρισδιάστατα γραφικά τριπλού επιπέδου A και είναι πρόθυμοι να μάθουν να προγραμματίζουν στην πορεία.

Αυτός ο επεξεργαστής παιχνιδιών συνδυάζεται με την αγορά περιουσιακών στοιχείων freemium, που υποστηρίζεται από την Epic Games (τη μητρική του εταιρεία) και τη βάση χρηστών της μηχανής Unreal. Εκτός από τις δυνατότητές του, τα δυνατά σημεία της Unreal είναι η σε βάθος τεκμηρίωσή της, η τεράστια κοινότητα και τα δωρεάν σεμινάρια.

Το Unreal είναι δωρεάν για λήψη και χρήση έως ότου το συγκεκριμένο παιχνίδι σας κερδίσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο $. Στη συνέχεια, ένα δικαίωμα 5% μπαίνει στο παιχνίδι.

Η Unreal έχει επίσης ένα πρόγραμμα Enterprise και μπορείτε επίσης να βρείτε μια ειδική άδεια χρήσης επικοινωνώντας μαζί τους. Η προσαρμοσμένη άδεια χρήσης μπορεί να περιλαμβάνει ιδιωτική εκπαίδευση, premium υποστήριξη, διανομή χωρίς δικαιώματα κ.λπ.

Σε τελική ανάλυση, αυτός είναι ο πιο ισχυρός κατασκευαστής παιχνιδιών σε αυτήν τη λίστα, ο οποίος χρειάζεται επίσης τη μέγιστη προσπάθεια από τους ιδιοκτήτες του.

Ο κώδικας είναι ο (απόλυτος) τρόπος!

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια της ανάπτυξης παιχνιδιών μόλις φτάσετε σε ένα ορισμένο επίπεδο τεχνογνωσίας ή ζητήσετε τη μέγιστη ευελιξία.

Αυτά τα εργαλεία, ωστόσο, είναι η τέλεια αρχή για να φτιάξετε το πρώτο σας παιχνίδι και σας εισάγουν σιγά σιγά στον προγραμματισμό.

Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα επεξεργασίας έχουν δωρεάν εκδόσεις, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την καταλληλότητά τους ανάλογα.

ΥΓ: Ας το παραδεχτούμε! Το να κάνεις το πρώτο σου παιχνίδι είναι δύσκολο. Ωστόσο, θα σας βοηθούσε να ελέγξετε αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα ανάπτυξης παιχνιδιών για να μάθετε από τους ειδικούς.