Πώς να κατεβάσετε τη Μουσική σας Βιβλιοθήκη Google σε Linux μέσω γραμμής εντολών

Η Μουσική Google είναι μία από τις ελάχιστες επί πληρωμή υπηρεσίες μουσικής που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το Linux και απολαμβάνει ισχυρή, πρώτης τάξεως υποστήριξη Linux. Όταν οι χρήστες ενεργοποιούν τον υπολογιστή τους Linux, γνωρίζουν ότι μπορούν να εγκαταστήσουν το πιο πρόσφατο μουσικό εργαλείο επώνυμα της Google και να κατεβάσουν/ανεβάσουν όλα τα αρχεία τους για να τα ακούσουν όπου θέλουν. Ωστόσο, όσο καλό είναι το εργαλείο λήψης της Google, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Για αρχή, δεν είναι δυνατή η εκτέλεση του μέσα σε μια εικονική μηχανή ή σε έναν διακομιστή που βασίζεται σε τερματικό λόγω ορισμένων περιορισμών από την Google. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, ένας προγραμματιστής στο Github δημιούργησε το Gmpydl. ένα πρόγραμμα βασισμένο σε python που σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο Google και να κατεβάσετε τη βιβλιοθήκη της Μουσικής Google στο Linux μέσω της γραμμής εντολών.

Εγκατάσταση του Git και άλλων εργαλείων

Το Gmpydl απαιτεί μερικά προγράμματα, βιβλιοθήκες και άλλα πράγματα για να λειτουργήσει οτιδήποτε. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι το Git. Αυτό το εργαλείο είναι σημαντικό γιατί με αυτό, είναι δυνατή η λήψη του απαιτούμενου κώδικα Gmpydl. Ανοίξτε ένα τερματικό και εισαγάγετε τα εξής:

Ubuntu

sudo apt install git

Arch Linux

sudo pacman -S git

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install git

OpenSUSE

sudo zypper install git

Debian

sudo apt-get install git

Στη συνέχεια, απαιτούνται ορισμένες βιβλιοθήκες Python, καθώς και ορισμένα εργαλεία Python. Το πρώτο είναι το Python2. Αυτό είναι λίγο δύσκολο, καθώς οι περισσότερες διανομές Linux κάνουν ήδη μεγάλη χρήση της Python και θα πρέπει να την έχουν εγκαταστήσει. Εάν για κάποιο λόγο ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει Python 2, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε. Επιπλέον, απαιτείται το PIP και η gmusicapi της βιβλιοθήκης Google Music που βασίζεται σε Python.

  Πώς να ρυθμίσετε το Arch Linux ARM στο Raspberry Pi

Όταν πρόκειται για την εγκατάσταση της Python 2, κάθε λειτουργικό σύστημα έχει διαφορετικό όνομα για αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση αναζήτησης για να βρείτε την Python 2. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το τερματικό και τη «λειτουργία αναζήτησης» της διανομής σας Linux.

Κάθε κύρια διανομή Linux είναι διαφορετική όταν πρόκειται για αναζήτηση πακέτων. Στο Fedora η εντολή είναι αναζήτηση dnf, στο Arch είναι pacman -Ss, το Ubuntu είναι apt αναζήτηση, το OpenSUSE είναι αναζήτηση zypper και το Debian είναι αναζήτηση apt-cache. Χρησιμοποιήστε ένα από αυτά για να βρείτε την Python 2 και να την εγκαταστήσετε. Εγκαταστήστε επίσης το pip. Λάβετε υπόψη ότι θα μπορούσε να ονομάζεται python2-pip, python-pip ή pip, ή κάτι παρόμοιο.

Με τα δύο εργαλεία εγκατεστημένα στο σύστημα, χρησιμοποιήστε το PIP για να εγκαταστήσετε το Google Music API:

pip install gmusicapi

Το εργαλείο εγκατάστασης Python θα βρει, θα κατεβάσει, θα δημιουργήσει και θα εγκαταστήσει το Gmusicapi για να λειτουργήσει τα πάντα στο σύστημα.

Λήψη Gmpydl

Το Gmpydl έχει όλα όσα χρειάζεται για να τρέξει. Τώρα, ας πάρουμε τον κωδικό. Σε ένα τερματικό, χρησιμοποιήστε το git για να κατεβάσετε τα απαραίτητα αρχεία.

git clone https://github.com/stevenewbs/gmpydl

Τώρα εισάγετε τον κατάλογο Gmpydl με την εντολή CD.

cd gmpydl

Τέλος, δημιουργήστε το φάκελο λήψης όπου θα πάνε όλα τα αρχεία μουσικής.

mkdir -p ~/Google-Music-Downloads

Λήψη μουσικής

Με αυτό το πρόγραμμα, είναι εύκολο να κατεβάσετε τη βιβλιοθήκη της Μουσικής Google σε Linux μέσω γραμμής εντολών . Ωστόσο, πρώτα, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Αυτό γίνεται ξεκινώντας το πρόγραμμα για πρώτη φορά. Σε ένα τερματικό, εκτελέστε αυτήν την εντολή από τον κατάλογο Gmpydl.

./gmpydl


Αυτό θα ζητήσει από τον χρήστη να εισαγάγει τη “Διεύθυνση email του Λογαριασμού Google”. Στο τερματικό, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Google που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό από τον οποίο θέλετε να πραγματοποιήσετε λήψη των αρχείων της Μουσικής Google και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο enter. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο αρχείο διαμόρφωσης και θα δημιουργήσει έναν σύνδεσμο στον οποίο θα κάνετε κλικ. Αυτός ο σύνδεσμος δημιουργεί ένα διακριτικό μίας χρήσης για να συνδεθείτε στο Google, έτσι ώστε το Gmpydl να μην χρησιμοποιεί τον κωδικό πρόσβασής σας.

  Πώς να παρακολουθήσετε το YouTube στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux με το FreeTube

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να πείτε στο εργαλείο λήψης είναι το πού πρέπει να τοποθετήσει όλα τα ληφθέντα αρχεία μουσικής. Εισαγάγετε τον φάκελο που δημιουργήθηκε νωρίτερα για λήψεις σε αυτήν την προτροπή: /home/username/Google-Music-Downloads/

Με όλες αυτές τις πληροφορίες συμπληρωμένες, η διαδικασία λήψης μπορεί να ξεκινήσει.

Άλλα χαρακτηριστικά του Gmpydl

Η εκτέλεση του Gmpydl αμέσως μετά τη σύνδεση είναι τέλεια. Ξεκινά τις λήψεις στον κατάλογο που του ενημερώνετε. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος χρήσης του Gmpydl. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα Nodl, οι λειτουργίες αναζήτησης και αντικατάστασης.

NoDL

Για να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση NoDL στο Gmpydl, εκτελέστε την εντολή όπως συνήθως στο τερματικό, αλλά προσθέστε το διακόπτη -n. Κάνοντας αυτό θα επισημάνετε αποτελεσματικά όλη τη μουσική που έχετε κατεβάσει. Αυτό είναι χρήσιμο εάν για κάποιο λόγο το πρόγραμμα λήψης κάνει προβλήματα. Αυτό σας επιτρέπει να πείτε στο πρόγραμμα ότι όλα είναι φυσιολογικά, διαφορετικά θα μπορούσε να γίνει εκ νέου λήψη.

./gmpydl -n

Αναζήτηση

Μερικές φορές κατά τη λήψη, θέλετε απλώς να κάνετε λήψη ενός συγκεκριμένου στοιχείου και όχι ολόκληρης της βιβλιοθήκης. Δείτε πώς να το κάνετε με το Gmpydl.

./gmpydl -s searchitem

Φροντίστε να αντικαταστήσετε το “στοιχείο αναζήτησης” με τον καλλιτέχνη, τον τίτλο του τραγουδιού, το άλμπουμ ή το είδος που θέλετε.

  Πώς να ρυθμίσετε ένα λογισμικό RAID σε Linux

Αντικατάσταση

Δεδομένου ότι αυτή η λήψη της Μουσικής Google είναι ασταθής κώδικας, τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά κατά καιρούς. Μπορεί να κατεβάζετε κάτι, μόνο για να μάθετε ότι (για κάποιο λόγο) σταμάτησε η λήψη. Εάν το Gmpydl σταματήσει τη λήψη κατά τη διάρκεια της λήψης, τα αρχεία μπορεί να καταστραφούν. Για να διορθωθεί αυτό, είναι δυνατό να κατεβάσετε ξανά τα πάντα, χρησιμοποιώντας την εντολή -o.

./gmpydl -o

συμπέρασμα

Το εργαλείο που κυκλοφόρησε από την Google είναι εξαιρετικό, αλλά για να πούμε την αλήθεια, όταν πρόκειται για αλληλεπίδραση με την υπηρεσία, είναι περιοριστικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Gmpydl είναι ένα τόσο σπουδαίο εύρημα: επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν καλύτερα με τη Μουσική Google μέσω της γραμμής εντολών Linux. Είναι αλήθεια ότι προς το παρόν το εργαλείο υποστηρίζει μόνο λήψη. Ωστόσο, καθώς αυξάνεται η ανάγκη για ένα σταθερό εργαλείο γραμμής εντολών για το Google Music σε Linux, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εμφανιστούν περισσότερες δυνατότητες.