Πώς να επαληθεύσετε την προσωρινή μνήμη ενός παιχνιδιού Steam

Μπορείτε να κατεβάσετε ένα παιχνίδι στο Steam σε πολλές συνεδρίες. Το πρόγραμμα-πελάτης Steam και τα παιχνίδια σας επιτρέπουν να διακόψετε και να συνεχίσετε τις λήψεις. Εάν χάσετε ποτέ τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο ή χρειαστεί να τερματίσετε το σύστημά σας ενώ κάνετε λήψη ενός παιχνιδιού, μπορείτε να διακόψετε τη λήψη. Αργότερα, όταν έχετε χρόνο και σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείτε να συνεχίσετε τη λήψη του παιχνιδιού. Αυτό είναι φυσικά απαραίτητο δεδομένου ότι ακόμη και το μικρότερο παιχνίδι έχει τουλάχιστον 2 GB, αν όχι περισσότερα. Ως επί το πλείστον, τα παιχνίδια κατεβαίνουν χωρίς πρόβλημα, ωστόσο, μερικές φορές τα αρχεία δεν γίνονται σωστά και τα παιχνίδια αποτυγχάνουν να ξεκινήσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να επαληθεύσετε την κρυφή μνήμη ενός παιχνιδιού Steam. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα αρχεία, το Steam θα το βρει και θα επαναλάβει το αρχείο.

  Διορθώστε το σφάλμα Steam Needs to Be Online για ενημέρωση [Windows]

Επαλήθευση της προσωρινής μνήμης παιχνιδιού

Ανοίξτε τον πελάτη Steam και μεταβείτε στη βιβλιοθήκη σας. Πρέπει να επαληθεύσετε την κρυφή μνήμη ενός παιχνιδιού Steam ανά παιχνίδι. Το παιχνίδι πρέπει φυσικά να είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας και όχι απλώς να εμφανίζεται στην καρτέλα Πρόσφατοι τίτλοι.

Μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη> Εγκατεστημένο. Εδώ, θα δείτε όλα τα παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό για το οποίο θέλετε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και επιλέξτε “Ιδιότητες” από το μενού περιβάλλοντος.

Μεταβείτε στην καρτέλα Τοπικά αρχεία και κάντε κλικ στην «Επαλήθευση ακεραιότητας των αρχείων παιχνιδιών» για να επαληθεύσετε την προσωρινή μνήμη του παιχνιδιού. Η επαλήθευση του αρχείου δεν διαρκεί πολύ. Για παράδειγμα, το Steam χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά για να επαληθεύσει τα αρχεία για ένα παιχνίδι 6,3 GB. Μόλις επαληθευτούν τα αρχεία, το Steam θα σας ενημερώσει εάν βρήκε πρόβλημα με κάποιο από αυτά. Θα σας πει μόνο πόσα προβληματικά αρχεία υπήρχαν και θα τα κατεβάσετε ξανά. Μπορείτε να διακόψετε/συνεχίσετε τη λήψη από τη Βιβλιοθήκη>Λήψεις.

  Πώς να αναζητήσετε παίκτες στο Steam (Πλήρης οδηγός)

Μόλις το Steam κατεβάσει ξανά τα αρχεία, εκτελέστε το παιχνίδι σας και θα πρέπει να παίξει αυτή τη φορά.

Όχι μια καθολική λύση

Η επαλήθευση και η διόρθωση σφαλμάτων στη μνήμη cache ενός παιχνιδιού Steam δεν είναι μια καθολική λύση για όλα τα προβλήματά σας. Μπορεί να επιλύσει ορισμένα προβλήματα και δεν βλάπτει ποτέ να εκτελέσετε τον έλεγχο αφού επαναφέρετε ένα παιχνίδι από ένα αντίγραφο ασφαλείας ή εάν ένα παιχνίδι σας δημιουργεί πρόβλημα. Απλώς θυμηθείτε ότι μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους δεν εκτελείται ένα παιχνίδι. Εάν το Steam σας δίνει ένα μήνυμα σφάλματος, είναι καλύτερο να το αναζητήσετε στο Google.

  Πώς να κρύψετε ή να αφαιρέσετε ένα παιχνίδι από τη βιβλιοθήκη Steam σας

Η επαλήθευση της προσωρινής μνήμης ενός παιχνιδιού Steam δεν θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε την πρόοδο του παιχνιδιού. Επίσης, εάν επαναφέρετε ένα παιχνίδι από ένα αντίγραφο ασφαλείας, αυτό δεν θα επηρεάσει τα αρχεία παιχνιδιού. Αυτό είναι απλώς ένας έλεγχος για τα αρχεία εγκατάστασης του παιχνιδιού.