Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στο Discord

Η ρύθμιση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένα από τα πιο εύκολα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να βελτιώσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Όπως πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το Discord έχει επίσης μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν και να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για τον τρόπο ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στο Discord.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Discord (2022)

Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων Discord (επιτραπέζιος υπολογιστής/ιστός)

1. Ανοίξτε το Discord και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

2. Όταν εμφανιστεί η σελίδα ρυθμίσεων, κάντε κλικ στο κουμπί «Ενεργοποίηση ελέγχου δύο παραγόντων» για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης.

3. Το Discord θα σας ζητήσει τώρα να επιβεβαιώσετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο «Συνέχεια» για να προχωρήσετε περαιτέρω.

4. Θα δείτε τώρα ένα αναδυόμενο παράθυρο με έναν κωδικό QR και ένα κλειδί 2FA. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας της επιλογής σας και σαρώστε τον κωδικό QR για να προσθέσετε το κλειδί 2FA του λογαριασμού Discord. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προσθέσετε μη αυτόματα το κλειδί στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας. Μόλις τελειώσετε, πρέπει να εισαγάγετε τον 6ψήφιο κωδικό επαλήθευσης που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας σε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο στο Discord. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Ενεργοποίηση».

  Πώς να διορθώσετε όταν το Spotify δεν εμφανίζεται ως η κατάστασή σας στο Discord

5. Και αυτό είναι. Έχετε ενεργοποιήσει με επιτυχία τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στον λογαριασμό σας Discord. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας SMS ως εφεδρική μέθοδο σε περίπτωση που χάσετε την πρόσβαση στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης εφεδρικών κωδικών για πρόσβαση στον λογαριασμό σας εάν κλειδωθείτε έξω από την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας.

Απενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων Discord (επιτραπέζιος/Ιστός)

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης αφού ανοίξετε την εφαρμογή ή τον ιστότοπο Discord στον υπολογιστή σας.

2. Στην ενότητα “Κωδικός πρόσβασης και έλεγχος ταυτότητας” της καρτέλας “Ο λογαριασμός μου”, κάντε κλικ στο “Κατάργηση 2FA” για να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας 2FA στο Discord. Λάβετε υπόψη ότι θα κάνετε τον λογαριασμό σας πιο ευάλωτο σε κινδύνους ασφαλείας εάν επιλέξετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

3. Εάν είστε σίγουροι για την απενεργοποίηση του 2FA, εισαγάγετε τον 6ψήφιο κωδικό από την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ή χρησιμοποιήστε έναν από τους εφεδρικούς κωδικούς σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Κατάργηση 2FA”.

Ενεργοποιήστε το 2FA στο Discord (Android και iOS)

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Discord και πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας από την κάτω γραμμή πλοήγησης. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Ο λογαριασμός μου” και πατήστε “Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων” για να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τον λογαριασμό σας Discord από το τηλέφωνό σας.

  Πώς να δίνετε αυτόματα ρόλους στο Discord

2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας. Πατήστε «Επόμενο» για να συνεχίσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

3. Θα δείτε τώρα τον κωδικό 2FA στην οθόνη. Πατήστε το κουμπί Αντιγραφή για να αντιγράψετε το κλειδί στο πρόχειρό σας και να το επικολλήσετε στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον 6ψήφιο κωδικό επαλήθευσης που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή σας 2FA στην εφαρμογή συνομιλίας για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Discord με την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας.

4. Έχετε πλέον ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό σας Discord. Παράλληλα με αυτό, θα δείτε τώρα την επιλογή να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας SMS ως αντίγραφο ασφαλείας εάν χάσετε την πρόσβαση στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας.

Απενεργοποιήστε το 2FA στο Discord (Android και iOS)

Σε αντίθεση με την εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή του Discord, είναι υποχρεωτικό να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας SMS για να απενεργοποιήσετε το 2FA. Εάν δεν έχετε ρυθμίσει ακόμα τον έλεγχο ταυτότητας SMS στον λογαριασμό σας, η επιλογή “Κατάργηση 2FA” θα εμφανιστεί γκριζαρισμένη στην εφαρμογή για κινητά.

Αφού ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας SMS, πατήστε την επιλογή “Κατάργηση 2FA” από τη σελίδα “Ο λογαριασμός μου”. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας ή τον εφεδρικό κωδικό σας για να καταργήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων από τον λογαριασμό σας Discord.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Πώς μπορώ να βρω τον 6ψήφιο κωδικό επαλήθευσης ταυτότητας στο Discord;

Μπορείτε να βρείτε τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας του λογαριασμού σας Discord στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιήσατε για τη ρύθμιση του 2FA στο Discord.

  Πώς να κρύψετε κανάλια στο Discord

Ε: Πού μπορώ να βρω τον εφεδρικό κωδικό Discord μου;

Μπορείτε να βρείτε τον εφεδρικό κωδικό Discord από τις Ρυθμίσεις χρήστη -> Κωδικός πρόσβασης και έλεγχος ταυτότητας -> Εφεδρικοί κωδικοί στον ιστό/επιφάνεια εργασίας. Όσον αφορά τις εφαρμογές για κινητά Android και iOS, κατευθυνθείτε στο My Account -> View Backup Codes.

Ε: Γιατί οι εφεδρικοί μου κωδικοί Discord δεν λειτουργούν;

Εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας Discord και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους υπάρχοντες εφεδρικούς κωδικούς, δημιουργήστε νέους από την ενότητα “Κωδικός πρόσβασης και έλεγχος ταυτότητας” των ρυθμίσεων του Discord.

Ε: Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το 2FA στο Discord χωρίς τον κωδικό;

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων χωρίς κωδικό. Θα χρειαστείτε είτε τον 6ψήφιο κωδικό ελέγχου ταυτότητας από την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας είτε τον 8ψήφιο εφεδρικό κωδικό για να απενεργοποιήσετε το 2FA στο Discord.

Ε. Μπορώ να απενεργοποιήσω το 2FA στο Discord χωρίς να συνδεθώ;

Όχι, δεν είναι δυνατόν. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) μόνο εάν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Discord και πληκτρολογώντας τον 6ψήφιο κωδικό ελέγχου ταυτότητας ή τον εφεδρικό κωδικό. Ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε αυτό σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή κινητά σε αυτόν τον οδηγό.

Βελτιώστε την ασφάλεια λογαριασμού με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων Discord

Έτσι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό σας Discord. Τώρα που ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το 2FA στο Discord, μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα και σε άλλες εφαρμογές. Για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία, έχουμε έναν ειδικό οδηγό με οδηγίες για τη ρύθμιση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook, το Instagram και το Twitter. Και αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, ενημερώστε μας για τις απορίες σας στην ενότητα σχολίων και θα σας βοηθήσουμε.