Πώς να ελέγξετε την έκδοση PowerShell και να την ενημερώσετε στον Windows Server;

Ας σας βοηθήσουμε να ελέγξετε την έκδοση PowerShell και πώς να την ενημερώσετε σε έναν Windows Server.

Αμέσως, το PowerShell είναι κάτι περισσότερο για προγραμματιστές ή Sysadmin και δεν δημιουργήθηκε ποτέ για τον απλό χρήστη των Windows επειδή έχει την κοινή προτροπή για να παίξει (ωχ 🤐).

Εν ολίγοις, το PowerShell εκτελεί επίσης cmdlet εκτός από τις εντολές της γραμμής εντολών.

Ωστόσο, δεν είμαστε εδώ για να διαφοροποιήσουμε το PowerShell από τη Γραμμή εντολών. Αντίθετα, θα εξετάσουμε έναν τρόπο που προτείνει η Microsoft που μπορεί να σας πει την έκδοση PowerShell.

Και παρόλο που υπάρχουν άλλες μέθοδοι για να το κάνετε μέσω του Διαδικτύου, δεν θα λειτουργούν κάθε φορά σε όλες τις περιπτώσεις.

Ελέγξτε την έκδοση PowerShell

Το πρώτο πράγμα είναι να ανοίξετε το PowerShell από την αναζήτηση των Windows.

  20+ καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Rufus για Windows, Linux και macOS

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε $PSVersionTable και πατήστε enter.

Αυτό εξάγει σημαντικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας έκδοσης PowerShell, έκδοσης, συμβατών εκδόσεων κ.λπ.

Έρχομαι τώρα σε άλλες εντολές που «δεν» λειτουργούν με ακρίβεια. Αυτά περιλαμβάνουν το get-host, το $host, το $host-version κ.λπ.

Συγκεκριμένα, δίνουν ότι η έκδοση του κεντρικού υπολογιστή που έχει εγκατασταθεί το PowerShell και όχι η έκδοση του κινητήρα PowerShell που αναζητούμε.

Ωστόσο, χρησιμοποιήστε το get-host εάν διαθέτετε την έκδοση 1.0 του PowerShell, δεδομένου ότι το $PSVersionTable παρουσιάστηκε από την έκδοση 2.0. Επομένως, αυτός ο $PSVersionTable δεν θα δώσει αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται στο PowerShell 1.0.

  Πώς να βρείτε το Ιστορικό τοποθεσίας σας σε iPhone ή iPad

Ενημερώστε το PowerShell στον Windows Server

Μπορείτε να ενημερώσετε το PowerShell στον διακομιστή Windows μέσω σεναρίων γραμμής εντολών ή με λήψη και εγκατάσταση συγκεκριμένων εκδόσεων του PowerShell.

Η απλούστερη μέθοδος είναι να πάρετε το πιο πρόσφατο αρχείο από τον ιστότοπο της Microsoft ή το αποθετήριο GitHub και να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Ένας geeky τρόπος για να το κάνετε αυτό από το ίδιο το PowerShell είναι να εκτελέσετε το iex “& { $(irm https://aka.ms/install-powershell.ps1)} -usemsi”.

Αυτό θα συνδεθεί στο αποθετήριο MS GitHub. Στη συνέχεια, απαντήστε στις παρακάτω προτροπές και η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί σύντομα.

  Πώς να δημιουργήσετε τυχαίους αριθμούς στα φύλλα Google

Σημειωτέον, αυτό δεν θα ενημερώσει το παλιό PowerShell στο σύστημα. Αντίθετα, θα έχετε εγκατεστημένη την ενημερωμένη έκδοση μαζί.

Ανακεφαλαίωση

Αυτό ολοκληρώνει τον έλεγχο της έκδοσης PowerShell και τον τρόπο ενημέρωσης της.

Τα Cmdlet κάνουν το PowerShell ένα ισχυρό εργαλείο για αυτοματισμό. Ωστόσο, θα βοηθούσε να λάβετε υπόψη μερικές ακόμη γλώσσες σεναρίου ως προγραμματιστής.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;