Πώς να εγκαταστήσετε το SuperTuxKart σε Linux

Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά δωρεάν παιχνίδια στο Linux. Ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν είναι το SuperTuxKart. Είναι ένα καρτουνίστικο παιχνίδι αγώνων καρτ παρόμοιο με παιχνίδια όπως το Mario Kart. Το παιχνίδι είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση στην πλατφόρμα Linux εντελώς δωρεάν! Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε πώς ακριβώς μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει στη διανομή της επιλογής σας.

Ubuntu

Οι χρήστες του Ubuntu που θέλουν να παίξουν SuperTuxKart μπορούν να το βρουν στο Κέντρο λογισμικού. Για να το εγκαταστήσετε, ανοίξτε το Κέντρο Λογισμικού Ubuntu και αναζητήστε “Super Tux Kart”. Θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης. Κάντε κλικ σε αυτό στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μεταβείτε στη σελίδα εγκατάστασης του παιχνιδιού. Μόλις φτάσετε, κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση”. Επιλέγοντας το κουμπί «Εγκατάσταση» θα εμφανιστεί αυτόματα μια προτροπή «εισαγωγή κωδικού πρόσβασης». Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του ονόματος χρήστη σας και η εγκατάσταση θα ξεκινήσει.

Σημείωση: εάν δεν μπορείτε να βρείτε το “Super Tux Kart” στο κέντρο λογισμικού, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το αποθετήριο Ubuntu Universe. Αναζητήστε “Λογισμικό και ενημερώσεις” στην παύλα και ενεργοποιήστε το στην ενότητα “αποθετήρια” ή ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εντολών.

  Πώς να παίξετε Castle Crashers στο Linux

Εναλλακτικά, είναι δυνατή η εγκατάσταση του SuperTuxKart στο Ubuntu μέσω της εντολής apt. Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση μέσω της γραμμής εντολών, ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές.

Αρχικά, ενεργοποιήστε το αποθετήριο Universe, όπου φιλοξενείται το παιχνίδι.

sudo add-apt-repository universe

Στη συνέχεια, ενημερώστε το Ubuntu έτσι ώστε το αποθετήριο Universe να είναι προσβάσιμο στο σύστημα.

sudo apt update

Αφού εκτελέσετε την ενημέρωση, εγκαταστήστε τυχόν αναβαθμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας Ubuntu είναι ενημερωμένος.

sudo apt upgrade -y

Τέλος, εγκαταστήστε το SuperTuxKart με:

sudo apt install supertuxkart

Debian

Στο Debian και ενδιαφέρεστε να παίξετε SuperTuxKart; Ευτυχώς για εσάς, όλες οι εκδόσεις του Debian το υποστηρίζουν. Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε εναλλακτικά αποθετήρια λογισμικού. Για να αποκτήσετε το παιχνίδι, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή apt-get για να εγκαταστήσετε το παιχνίδι.

sudo apt-get install supertuxkart

Arch Linux

Το Arch Linux είναι γνωστό ότι έχει πολύ ενημερωμένα προγράμματα. Ως αποτέλεσμα, όσοι θέλουν να παίξουν SuperTuxKart θα χαρούν να μάθουν ότι το Arch έχει μια πολύ πρόσφατη έκδοση του παιχνιδιού, με νέα επίπεδα, χαρακτήρες κ.λπ. Για να το εγκαταστήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την πηγή λογισμικού της Κοινότητας μέσα του /etc/pacman.conf. Μόλις ενεργοποιηθεί, ανανεώστε τα repos και εγκαταστήστε το παιχνίδι!

sudo pacman -Syy

sudo pacman -S supertuxkart

Μαλακό καπέλλο

Το Fedora δεν είναι γνωστό για τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς είναι περισσότερο μια διανομή “Workstation”. Παρόλα αυτά, είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας αρκετά πρόσφατης έκδοσης του παιχνιδιού. Όπως το Arch Linux και το Debian, οι χρήστες του Fedora δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσουν κανένα αποθετήριο λογισμικού. Αντίθετα, ανοίξτε το λογισμικό Gnome, αναζητήστε το “Super Tux Kart” και κάντε κλικ στο κουμπί “εγκατάσταση” για να ξεκινήσετε.

  Πώς να παίξετε το Project CARS 2 στο Linux

Εναλλακτικά, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το εργαλείο διαχείρισης πακέτων DNF για να το εγκαταστήσετε:

sudo dnf install supertuxkart -y

OpenSUSE

Όλες οι εκδόσεις του OpenSUSE έχουν διαθέσιμες πρόσφατες εκδόσεις του SuperTuxKart. Δυστυχώς, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ένα αποθετήριο τρίτου μέρους για να λειτουργήσει η πιο πρόσφατη έκδοση.

Άλμα 15.0

sudo zypper addrepo https://ftp.gwdg.de/pub/opensuse/repositories/games/openSUSE_Leap_15.0/ opensuse-games

sudo zypper in supertuxkart

Άλμα 42.3

sudo zypper addrepo https://ftp.gwdg.de/pub/opensuse/repositories/games/openSUSE_Leap_42.3/ opensuse-games

sudo zypper in supertuxkart

Tumbleweed

sudo zypper addrepo https://ftp.gwdg.de/pub/opensuse/repositories/games/openSUSE_Tumbleweed/ opensuse-games

sudo zypper in supertuxkart

Γενικές οδηγίες

Πολλές διανομές Linux υποστηρίζουν το SuperTuxKart, καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε παιχνίδια στο λειτουργικό τους σύστημα. Ωστόσο, εάν βρεθείτε σε μια διανομή Linux που δεν έχει άμεσο τρόπο εγκατάστασης της πιο πρόσφατης έκδοσης του παιχνιδιού, υπάρχει άλλος τρόπος να το αποκτήσετε. Ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το εργαλείο Wget για να κατεβάσετε τα αρχεία του παιχνιδιού.

wget https://sourceforge.net/projects/supertuxkart/files/SuperTuxKart/0.9.3/supertuxkart-0.9.3-linux.tar.xz/download -O supertuxkart-0.9.3-linux.tar.xz

Αυτό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, οπότε το wget θα τρέξει για λίγο. Όταν ολοκληρωθεί, μετακινήστε το συμπιεσμένο αρχείο στο /home/username/. Η διατήρηση των εξαγόμενων αρχείων παιχνιδιών σε ~/Downloads είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα διαγράψετε κατά λάθος!

mv supertuxkart-0.9.3-linux.tar.xz ~/

Μόλις τα αρχεία του παιχνιδιού βρίσκονται στον αρχικό σας κατάλογο, είναι ασφαλές να εξαγάγετε τα περιεχόμενα του αρχείου. Χρησιμοποιώντας την εντολή Tar, ξεκινήστε την εξαγωγή.

tar -xvJf supertuxkart-0.9.3-linux.tar.xz

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή cp για να μετακινήσετε τη συντόμευση που περιλαμβάνεται στην επιφάνεια εργασίας.

cp ~/supertuxkart-0.9.3-linux/data/supertuxkart.desktop ~/Desktop

Επεξεργαστείτε τη συντόμευση με το Nano.

nano ~/Desktop/supertuxkart.desktop

Βρείτε το “Exec=supertuxkart” και αλλάξτε το ως εξής.

  Πώς να εκτελέσετε εφαρμογές Linux από το Bash στα Windows 10 [Guide]

Σημείωση: φροντίστε να αλλάξετε το «όνομα χρήστη» στο όνομα χρήστη του υπολογιστή σας.

Exec=sh /home/username/supertuxkart-0.9.3-linux/run_game.sh

Αποθηκεύστε τις αλλαγές με Ctrl + O και βγείτε από το Nano με Ctrl + X.

Εγκατάσταση στο μενού εφαρμογής

Θέλετε να αποκτήσετε το SuperTuxKart στο μενού εφαρμογών του περιβάλλοντος εργασίας σας; Κάντε τα εξής:

cd ~/Desktop
sudo chmod +x supertuxkart.desktop
sudo cp supertuxkart.desktop /usr/share/applications/