Πώς να εγκαταστήσετε πρόσθετα Firefox στο Android

Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μια βελτιωμένη εμπειρία περιήγησης στον Firefox ήταν προσβάσιμη στους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών μόνο μέσω πρόσθετων λειτουργιών όπως πρόσθετα. Οι χρήστες Android το έχουν χάσει αυτό, αλλά όχι πια. Το Firefox για Android σάς επιτρέπει τώρα να εγκαταστήσετε επιλεγμένα πρόσθετα για να σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στον Ιστό και να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο ρύθμισης των πρόσθετων καθώς και με ποια είναι τα καλύτερα για να ξεκινήσετε.

Εγκαταστήστε πρόσθετα στον Firefox για Android

Ο Firefox είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού για Android. Προηγουμένως, η εγκατάσταση πρόσθετων ήταν μόνο για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά η εφαρμογή σάς επιτρέπει τώρα να χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα στο Android. Για να χρησιμοποιήσετε τις υποστηριζόμενες επεκτάσεις, εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox για Android από το Google Play Store. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την εφαρμογή εάν την έχετε ήδη στη συσκευή σας.

  • Εκκινήστε την εφαρμογή Firefox, πατήστε το κουμπί μενού με τις 3 κουκκίδες και επιλέξτε Πρόσθετα.
  • Κάντε κύλιση στη λίστα με τα υποστηριζόμενα πρόσθετα και μόλις βρείτε κάποιο που σας αρέσει, πατήστε το εικονίδιο + στη δεξιά πλευρά της οθόνης για εγκατάσταση.
  • Πατήστε το κουμπί Προσθήκη για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να εγκαταστήσετε το επιλεγμένο πρόσθετο. Στην ίδια επικάλυψη, θα ενημερωθείτε για τις απαιτήσεις άδειας για το πρόσθετο.
  • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης και επαλήθευσης. Μόλις γίνει αυτό, θα λάβετε μια επικάλυψη στο κάτω μέρος με ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Ενώ βρίσκεστε εδώ, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο Να επιτρέπεται σε ιδιωτική περιήγηση για να επιτρέψετε τη λειτουργία πρόσθετου ακόμη και σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.
  • Τέλος, πατήστε το κουμπί Εντάξει, το κατάλαβα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
  •   Οι έξι καλύτερες δυνατότητες του Firefox για iOS

    Πώς να απεγκαταστήσετε τα πρόσθετα Firefox στο Android

    Εάν θέλετε να καταργήσετε ένα συγκεκριμένο πρόσθετο που έχετε εγκαταστήσει, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Μεταβείτε στην αρχική σελίδα της εφαρμογής Firefox, πατήστε το κουμπί μενού με τις 3 κουκκίδες και επιλέξτε την επιλογή Πρόσθετα για να ανοίξετε μια πλήρη λίστα με όλα τα πρόσθετα.
  • Εάν ανοίξατε το μενού σε μια ιστοσελίδα αντί για την αρχική σελίδα, πατήστε την επιλογή Διαχειριστής πρόσθετων ως ένα επιπλέον βήμα.
  • Πατήστε για να επιλέξετε το πρόσθετο που θέλετε να καταργήσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει η σελίδα επιλογών στην επόμενη οθόνη.
  • Σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόσθετο αντί να το απεγκαταστήσετε. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες και τις άδειές του. Ορισμένα πρόσθετα προσφέρουν ρυθμίσεις με δυνατότητα διαμόρφωσης εδώ.
  • Για να απεγκαταστήσετε το πρόσθετο, πατήστε το κουμπί Κατάργηση και θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  • Κορυφαία πρόσθετα που μπορείτε να δοκιμάσετε στον Firefox για Android

    Ο Firefox για Android έχει περισσότερες από 20 προτεινόμενες επεκτάσεις και μπορείτε να περιμένετε ακόμη περισσότερες στο μέλλον. Εάν η αγαπημένη σας επέκταση δεν περιλαμβάνεται, μπορείτε να δοκιμάσετε τον αναλυτικό οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης των επεκτάσεων Chrome σε προγράμματα περιήγησης για κινητά Android. Ακολουθεί μια επιλογή από επεκτάσεις Firefox που προτείνουμε.

    Dark Reader

    Το Dark Reader είναι μια επέκταση ανοιχτού κώδικα που προορίζεται να σας βοηθήσει να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών κατά την περιήγηση. Συγκεκριμένα, δημιουργεί μια σκοτεινή λειτουργία για ιστοσελίδες, ειδικά σε μια εποχή που η σκοτεινή λειτουργία είναι απαραίτητη λειτουργία. Επιπλέον, μπορείτε να τροποποιήσετε παραμέτρους όπως η φωτεινότητα της ιστοσελίδας, η αντίθεση, η σέπια, η κλίμακα του γκρι, τα χρώματα, οι γραμματοσειρές και άλλα.

      10 καλύτερες εφαρμογές αριθμομηχανής για να λύσετε εύκολα σύνθετες μαθηματικές εξισώσεις (Android & iOS)

    Εκφωνούν

    Αν έχετε βαρεθεί να διαβάζετε άρθρα στον Ιστό, τι θα λέγατε να τα ακούτε; Το Read Aloud είναι μια επέκταση του Firefox που το κάνει αυτό και λειτουργεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Μπορείτε να επιλέξετε μια αντρική ή γυναικεία φωνή, την προτιμώμενη ένταση, την ταχύτητα ανάγνωσης και την επισήμανση κειμένου. Εκτός από τις εγγενείς φωνές μετατροπής κειμένου σε ομιλία στο πρόγραμμα περιήγησης, αυτό το πρόσθετο υποστηρίζει άλλους παρόχους όπως η Microsoft, το Google Wavenet, το Amazon Polly και άλλοι.

    Υψηλής ευκρίνειας YouTube

    Το YouTube High Definition αναπαράγει αυτόματα βίντεο YouTube στην υψηλότερη διαθέσιμη ποιότητα, αν και μπορείτε ακόμα να ορίσετε την προτιμώμενη ανάλυση. Σας βοηθά να διαμορφώσετε ένα προτιμώμενο επίπεδο έντασης για όλα τα βίντεο, να κάνετε αυτόματη σίγαση της έντασης και να διακόπτετε αυτόματα την αναπαραγωγή βίντεο. Και ακριβώς όπως το βίντεο, αυτό το πρόσθετο σάς βοηθά να αναπαράγετε την καλύτερη ποιότητα ήχου για να βελτιώσετε τη μουσική σας εμπειρία στο YouTube.

    Αναζήτηση ανά εικόνα

    Αυτό το πρόσθετο Firefox σάς βοηθά να κάνετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων με τη βοήθεια περισσότερων από 30 μηχανών αναζήτησης όπως το Google, το Yandex, το Bing, το TinEye και το Baidu. Η Αναζήτηση με εικόνα είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα και είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση στη μέθοδο αντίστροφης αναζήτησης εικόνων στο Android. Μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορες λειτουργίες αναζήτησης, όπως η χρήση μιας διεύθυνσης URL απευθείας εικόνας, η περιήγηση για μια εικόνα από τη συσκευή σας, η καταγραφή μιας περιοχής σε μια ιστοσελίδα και πολλά άλλα.

    Αρχεία Ιστού

    Τα Αρχεία Ιστού είναι η επέκταση ανοιχτού κώδικα που προτιμάτε όταν ψάχνετε για αρχειοθετημένες και προσωρινά αποθηκευμένες ιστοσελίδες. Υποστηρίζει διάφορες πηγές μηχανών αναζήτησης όπως Google Cache, Wayback Machine, Bing Cache, Yandex Cache, Yahoo Cache, Memento Time Travel και άλλα. Όσον αφορά τις λειτουργίες αναζήτησης, μπορείτε να αναζητήσετε απευθείας μια ιστοσελίδα που έχει ανοίξει στην ενεργή καρτέλα ή να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο σύνδεσμο URL.

      Πώς να υποβαθμίσετε την εφαρμογή Android χωρίς απεγκατάσταση

    uBlock Origin

    Αν θέλετε να ξεφύγετε από την ενόχληση των διαφημίσεων, των ιχνηλατών, των κακόβουλων διευθύνσεων URL, των εξόρυξης νομισμάτων, των αναδυόμενων παραθύρων και άλλων, το uBlock Origin είναι το πρόσθετο Firefox που χρειάζεστε. Εκτός από τις προεπιλεγμένες επιλογές, αυτό το εργαλείο προσφέρει πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως τον καθορισμό των δικών σας τοπικών ή καθολικών κανόνων για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων ιστότοπων που εμπιστεύεστε. Συνολικά, να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όταν περιηγείστε στον Ιστό με ενεργοποιημένη αυτήν την επέκταση.

    Bitwarden

    Το Bitwarden είναι μια κορυφαία επέκταση διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που διαθέτει κρυπτογράφηση παγκόσμιας κλάσης και ενσωματωμένη δημιουργία κωδικών πρόσβασης και είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Αυτό το πρόσθετο ανοιχτού κώδικα εγγυάται έναν τρόπο διαχείρισης, αποθήκευσης, ασφάλειας και κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στο Firefox για Android χωρίς προβλήματα. Εξετάζοντας τη λίστα μας με τον ασφαλέστερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, το Bitwarden κατατάσσεται στην κορυφή.

    Διόρθωση αναπαραγωγής βίντεο στο παρασκήνιο

    Ας υποθέσουμε ότι παίζετε ένα βίντεο στο YouTube χρησιμοποιώντας το Firefox για Android και θέλετε να απολαύσετε την αναπαραγωγή στο παρασκήνιο. Αν και αυτή η δυνατότητα μπορεί να μην λειτουργεί άψογα, το πρόσθετο Video Background Play Fix θα μετριάσει το πρόβλημα. Προς το παρόν, αυτή η επέκταση υποστηρίζει μόνο τους ιστότοπους Vimeo και YouTube.

    Αναζωογονήστε την εμπειρία περιήγησής σας

    Τα πρόσθετα, τα πρόσθετα ή οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επέκταση της λειτουργικότητας του αγαπημένου σας προγράμματος περιήγησης ιστού. Και με αυτά τα πρόσθετα να βρίσκουν το δρόμο τους προς τις συσκευές Android, η εμπειρία περιήγησης δεν ήταν ποτέ καλύτερη. Ας ελπίσουμε ότι ο Firefox για Android θα επεκτείνει τη λίστα των υποστηριζόμενων πρόσθετων και θα αφήσει τον καθένα να βρει το γλυκό του σημείο.