Πώς να διορθώσετε την επαναφορά του μενού “Έναρξη” των Windows 10

Τα Windows 10 συνήθως δεν έχουν σφάλματα όταν κάνετε καθαρή εγκατάσταση, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις ακόμη και σε αυτό. Ένα πολύ περίεργο, πολύ ενοχλητικό σφάλμα στα Windows 10 προκαλεί επαναφορά του μενού Έναρξη. Αυτό σημαίνει ότι όταν προσαρμόζετε τη διάταξη του μενού Έναρξη, δηλαδή, καρφιτσώνετε πλακίδια που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και αφαιρείτε αυτά που δεν χρειάζεστε, όλα χάνονται όταν κλείσετε και ανοίξετε το μενού Έναρξη. Αυτό είναι πολλή δουλειά χαμένη και καθιστά το μενού Έναρξη άχρηστο. Αυτό το σφάλμα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε ένα Fall Creators Update, αν και τίποτα δεν το εμποδίζει να εμφανιστεί σε άλλες σημαντικές εκδόσεις των Windows 10. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε την επαναφορά του μενού Έναρξη στα Windows 10.

  Πώς να εισάγετε και να εξάγετε σχέδια ενέργειας στα Windows 10

Αυτές είναι μια σειρά από λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε και ελπίζουμε ότι η μία ή η άλλη θα το διορθώσουν. Δεν χρειάζεται να εκτελέσετε όλες τις λύσεις για να διορθώσετε το πρόβλημα. Εάν μια επιδιόρθωση φαίνεται να λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει διπλό έλεγχο επανεκκινώντας τα Windows 10.

Ελέγξτε την ημερομηνία και την ώρα

Βεβαιωθείτε ότι η ώρα και η ημερομηνία είναι σωστές. Εάν δεν είναι, η επιδιόρθωση και η επανεκκίνηση του συστήματός σας θα πρέπει να κάνουν το κόλπο. Οι χρήστες που βρήκαν αυτή τη λύση να λειτουργεί, λένε ότι χρειάζονται έως και 3 ώρες για να διορθωθεί πραγματικά το πρόβλημα.

  Τρόπος διόρθωσης σφάλματος που δεν μπορεί να ανοίξει η εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο λογαριασμό διαχειριστή στα Windows 10

Εκτέλεση Αντιμετώπισης προβλημάτων μενού Έναρξη

Η Microsoft γνωρίζει ότι το μενού “Έναρξη” τείνει να λειτουργεί κάθε τόσο. Αυτό είναι ένα μάλλον διαδεδομένο πρόβλημα που η εταιρεία προσπάθησε να επιλύσει κυκλοφορώντας ένα ειδικό εργαλείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων με αυτό. Η πιο γρήγορη λύση είναι να κατεβάσετε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων μενού Έναρξη από τη Microsoft και τρέξε το. Θα αναζητήσει και θα εντοπίσει προβλήματα που μπορεί να προκαλούν την επαναφορά του μενού Έναρξη. Εφαρμόστε τις διορθώσεις που προτείνει και ελέγξτε εάν το πρόβλημα υποχωρεί.

Επανεγγραφή Μενού Έναρξης

Ανοίξτε το PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή. Εισαγάγετε τα ακόλουθα και πατήστε Enter. Επανεκκινήστε το σύστημά σας αφού εκτελεστεί η εντολή και το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί.

Get-appxpackage -all *shellexperience* -packagetype bundle |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($_.installlocation + “appxmetadataappxbundlemanifest.xml”)}

Δημιουργία νέου χρήστη

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη. Η επαναφορά του μενού “Έναρξη” είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται αμέσως, επομένως υποθέτουμε ότι δεν έχετε ρυθμίσει υπερβολικά τον τρέχοντα χρήστη για χρήση. Δημιουργήστε έναν νέο χρήστη και τροποποιήστε το μενού Έναρξη. Εάν οι αλλαγές επιμείνουν, χρησιμοποιήστε τον νέο χρήστη που μόλις δημιουργήσατε και διαγράψτε αυτόν με το προβληματικό μενού Έναρξη.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ετικέτες για μη υποστηριζόμενα αρχεία στα Windows 10

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε την επιδιόρθωση των Windows κατά την εκκίνηση, αλλά αυτό μπορεί να μην διορθώσει το πρόβλημα και μπορεί να καταλήξετε να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10 ξανά.