Πώς να απαλλαγείτε από τον αριθμό στην καρτέλα YouTube

Το Chrome και ο Firefox έχουν αρχίσει να εμφανίζουν αριθμούς στην καρτέλα YouTube. Οι αριθμοί περικλείονται σε αγκύλες και αλλάζουν καθημερινά. Μπορεί μια μέρα να δείτε ένα (2) δίπλα στο YouTube στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησής σας. Την επόμενη μέρα, μπορεί να έχει φύγει ή να έχει μετατραπεί σε (5). Οι χρήστες δεν μπορούν να καταλάβουν εάν πρόκειται για μια νέα δυνατότητα του προγράμματος περιήγησης ή εάν λειτουργεί μια επέκταση/πρόσθετο. Ο αριθμός φαίνεται να είναι αυθαίρετος και δεν σημαίνει τίποτα για τους περισσότερους. Ο αριθμός δεν είναι αυθαίρετος και το πρόγραμμα περιήγησής σας ή ένα πρόσθετο δεν τον δημιουργεί. Προέρχεται από τις ειδοποιήσεις του YouTube. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τον αριθμό στην καρτέλα YouTube.

  Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο YouTube

Ανοίξτε το YouTube. Αφήστε το να φορτώσει και δείτε εάν ο αριθμός εμφανίζεται στην καρτέλα. Αν ναι, κοιτάξτε στην επάνω δεξιά γωνία της διεπαφής του YouTube. Θα δείτε το σήμα του προφίλ σας. Δίπλα του υπάρχει ένα εικονίδιο καμπάνας με ένα δικό του σήμα αριθμού. Αυτό το εικονίδιο κουδουνιού υποδεικνύει νέες/μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις YouTube. Εάν έχετε πολλά από αυτά, το σήμα του αριθμού θα γράφει 99+.

Ο αριθμός στην καρτέλα YouTube δείχνει τον ακριβή αριθμό των μη αναγνωσμένων ειδοποιήσεων YouTube που έχετε. Για να απαλλαγείτε από αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο του κουδουνιού μία φορά. Θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο που θα σας δείχνει τις ειδοποιήσεις σας. Μπορείτε να τα διαβάσετε εάν θέλετε, αλλά δεν είναι απαραίτητο, εάν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τον αριθμό από την καρτέλα YouTube. Κάντε κλικ έξω από το παράθυρο για να το κλείσετε. Το YouTube θα επισημάνει τις ειδοποιήσεις ως αναγνωσμένες και ο αριθμός θα εξαφανιστεί από την καρτέλα.

  Απενεργοποιήστε τη Λειτουργία κάτω σελίδας του The Space Bar στο YouTube

Δεν πρόκειται για νέες δυνατότητες του Chrome ή του Firefox. Το Facebook και το Twitter επιδεικνύουν την ίδια ακριβώς συμπεριφορά. Μια καρτέλα Facebook σάς δείχνει τον αριθμό των νέων ειδοποιήσεων που έχετε. Μια καρτέλα Twitter σάς δείχνει τον αριθμό των νέων tweet.

Η αλλαγή φαίνεται να είναι μια αλλαγή που ώθησε το YouTube τις τελευταίες ημέρες. Ο ιστότοπος είχε ειδοποιήσεις για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά μόλις τώρα έχει προσθέσει υποστήριξη για την εμφάνισή τους στην καρτέλα.

Εάν παραβλέψετε τις ειδοποιήσεις, ο αριθμός στην καρτέλα θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν είναι μόνιμο. Όταν έχετε νέες ειδοποιήσεις στο YouTube, η καρτέλα θα εμφανίσει ξανά έναν αριθμό. Δεν υπάρχει μόνιμη απενεργοποίηση. Θα μπορούσατε να αναζητήσετε ένα πρόσθετο ή μια επέκταση που απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις στην καρτέλα, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να παραιτηθείτε από τις ειδοποιήσεις και για άλλους ιστότοπους.

  Πώς να ελέγξετε την αναπαραγωγή Chromecast YouTube από το Κέντρο Ελέγχου στο iOS

Μια άλλη λύση είναι να τα απενεργοποιήσετε για όλα τα κανάλια και τη δραστηριότητα στο YouTube. Αυτό λειτουργεί μόνο εάν βρίσκετε άχρηστες τις ειδοποιήσεις YouTube.