Πρέπει να αγοράσετε μια εφεδρική μπαταρία για το σπίτι; 8 Λόγοι υπέρ και κατά

Βασικά Takeaways

  • Οι εφεδρικές μπαταρίες του σπιτιού είναι απαραίτητες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού με ηλιακούς συλλέκτες που θέλουν να διατηρήσουν την ισχύ τους κατά τη διάρκεια μιας διακοπής του δικτύου.
  • Μια εφεδρική μπαταρία σπιτιού επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σπιτιού να επωφεληθούν από τις χρεώσεις χρησιμότητας χρόνου χρήσης και να εξοικονομήσουν χρήματα στην ηλεκτρική ενέργεια.
  • Οι μπαταρίες παρέχουν έναν καθαρό και αποτελεσματικό τρόπο για να τροφοδοτήσετε το σπίτι σας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ειδικά αν θέλετε να βγείτε εκτός δικτύου.

Με την εισαγωγή των εφεδρικών μπαταριών για το σπίτι και την αυξανόμενη αστάθεια του δικτύου, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού εξετάζουν αυτή τη νέα τεχνολογία. Παρέχουν εφεδρική ισχύ χωρίς τον θόρυβο και τη ρύπανση των γεννητριών που κινούνται με φυσικό αέριο. Αλλά με τόσο ακριβές μπαταρίες, θα πρέπει να πάρετε μια για το σπίτι σας;

Γιατί πρέπει να αγοράσετε μια εφεδρική μπαταρία για το σπίτι

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τόσοι πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται για να φέρουν μπαταρίες στην αγορά, και υπάρχει ένας παρόμοιος αριθμός λόγων για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε πρόθυμοι να αγοράσετε μία. Αλλά αν δεν είστε ακόμα σίγουροι αν οι μπαταρίες έχουν νόημα για εσάς και το σπίτι σας, δείτε μερικά σημάδια ότι μπορεί να είναι μια αξιόλογη προσθήκη.

1. Έχετε ήδη ηλιακούς συλλέκτες

Πολλοί από εμάς εγκαθιστούμε ηλιακούς συλλέκτες περιμένοντας να μας παρέχουν εφεδρική ισχύ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παραδόξως, δεν λειτουργούν έτσι τα ηλιακά πάνελ. Όταν το πλέγμα σβήσει και τα φώτα σβήσουν, τα πάνελ σας κλείνουν μαζί τους.

  15 καλύτερα εργαλεία για να δημιουργήσετε υπέροχες παρουσιάσεις στο Διαδίκτυο

Αυτό είναι εκτός αν έχετε εφεδρική μπαταρία στο σπίτι. Εάν το κάνετε, τα πάνελ σας παραμένουν ενεργοποιημένα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ηλιακή σας συστοιχία έχει πλέον κάπου να στείλει ηλεκτρισμό εκτός από πίσω στις κατεστραμμένες γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος που κάποιος ηλεκτρολόγος προσπαθεί να διορθώσει. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως Αντίγραφο ασφαλείας Sunlight της Enphaseαλλά ως επί το πλείστον, εάν θέλετε να διατηρήσετε τη συστοιχία σας λειτουργική, πάρτε μια μπαταρία.

2. Επωφεληθείτε από τις χρεώσεις χρησιμότητας χρόνου χρήσης

Ορισμένες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αλλάζουν το ποσό που χρεώνουν για την ηλεκτρική ενέργεια με βάση την ώρα της ημέρας. Χρεώνουν τα περισσότερα σε ώρες υψηλής ζήτησης, όπως το βράδυ όταν οι οικογένειες λείπουν από τη δουλειά ή το σχολείο. Χρεώνουν λιγότερο σε ώρες χαμηλής ζήτησης, όπως τη νύχτα όταν οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε.

Μια οικιακή εφεδρική μπαταρία σάς δίνει μεγαλύτερη ευελιξία να επιλέξετε πότε καταναλώνετε ηλεκτρική ενέργεια από το βοηθητικό σας δίκτυο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από την μπαταρία του σπιτιού σας κατά τις ώρες αιχμής. Αυτή είναι μια επιλογή ακόμα κι αν δεν έχετε ηλιακούς συλλέκτες. Μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία σας σε ώρες εκτός αιχμής και να εξοικονομήσετε αυτήν την ενέργεια για ώρες της ημέρας που το ρεύμα είναι ακριβό.

3. Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική ενέργεια που παράγετε στο σπίτι

Πολλοί από εμάς αγοράζουμε ηλιακούς συλλέκτες επειδή θέλουμε να είμαστε αυτοδύναμοι. Θέλουμε να τροφοδοτήσουμε τα σπίτια μας χρησιμοποιώντας την ενέργεια που παράγουμε επί τόπου. Εάν αυτό σας περιγράφει, θα θέλετε μια μπαταρία για το σπίτι σας.

Ακόμα κι αν δεν ζείτε εκτός δικτύου, μπορείτε ακόμα να ζήσετε την καθημερινότητά σας γνωρίζοντας ότι κατά κύριο λόγο λειτουργείτε με καθαρή, δωρεάν ενέργεια.

4. Θέλετε να βγείτε εκτός δικτύου

Εκτός αν θέλετε να λειτουργήσετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας γεννήτριες ή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εάν θέλετε να βγείτε εκτός δικτύου, θα χρειαστείτε μπαταρίες. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παράγετε ενέργεια από τον ήλιο, τον άνεμο ή το νερό. Οι μπαταρίες σάς επιτρέπουν επίσης να αποθηκεύετε ενέργεια από οποιαδήποτε από αυτές τις πηγές ή από ορυκτά καύσιμα, για μελλοντική χρήση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα φώτα σας παραμένουν αναμμένα όταν ο ήλιος δύει, όταν τα σύννεφα κλείνουν τον ουρανό ή όταν δεν φυσάει το παραμικρό αεράκι.

  Μια σύντομη εισαγωγή στο υλικό πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη

Απλώς να ξέρετε ότι η έξοδος εκτός δικτύου με μπαταρίες μπορεί να είναι πιο ακριβή από όσο νομίζετε. Χρειάζεται να έχετε μια τράπεζα μπαταρίας αρκετά μεγάλη για να μείνετε αρκετές ημέρες χωρίς ρεύμα, καθώς δεν έχετε εταιρεία ηλεκτρισμού για να την επαναφέρετε. Ωστόσο, οι μπαταρίες παραμένουν ζωτικό μέρος ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας εκτός δικτύου.

5. Εφεδρική ισχύς χωρίς καύση ορυκτών καυσίμων

Για χρόνια, ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί το ρεύμα κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ήταν να ανάψει μια γεννήτρια. Αυτή δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν προσπαθείτε επίσης να μειώσετε την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνετε στην ατμόσφαιρα. Μια οικιακή μπαταρία χρησιμεύει ως η καλύτερη εναλλακτική σας.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε μια μπαταρία σε σχέση με μια γεννήτρια αερίου. Μια μπαταρία λειτουργεί αθόρυβα και δεν εκπέμπει τοξικές εκπομπές. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πληρωμή των καυσίμων. Ωστόσο, για το άμεσο μέλλον, η μπαταρία είναι η πολύ πιο ακριβή επιλογή.

Γιατί δεν πρέπει να αγοράσετε εφεδρική μπαταρία για το σπίτι

Εάν οι μπαταρίες είναι τόσο καλές, γιατί δεν έχει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού που μπορεί να αντέξει οικονομικά μία;

1. Οι περισσότερες μπαταρίες δεν πληρώνουν ακόμη για τον εαυτό τους

Οι μπαταρίες είναι ακριβές. Μια μεμονωμένη μπαταρία μπορεί να κοστίζει 10.000 $, και αυτό είναι πριν προσθέσετε το κόστος εγκατάστασης, διακοπτών μεταφοράς και άλλων απαραίτητων εξαρτημάτων.

Μια και μόνο μπαταρία μπορεί να μην είναι σε θέση να χειριστεί τα βαρύτερα φορτία σας, ειδικά εάν ζείτε σε αγροτική περιοχή και πρέπει να τροφοδοτήσετε αντλίες φρεατίων ή σηπτικές δεξαμενές. Θα μπορούσατε εύκολα να βρείτε τον εαυτό σας να κοιτάζει προσφορές στα 40.000 $ για ένα σύστημα με αρκετή χωρητικότητα αποθήκευσης και ισχύ για να καλύψει τις ανάγκες σας.

Εάν δεν έχετε υπολογίσει ακόμα το κόστος των ηλιακών συλλεκτών, να ξέρετε ότι γενικά πληρώνουν τα έξοδα τους σε αρκετά χρόνια. Μπαταρίες, όχι τόσο. Οι πιθανότητες είναι ότι όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε την μπαταρία σας με μια καινούργια, δεν θα έχετε εξοικονομήσει σχεδόν τόσα χρήματα σε ενεργειακά κόστη όσα ξοδέψατε.

  Είναι το Remix Framework το μέλλον της ανάπτυξης Ιστού;

2. Ορισμένες μπαταρίες είναι λιγότερο ασφαλείς από άλλες

Υπάρχουν πολλοί τύποι μπαταριών εκεί έξω, με πολλούς άλλους να βρίσκονται σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης. Όσον αφορά την ασφάλεια, δεν δημιουργούνται όλοι αυτοί οι τύποι μπαταριών ίσοι. Μια μπαταρία λιθίου νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου όπως ένα Tesla Powerwall ή οι μπαταρίες που βρίσκονται στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα διατρέχουν τον κίνδυνο αυτού που είναι γνωστό ως θερμική διαφυγή. Πρακτικά, αυτό συμβαίνει όταν μια μπαταρία παίρνει φωτιά και συνεχίζει να καίγεται παρά τις προσπάθειές σας να τη σβήσετε. Αυτό μπορεί να είναι συνολικά ένα αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να είναι ακόμη πιο καταστροφικό για ένα σπίτι.

Πολλές εναλλακτικές χρησιμοποιούν τη χημεία του φωσφορικού σιδήρου λιθίου, η οποία είναι εξαιρετικά απίθανο να πάρει φωτιά. Αντίθετα, οι μπαταρίες που κατασκευάζονται με αυτή τη χημεία διώχνουν τον ζεστό αέρα εάν τρυπηθούν ή υπερθερμανθούν σε σημείο ρήξης. Αυτό τα κάνει πολύ πιο ασφαλή να τα βιδώσετε στον τοίχο σας.

3. Αντ’ αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορητό ηλεκτρικό σταθμό

Μπορεί να μην χρειάζεστε μια πλήρη μπαταρία σπιτιού, καθώς υπάρχει μια σειρά από μικρότερες εφεδρικές λύσεις μπαταρίας στην αγορά αυτές τις μέρες. Μπορείτε να πάρετε μια ηλιακή γεννήτρια, η οποία είναι αρκετά ελαφριά για να την τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή να τη χρησιμοποιήσετε για την τροφοδοσία εξωτερικού εξοπλισμού γκαζόν κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Αυτοί οι φορητοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας διατίθενται σε όλα τα είδη μεγεθών, με μερικούς αρκετά μικρούς για να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι κάμπινγκ. Άλλοι έρχονται με κούκλες επειδή είναι πολύ βαριές για να κινηθούν διαφορετικά. Με έναν διακόπτη μεταφοράς και τη σωστή γεννήτρια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε την μπαταρία σας για να τροφοδοτείτε κρίσιμα κυκλώματα στο σπίτι σας.

Σύντομα, ο καλύτερος φορητός σταθμός παραγωγής ενέργειας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα το αυτοκίνητό σας.

Οι μπαταρίες μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτείτε το σπίτι σας

Για πολύ καιρό, η ηλεκτρική ενέργεια ήταν κάτι που κατανάλωνες, όχι κάτι που μπορούσες να παράγεις. Ήταν χρησιμοποιήστε-ή-χάστε το, χωρίς δυνατότητα αποθήκευσης κιλοβάτ για μελλοντική χρήση. Οι μπαταρίες έχουν αλλάξει την εξίσωση. Δεν είναι νέες εφευρέσεις, αλλά έχουν φτάσει σε ένα σημείο που αρχίζουν να γίνονται πρακτικές και η επείγουσα ανάγκη χρήσης τους είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Εκτός από αυτό, οι μπαταρίες εξακολουθούν να είναι μια δαπανηρή επένδυση. Στο τέλος της ημέρας, ο πιο σημαντικός παράγοντας σχετίζεται με το αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα και αν είστε διατεθειμένοι να αποχωριστείτε τόσα χρήματα ακόμα κι αν μπορείτε. Αλλά αν η απάντησή σας είναι ναι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να είστε ευχαριστημένοι με την επένδυσή σας.