Ποιο VPN είναι κατάλληλο για εσάς;

Ένα πεδίο μάχης πρακτικών δοκιμών για να το διευθετήσετε μια για πάντα: NordVPN εναντίον ExpressVPN.

Η επιλογή μεταξύ VPN δεν είναι ποτέ εύκολη, επειδή κάθε πάροχος διαφημίζει τα δυνατά του σημεία: τα πράγματα που μπορεί να κάνει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τι δεν μπορεί.

Αλλά η επιλογή γίνεται απλώς μια δύσκολη εργασία εάν οι υποψήφιοι είναι οι NordVPN και ExpressVPN. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί με τη δύναμή τους και οι ειδικοί δεν μπορούν να τους προτείνουν αρκετά.

Ποιο θα διαλέγατε;

Είναι μπερδεμένο, το ξέρω. Έτσι, εδώ είναι μια λεπτομερής ανάλυση των χαρακτηριστικών τους και οι πραγματικές δοκιμές που χρειάζεστε για να το καταλάβετε.

NordVPN εναντίον ExpressVPN

Υπάρχουν πολλές πτυχές σε κάθε κριτική προϊόντος. Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε είναι οι ισχυρισμοί τους – στη συνέχεια, η εμπειρία μας. Και το τελευταίο είναι τα σχόλια άλλων πελατών. Συνδυάστε αυτά τα τρία και θα έχετε μια σαφή εικόνα του τι θα λειτουργήσει πραγματικά.

Εκτός από τις διαδικτυακές κριτικές, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω την ίδια μάντρα. Εδώ είναι οι παράγοντες με τους οποίους θα τους κρίνουμε:

  • Ξεκινώντας
  • Διεπαφή χρήστη
  • Ασφάλεια & Απόρρητο
  • Δοκιμασία ταχύτητας
  • Δοκιμή κρυπτογράφησης
  • Ξεκλείδωμα ροής
  • Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών
  • Σχέση ποιότητας και τιμής

Κάθε τμήμα θα έχει έναν νικητή και θα μετρήσουμε την τελική βαθμολογία για να δούμε ποιο είναι καλύτερο.

Ας ρίξουμε τα ζάρια.

Αποποίηση ευθύνης: Τα δοκιμάζω στον φορητό υπολογιστή μου με Windows 11. Επιπλέον, πρόκειται για προσωπική χρήση, επειδή το ExpressVPN δεν διαθέτει επιχειρηματική παραλλαγή.

Ξεκινώντας

NordVPN

Πρέπει να εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληρωμής, όπως κάρτα, PayPal, Google Pay και κρυπτογράφηση (Bitcoin, Ethereum και XRP).

Έβαλα τα στοιχεία της κάρτας μου για να εγγραφώ για ένα μήνα.

Η διαδικασία πήγε ομαλά με αυτό το μήνυμα ενσωμάτωσης:

Κατά την εγκατάσταση, μου δόθηκε η επιλογή να επιλέξω τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, το NordPass. Αυτό δεν έχει πρόσθετες πληρωμές. Υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει επειδή το NordPass έχει μια δωρεάν βαθμίδα.

Τέλος, συνδέθηκα στο NordVPN με το email εγγραφής και όρισα έναν κωδικό πρόσβασης για να ξεκινήσω.

ExpressVPN

Ομοίως, μπορείτε να ξεκινήσετε με το ExpressVPN εισάγοντας τη διεύθυνση email, το όνομα και τον ταχυδρομικό σας κώδικα (προαιρετικό). Οι επιλογές πληρωμής ήταν ευέλικτες, όπως κάρτα, PayPal, Bitcoin και μερικά ακόμη.

Έχω πάει με την επιλογή κάρτας και για κάποιο λόγο, οι πρώτες πέντε προσπάθειες απέτυχαν με δύο διαφορετικές χρεωστικές κάρτες (συμπεριλαμβανομένης αυτής που χρησιμοποίησα για να αγοράσω τη NordVPN). Τελικά, όλα πήγαν με το PayPal.

Δίνουν έναν κωδικό ενεργοποίησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε τις εφαρμογές τους.

Παραδόξως, λαμβάνετε επίσης τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ExpressVPN Keys, μαζί με αυτήν την αγορά.

Συμπέρασμα: Αν όχι για αυτό το πρόβλημα πληρωμής, το ExpressVPN έχει μια πιο απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τον κωδικό ενεργοποίησής του που μπορούμε να αντιγράψουμε στις εφαρμογές. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να συνδεθείτε σε εφαρμογές ExpressVPN με το email εγγραφής, όπως ήταν με το NordVPN.

Ωστόσο, το NordVPN ήταν πιο ευέλικτο στις πληρωμές κρυπτογράφησης με τρία κρυπτονομίσματα. Και ήταν το πιο γρήγορο από τα δύο, με όλα να λειτουργούν τέλεια στην ίδια την πρώτη προσπάθεια.

Νικητής: NordVPN

Διεπαφή χρήστη

NordVPN

Το NordVPN UI φαίνεται μοντέρνο και, πιστεύω, μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο για ορισμένους χρήστες VPN για πρώτη φορά. Ωστόσο, θα βαθμολογούσα το UI του ως το δεύτερο πιο όμορφο που έχω δει ποτέ σε οποιοδήποτε VPN (το ProtonVPN είναι η πρώτη μου επιλογή από αυτή την άποψη). Αυτή η εφαρμογή έχει επίσης μια επιλογή εμφάνισης με θέμα την εμφάνιση: σκούρο, ανοιχτό ή σύμφωνα με το σύστημα.

Οι αριθμοί στον χάρτη υποδεικνύουν τον αριθμό των διακομιστών σε κάθε τοποθεσία.

Μου αρέσει ιδιαίτερα που μπορείτε να συνδεθείτε με τους συγκεκριμένους διακομιστές (αποκλειστική IP, διπλό VPN κ.λπ.) απευθείας από την αρχική οθόνη χωρίς να κάνετε κύλιση προς τα κάτω.

Ως έμπειρος χρήστης VPN, αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο.

Μπορείτε επίσης να διακόψετε εύκολα τη σύνδεση, να επανασυνδεθείτε και να ελέγξετε τη διεύθυνση IP.

Συνολικά, το NordVPN με εντυπωσίασε με τη διεπαφή χρήστη του.

ExpressVPN

Το ExpressVPN, από την άλλη πλευρά, έχει έναν απροκάλυπτα απλοϊκό ταμπλό, τονίζοντας ένα τεράστιο κουμπί σύνδεσης στο κέντρο.

Κάνοντας κλικ στην οριζόντια έλλειψη ανοίγει η λίστα διακομιστών. Το βέλος δίπλα στις τοποθεσίες υποδείκνυε πολλούς διακομιστές στην ίδια χώρα.

Μπορούμε να επισημάνουμε τους διακομιστές ως αγαπημένους, κάτι που μας βοηθά να τους εντοπίζουμε πιο γρήγορα.

Όλα τα άλλα είναι στοιβαγμένα μέσα στο εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά.

Συμπέρασμα: Το NordVPN έχει μια εξαιρετική διεπαφή με σκοτεινή λειτουργία, γρήγορη σύνδεση με συγκεκριμένους διακομιστές και πράγματα όπως η παύση σύνδεσης. Το ExpressVPN, αντίθετα, χρησιμοποιεί μια καθαρή διεπαφή. Μπορείτε να επισημάνετε τα αγαπημένα, κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε με το NordVPN. Αλλά αυτό είναι λίγο πολύ.

Και πάλι, θα το έδινα στο NordVPN μόνο για τον τεράστιο αριθμό πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε στην αρχική οθόνη και τη συνολική αισθητική.

Νικητής: NordVPN

Ασφάλεια & Απόρρητο

NordVPN

Λαμβάνετε δύο από τα καλύτερα πρωτόκολλα VPN με το NordVPN. Είναι ένας από τους λίγους παρόχους υπηρεσιών VPN που τροποποιούν το WireGuard για να επιδιορθώσει τα εγγενή ζητήματα απορρήτου του.

Κατά συνέπεια, λαμβάνετε NordLynx (τροποποιημένο WireGuard) και OpenVPN (TCP και UDP). Με βάση την επιλογή του πρωτοκόλλου σας, μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε κρυπτογράφηση AES-256-bit (OpenVPN) είτε ChaCha20 (NordLynx).

Το NordVPN συνιστά το OpenVPN για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και το NordLynx για εργασίες που απαιτούν ταχύτητα, όπως τα διαδικτυακά παιχνίδια. Συμφωνώ μαζί τους και δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο με αυτά τα δύο πρωτόκολλα στη διάθεσή σας.

Ακόμα κι έτσι, μπορείτε να ρυθμίσετε το IKEv2/IPSec με μη αυτόματο τρόπο, εάν εισέρχεστε και αποσυνδέεστε συχνά από πολλές συνδέσεις, επειδή αυτό το πρωτόκολλο είναι ιδιαίτερα καλό στο χειρισμό των μεταβάσεων. Αλλά θα ήταν καλύτερα αν το NordVPN το είχε κάνει διαθέσιμο εντός της εφαρμογής.

Σε μια αναβάθμιση υποδομής, όλοι οι «κανονικοί» διακομιστές NordVPN έχουν μετατραπεί σε μόνο RAM. Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν γράφεται σε έναν σκληρό δίσκο. Όλα διαγράφονται και ολόκληρο το λογισμικό επανεγκαθίσταται με κάθε επανεκκίνηση του διακομιστή.

Αυτή η δυνατότητα είναι ζωτικής σημασίας σε δύο περιπτώσεις: πρώτα όταν μια εταιρεία VPN πρέπει να συμμορφωθεί με την τοπική νομοθεσία. Και δεύτερον, εάν ένας χάκερ προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα προσωπικά σας δεδομένα. Και στις δύο περιπτώσεις, το NordVPN δεν θα έχει τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο τους χρήστες του.

Στη συνέχεια, έχετε το αξιόπιστο δίκτυο Wi-Fi για να αποφύγετε τις αυτόματες συνδέσεις σε ασφαλή δίκτυα. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό χαρακτηριστικό, αλλά η προσθήκη αυτών των μικρών πραγμάτων είναι αυτό που κάνει ένα προϊόν φιλικό προς τον χρήστη.

Το NordVPN κρυπτογραφεί ερωτήματα DNS μέσω του ιδιωτικού του DNS. Ωστόσο, κάποιος έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει προσαρμοσμένο DNS.

Θα σας συμβούλευα να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή εάν δεν είστε συνδρομητής σε ιδιωτικό πάροχο DNS. Ακόμη και τότε, θα είναι σαν να προσθέτουμε έναν άλλο σύνδεσμο στη συνολική εξίσωση ασφάλειας. Οι σύνδεσμοι είναι αδύναμοι, επομένως προτείνω να αφήσετε το NordVPN να χειρίζεται τα ερωτήματά σας στο DNS.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το Kill Switch. Το NordVPN το διαθέτει σε δύο λειτουργίες: η μία λειτουργεί για τεχνικά ζητήματα από την πλευρά του διακομιστή και η άλλη αποσυνδέεται κάθε φορά που το VPN δεν είναι συνδεδεμένο. Επιπλέον, υπάρχει ένα ξεχωριστό App Kill Switch, για να κλείνει επιλεγμένες εφαρμογές κάθε φορά που πέφτει η σύνδεση VPN.

Ειλικρινά, είναι ένας από τους πιο προηγμένους διακόπτες kill που έχω δει ποτέ μεταξύ των κορυφαίων VPN.

Προχωρώντας, το NordVPN προσφέρει μια πρόσθετη υπηρεσία προστασίας από απειλές χωρίς επιπλέον κόστος. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει με ή χωρίς σύνδεση VPN.

Στο κάτω μέρος, θα παρατηρήσετε μια ασυνήθιστη αποκάλυψη που δηλώνει ότι με τη χρήση αυτής της προστασίας από απειλές, συμφωνείτε σιωπηρά με την πολιτική απορρήτου και τους όρους παροχής υπηρεσιών.

Θέλω να πω, δεν συμφωνούν αυτόματα όλοι οι χρήστες με αυτά όταν εγγράφονται στο VPN τους;

Λοιπόν, ελέγξτε αυτές τις πολιτικές για να δείτε εάν αυτό έχει βάλει κανένα καμπανάκι συναγερμού στο κεφάλι σας. Και αν αυτό είναι πολύ δύσκολο, αφήστε ένα αποκλειστικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς να χειριστεί κακόβουλο λογισμικό και ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το Split Tunneling του ακολουθεί την ίδια τάση και παρουσιάζει δύο τρόπους λειτουργίας.

Αυτό σας βοηθά να χρησιμοποιείτε επιλεκτικά ή να αποκλείετε κρυπτογράφηση VPN για συγκεκριμένες, μη ευαίσθητες εφαρμογές.

Επιπλέον, το διπλό VPN (δρομολόγηση της κυκλοφορίας μέσω δύο διακομιστών VPN), το Tor Over VPN (πρόσθετη ανωνυμία Tor) και η συσκότιση διακομιστή (απόκρυψη κρυπτογράφησης VPN) καθιστούν την ασφάλεια NordVPN υγιεινή, με ελάχιστα επιθυμητά.

ExpressVPN

Αρκετά παρόμοιο με τον ανταγωνιστή του, το ExpressVPN προσφέρει επίσης δύο πρωτόκολλα VPN. Ωστόσο, αυτή τη φορά η λίστα είναι διαφορετική. Παίρνετε το OpenVPN (UDP και TCP) και το Lightway, ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο που ανέπτυξε από την αρχή.

Γενικά, είναι καλό να αναπτύξετε ένα προσαρμοσμένο πρωτόκολλο εάν ο κώδικας είναι ασφαλής και η εφαρμογή άψογη. Σε αυτήν την περίπτωση, το Lighway έχει ελεγχθεί δύο φορές από το Cure53 και αυτό το πρωτόκολλο είναι ανοιχτού κώδικα. Επιπλέον, πρόκειται για μόλις 2000 γραμμές κώδικα, που σημαίνει λιγότερα τρωτά σημεία και εύκολη ακρόαση. Τέλος, επιτρέπει την ευελιξία στην επιλογή AES-256 ή ChaCha20 ως κρυπτογράφησης κρυπτογράφησης.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα, εγώ, για ένα, δεν έχω καμία αμφιβολία σχετικά με το Lightway.

Το ExpressVPN έχει τους δικούς του ιδιωτικούς διακομιστές DNS. Ωστόσο, δεν βρίσκετε τίποτα για να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο DNS, κάτι που είναι μια μικρή απογοήτευση.

Το Kill Switch του, πάλι, έχει μια βασική λειτουργία που λειτουργεί ως επί το πλείστον για δυσλειτουργίες διακομιστή.

Το ExpressVPN αντισταθμίζει αυτά με την τεχνολογία TrustedServer. Με απλά λόγια, αυτοί είναι διακομιστές μόνο με RAM παρόμοιοι με αυτό που έχουμε δει με το NordVPN. Ομοίως, το ExpressVPN διαθέτει επίσης προστασία από κακόβουλο λογισμικό και παρακολούθηση με τη μορφή Threat Manager.

Αλλά και πάλι, αυτό λειτουργεί μόνο με την ενεργή σύνδεση VPN, σε αντίθεση με το NordVPN, το οποίο έχει την επιλογή να το αφήνει να λειτουργεί ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένο.

Ένα πράγμα όπου το ExpressVPN ταιριάζει με την ευελιξία του NordVPN είναι το Split Tunnelling.

Αυτές είναι δύο λειτουργίες για την επιλεκτική ανάπτυξη κρυπτογράφησης VPN.

Συμπέρασμα: Το ExpressVPN έχει εξαιρετική ατμόσφαιρα ασφάλειας με την τεχνολογία διακομιστή που βασίζεται σε RAM. Επιπλέον, το δικό της πρωτόκολλο Lightway που έχει ελεγχθεί από τρίτους δείχνει τη δέσμευσή του για το απόρρητο των χρηστών.

Το NordVPN, από την άλλη πλευρά, έχει τα πάντα και περισσότερα με προσαρμοσμένο DNS, έναν ισχυρό διακόπτη kill, Tor over VPN, Double VPN και συσκότιση. Το πρωτόκολλο NordLynx το τοποθετεί επίσης μεταξύ των ελίτ κλαμπ VPN που κάνουν κρίσιμα πράγματα στο εσωτερικό.

Δεν υπήρχαν διαρροές IPv4 ή DNS με κανένα από τα δύο.

Νικητής: NordVPN

Δοκιμασία ταχύτητας

Σημείωση: Κάθε αποτέλεσμα είναι ένας μέσος όρος δύο διαδοχικών προσπαθειών, με το πλήρες τεστ να γίνεται σε μία μόνο συνεδρίαση. Επέλεξα το NordLynx και το Lightway (UDP) για αυτήν τη δοκιμή, καθώς και τα δύο υποστηρίχθηκε ότι έχουν βελτιστοποιηθεί για ταχύτητα.

NordVPN

S.No.Server Ταχύτες λήψης (Mbps)Ταχύτητα μεταφόρτωσης (Mbps)Απόσταση (Km)1Base86.2348.5902Σιγκαπούρη48.085.226,2003Λονδίνο43.566.376,7004Νέα Υόρκη39.120430.750.000. 0

ExpressVPN

S.No.Server Ταχύτες λήψης (Mbps)Ταχύτητα μεταφόρτωσης (Mbps)Απόσταση (Km)1Base90.9949.0802Σιγκαπούρη47.3523.356,2003Λονδίνο44.006.176,7004Νέα Υόρκη. 0

Συμπέρασμα: Εκτός από τις ταχύτητες μεταφόρτωσης στη Σιγκαπούρη, δεν βλέπω καμία σημαντική διαφορά και στα δύο. Υπήρξε σχεδόν 50% μείωση στις ταχύτητες λήψης και καμία από τις δύο δεν μπορούσε να βοηθήσει τις ταχύτητες μεταφόρτωσης να γίνουν μονοψήφια.

Νικητής: Καμία, είναι ισοπαλία.

Δοκιμή κρυπτογράφησης

NordVPN

Συνδέθηκα με το πρωτόκολλο NordLynx και επιθεώρησα πακέτα δεδομένων με το Wireshark. Η κρυπτογράφηση φαίνεται να λειτουργεί καλά καλύπτοντας ερωτήματα DNS και οτιδήποτε άλλο, εκτός από το πρωτόκολλο ICMPv6 που αποκάλυψε την πραγματική μου διεύθυνση IPv6. Ρίξε μια ματιά:

Αν και έχουν δηλώσει ότι έχουν ένα ενσωματωμένη προστασία από διαρροές IPv6, η διαρροή υπάρχει ανεξάρτητα. Στην ίδια ανάρτηση ιστολογίου, μπορείτε να τα διαβάσετε λέγοντας ότι απενεργοποιούν πλήρως τις διευθύνσεις IPv6, κάτι που πιστεύω ότι είναι καλύτερη μέθοδος για την αντιμετώπιση αυτής της ευπάθειας.

Το δοκίμασα μόνος μου απενεργοποίηση του IPv6 στα Windows μου φορητό υπολογιστή και λειτούργησε. Η διαρροή δεν ήταν εκεί.

Για επιβεβαίωση, συνδέθηκα επίσης με το OpenVPN TCP και UDP και και οι δύο περιπτώσεις διέρρευσαν το IPv6. Κατά συνέπεια, η μόνη επιλογή είναι να απενεργοποιήσετε το IPv6 για τη συγκεκριμένη συσκευή σας.

ExpressVPN

Το ExpressVPN υπέφερε από το ίδιο πρόβλημα διαρροής IPv6 με όλα τα πρωτόκολλά του. Αυτό ήταν το ίδιο ακριβώς εύρημα που είχα κατά την αυτόνομη αναθεώρηση του ExpressVPN. Η μόνη διαφορά είναι ότι έκτοτε έχουν αφαιρέσει μια επιλογή που ανέφερε προστασία από διαρροές IPv6, ακόμη και όταν δεν λειτουργούσε βέλτιστα.

Τώρα, όπως το NordVPN, προτείνουν επίσης την απενεργοποίηση του IPv6 για καλύτερη προστασία VPN. Επιπλέον, λένε:

Καθώς το IPv6 γίνεται πιο δημοφιλές, ενδέχεται να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να τρέξουμε μια υπηρεσία VPN συμβατή με IPv6 στο μέλλον.

Πηγή: ExpressVPN

Συμπέρασμα: Συνολικά, και τα δύο είναι καλά, αλλά αποκαλύπτουν τη διεύθυνση IPv6 σας, την οποία πρέπει να απενεργοποιήσετε για απόλυτη ηρεμία.

Νικητής: Καμία, είναι ισοπαλία.

Ξεκλείδωμα ροής

NordVPN

Το πρώτο που δοκίμασα ήταν το Netflix και το NordVPN ξεμπλοκάρει αβίαστα όλες τις διεθνείς βιβλιοθήκες με μία κίνηση, όπως τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, έψαξα αυτές τις εκπομπές, οι οποίες περιορίζονταν στις υποδεικνυόμενες τοποθεσίες από τη στιγμή που γράφτηκε αυτό:

  • ΗΠΑ: Ferris Bueller’s Day Off
  • ΗΒ: Ρικ και Μόρτι
  • Ιαπωνία: Η Χώρα της Επαγγελίας,
  • Καναδάς: Pulp Fiction,
  • Γαλλία: Τα 400 χτυπήματα

Στη συνέχεια, συνδέθηκα στο iPlayer του BBC. Το NordVPN, πάλι, έκανε γρήγορη δουλειά με τα geo-lock στην πρώτη μου προσπάθεια με έναν τυχαία επιλεγμένο διακομιστή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εμπειρία μου με το Amazon Prime Videos ήταν παρόμοια.

ExpressVPN

Το ExpressVPN μου έδωσε πρόσβαση στις περιορισμένες βιβλιοθήκες του Netflix στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τη Γαλλία. Έχω ανοίξει τις ίδιες εκπομπές με το NordVPN και τα πράγματα πήγαν τέλεια.

Για το iPlayer του BBC, ωστόσο, οι τρεις από τους τέσσερις διακομιστές του απέτυχαν, με τον διακομιστή Dockland να λειτουργεί ως σωτήρια χάρη.

Ωστόσο, το ExpressVPN δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει κρυφά μέσω της γεω-περίφραξης του Amazon Prime.

Συμπέρασμα: Το ExpressVPN είχε ορισμένους διακομιστές αβοήθητους έναντι του BBC iPlayer. Εξακολουθώ να κατατάσσω και τους δύο εξίσου από αυτή την άποψη, επειδή η επιλογή των διακομιστών ήταν απολύτως τυχαία. Εξάλλου, αυτός είναι ένας συνεχής αγώνας μεταξύ των πλατφορμών ροής και των παρόχων υπηρεσιών VPN.

Νικητής: Καμία, είναι ισοπαλία.

Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών

NordVPN

Το NordVPN προσφέρει εγγενείς εφαρμογές για πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Linux, Android, Android TV και iOS. Επιπλέον, μπορείτε να λάβετε επεκτάσεις για Chrome, Firefox και Edge.

Επιπλέον, το NordVPN έχει οδηγούς σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής του σε Xbox, PlayStation, Amazon Fire Stick, Nintendo Switch, Raspberry Pi και πολλά άλλα. Κυρίως, αυτά τα σεμινάρια απεικονίζουν την εγκατάσταση μιας εφαρμογής, εάν είναι διαθέσιμη, ή τη χρήση κρυπτογράφησης VPN, μεταφέροντάς την πρώτα σε έναν δρομολογητή και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το κρυπτογραφημένο Wi-Fi.

ExpressVPN

Ομοίως, το ExpressVPN διατηρεί ισχυρή παρουσία σε συσκευές και πλατφόρμες. Διαθέτει εφαρμογές για μεγάλα λειτουργικά συστήματα, όπως Windows, macOS, Linux, Android και iOS.

Το ExpressVPN καλύπτει επίσης έξυπνες τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών. Ωστόσο, είναι και πάλι αρκετά παρόμοιο με αυτό που έχουμε δει με το NordVPN: εγκαταστήστε το ExpressVPN σε έναν δρομολογητή Wi-Fi και επεκτείνετε το όφελος στις συνδεδεμένες συσκευές.

Επιπλέον, η ExpressVPN πουλά το δικό της δρομολογητή, το Aircove, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να συνδέσετε τις διαφορετικές συσκευές σας σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες ταυτόχρονα. Περιττό να πούμε ότι έρχεται με ενσωματωμένο ExpressVPN out-of-the-box. Ωστόσο, θα πρέπει να αγοράσετε τη συνδρομή VPN ξεχωριστά, χωρίς την οποία θα λειτουργεί ως οποιοσδήποτε τυπικός δρομολογητής.

Επιπλέον, αυτό λειτουργεί μόνο με το ExpressVPN.

Το Aircover είναι διαθέσιμο στα Amazon και Flash Routers για αγορά.

Συμπέρασμα: Το NordVPN και το ExpressVPN διαχειρίζονται και τα δύο μια ισχυρή παρουσία μεταξύ πλατφορμών. Και παρόλο που το ExpressVPN έχει τον εσωτερικό του δρομολογητή, θα ήταν υπέροχο αν μπορούσε να υποστηρίξει και άλλα VPN. Επομένως, δεν νομίζω ότι είναι τόσο ωφέλιμο να αποκτήσετε το Aircove όταν μπορείτε να αποκτήσετε πολλούς δρομολογητές προρυθμισμένους με VPN από ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής όπως τα Flash Routers.

Νικητής: Καμία, είναι ισοπαλία.

Σχέση ποιότητας και τιμής

NordVPN

Μηνιαίο: 12,99 $

Πρόγραμμα 1 έτους: 4,99 $ το μήνα

2ετές πρόγραμμα: 3,79 $ το μήνα

**Αυτά είναι βασικά σχέδια NordVPN για αυτές τις διάρκειες. Τα υψηλότερα προγράμματα περιλαμβάνουν επίσης μια premium συνδρομή στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, σαρωτή παραβίασης δεδομένων και κρυπτογραφημένο χώρο αποθήκευσης cloud 1 TB.

ExpressVPN

Μηνιαίο: 12,95 $

6 μηνών: 9,99 $ ανά μήνα

Πρόγραμμα 1 έτους: 8,32 $ το μήνα

Συμπέρασμα: Όχι μόνο το NordVPN είναι πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά από το ExpressVPN, αλλά η τιμή του είναι πολύ χαμηλότερη (για μια ετήσια συνδρομή). Μόνο οι μηνιαίες βαθμίδες έχουν περίπου την ίδια τιμή. Διαφορετικά, η επιλογή του ExpressVPN έναντι του NordVPN για μεγαλύτερη διάρκεια απλά δεν έχει νόημα, τουλάχιστον οικονομικά.

Νικητής: NordVPN

Στοχευμένο κοινό

Αυτό δεν είναι για σύγκριση, αλλά μόνο για να δούμε την εφαρμογή τους.

NordVPN

Το NordVPN είναι για προσωπική χρήση και είναι εξαιρετικό σε αυτό. Αλλά έχουν αναπτυχθεί στο NordLayer για να επεκτείνουν την καλοσύνη στους εταιρικούς πελάτες τους. Αυτό είναι ένα cloud VPN που είναι εξαιρετικά εύκολο να εφαρμοστεί για να προσφέρει προστασία για ολόκληρο το επιχειρηματικό δίκτυο, τους χρήστες και τις συσκευές.

Κατά συνέπεια, μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε, NordVPN ή NordLayer, με βάση την περίπτωση χρήσης.

ExpressVPN

Από τώρα, το ExpressVPN εξυπηρετεί μόνο άτομα.

Σε αντίθεση με τα εταιρικά VPN, ωστόσο, το ExpressVPN έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το απόρρητο των μεμονωμένων πελατών του και όχι τα συμφέροντα οποιασδήποτε εταιρείας, κυβέρνησης ή άλλης οντότητας.

Πηγή: ExpressVPN

Αυτό το γεγονός περιορίζει το ExpressVPN σε προσωπικούς χρήστες, χωρίς έκδοση διαθέσιμη για εταιρικούς πελάτες.

Περίληψη

Πρόβλημα FactorNordVPNExpressVPNOnboardingSeamlessPayment με χρεωστικές κάρτες. Το Paypal λειτούργησε.UIΣύγχρονο με περισσότερες δυνατότητες.Βασικός διακόπτης kill για προβλήματα διακομιστή.ΠρωτόκολλαNordLynx και OpenVPNLightway και OpenVPNK διακόπτης για προχωρημένους με μια πρόσθετη λειτουργία kill εφαρμογής.Βασικός διακόπτης kill.SpeedΜειώθηκαν οι ταχύτητες λήψης στο μισό. Οι μεταφορτώσεις δυσκολεύτηκαν ακόμη περισσότερο.Όμοια με το NordVPN.EncryptionLeaks IPv6.Ίδιο με το NordVPN.Streaming Άψογα ξεμπλοκαρισμένα Netflix, BBC iPlayer και Amazon Prime.Minor αγωνίζονται με το BBC iPlayer, αλλά γενικά αποτελεσματικά στην απεμπλοκή ροών.Cross PlatformEx Διαθέτει εφαρμογές για μεγάλες πλατφόρμες. Το ίδιο με το NordVPN. Διαθέτει επίσης εγγενή δρομολογητή.Αξία για τα χρήματα Χαμηλότερη τιμή για μεγαλύτερα προγράμματα συνδρομής, περισσότερες δυνατότητες. Υψηλότερες τιμές για μεγαλύτερες συνδρομές και λιγότερες δυνατότητες.Στόχευση κοινούΠροσωπική χρήση. Επεκτείνεται σε εταιρικούς πελάτες με την επιχειρηματική του προσφορά, NordLayer. Μόνο για προσωπική χρήση. Δεν υπάρχει διαθέσιμη εταιρική έκδοση. Επιπλέον χαρακτηριστικά Προστασία από κακόβουλο λογισμικό, κατά της παρακολούθησης, αποκλεισμός διαφημίσεων, διπλό VPN, συσκότιση διακομιστή, αποκλειστική IP και Tor μέσω VPN. Προστασία από κακόβουλο λογισμικό και παρακολούθηση.

Ποιος είναι ο νικητής μας: NordVPN ή ExpressVPN;

Προσωπικά το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο σαν μέρα. Το NordVPN κέρδισε αυτή τη μάχη με 4-0 επί του ExpressVPN. Για να μην ξεχνάμε, τέσσερις ενότητες (σε σύνολο οκτώ) δεν είχαν νικητή, υποδεικνύοντας ότι το ExpressVPN δεν ήταν καθόλου ελαφρύς υποψήφιος.

Ακριβώς αυτό, το NordVPN έχει περισσότερα να προσφέρει και η τιμή του είναι πολύ πιο οικονομικά.

Κατά συνέπεια, θα τελειώσω αυτό το άρθρο προτείνοντας το NordVPN, hands-down.

ΥΓ: Ψάχνω ακόμα. μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το αγαπημένο μου όλων των εποχών: Proton VPN.

  Ποιο είναι το καλύτερο πρωτόκολλο VPN;