Ποιο να επιλέξετε για τις ΜΜΕ [2023]?

Το NetSuite και το QuickBooks είναι δύο εξαιρετικές λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τις λογιστικές τους διαδικασίες.

Καθώς ένας οργανισμός μεγαλώνει, τα δεδομένα του συνεχίζουν να αυξάνονται και οι επιχειρηματικές λειτουργίες όπως η λογιστική, η τήρηση λογιστικών βιβλίων, η διαχείριση επιχειρήσεων κ.λπ., γίνονται πολύπλοκες. Επομένως, η χειρωνακτική τήρηση βιβλίων δεν είναι επαρκής και αποτελεσματική για να καλύψει τις ανάγκες σας.

Αυτός είναι ο λόγος που οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναζητούν αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης επιχειρήσεων.

Εάν θέλετε να αυτοματοποιήσετε τις διαδικασίες τήρησης βιβλίων σας, να μειώσετε το λειτουργικό κόστος, να ενισχύσετε την παραγωγικότητα και να αυτοματοποιήσετε βασικές επιχειρηματικές διαδικασίες, επιλέξτε μια αξιόπιστη λύση με χρήσιμες λειτουργίες και δυνατότητες και κλιμακώστε την επιχείρησή σας αποτελεσματικά.

Αν και υπάρχουν πολλά λογιστικά λογισμικά διαθέσιμα στην αγορά, το NetSuite και το QuickBooks είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Μοιάζουν από πολλές απόψεις αλλά διαφέρουν ως προς τις λειτουργικότητες τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω και θα συγκρίνω το NetSuite και το QuickBooks, τις δυνατότητες, τις ομοιότητες και τις διαφορές τους για να σας βοηθήσω να αποφασίσετε τι να επιλέξετε μεταξύ τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι το NetSuite;

Το NetSuite είναι ένα λογισμικό διαχείρισης επιχειρήσεων all-in-one που διαθέτει προηγμένες δυνατότητες όπως σχεδιασμός πόρων για επιχειρήσεις (ERP), διαχείριση σχέσεων με πελάτες (CRM) και λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για εταιρείες υψηλής ανάπτυξης. Επιπλέον, λαμβάνετε έναν πίνακα ελέγχου σε πραγματικό χρόνο με μετρήσεις KPI που λειτουργεί καλά για μεσαίου μεγέθους δημόσια εταιρείες.

Το NetSuite ανήκει στην Oracle, η οποία παρέχει λύσεις ERP, CRM, ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτοματισμού επαγγελματικών υπηρεσιών (PSA) και διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου (HCM) που βασίζονται σε cloud. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε πολλά προγράμματα λογισμικού για κάθε επιχειρηματική σας διαδικασία.

Η πλατφόρμα ασχολείται με πολύπλοκες λογιστικές εργασίες, όπως η αναγνώριση εσόδων GAAP για χρηματοοικονομικές αναφορές. Μπορεί επίσης να χειριστεί αποτελεσματικά κάθε οικονομική δήλωση από παγκόσμιες οντότητες.

Με το NetSuite, μπορείτε να εκτελέσετε εργασίες όπως η πρόβλεψη πωλήσεων, η δημιουργία προϋπολογισμών, ο προσδιορισμός των ταμειακών ροών και η κάλυψη οικονομικών αναγκών πιο γρήγορα.

Με άλλα λόγια, είναι ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης που επιτρέπει στους υπαλλήλους σας να χειρίζονται επιχειρηματικές διαδικασίες, να αξιολογούν τα αποτελέσματα, να δημιουργούν πίνακες εργαλείων και εκθέσεις, κ.λπ., για να επιτρέψουν την καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Το NetSuite επιτρέπει στην ομάδα χρηματοοικονομικών λογιστών σας να κλείνει γρήγορα τα λογιστικά βιβλία, δίνοντάς τους περισσότερο χρόνο για να αναλύσουν και να υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων και να ενισχύσουν τις εταιρικές πρωτοβουλίες. Βοηθά επίσης στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης για τη μείωση των αναγκών σε προσωπικό και εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Το NetSuite είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών:

  • Οι μεγάλες επιχειρήσεις λαμβάνουν προνόμια όπως το NetSuite OneWorld, το οποίο προσφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο πολλαπλές θυγατρικές, πολυνομικά πρόσωπα και διάφορες δυνατότητες νομισμάτων.
  • Οι επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους μπορούν να αξιοποιήσουν το λογισμικό NetSuite ERP. Αυτό παρέχει συναλλαγές και αναφορές σε πραγματικό χρόνο, λειτουργίες υψηλότερου επιπέδου, αναλυτικές πληροφορίες και άλλες δυνατότητες.
  • Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν λογιστικό λογισμικό και να κάνουν τις δραστηριότητές τους πιο ακριβείς και σχετικές.

Η NetSuite προσφέρει ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου (HCM). Οι εταιρείες που σχεδιάζουν μια δημόσια εγγραφή μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα λογισμικού για να δημοσιοποιηθούν πιο γρήγορα. Λειτουργεί επίσης καλά για εταιρείες που βασίζονται στο SaaS. Το λογισμικό προσφέρει ορατότητα στις εταιρείες σχετικά με τις ευκαιρίες αύξησης των πωλήσεων και τα σχόλια των πελατών.

Κύρια χαρακτηριστικά του NetSuite

Το NetSuite προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών, όπως:

  • Λογαριασμοί πληρωτέοι και εισπρακτέοι: Βοηθά στον έλεγχο της βασικής λογιστικής, όπως η παρακολούθηση απαιτήσεων και υποχρεώσεων, ο χειρισμός τραπεζικής συμφωνίας κ.λπ.
  • Διαχείριση παγίων περιουσιακών στοιχείων: Βοηθά στην παρακολούθηση του κύκλου ζωής του περιουσιακού στοιχείου και στο χειρισμό βασικών δεδομένων. Βοηθά επίσης στην παρακολούθηση των δεδομένων της σύμβασης μίσθωσης.
  • Τιμολόγηση και χρέωση: Αυτό βοηθά στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας χρέωσης και είσπραξης.
  • Ευέλικτο γενικό καθολικό: Αυτό διευκολύνει τη λογιστική αυτοματοποιώντας διάφορες λογιστικές διαδικασίες και προσαρμόζοντάς τες ώστε να καλύπτουν μοναδικές ανάγκες.
  • Συμμόρφωση με πολλούς φόρους: Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη λύση φορολογικής διαχείρισης που δημιουργεί λεπτομερείς αναφορές, αυτοματοποιεί τους υπολογισμούς και βοηθά στην ανάλυση συναλλαγών.
  Πώς να μεταβείτε σε μια σελίδα στο Word στο Microsoft 365

Άλλα χαρακτηριστικά είναι η κατάρτιση προϋπολογισμού και η πρόβλεψη, η διαχείριση αποθέματος, ο οικονομικός προγραμματισμός και ανάλυση, η αναγνώριση εσόδων, το WIP και η δρομολόγηση, οι παραγγελίες εργασίας και οι συναρμολογήσεις, οι προμήθειες και άλλα.

Τι είναι το QuickBooks;

Το QuickBooks είναι ένα χαμηλού κόστους λογιστικό σύστημα επιχειρήσεων που είναι ιδανικό για μικρές επιχειρήσεις και νεοφυείς επιχειρήσεις. Ασχολείται με τη βασική τήρηση βιβλίων και προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες πληρωμών μέσω Intuit.

Η λογιστική εφαρμογή QuickBooks χειρίζεται εισπρακτέους λογαριασμούς, τιμολόγηση πελατών, πληρωτέους λογαριασμούς, γενικό καθολικό, οικονομικές αναφορές, πραγματοποίηση ή λήψη πληρωμών και πολλά άλλα.

Το QuickBooks παρέχει ένα σύνολο λύσεων για τη διαχείριση του αποθέματος, της μισθοδοσίας, των πωλήσεων και άλλων απαιτήσεων μιας μικρής ή νέας επιχείρησης. Αν και έχει εξελιχθεί για να προσφέρει υποστήριξη για διαφορετικές επιχειρηματικές λειτουργίες, έχει περιορισμένες δυνατότητες και επεκτασιμότητα.

Οι μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το λογιστικό λογισμικό εν κινήσει, καθώς είναι μια οικονομικά αποδοτική και φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα.

Το QuickBooks προσφέρει διαχείριση εργασιών και μια ολοκληρωμένη λογιστική λύση για την επιχείρησή σας. Οι δύο κύριες εξαιρετικά χρήσιμες λύσεις της QuickBooks είναι – QuickBooks Online και QuickBooks Enterprise.

Το QuickBooks Online είναι μια πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται σε cloud που προσφέρει εργαλεία και λύσεις που απαιτούνται για τη διαχείριση νέων ή μικρών επιχειρηματικών εργασιών, από πληρωμές λογαριασμών και τιμολόγια έως εγγενείς αναφορές και παρακολούθηση ταμειακών ροών. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι:

  • Διαχείριση μισθοδοσίας: Δημιουργεί μορφές, επιταγές μισθοδοσίας και λογιστικές αναφορές, επεξεργάζεται τη μισθοδοσία, εκκαθαρίζει φόρους και πολλά άλλα.
  • Διαχείριση εσόδων και πωλήσεων: Διαχειρίζεται τα έσοδα της εταιρείας, όπως τιμολόγια, πωλήσεις κ.λπ.
  • Δημιουργία οικονομικών αναφορών: Θα λάβετε βασικές οικονομικές αναφορές, όπως αναφορές ισολογισμού, καταστάσεις ταμειακών ροών, αναφορές γήρανσης Λ/Ε και Λ/Ε κ.λπ.
  • Διαχείριση μετρητών: Επιτρέπει διαδικτυακές καταθέσεις και πληρωμές τιμολογίων και μπορεί να διαχειριστεί μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις.
  • Αυτοματοποιημένη πληρωμή φόρου: Η πλήρωση φόρων είναι εύκολη με το QuickBooks Online, παρέχοντας αυτόματες πληρωμές φόρων.
  • Διαχείριση λογαριασμών: Είναι πιο εύκολο να ελέγξετε τις ταμειακές ροές, να προγραμματίσετε μελλοντικές πληρωμές, να θυμάστε τις ημερομηνίες λήξης, να πληρώσετε διαδικτυακούς λογαριασμούς και πολλά άλλα.

Το QuickBooks Enterprise είναι μια εξαιρετική λύση λογισμικού που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της παραγωγικότητας και της λήψης αποφάσεων της εταιρείας σας. Παρέχει όλα όσα θέλετε σε ένα μόνο μέρος, συμπεριλαμβανομένων λογιστικών, αναφορών, κοστολόγησης εργασίας, διαχείρισης αποθεμάτων, μισθοδοσίας, παρακολούθησης χρόνου, κανόνων τιμολόγησης και πολλά άλλα.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι:

  • Λογιστική επιχειρήσεων: Θα λάβετε τη χωρητικότητα άνω του 1 εκατομμυρίου πελατών, αποθέματος και στοιχείων προμηθευτή, 45 προσαρμοσμένων πεδίων και 100.000 τάξεων. Αυτό σας βοηθά να ελέγχετε τα δεδομένα σας διατηρώντας προσαρμοσμένα δικαιώματα χρήστη. Μπορεί να απλοποιήσει τη διαχείριση παραγγελιών με έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου που παρακολουθεί την πλήρη διαδικασία επιλογής, συσκευασίας και αποστολής.
  • Προσαρμόσιμες και προκατασκευασμένες αναφορές: Θα λάβετε 200+ προσαρμόσιμες αναφορές. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε τις δικές σας αναφορές ή να χρησιμοποιήσετε 70+ αναφορές για συγκεκριμένο κλάδο. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό, ένα σχέδιο και σενάρια προβλέψεων. Διαχειριστείτε εύκολα τις πωλήσεις και την εκπλήρωση του αποθέματός σας, δείτε τα έξοδα και παρακολουθήστε το κόστος εργασίας.
  • Απόθεμα σε αποθήκες: Παρακολουθήστε εύκολα τα είδη αποθέματος και μεταφέρετέ τα από τη μια τοποθεσία στην άλλη σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.
  • Κατασκευή: Κάντε τη διαδικασία παραγωγής σας πιο επεκτάσιμη και αποτελεσματική χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα επίπεδα αποθέματος, εντολές αγορών και κατασκευές για όλα τα συγκροτήματα.

NetSuite εναντίον QuickBooks: Ομοιότητες

Το NetSuite και το QuickBooks είναι και οι δύο πλατφόρμες οικονομικής διαχείρισης που βασίζονται σε σύννεφο και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τις εταιρείες να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους.

  Συντομογραφίες και Ακρωνύμια που σχετίζονται με το AWS

Και οι δύο προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες όσον αφορά την οικονομική διαχείριση, όπως πληρωτέους λογαριασμούς, εισπρακτέους λογαριασμούς, γενικό καθολικό, πολυνομίσματα και προϋπολογισμό. Λειτουργίες όπως η διαχείριση παραγγελιών, η διαχείριση αποθέματος και οι προμήθειες είναι επίσης παρόμοιες και στις δύο πλατφόρμες.

Αυτές οι πλατφόρμες παρέχουν λειτουργίες αυτοματισμού ροής εργασιών που σας επιτρέπουν να αυτοματοποιείτε τις επαναλαμβανόμενες εργασίες σας με βάση τη λογιστική και να εξορθολογίζετε τις οικονομικές ροές εργασιών σας. Αυτό περιλαμβάνει την αυτοματοποίηση διαδικασιών έγκρισης, τη δημιουργία αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων και τη δημιουργία κανόνων ροής εργασίας.

NetSuite εναντίον QuickBooks: Διαφορές

Και οι δύο πλατφόρμες είναι απίστευτα χρήσιμες για τη λογιστική επιχειρήσεων. Ενώ και οι δύο προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, το NetSuite είναι μια πολύ πιο ολοκληρωμένη λύση, καθώς περιλαμβάνει λειτουργίες όπως ένα εργαλείο CRM. Αν και το NetSuite προσφέρει τεράστιες δυνατότητες και λειτουργίες, το QuickBooks προσφέρει μια απλή διεπαφή που είναι εύκολο να τη μάθει κανείς.

Επιπλέον, ενώ το NetSuite είναι το καλύτερο για μεγάλες επιχειρήσεις, το QuickBooks είναι μια τέλεια λύση για μικρές επιχειρήσεις ή νεοσύστατες επιχειρήσεις για τη διαχείριση οικονομικών. Ας συζητήσουμε τις διαφορές τους σε σχέση με τα χαρακτηριστικά τους και ας καταλάβουμε ποιο είναι κατάλληλο για ποιο είδος επιχείρησης.

ΧαρακτηριστικάNetSuiteQuickBooksGeneral ledgerΠροσφέρει ένα πιο ευέλικτο και προσαρμόσιμο γενικό καθολικό.Προσφέρει μια πιο απλή προσέγγιση.Διαχείριση μετρητών Τα εργαλεία διαχείρισης μετρητών του είναι ολοκληρωμένα και προσφέρουν πρόβλεψη και προβολή σε πραγματικό χρόνο. Προσφέρει μια εύκολη προσέγγιση με απλά στη χρήση εργαλεία τραπεζικής συμφωνίας. Εισπρακτέοι λογαριασμοίΠροσφέρει μεγαλύτερη προσαρμογή και αυτοματοποίηση, επιτρέποντάς σας να αυτοματοποιείτε τη χρέωση και να διαχειρίζεστε τις εισπράξεις. Το QuickBooks προσφέρει ένα εύχρηστο εργαλείο τιμολόγησης. Λογαριασμοί πληρωτέοι Αυτοματοποιεί τις ροές εργασιών έγκρισης, διαχειρίζεται τις πληρωμές σε διάφορα νομίσματα και πολλά άλλα.Χρησιμοποιεί εύκολα κατανοητά και εύχρηστα εργαλεία πληρωμής λογαριασμών.Διαχείριση φόρωνΜπορείτε εύκολα να υπολογίσετε φόρους, να διαχειριστείτε φορολογικά προγράμματα και να δημιουργήσετε φορολογικές αναφορές. λάβετε εργαλεία υπολογισμού φόρων για τον υπολογισμό των φόρων σας. Διαχείριση κλεισίματος Αυτοματοποιεί τις διαδικασίες κλεισίματος και δημιουργεί αναφορές λήξης και κλεισίματος περιόδου. Προσφέρει εργαλεία τέλους περιόδου για να λαμβάνετε αναφορές κλεισίματος. Διαχείριση παγίων ΤοNetSuite παρέχει διαχείριση παγίων περιουσιακών στοιχείων, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε την αξία των παγίων περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησής σας. Τα QuickBooks δεν έχουν αυτήν τη λειτουργία. Παρακολούθηση χρόνου Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις ροές εργασιών που βασίζονται στον χρόνο. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε τον χρόνο των εργαζομένων σε διάφορα έργα. Το QuickBooks διαθέτει δυνατότητες παρακολούθησης χρόνου που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τις ώρες των εργαζομένων, να παρακολουθείτε το χρόνο άδειας και να επεξεργάζεστε τη μισθοδοσία. Το PayrollNetSuite δεν έχει ενσωματωμένες δυνατότητες μισθοδοσίας. Μπορείτε να ενσωματωθείτε με εργαλεία τρίτων για τη διαχείριση της μισθοδοσίας. Το QuickBooks διαθέτει ενσωματωμένη μισθοδοσία, που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε δεδομένα εργαζομένων, να δημιουργείτε αναφορές μισθοδοσίας και να επεξεργάζεστε μισθοδοσία.IntegrationsΣυνδέεται με τρίτους προμηθευτές λογισμικού και όλες τις λύσεις ERP NetSuite Το QuickBooks διαθέτει περισσότερες από 650 επιχειρηματικές εφαρμογές. Υποστήριξη πελατών ΤοNetSuite προσφέρει τηλεφωνική υποστήριξη 24/7. Το QuickBooks προσφέρει υποστήριξη μόνο κατά τις ώρες γραφείου.

Χρησιμοποιήστε τις θήκες του NetSuite

Οι περιπτώσεις χρήσης του NetSuite είναι πολλές. Το NetSuite είναι ευέλικτο, καθώς μπορεί να εκτελέσει ολόκληρες τις λειτουργίες σας. Λόγω των ευρειών λειτουργιών του και των πληροφοριών για την επιχειρηματική ευφυΐα, σας βοηθά να αποκτήσετε άμεση αξία και καλύτερη αποτελεσματικότητα. Ως εκ τούτου, μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς.

Ας συζητήσουμε τις περιπτώσεις χρήσης του NetSuite:

Χρηματοδότηση

Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες ασχολούνται με παραγγελίες αγορών και πελατών. Ως εκ τούτου, χρειάζεται τις δυνατότητες οικονομικής διαχείρισης ενός συστήματος ERP. Με τη βοήθεια αυτού, όλες οι συναλλαγές εισπρακτέων και πληρωτέων λογαριασμών καταγράφονται και παρακολουθούνται αυτόματα.

Επομένως, οι διευθυντές εταιρειών μπορούν να έχουν άμεση άποψη για τα οικονομικά της εταιρείας, κάτι που τους επιτρέπει να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις δαπάνες και τις ταμειακές ροές. Η οικονομική ομάδα της εταιρείας σας μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα σημαντικά έγγραφα και αναφορές, όπως καταστάσεις κερδών και ζημιών και ισολογισμούς.

  10 Καλύτερο Λογισμικό Διαχωριστή βίντεο για Κόψιμο Μεγάλου Μήκους σε Μικρότερα Κλιπ

Βιομηχανοποίηση

Ένας κατασκευαστής αφιερώνει χρόνο στην έρευνα και την απόκτηση πιθανών προμηθευτών και προσφορών για πρώτες ύλες, συστατικά και εξαρτήματα. Με τη βοήθεια του NetSuite, όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Είτε θέλετε να ζητήσετε προσφορές είτε να παρακολουθήσετε τις παραγγελίες αγοράς σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μονάδες αγοράς του NetSuite.

Το ERP διαχειρίζεται τις λίστες των προμηθευτών έτσι ώστε ο κατασκευαστής να μπορεί να παρακολουθεί την πρόοδο και να λαμβάνει καλύτερες αποφάσεις. Έτσι, η όλη διαδικασία γίνεται πιο εύκολη και εξοικονομεί χρόνο.

Λιανεμποριο

Το NetSuite διαχειρίζεται τα αποθέματα έτσι ώστε ένας πωλητής λιανικής να μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ότι τα αποθέματα είναι ακριβή. Ένας έμπορος λιανικής μπορεί να δει τα επίπεδα αποθεμάτων σε πραγματικό χρόνο και να έχει μια εικόνα 360 μοιρών για επιπλέον αποθέματα. Αυτό θα δώσει σε έναν λιανοπωλητή μια ιδέα για το πότε να παραγγείλει αποθέματα και πόσα. Εξαλείφει καταστάσεις εκτός αποθέματος μαζί με ζητήματα εκπλήρωσης παραγγελιών.

Χρήση περιπτώσεων QuickBooks

Το QuickBooks προσφέρει μια ποικιλία λύσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιαδήποτε εταιρεία, από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις έως ελεύθερους επαγγελματίες. Ας δούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα QuickBooks στον οργανισμό σας:

ΤΟ

Με το QuickBooks, μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα προσαρμοσμένα και επαγγελματικά τιμολόγια και να τα παραδώσετε αποτελεσματικά. Είτε πρόκειται για εκτιμήσεις, αποδείξεις πωλήσεων ή τιμολόγια, με το QuickBooks, μπορείτε να έχετε μια απρόσκοπτη εμπειρία. Παρακολουθεί τις δαπάνες και τους λογαριασμούς συνδέοντας την πιστωτική σας κάρτα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας. Αυτό σας βοηθά να κατηγοριοποιήσετε όλα τα οικονομικά σας.

Χρηματοδότηση

Το QuickBooks παρέχει μια πλήρη εικόνα των πωλήσεων, των αγορών και των έργων σας. Οι λογιστικές αναφορές σάς επιτρέπουν να λαμβάνετε οικονομικές αποφάσεις, να βελτιστοποιείτε τα αποθέματα, να αναγνωρίζετε τις τάσεις, να συλλέγετε έγκαιρες πληρωμές και να εντοπίζετε προσοδοφόρες υπηρεσίες.

Τα QuickBooks μπορούν να δημιουργούν προσαρμοσμένες αναφορές με βάση τις ανάγκες της εταιρείας. Επιπλέον, σας βοηθά να έχετε μια ακριβή κατάσταση των κερδών και των ζημιών σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε αποτελεσματικά έναν ισολογισμό για να αξιολογήσετε και να αποκαλύψετε μοτίβα.

Λιανεμποριο

Οι έμποροι λιανικής μπορούν να πληρώσουν διαδικτυακά στους διανομείς τους αμέσως απευθείας από το email τους, όπου λαμβάνουν έναν σύνδεσμο τιμολογίου χρησιμοποιώντας το QuickBooks. Εφόσον διαθέτετε QuickBooks, μπορείτε να καταγράψετε όλες τις πωλήσεις, τις καταθέσεις μετρητών και τις χρεώσεις πιστωτικών καρτών σε ένα μόνο μέρος.

FAQ

Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές που πρέπει να εξετάσω;

Ναι, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για τα QuickBooks και NetSuite, συμπεριλαμβανομένων των Sage Intacct, Microsoft Dynamic 365, Acumatica, SAP ERP, Xero, Certinia ERP Cloud και ούτω καθεξής.

Πότε πρέπει μια επιχείρηση να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης λογιστικού λογισμικού;

Μια επιχείρηση χρησιμοποιεί λογιστικό λογισμικό για να έχει εύκολη τιμολόγηση και τιμολόγηση, υπολογισμούς φόρων και διαχείριση οικονομικών. Το λογιστικό λογισμικό βοηθά επίσης στη διαχείριση πελατών, στη δημιουργία διορατικών αναφορών για τα οικονομικά και στη συμφωνία τραπεζικών λογαριασμών.

Ποιους παράγοντες πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε λογιστικό λογισμικό;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή λογιστικού λογισμικού, όπως η φήμη εξυπηρέτησης πελατών, η σταθερότητα, η προσβασιμότητα, οι δυνατότητες, η ασφάλεια, το κόστος, οι αναφορές και ο τύπος λογισμικού (με βάση το cloud, κ.λπ.).

Χρειάζομαι λογιστή εάν χρησιμοποιώ λογιστικό λογισμικό;

Το λογιστικό λογισμικό είναι ένα απίστευτα πολύτιμο εργαλείο και παίζει ουσιαστικό ρόλο στην εξοικονόμηση χρόνου και ταλαιπωρίας. Όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών, η ύπαρξη λογιστή είναι επωφελής για να επιτρέψει αποτελεσματικούς φορολογικούς υπολογισμούς. Αυτό θα βοηθήσει επίσης την επιχείρησή σας να παραμείνει φορολογική.

συμπέρασμα

Το NetSuite και το QuickBooks είναι προγράμματα λογισμικού λογιστικής και λογιστικής. Και τα δύο μπορεί να είναι χρήσιμα για την επιχείρησή σας, αλλά μπορεί να διαφέρουν ως προς τις δυνατότητες και τη χρηστικότητα για διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων.

Το NetSuite έχει σχεδιαστεί ειδικά για μεγάλες επιχειρήσεις για να χειρίζονται οικονομικά μαζί με άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Από την άλλη πλευρά, το QuickBooks βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να διαχειρίζονται μόνο τα οικονομικά τους. Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε μεταξύ NetSuite και QuickBooks ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο της εταιρείας σας και τις λογιστικές απαιτήσεις.