Ο καλύτερος εξοπλισμός φωτισμού του 2024

Ο φωτισμός είναι ένα κρίσιμο μέρος οποιασδήποτε εγγραφής φωτογραφίας ή βίντεο, δίνοντας στους φωτογράφους και τους vlogger έναν τρόπο να ενισχύσουν την ποιότητα της εικόνας και να στήσουν μια σκηνή ακριβώς όπως τους αρέσει. Με πολλούς τύπους που προσφέρονται, από φώτα δαχτυλιδιού μέχρι φώτα πίνακα, η εύρεση του σωστού εξοπλισμού φωτισμού μπορεί να είναι λίγο ναρκοπέδιο.

Καλύτερος εξοπλισμός φωτισμού συνολικά: Elgato Key Light

Elgato

Η κορυφαία επιλογή μας είναι αυτό το ευέλικτο Key Light από την Elgato. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ροής, της βιντεοσκόπησης, των διαδικτυακών διασκέψεων, ακόμη και της βασικής φωτογραφίας στούντιο. Είναι απλοποιημένο και φορητό, αλλά αν χρειάζεστε κάτι ακόμα πιο συμπαγές, το Elgato Key Light Mini είναι στην πραγματικότητα πιο λεπτό και ελαφρύτερο για απόλυτη φορητότητα και μπορεί να τοποθετηθεί σε κάμερα.

Το Elgato Key Light είναι φωτεινό με μέγιστη απόδοση 2.800 lumens. Όμως, το φως είναι διάχυτο, επομένως είναι απαλό και ομοιόμορφο, και μπορείτε να ρυθμίσετε αυτήν τη φωτεινότητα εντός της εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία χρώματος, η οποία κυμαίνεται από 2.900K Sunset Amber έως 7.000K Arctic Blue.

Elgato Key Light

Καλύτερο Συνολικά

160 $ ​​170 $ Εξοικονομήστε 10 $

Το Elgato Key Light είναι μια επιλογή υψηλής ποιότητας για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς, από συσκέψεις Zoom έως vlogging. Είναι φωτεινό, διαθέτει ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και θερμοκρασία χρώματος και έχει περίπου το μέγεθος και το βάρος ενός MacBook Air 13 ιντσών. Οι δημιουργοί περιεχομένου που βρίσκονται εν κινήσει μπορούν άνετα να το βάλουν στις αποσκευές τους με ελάχιστο κόπο, ενώ όταν είναι τοποθετημένο στη σφιγμένη βάση του, χρησιμοποιεί ελάχιστο χώρο στο γραφείο.

Πλεονεκτήματα

  • Στιβαρή ποιότητα κατασκευής
  • Βάση Master Mount L με στιβαρό σφιγκτήρα γραφείου
  • Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από τα φώτα στούντιο
  • 160 LED OSRAM χαμηλής θερμότητας
  • Κεφαλή μπάλας 360 μοιρών

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς φυσικά στοιχεία ελέγχου, μόνο προσαρμογές εντός εφαρμογής

Νεότερο

Το εξαιρετικό Neewer CN-160 LED Light προσφέρει εξαιρετική αξία, με την τιμή του να μην αντικατοπτρίζεται στην ποιότητά του. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε κάμερες, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων DSLR, ή βιντεοκάμερες και τρίποδα, και συνοδεύεται από μαλακό διαχύτη, φίλτρο θερμού φωτός 3.200K και ροζ φίλτρο. Η ένταση του φωτός είναι επίσης ρυθμιζόμενη, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά εφέ.

Τα 660 lumen του εξασφαλίζουν άφθονη φωτεινότητα, ενώ τα 900 lux σε φωτισμό ενός μέτρου το καθιστούν ιδανικό για κοντινές λήψεις και βιντεοσκόπηση. Είναι μικρό και ελαφρύ, καθιστώντας το ιδανικό για ταξίδια, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 80 λεπτών διασφαλίζει ότι είναι καλό και για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

  Πώς να αλλάξετε την πρώτη μέρα της εβδομάδας στο Ημερολόγιο Google

Νεότερο φως LED CN-160

Καλύτερος προϋπολογισμός

Εάν χρειάζεστε ένα έντονο, οικονομικό φως για τη φωτογραφία ή τη βιντεοσκόπηση που εξακολουθεί να προσφέρει καλή ποιότητα, το Neewer CN-160 μπορεί να είναι το κατάλληλο για εσάς. Διαθέτει 160 φώτα LED που παράγουν 660 lumens με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα. Το πάγωμα στο κέικ είναι φίλτρα κεχριμπαριού και ροζ και απαλός διαχύτης.

Πλεονεκτήματα

  • Ρυθμιζόμενη γωνία κεφαλής
  • Ελαφρύ και φορητό
  • Φυσικός έλεγχος φωτεινότητας στο φως
  • Υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους μπαταριών

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς υποστήριξη αλυσίδας
  • Μόνο με μπαταρία
  • Πλαστική κατασκευή

Καλύτερος εξοπλισμός φωτισμού για vlogging: Aputure MC Pro

Apurture

Παρά τις διαστάσεις του σε μέγεθος τσέπης, το Aputure MC Pro έχει μεγάλη γροθιά. Είναι ένα συμπαγές πάνελ LED που εκπέμπει έως και 563 lumens, ιδανικό για βιντεοκλήσεις σε κοντινή απόσταση, εκτός από βιντεοκλήσεις και φωτογράφιση προϊόντων.

Με εύρος θερμοκρασίας χρώματος από 2.000 έως 10.000 K, έλεγχο RGBWW και ρύθμιση πράσινου ματζέντα για λεπτομέρεια, έχετε ένα ευέλικτο και ευρύ σύστημα μίξης χρωμάτων. Ρίξτε τα 15 ενσωματωμένα εφέ φωτισμού, δύο διαχυτές (ένας θολωτός και ένας επίπεδος) και ένα πλέγμα ελέγχου φωτός 30 μοιρών και μπορείτε να φανταστείτε πόσο δημιουργικοί μπορούν να γίνουν οι vlogger με αυτόν τον συμπαγή σύντροφο.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για κάτι ακόμα πιο συμπαγές, το Aputure MC Mini είναι μικρότερο και ελαφρύτερο και διατίθεται περίπου στη μισή τιμή. Εναλλακτικά, εάν χρειάζεστε ένα σωρό MC Pros, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα κιτ οκτώ φωτιστικών.

Aputure MC Pro

Το καλύτερο για vloggers

Το Aputure MC Pro μπορεί να εκπέμψει άφθονο lumen για vlogging, βιντεοκλήσεις, ακόμη και φωτογραφία στούντιο για ένα τέτοιο συμπαγές πάνελ LED. Έχει εξαιρετικό εύρος θερμοκρασίας χρώματος με έλεγχο RGBWW και μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με τα διασκεδαστικά εφέ του.

Πλεονεκτήματα

  • Ανθεκτικό στη σκόνη και στις καιρικές συνθήκες
  • Χωράει εύκολα σε μια τσέπη
  • Εφαρμογή Bluetooth, έλεγχος DMX ή LumenRadio
  • Η μπαταρία LiPo 4.200mAh φορτίζεται πλήρως σε 1,5 ώρα
  • Διάρκεια μπαταρίας δύο ωρών στη μέγιστη φωτεινότητα

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι αδιάβροχο, μόνο αδιάβροχο
  • Η μαγνητική βάση δεν είναι πολύ δυνατή

Elinchrom

Το Elinchrom D-Lite RX 4/4 to Go Kit είναι μια εξαιρετική επιλογή για φωτογραφία στούντιο. Το συμπεριλαμβανόμενο ζεύγος κεφαλών φλας 400W, ένα τετράγωνο softbox 66 cm, ένα οκταγωνικό softbox 56 cm, ένας εκτροπέας και ένα ζευγάρι βάσεις φωτός σίγουρα θα καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες σας.

Με εμβέλεια έως 200 μέτρα, η σκανδάλη RF επιτρέπει στους φωτογράφους να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις της κεφαλής του φλας από μακριά. Επιπλέον, ο πίνακας ελέγχου με το κουμπί είναι απίστευτα διαισθητικός. Έτσι, ακόμα κι αν είστε αρχάριος, το κιτ Elinchrom D-Lite RX 4/4 είναι εύκολο στη χρήση.

  Πώς να διορθώσετε "Αυτό το βίντεο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο για παρακολούθηση στην τοποθεσία σας"

Μπορείτε να ρυθμίσετε την ισχύ εξόδου μέσω ενός εύρους πέντε στοπ σε βήματα του 1/10. Και, μόνο για να προσθέσετε το κεράσι από πάνω, οι κεφαλές φλας διαθέτουν ενσωματωμένους ανεμιστήρες ψύξης με αυτόματη ανίχνευση.

Elinchrom D-Lite RX 4/4 To Go

Το καλύτερο για φωτογραφία στούντιο

Το Elinchrom D-Lite RX 4/4 to Go είναι μια εξαιρετική επιλογή για εξισορρόπηση αξίας και ποιότητας. Το κιτ περιλαμβάνει δύο κεφαλές φλας 400W με βάσεις, ένα τετράγωνο softbox 66 cm, ένα οκταγωνικό softbox 56 cm και έναν εκτροπέα για ένα ολοκληρωμένο κιτ με αρκετά χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει τους επαγγελματίες και εύκολη χρηστικότητα κατάλληλο για αρχάριους.

Πλεονεκτήματα

  • Άριστη ποιότητα κατασκευής
  • Εύχρηστος
  • Ανεμιστήρας ψύξης με αυτόματη ανίχνευση

Μειονεκτήματα

  • Απαιτείται αναβάθμιση ενεργοποίησης για το φλας HSS

Razer

Είτε χρειάζεστε ένα ring light για συγκεκριμένους τύπους φωτογραφίας στούντιο, βιντεοδιάσκεψης, ζωντανής ροής ή διδασκαλίας στο διαδίκτυο, το Razer Ring Light προσφέρει περισσότερα από αρκετά για να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη.

Είναι ένα δακτυλιοειδές φως 12 ιντσών με ευέλικτες επιλογές τοποθέτησης, χάρη στις βάσεις της κεφαλής μπάλας και smartphone. Έχει τρεις ρυθμίσεις θερμοκρασίας: ένα ζεστό λευκό 3K, ένα ισορροπημένο 4,5K και ένα ψυχρό λευκό στους 6,5K. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα, η οποία έχει μέγιστη απόδοση 500 lumens.

Περιλαμβάνεται ένα ρυθμιζόμενο τρίποδο που σας επιτρέπει να διδάσκετε ή να κάνετε παρουσιάσεις ενώ είστε όρθιοι και μπορείτε να το συντομεύσετε αρκετά ώστε να το χρησιμοποιήσετε σε επιτραπέζιο υπολογιστή.

Φωτιστικό δαχτυλιδιού Razer

Καλύτερο Φωτιστικό Δαχτυλίδι

Το Razer Ring Light είναι μια συμφωνία 2 σε 1 που σας προσφέρει μια εξαιρετική πηγή φωτός καθώς και ένα λειτουργικό τρίποδο. Διαθέτει 192 LED με ισορροπημένη εξάπλωση που διώχνει όλες τις σκιές. Η βάση στήριξης τρίποδων 1/4 ιντσών μπορεί να φιλοξενήσει μια ποικιλία από κάμερες, συμπεριλαμβανομένων των DSLR, καθώς και συμβατές κάμερες web.

Πλεονεκτήματα

  • 192 LED με λευκό διαχύτη
  • Ρυθμιστής φωτεινότητας 10- έως 100 τοις εκατό
  • Ευέλικτες επιλογές τοποθέτησης
  • Τρεις θερμοκρασίες χρώματος

FAQ

Ε: Ποιος τύπος φωτός είναι καλύτερος για φωτογραφία;

Όλα εξαρτώνται από τον τύπο της φωτογραφίας. Η καλύτερη επιλογή είναι το φυσικό φως. Εάν το φως που προσφέρεται εκείνη την ημέρα είναι κατάλληλο, μπορεί να είναι τέλειο για όλα τα είδη φωτογραφίας. Για φωτισμό στούντιο, το τεχνητό φως κυριαρχεί. Οι λαμπτήρες φθορισμού, τα φώτα βολφραμίου και οι λυχνίες LED μπορούν όλα να μιμούνται το φυσικό φως σε διάφορους βαθμούς, ενώ τα συνεχή φώτα, τα στροβοσκοπικά και τα φλας προσφέρουν καλύτερο έλεγχο.

  Thunderbolt 3 έναντι USB-C: Ποια είναι η διαφορά;

Ωστόσο, ένας συνδυασμός φυσικού και τεχνητού φωτός μπορεί να δημιουργήσει δραματικά εφέ και χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με ζεστό φως για μια πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα ή έγχρωμο φως για να δημιουργήσετε συγκεκριμένες διαθέσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φως ψυχρού χρώματος για να δημιουργήσετε μια σύγχρονη και γυαλιστερή αίσθηση για πιο συγκεκριμένα είδη φωτογραφίας, όπως η φωτογραφία προϊόντων ή η αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Ε: Ποιος τύπος φωτός είναι καλύτερος για streaming και vlogging;

Δεν υπάρχει μία απάντηση, καθώς εξαρτάται από τις ατομικές απαιτήσεις. Τα πάνελ LED, τα ring lights και τα κιτ φωτισμού softbox είναι όλα δημοφιλή και εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Τα πάνελ LED είναι συχνά συμπαγή και φορητά και είναι ιδανικά για vlogging εν κινήσει. Τα δαχτυλίδια είναι προτιμότερα για ζωντανή μετάδοση από το σπίτι και δημιουργούν απαλό, κολακευτικό φως που βοηθά τους vlogger να δείχνουν καλύτερα. Τα κιτ φωτισμού Softbox είναι τα αγαπημένα για επαγγελματίες και είναι ιδανικά τόσο για φωτισμό κλειδιού όσο και για φωτισμό πλήρωσης.

Ωστόσο, το φυσικό φως είναι πάντα η καλύτερη απάντηση και πρέπει να χρησιμοποιείται όποτε είναι δυνατόν.

Ε: Χρειάζομαι φωτισμό όταν βγάζω φωτογραφίες ή βίντεο σε εξωτερικούς χώρους;

Αρχικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την ώρα της ημέρας. Εάν είναι νύχτα, πιθανότατα θα χρειαστείτε φωτισμό. Αυτό μπορεί να ισχύει ακόμα κι αν η φωτογραφική μηχανή σας προσφέρει την καλύτερη σταθεροποίηση εικόνας, ειδικά αν το θέμα σας κινείται.

Ωστόσο, το φυσικό φως κατά τις λεγόμενες «χρυσές ώρες», αμέσως μετά την ανατολή ή πριν από τη δύση του ηλίου, είναι απαλό, πολύχρωμο και ζεστό. Αυτή τη στιγμή, πιθανότατα θα θέλετε να αιχμαλωτίσετε το φως στη φυσική του μορφή, επομένως ο πρόσθετος φωτισμός δεν είναι απαραίτητος.

Όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός τις πρώτες απογευματινές ώρες, δεν χρειάζεστε επιπλέον φως. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να διώξετε τις σκιές. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε να σκεφτείτε διαχυτές ή ανακλαστήρες για να απαλύνετε το φως.

Όταν φωτογραφίζετε πορτρέτα σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετο φωτισμό για να ελέγξετε τις σκιές και να δημιουργήσετε κολακευτικά σημεία. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε δραματικά εφέ με αυτόν τον τρόπο, αλλά το φυσικό φως είναι ο τρόπος για να δημιουργήσετε μια φυσική εμφάνιση.

Ε: Γιατί χρησιμοποιούνται τα ring lights για streaming;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούνται τα φώτα κλήσης για ροή. Πρώτον, δίνουν απαλό, ομοιόμορφο φωτισμό και αφαιρούν τις σκιές. Αυτό κάνει πιο κολακευτικά χαρακτηριστικά, που τονίζονται από μια λάμψη στα μάτια από το ring light, που προσθέτει ένα ζωηρό πλεονέκτημα στις εμφανίσεις.

Τα δαχτυλίδια έχουν επίσης ρυθμιζόμενη φωτεινότητα, η οποία μπορεί να είναι πολύ βολική κατά τη ροή και τη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας. Επιπλέον, ορισμένα έχουν ρυθμιζόμενη θερμοκρασία χρώματος, η οποία μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματική όταν ρυθμίζει τη διάθεση.

Είναι επίσης ευέλικτα φώτα και στήνονται εύκολα, ενώ οι πολλαπλές επιλογές στερέωσής τους, όπως σφιγκτήρες γραφείου ή βάσεις τρίποδων, δίνουν στις σερπαντίνες περισσότερες επιλογές.