Οι 5 καλύτεροι εξομοιωτές κονσόλας για το Mac σας

Αν και το macOS δεν είναι για παίκτες, η εξομοίωση σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε μια μεγάλη γκάμα αγαπημένων σας παιχνιδιών, που κυμαίνονται από τους πιο πρόσφατους τίτλους του Nintendo Switch έως κλασικά παιδικά από την εποχή του Game Boy Advance. Εδώ, θα παραθέσουμε τους κορυφαίους εξομοιωτές κονσόλας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αβίαστα στο Mac σας, ανοίγοντας έναν κόσμο δυνατοτήτων παιχνιδιού που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και τη νοσταλγία σας.

1. AetherSX2: Εξομοιωτής Sony PS2

Το PS2 της Sony είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών όλων των εποχών και αν λαχταράτε να ξαναεπισκεφτείτε τη χρυσή εποχή των κονσολών έκτης γενιάς, ο εξομοιωτής AetherSX2 προσφέρει μια συναρπαστική επιλογή. Έρχεται με εγγενή υποστήριξη πυριτίου Apple, εξασφαλίζοντας εξαιρετική απόδοση και σταθερότητα.

Στο M1 MacBook Air μου με 8 GB ενοποιημένης μνήμης (RAM), κατάφερα να παίξω παιχνίδια όπως το Burnout Revenge και το Resident Evil 4 μέσω του AetherSX2, τρέχοντας άψογα σε σταθερά 60 FPS με πλήρη ανάλυση.

  Πώς να ακυρώσετε συνδρομές στο iPhone

Αν και επί του παρόντος δεν βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη, το AetherSX2 παραμένει αναγνωρισμένο ως ένας από τους κορυφαίους εξομοιωτές PS2 για macOS, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αναζωπυρώσουν τη μαγεία των διαχρονικών κλασικών.

Το AetherSX2 δεν είναι διαθέσιμο για Mac που βασίζονται σε Intel.

Κατεβάστε: AetherSX2 (Ελεύθερος)

2. Ryujinx: Nintendo Switch Emulator

Το Ryujinx είναι ένας εξομοιωτής Nintendo Switch ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να ξεπεράσετε τα όρια της εικονικής κονσόλας χειρός της Nintendo και να απολαύσετε όλα τα συναρπαστικά παιχνίδια Switch στο Mac σας. Έχει εγγενή υποστήριξη για το πυρίτιο της Apple, που σημαίνει ότι εκμεταλλεύεται πλήρως το υλικό και λειτουργεί σοκαριστικά καλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μιμείται μια σχετικά σύγχρονη κονσόλα.

Στις δοκιμές μου, κατάφερα να διατηρήσω σταθερά 30–40 FPS στα 1080p ενώ εκτελούσα τη θύρα Nintendo Switch του Red Dead Redemption και συνιστώ ανεπιφύλακτα τον εξομοιωτή σε όποιον θέλει να παίξει παιχνίδια Nintendo Switch στο Mac του.

  Φορτίστε το Kubernetes με αυτά τα απίθανα εργαλεία

Κατεβάστε: Ryujinx (Ελεύθερος)

3. Dolphin Emulator: GameCube και Wii Emulator

Το Dolphin Emulator σάς επιτρέπει να απελευθερώσετε τα αγαπημένα παιχνίδια GameCube και Wii της Nintendo στο Mac σας. Η εγγενής έκδοση σιλικόνης της Apple προσφέρει εξαιρετική απόδοση, με ορισμένα παιχνίδια GameCube να αγγίζουν ακόμη και τα 120FPS.

Ενώ το GameCube και το Wii είχαν αρχικά μια εγγενή ανάλυση περιορισμένη στα 480p, ο εξομοιωτής Dolphin προσφέρει επίσης τη δυνατότητα βελτίωσης των γραφικών του παιχνιδιού αναβαθμίζοντάς τα σε αναλύσεις έως και 4K.

Κατεβάστε: Dolphin Emulator (Ελεύθερος)

4. PPSSPP: Εξομοιωτής PSP

Το PSP συνεχίζει να διατηρεί το καθεστώς του ως μία από τις καλύτερες φορητές κονσόλες παιχνιδιών που δημιουργήθηκαν ποτέ. Χάρη στον εξομοιωτή PPSSPP, οι χρήστες Mac μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους αποκλειστικότητες, όπως το Metal Gear Solid: Peace Walker.

Παρόλο που τα γραφικά PSP μπορεί να φαίνονται κάπως ξεπερασμένα ακόμα και όταν αναβαθμίζονται, παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για να ξαναδείτε νοσταλγικές στιγμές χωρίς την ανάγκη του αρχικού υλικού. Επιπλέον, με την εγγενή υποστήριξη για το πυρίτιο της Apple, ο βελτιωμένος ρυθμός καρέ εξασφαλίζει μια αντικειμενικά ανώτερη εμπειρία παιχνιδιού.

  Κορυφαία 8 φιλτράρισμα DNS/περιεχομένου για το σπίτι για την προστασία της οικογένειας και των παιδιών από απειλές στον κυβερνοχώρο

Κατεβάστε: PPSSPP (Ελεύθερος)

5. OpenEmu: All-in-One Retro Console Emulator

Για όσους έχουν πρωταρχικό ενδιαφέρον για τα ρετρό παιχνίδια, το OpenEmu ξεχωρίζει ως η ιδανική επιλογή. Υποστηρίζει μια εκτεταμένη γκάμα κονσολών, που περιλαμβάνει συστήματα από το Game Boy έως το SNES. Μπορείτε να βρείτε μια πιο ολοκληρωμένη λίστα με τις υποστηριζόμενες κονσόλες Το GitHub του OpenEmu.

Το OpenEmu ήταν σταθερά ο προτιμώμενος εξομοιωτής μου για να απολαμβάνω διαχρονικούς τίτλους όπως το Pokémon FireRed. Ακόμη και όταν εκτελείται μέσω του επιπέδου μετάφρασης Rosetta σε υπολογιστές Apple silicon Mac, προσφέρει άψογη απόδοση και σταθερότητα.

Κατεβάστε: OpenEmu (Ελεύθερος)

Μιμηθείτε τις αγαπημένες σας κονσόλες σε Mac

Η εξομοίωση κονσόλας είναι μια μαγευτική πύλη που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε τους θησαυρούς της νοσταλγίας και των δυνατοτήτων του παιχνιδιού. Είτε δεν θέλετε να μεταφέρετε το Nintendo Switch σας ενώ ταξιδεύετε είτε απλά θέλετε να ξαναζήσετε τα παλιά καλά κλασικά PS2, θα βρείτε έναν εξομοιωτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας.