Οι καλύτεροι εξωτερικοί δίσκοι SSD για το Xbox Series X|S το 2023

Απελευθερωθείτε από τα δεσμά των εσωτερικών ορίων αποθήκευσης με έναν εξωτερικό SSD για το Xbox Series X/S σας και επενδύστε σε ακίνητα για τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας.

Seagate

ο Η Seagate Storage Expansion Card διαθέτει μερικά κόλπα στο μανίκι της που την καθιστούν την καλύτερη συνολική επιλογή εξωτερικού SSD για το Xbox σας. Για αρχή, αυτή η έκδοση διαθέτει 2 TB αποθηκευτικού χώρου για τα αγαπημένα σας Xbox, έτσι δεν θα σας τελειώσει ο χώρος ή δεν θα χρειαστεί να ανταλλάξετε τις εγκαταστάσεις του παιχνιδιού σας σύντομα.

Τυχαίνει επίσης να είναι η μόνη κάρτα επέκτασης που αναπαράγει την Αρχιτεκτονική Velocity του Xbox, που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, πλουσιότερα και πιο λεπτομερή περιβάλλοντα εντός του παιχνιδιού και πιο καθηλωτικό παιχνίδι, χάρη στην απρόσκοπτη ενσωμάτωσή της με τον εσωτερικό SSD του Xbox.

Τα παιχνίδια ξεκινούν απευθείας από τον SSD επίσης, χωρίς καμία πτώση στην απόδοση και μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πολλών τίτλων σε λίγα δευτερόλεπτα. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά απλό στην εγκατάσταση, λόγω του σχεδιασμού plug-and-play του. Αναμφισβήτητα η καλύτερη επέκταση εξωτερικού SSD που μπορούν να αγοράσουν χρήματα για το Xbox.

Επίσημη κάρτα επέκτασης αποθήκευσης Seagate

Καλύτερος εξωτερικός SSD για το Xbox συνολικά

$280 $360 Εξοικονομήστε
$80

Η κάρτα επέκτασης αποθήκευσης της Seagate είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε χώρο αποθήκευσης στο Xbox Series X|S. Έχει μια μοναδική και χρήσιμη ικανότητα που κανένας άλλος SSD δεν μπορεί να ταιριάξει: μπορείτε να εκτελέσετε τα παιχνίδια σας απευθείας από την κάρτα επέκτασης.

Πλεονεκτήματα

  • Γρήγορος ρυθμός μεταφοράς (ταιριάζει με τον εσωτερικό SSD)
  • Μπορεί να παίξει τίτλους Xbox Series X|S εκτός SSD
  • Πολύ εύκολο στην εγκατάσταση

WD

Νέα για το 2023, η WD κυκλοφόρησε την κάρτα επέκτασης αποθήκευσης WD_Black C50, η οποία σας παρέχει 1 TB εξωτερικής αποθήκευσης σε ένα κομψό μαύρο περίβλημα που επιτρέπει την ευκολία plug-and-play χωρίς την κορυφαία τιμή.

Με επίσημη άδεια για το Xbox Series X/S, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμβατότητά του. Σε συνεργασία με το Xbox Velocity Architecture, προσφέρει παρόμοια (αν και όχι ίδια) απόδοση με αυτή του εσωτερικού SSD σας. Επιπλέον, οι δυνατότητες εξοικονόμησης χρόνου, όπως η λειτουργία Γρήγορης συνέχισης, σημαίνει ότι δεν θα μείνετε ποτέ να περιμένετε πολύ όταν κάνετε εναλλαγή μεταξύ των παιχνιδιών.

Ο ανθεκτικός και αντικραδασμικός σχεδιασμός του το κάνει επίσης κατάλληλο για μεγάλες αποστάσεις, δίνοντάς σας άφθονο value for money. Όλα αυτά καθιστούν το C50 μία από τις πιο αποτελεσματικές και απρόσκοπτες επιλογές για εξωτερική αποθήκευση, εάν κάνετε αγορές με χαμηλό προϋπολογισμό.

  9 ιστότοποι για να βρείτε μουσική χωρίς δικαιώματα για τα βίντεό σας

Κάρτα επέκτασης αποθήκευσης WD Black C50

Εξωτερική μονάδα SSD με την καλύτερη αξία για Xbox

$140 $150 Εξοικονομήστε
$10

Με 1 TB εξωτερικής αποθήκευσης, ευκολία plug-and-play και λειτουργία γρήγορης συνέχισης, η κάρτα επέκτασης αποθήκευσης WD_Black C50 είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να αυξήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο στο Xbox.

Πλεονεκτήματα

  • Προσιτή εναλλακτική λύση
  • Παρόμοιες επιδόσεις με την εσωτερική αποθήκευση
  • Λειτουργία γρήγορης συνέχισης

Μειονεκτήματα

  • Διατίθεται μόνο σε μοντέλο 1TB

Seagate

Μια άλλη επιλογή με πιστοποίηση Xbox, το Seagate Game Drive προσφέρει 4 TB αποθηκευτικού χώρου σε φορητό σκληρό δίσκο. Είναι συμβατό με το Xbox Series X/S, καθώς και με όλες τις γενιές του Xbox One, και έχει μια κομψή μαύρη εμφάνιση με μια ενσωματωμένη πράσινη γραμμή LED που συμπληρώνει την κονσόλα σας.

Φυσικά, ως σκληρός δίσκος, είναι λιγότερο διακριτικός από έναν εξωτερικό SSD και δεν μπορεί να προσφέρει τις ίδιες ταχύτητες απόδοσης με έναν εξωτερικό SSD. Ωστόσο, είναι γρήγορη και εύκολη στην εγκατάσταση και παρέχει στρέμματα χώρου για μη βελτιστοποιημένη αποθήκευση παιχνιδιών, με αυτά τα παιχνίδια να μπορούν να παίζονται απευθείας από τη μονάδα δίσκου.

Προσφέρει λειτουργία γρήγορης συνέχισης για παιχνίδια συμβατά με το παρελθόν στο Xbox Series X/S. με τίτλους Xbox, Xbox 360 και Xbox One που μπορούν να αναπαραχθούν απευθείας από τη μονάδα δίσκου. Επιπλέον, ο ανθεκτικός σχεδιασμός του σημαίνει ότι είναι ιδανικό για να μεταφέρετε τη συλλογή παιχνιδιών σας και στο χώρο ενός φίλου.

Seagate Game Drive για Xbox

Ο καλύτερος σκληρός δίσκος για Xbox

$92 $135 Εξοικονομήστε
$43

Το Seagate Game Drive για Xbox είναι προσιτός, αποτελεσματικός επιπλέον χώρος αποθήκευσης για τους αγαπημένους σας τίτλους Xbox. Αυτός ο εξωτερικός σκληρός δίσκος plug-and-play διαθέτει χώρο αποθήκευσης έως και 8 TB, γρήγορες μεταφορές δεδομένων με USB 3.2 και πράσινη επένδυση LED που ταιριάζει με την αισθητική της εγκατάστασης σας.

Πλεονεκτήματα

  • Τόνοι αποθήκευσης
  • Δροσερό σχέδιο
  • Ιδανικό για παιχνίδια συμβατά με το παρελθόν

Μειονεκτήματα

  • Η απόδοση δεν είναι τόσο γρήγορη όσο ένας SSD
  • Δεν είναι δυνατή η εγγενής εκτέλεση παιχνιδιών Series X/S

Κρίσιμος

Με στιβαρό σχεδιασμό που προσφέρει βαθμολογία αντοχής στο νερό και τη σκόνη IP55 και δοκιμασμένο σε πτώση στα 7,5 μέτρα, ο φορητός SSD Crucial X10 Pro είναι μια από τις πιο ανθεκτικές επιλογές αν ψάχνετε για εξωτερικό SSD.

Διατίθεται σε εκδόσεις 1TB, 2TB ή 4TB, παρέχει μια φορητή λύση αποθήκευσης για διάφορες ανάγκες. Και με ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής 2.100 και 2.000 MB/s, η απόδοσή του δεν είναι ούτε πολύ κακή.

Μικρό και ελαφρύ στη σχεδίαση, είναι εξαιρετικά φορητό και ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε μαζί σας τα αποθηκευμένα παιχνίδια σας. Επιπλέον, είναι συμβατό με PC, Mac και Android, καθιστώντας το μια ευέλικτη επιλογή για εργασία, παραγωγικότητα και παιχνίδι.

Crucial X10 Pro

Το πιο φορητό εξωτερικό SSD για Xbox

  Επιδιόρθωση Δεν είναι δυνατή η λήψη από το Microsoft Store

$118 $134 Εξοικονομήστε
$16

Το Crucial X10 Pro προσφέρει γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση σε ένα ελαφρύ και στιβαρό πλαίσιο. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, είναι μια ιδανική λύση αποθήκευσης για τίτλους παλαιού τύπου.

Πλεονεκτήματα

  • Διατίθεται σε ποικιλία μεγεθών
  • Λογικά γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς
  • Ανθεκτική σχεδίαση
  • Συμβατό με Mac, PC και Android

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι η φθηνότερη επιλογή
  • Δεν παίζει βελτιστοποιημένους τίτλους Xbox Series X|S

Samsung

Ένα πραγματικό ρεζερβουάρ μεταξύ εξωτερικών SSD, το Samsung T7 Shield έχει βαθμολογία IP65 έναντι εισροής νερού και σκόνης και έχει δοκιμαστεί σε πτώση έως και 9,8 πόδια. Αν ανησυχείτε για τυχαία ζημιά στα πολύτιμα δεδομένα σας, αυτό είναι το κατάλληλο για εσάς.

Προσφέρει εκπληκτικά καλές ταχύτητες για την τιμή, με ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής 1.050 και 1.000 MB/s. Φυσικά, δεν θα μπορεί να εκτελεί εγγενείς τίτλους Xbox Series X/S, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σταθερή επιλογή για συμβατότητα προς τα πίσω, με τίτλους παλαιού τύπου να αποδίδουν με απαλό και απρόσκοπτο τρόπο.

Το βαρέως τύπου καουτσούκ εξωτερικό κέλυφος λειτουργεί ως αποτελεσματική θωράκιση για αυτόν τον ευέλικτο SSD, ενώ η ευρεία συμβατότητά του το καθιστά μια καλή επιλογή πολλαπλών χρήσεων για πολλαπλές πλατφόρμες.

Samsung T7 Shield

Το πιο ανθεκτικό εξωτερικό SSD για Xbox

Στιβαρό και ανθεκτικό, το Samsung T7 Shield προσφέρει στιβαρή προστασία από ζημιές από νερό και σκόνη και έχει δοκιμαστεί με πτώση σε ύψη 9,8 μέτρων, καθιστώντας το μια από τις καλύτερες επιλογές για την προστασία των δεδομένων σας.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς
  • Πολύ ανθεκτικό
  • Μεγάλη ποικιλία συμβατότητας
  • Στιβαρό και ανθεκτικό σχέδιο

Μειονεκτήματα

  • Δεν παίζει εγγενώς βελτιστοποιημένους τίτλους Xbox Series X|S

FAQ

Ε: Πρέπει να χρησιμοποιήσω σκληρό δίσκο ή SSD για το Xbox Series X|S μου;

Ένας SSD θα είναι πάντα πολύ πιο χρήσιμος μακροπρόθεσμα από έναν σκληρό δίσκο (HDD).

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι σκληροί δίσκοι δεν έχουν τη θέση τους. Αν μιλάμε για κόστος ανά gigabyte, ένας σκληρός δίσκος θα είναι πάντα φθηνότερος. Ωστόσο, οι σκληροί δίσκοι είναι επίσης μηχανικοί και είναι πιο πιθανό να αποτύχουν σε σύγκριση με έναν SSD. Επιπλέον, οι SSD θα έχουν πάντα καλύτερη απόδοση ακόμα και από τους πιο γρήγορους σκληρούς δίσκους, που σημαίνει ότι θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο περιμένοντας να μεταφερθούν παιχνίδια στην κύρια αποθήκευση του Xbox Series X|S.

Ε: Πόσος αποθηκευτικός χώρος χρειάζομαι στο Xbox μου;

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως ο διαθέσιμος χώρος για εσάς και ο προϋπολογισμός σας, αλλά κανένας δεν είναι πιο σημαντικός από την κονσόλα που διαθέτετε—το Xbox Series X ή το Xbox Series S.

  8 δωρεάν προγράμματα δημιουργίας φορμών για τον ιστότοπο/τις εφαρμογές σας

Ας υποθέσουμε ότι είστε κάτοχος ενός Xbox Series X και θέλετε να χωρίσετε τη συλλογή παιχνιδιών σας στη μέση—αγοράζοντας μερικά φυσικά παιχνίδια και μερικά ψηφιακά αντίγραφα. Έχετε ήδη 1 TB στη διάθεσή σας, επομένως μπορεί να μπορέσετε να ξεφύγετε με έναν εξωτερικό SSD 1 TB ή ακόμα και 500 GB, εάν κλίνετε περισσότερο στην αγορά φυσικών παιχνιδιών μέσω ψηφιακών.

Εάν είστε κάτοχος Xbox Series S, έχετε να κάνετε με μια κονσόλα μόνο ψηφιακής και μόνο 512 GB αποθηκευτικού χώρου, επομένως είναι πιθανό να γεμίσει πολύ γρήγορα. Σε αυτήν την περίπτωση, οτιδήποτε λιγότερο από 1 TB είναι πιθανότατα λιγότερο από αυτό που χρειάζεστε.

Ε: Μπορώ να παίξω τίτλους στο Xbox Series X|S από μια εξωτερική μονάδα δίσκου;

Δυστυχώς, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι περίπλοκη.

Εάν είστε κάτοχος της επίσημης κάρτας επέκτασης αποθήκευσης από τη Seagate, τότε ναι! Μπορείτε να απορρίψετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας (ή τουλάχιστον ό,τι ταιριάζει) και να παίξετε απευθείας από τον εξωτερικό SSD. Έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με τον προσαρμοσμένο SSD που χρησιμοποιεί το Xbox Series X|S ως εσωτερική αποθήκευση, χωρίς να θυσιάζει τις βελτιώσεις.

Εκτός της κάρτας επέκτασης Seagate, τόσο λίγοι τίτλοι θα εκκινούν πραγματικά από μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης. Αυτά που μπορούν—οι πολύ λίγες εξαιρέσεις—θα έχουν μια ετικέτα «XboxGen9Aware» κάτω από τις Πληροφορίες αρχείου, την οποία θα βρείτε στην ενότητα «Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μου». Οι τίτλοι που διαθέτουν την ετικέτα “XboxGen9” στις Πληροφορίες αρχείου δεν θα εκκινούνται από εξωτερικό σκληρό δίσκο ή SSD εκτός εάν πρόκειται για την κάρτα επέκτασης Seagate.

Ε: Λειτουργεί κάποιος SSD με τις κονσόλες της σειράς Xbox;

Οποιοσδήποτε εξωτερικός SSD που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για να το χρησιμοποιήσετε με το Xbox Series X/S. Συνήθως, θα πρέπει να έχει μέγεθος μεταξύ 256 GB και 8 TB και να μπορεί να υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς 5 Gbps ή καλύτερες.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές τις μονάδες μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα μόνο από τίτλους τρέχουσας γενιάς και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απευθείας εκκίνηση αυτών των παιχνιδιών (με μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις premium). Επομένως, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να μετακινήσετε αυτά τα δεδομένα πίσω στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης για την αναπαραγωγή βελτιστοποιημένων τίτλων.

Ωστόσο, για παιχνίδια συμβατά με το παρελθόν, τα περισσότερα εξωτερικά SSD θα υποστηρίζουν την αποθήκευση και την αναπαραγωγή τίτλων προηγούμενης γενιάς.

Ε: Γιατί η εσωτερική αποθήκευση Xbox Series X|S είναι τόσο μικρή;

Η σύντομη απάντηση είναι το κόστος. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει χαμηλό το κόστος των κονσολών τρέχουσας γενιάς, η Microsoft επέλεξε να περιορίσει την ποσότητα του εγγενούς εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, με 1 TB στη Σειρά X και μόλις 512 GB στη Σειρά S.

Ε: Μπορώ να εγκαταστήσω νέο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στην κονσόλα της σειράς Xbox;

Ο μόνος τρόπος για να προσθέσετε «εσωτερικό» χώρο αποθήκευσης στην κονσόλα Xbox Seris X/S σας είναι να επενδύσετε στην επίσημη κάρτα επέκτασης αποθήκευσης Seagate. Αυτό πληροί τις προϋποθέσεις ως εσωτερική αποθήκευση, καθώς η συσκευή συνδέεται απευθείας στη θύρα επέκτασης στο πίσω μέρος της κονσόλας σας αντί να συνδέεται μέσω USB, όπως κάνει ένας εξωτερικός SSD.