Οι καλύτερες Mini-LED οθόνες του 2024

Οι Mini-LED οθόνες μπορούν να αναβαθμίσουν την εμπειρία προβολής σας με εντυπωσιακές εικόνες και HDR. Ξεπερνώντας τα όρια των παραδοσιακών οθονών LCD, το mini-LED προσφέρει υψηλή φωτεινότητα, εντυπωσιακά χρώματα, μελανώδη μαύρα και ακριβή μείωση της φωτεινότητας, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τους παίκτες και τους δημιουργούς.

ASUS

Το ROG Swift PG32UQXR επεκτείνει την εντυπωσιακή γκάμα οθονών mini-LED της ASUS, προσφέροντας μια συναρπαστική εναλλακτική στην ακριβότερη PG32UQX. Παρόλο που διαθέτει ελαφρώς λιγότερες ζώνες φωτισμού (576) από το 1.152 του προκατόχου του, εξακολουθεί να προσφέρει εκπληκτικά λεπτομερή ποιότητα εικόνας και απόδοση HDR που ξεπερνά τις τυπικές οθόνες IPS και VA.

Για τους παίκτες, το PG32UQXR φέρνει μια σειρά από αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός εκπληκτικού ρυθμού ανανέωσης 160 Hz για μεταξένια ομαλή γραφική παράσταση, HDMI 2.1 για ομαλό παιχνίδι 4K 120 Hz στις πιο πρόσφατες κονσόλες και συνδεσιμότητα DisplayPort 2.1 με προστασία στο μέλλον. Αν και εξακολουθεί να είναι μια premium προσφορά, το PG32UQXR είναι μια κλοπή σε σύγκριση με το PG32UQX. Και με 96 τοις εκατό έγχρωμη κάλυψη DCI-P3, αυτή η οθόνη δεν είναι απλώς πρωταθλητής παιχνιδιών. είναι επίσης ένας υποψήφιος για τη δημιουργία περιεχομένου.

ASUS ROG Swift PG32UQXR

Καλύτερο συνολικά

1299 $ 1499 $ Εξοικονομήστε 200 $

Το ASUS ROG Swift PG32UQXR συσκευάζει εκπληκτικά mini-LED HDR και εκπληκτικό ρυθμό ανανέωσης 160 Hz σε ένα πακέτο 4K 32 ιντσών, καθιστώντας το μια ονειρική οθόνη για απαιτητικούς παίκτες και δημιουργούς περιεχομένου.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική ποιότητα εικόνας και αντίθεση
  • Σωστή τοπική υποστήριξη dimming
  • Κορυφαίες δυνατότητες gaming, συμπεριλαμβανομένων των 160Hz και του FreeSync Premium Pro
  • Συνδεσιμότητα HDMI 2.1 και DisplayPort 2.1

Cooler Master

Ενώ οι οθόνες mini-LED συχνά φέρουν βαρύ τίμημα, το Cooler Master Tempest GP27Q προσφέρει εκπληκτικά γραφικά mini-LED χωρίς να σπάει τα χρήματα. Οι 576 τοπικές ζώνες φωτεινότητας και τα 1200 nits της μέγιστης φωτεινότητας ωθούν την απόδοση HDR σε νέα ύψη, ξεπερνώντας ακόμη και ορισμένα ακριβότερα μοντέλα LCD σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν και η μικρή ανθοφορία μπορεί να εξακολουθήσει να εμφανίζεται σε πολύπλοκες σκηνές HDR, θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια πιο συναρπαστική επιλογή σε αυτό το σημείο τιμής.

Το Tempest GP27Q είναι φορτωμένο με κορυφαίες λειτουργίες, όπως ο ομαλός ρυθμός ανανέωσης 165 Hz και ο αστραπιαία χρόνος απόκρισης 1 ms, που εγγυώνται ευκρίνεια χωρίς καθυστερήσεις στη δίνη παιχνιδιών υψηλών οκτανίων. Η ανάλυσή του στα 1440p επιτυγχάνει επίσης την τέλεια ισορροπία μεταξύ ποιότητας εικόνας και απόδοσης, διατηρώντας την GPU σας χαρούμενη, ενώ σας συναρπάζει με ευκρινή γραφικά. Και με 98 τοις εκατό κάλυψη DCI-P3, αυτή η οθόνη υπερέχει όχι μόνο στο gaming αλλά και στη δημιουργία περιεχομένου.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα cookies σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης Mac

Cooler Master Tempest GP27Q

Καλύτερος προϋπολογισμός

470 $ 550 $ Εξοικονομήστε 80 $

Διαθέτοντας μία από τις πιο προσιτές τιμές μεταξύ των mini-LED οθονών, το Cooler Master Tempest GP27Q ξεπερνά το βάρος του. Η οθόνη 27 ιντσών 1440p, 165 Hz προσφέρει μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία HDR χάρη στις εντυπωσιακές 576 τοπικές ζώνες μείωσης της φωτεινότητας και τη μέγιστη φωτεινότητα 1200 nits.

Πλεονεκτήματα

  • Ανταγωνιστική τιμή
  • Εκπληκτική ακρίβεια HDR και χρώματος
  • Εξαιρετική απόδοση παιχνιδιού
  • Πλούσιο σετ χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της θύρας USB-C με 90W PD

Μειονεκτήματα

  • Μικρή ανθοφορία
  • Δεν έχει πιστοποίηση G-Sync ή FreeSync

Hannah Stryker / MakeUseOf

Αν θέλετε μια πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης, το ultrawide είναι ο καλύτερος τρόπος. Ενώ οι επιλογές είναι περιορισμένες, το Samsung Odyssey Neo G9 μπορεί να είναι το μόνο mini-LED ultrawide που θα θέλατε ποτέ. Αυτό το θηρίο διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz με χρόνο απόκρισης 1 ms για ομαλό παιχνίδι, 92 τοις εκατό Adobe RGB και 95 τοις εκατό κάλυψη DCI-P3, καθιστώντας το όνειρο τόσο για τους παίκτες όσο και για τους δημιουργούς περιεχομένου.

Αλλά το πραγματικό επίδειξης είναι η κβαντική κουκκίδα μίνι-LED πάνελ. Διαθέτοντας εκπληκτικές 2.048 τοπικές ζώνες μείωσης της φωτεινότητας και απίστευτα 2.000 nits κορυφαίας φωτεινότητας, ξεπερνά τα όρια του HDR, παρέχοντας βαθύ μαύρο και εκθαμβωτικά στιγμιότυπα που ζωντανεύουν το περιεχόμενό σας. Ωστόσο, εάν έχετε προϋπολογισμό και θέλετε κάτι προσιτό, το ViewSonic XG341C-2K, με 1.152 ζώνες dimming και φωτεινότητα 1.400 nits, προσφέρει μια αξιοσέβαστη εμπειρία HDR σε μικρότερο μέγεθος 34 ιντσών.

Samsung Odyssey Neo G9

Καλύτερο Ultrawide

Από τη γιγαντιαία οθόνη 49 ιντσών με την εξαιρετικά ευρεία αναλογία διαστάσεων 32:9 έως το λαμπρό πάνελ mini-LED με κβαντική κουκκίδα με εκθαμβωτική φωτεινότητα 2.000 nit και 2.048 τοπικές ζώνες μείωσης φωτεινότητας, το Samsung Odyssey Neo G9 είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής για καθηλωτικά παιχνίδια. και παρακολούθηση ταινιών.

  Πώς να εγκαταστήσετε το AutoGPT σε λίγα λεπτά

Πλεονεκτήματα

  • Απαράμιλλη απόδοση HDR
  • Προδιαγραφές αιχμής
  • Εξαιρετικά φαρδύ και κυρτό για βύθιση
  • Ευκρινή ανάλυση 1440p

Μειονεκτήματα

  • Πολυτελής τιμή
  • Καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο γραφείο

Samsung

Η Samsung προσφέρει δύο απίστευτες κυρτές οθόνες mini-LED με τη μορφή του Odyssey Neo G7 και του Odyssey Neo G8. Και οι δύο οθόνες παράγουν εκπληκτική ποιότητα εικόνας και HDR με φωτεινότητα 2.000 nit που κάνει τα highlights να αναδεικνύονται για μια εκθαμβωτική εμπειρία HDR και 1.196 ζώνες μείωσης φωτεινότητας mini-LED για βαθύτερο μαύρο και ελάχιστη ανθοφορία.

Ενώ και οι δύο οθόνες είναι εντυπωσιακές, συνιστούμε το Odyssey Neo G7 για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς είναι πιο προσιτό και διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 165 Hz που μπορεί να είναι λιγότερο απαιτητικός στην κάρτα γραφικών σας από τα 240 Hz του Odyssey Neo G8. Έχει εξαιρετική ευκρίνεια κίνησης και διαθέτει εγγενή υποστήριξη FreeSync για ομαλό παιχνίδι. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το PS5 ή τη σειρά Xbox για παιχνίδια 4K στα 120 Hz.

Ωστόσο, εάν διαθέτετε έναν υπολογιστή παιχνιδιών προηγμένης τεχνολογίας ή θέλετε μια πιο ασφαλή επιλογή για το μέλλον, σας συνιστούμε να ξοδέψετε περισσότερα για το Odyssey Neo G8.

Samsung Odyssey Neo G7

Best Curved

900 $ 1300 $ Εξοικονομήστε 400 $

Αναζητάτε μια κυρτή οθόνη με οπίσθιο φωτισμό mini-LED; Το Samsung Odyssey Neo G7 προσφέρει αναμφισβήτητα την πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης. Η οθόνη 4K 32 ιντσών διαθέτει ακραία καμπύλη 1000R και απίστευτο HDR, που σας τραβούν σε κάθε σκηνή.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετικό HDR
  • Μεγάλη και καθηλωτική οθόνη 32 ιντσών
  • Ρυθμός ανανέωσης 165 Hz και χαμηλή καθυστέρηση εισόδου
  • Εύρος ζώνης HDMI 2.1

Μειονεκτήματα

  • Ακόμα στην ακριβότερη πλευρά
  • Χωρίς ηχεία

AOC

Το AOC Agon PRO AG274QZM ανταλλάσσει ανάλυση 4K για μια απίστευτη γρήγορη εμπειρία 1440p, εξασφαλίζοντας εκπληκτικές λεπτομέρειες και παιχνίδι εξαιρετικά υψηλής απόκρισης χωρίς υπερφόρτωση της GPU σας. Σε αντίθεση με το 4K, μπορείτε εύκολα να επιτύχετε τον μέγιστο ρυθμό ανανέωσης των 240 Hz χωρίς να απαιτείται υπολογιστής κορυφαίας βαθμίδας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για να σκίζετε τίτλους με γρήγορο ρυθμό, όπου κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα LoL Wild Rift Login Failed

Αλλά το Agon PRO AG274QZM είναι κάτι περισσότερο από απλή ταχύτητα. Το πάνελ mini-LED διαθέτει 576 τοπικές ζώνες μείωσης της φωτεινότητας και μέγιστη φωτεινότητα 750 nits, με αποτέλεσμα εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Τα ζωντανά χρώματα, το βαθύ μαύρο και η εντυπωσιακή απόδοση HDR ζωντανεύουν κάθε σκηνή, βυθίζοντάς σας πλήρως στη δράση. Ακόμη και χωρίς HDR, το τοπικό dimming ενισχύει σημαντικά την αντίθεση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές οθόνες LCD, κάνοντας κάθε λεπτομέρεια pop.

AOC Agon Pro AG274QZM

Το καλύτερο για Gaming

$1000 $1050 Εξοικονομήστε $50

Διαθέτοντας ανάλυση 1440p και εκπληκτικό ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, το AOC Agon PRO AG274QZM είναι το καλύτερο σημείο για ανταγωνιστικά παιχνίδια. Επιπλέον, το λαμπρό πάνελ mini-LED του ενισχύει την αντίθεση και την απόδοση HDR, δίνοντας ζωή στα παιχνίδια και τις ταινίες σας.

Πλεονεκτήματα

  • Γρήγορο και γρήγορο gaming 240 Hz
  • Αξιοπρεπής απόδοση HDR
  • Ευκρινή γραφικά με 1440p στις 27 ίντσες
  • Θύρα USB-C με παροχή ισχύος 65W

Μειονεκτήματα

  • Πιο ακριβό από παρόμοιες οθόνες 1440p 240Hz

FAQ

Ε: Τι είναι το Mini-LED;

Το Mini-LED είναι μια επαναστατική τεχνολογία που βελτιώνει την εμπειρία θέασης σε οθόνες LCD σε επίπεδα σχεδόν OLED. Σε αντίθεση με τις κανονικές τηλεοράσεις LED με εκατοντάδες LED στον οπίσθιο φωτισμό, οι mini-LED συσκευάζουν χιλιάδες μικροσκοπικά LED, επιτρέποντας απαράμιλλη φωτεινότητα και ακριβή έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού, που έχει ως αποτέλεσμα εκπληκτικούς λόγους αντίθεσης και μελανώδη μαύρα.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των οθονών mini-LED και των οθονών OLED;

Ενώ τόσο οι οθόνες OLED όσο και οι mini-LED προσφέρουν εκπληκτικά γραφικά, η OLED υπερέχει σε αντίθεση, προσφέροντας τέλεια μαύρα και ζωντανά χρώματα, ενώ η mini-LED φέρνει εκρηκτική φωτεινότητα HDR. Επιπλέον, το mini-LED αποφεύγει τον πιθανό κίνδυνο καύσης που σχετίζεται με την OLED, δίνοντάς σας ήσυχο μυαλό απολαμβάνοντας ζωντανά γραφικά.

Ε: Είναι οι mini-LED οθόνες καλές για gaming;

Ναι, οι mini-LED οθόνες μπορούν να είναι εξαιρετικές για gaming, προσφέροντας μια πιο καθηλωτική και ρεαλιστική εμπειρία θέασης από τις παραδοσιακές οθόνες LCD. Η βελτιωμένη αντίθεση, η υψηλότερη φωτεινότητα και το βαθύτερο μαύρο ενισχύουν τη βύθιση και τη λεπτομέρεια στους κόσμους του παιχνιδιού.