Οι καλύτερες μπάρες φωτός οθόνης του 2023

Η γραμμή φωτός της οθόνης κάνει τις πολύωρες ώρες εργασίας και τις βραδινές συνεδρίες παιχνιδιών άνετες προβάλλοντας το φως όπου χρειάζεται και βοηθά στη μείωση της αντανάκλασης της οθόνης που προκαλεί κόπωση των ματιών.

Καλύτερη γραμμή φωτισμού συνολικής οθόνης: BenQ ScreenBar

BenQ

Οι καμπύλες οθόνες είναι γενικά πιο παχιές από εκείνες με επίπεδη οθόνη, επομένως η εύρεση μιας συμβατής γραμμής φωτός οθόνης με ευρύ κλιπ μπορεί να είναι δύσκολη. Το BenQ ScreenBar είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς διαθέτει ένα κλιπ αρκετά μεγάλο ώστε να ταιριάζει στην οθόνη σας, εάν έχει καμπυλότητα 1500R ή πάχος μεταξύ 0,4 και 1,2 ίντσες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι η λειτουργία αυτόματης μείωσης της φωτεινότητας, η οποία προσαρμόζει το φως ώστε να ταιριάζει με το περιβάλλον σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη θερμοκρασία του φωτός για να επιτύχετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα, είτε θέλετε να βελτιώσετε τη συγκέντρωση με ένα δροσερό φως, να χαλαρώσετε με ένα ζεστό ή να μειώσετε την κούραση όταν παίζετε με τη φωτεινότητα που έχει οριστεί στα 6.500K.

Μπάρα οθόνης BenQ

Καλύτερο Συνολικά

Το BenQ ScreenBar αυξάνει την παραγωγικότητα ακόμα και τις πρώτες νυχτερινές ώρες. Είτε χρειάζεστε περισσότερο φως για βιντεοσυσκέψεις εργασίας από το σπίτι είτε έναν τρόπο εξοικονόμησης χώρου στο γραφείο (πείτε αντίο στην παλιά σας λάμπα), το ScreenBar σας καλύπτει.

Πλεονεκτήματα

  • Σχεδιασμός που εξοικονομεί χώρο
  • Εύκολο στην εγκατάσταση
  • Ρυθμιζόμενα επίπεδα φωτεινότητας
  • Κατάλληλο για καμπύλες οθόνες

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι καλή επιλογή για μικρές οθόνες

ΘΕΛΗΜΕΝΟΣ

Η ράβδος φωτός WILLED προσαρμόζεται στην οθόνη σας μέσω της βάσης μαγνήτη που διαθέτει. Μπορείτε επίσης να το κολλήσετε σε μη μεταλλικές επιφάνειες χρησιμοποιώντας την κολλητική ταινία 3M που περιλαμβάνεται. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για διάφορες ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων οθονών. Εκτός από την εύκολη τοποθέτησή του, μπορείτε να προσαρμόσετε τη γωνία φωτισμού ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Εκτός από την εξαιρετικά προσιτή τιμή του, αυτό που ξεχωρίζει αυτό το ελαφρύ μπαρ είναι η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία 2.000 mAh. Όταν φορτιστεί πλήρως, μπορεί να διαρκέσει έως και 50 ώρες. Για επιπλέον ευκολία, μπορείτε να το επαναφορτίσετε πλήρως με το καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται σε μόλις 30 λεπτά.

Αυτή η ράβδος φωτός έχει έξοδο 200 lumen. Εάν αυτό δεν είναι αρκετά διαφωτιστικό, μια έκδοση 350 lumen είναι επίσης διαθέσιμη σε ελαφρώς υψηλότερη τιμή.

WILLED Light Bar

Καλύτερος προϋπολογισμός

Αν δεν αντέχετε τα πλαστικά κλιπ που χρησιμοποιούν οι περισσότερες μπάρες φωτισμού και κάμερες web, ρίξτε μια ματιά στο WILLED Light Bar. Χρησιμοποιώντας μαγνητική πρόσφυση, η ράβδος φωτός της WILLED βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης σας ή όπου αλλού θέλετε να την τοποθετήσετε και παρέχει την πυράκτωση που χρειάζεστε εσείς και η εργασία σας.

Πλεονεκτήματα

  • Ρυθμιζόμενες γωνίες
  • Ευέλικτη εφαρμογή
  • Ασύρματη και φορητή σχεδίαση
  • Αδιάλειπτη ρύθμιση φωτεινότητας έως 4.500K

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς φωτισμό RGB για παίκτες

Quntis

Αν θέλετε να παραμείνετε παραγωγικοί στο σκοτάδι, η φωτεινή γραμμή Quntis ScreenLinear Pro είναι μια εξαιρετική λύση. Χρειάζεται μόνο να πατήσετε το πλήκτρο αυτόματης μείωσης της φωτεινότητας και το φως της οθόνης θα αλλάξει στο πιο φωτεινό επίπεδο εντός οκτώ δευτερολέπτων για να μπορείτε να βλέπετε κάθε λεπτομέρεια καθώς πληκτρολογείτε.

Με ένα εύρος ρύθμισης θερμοκρασίας από 3.000K έως 6.500K, μπορείτε να χαλαρώσετε ή να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας, ρυθμίζοντας την πιο άνετη κατάσταση φωτισμού. Ακόμα καλύτερα, δεν χρειάζεται να κάνετε επαναφορά γιατί η λειτουργία μνήμης θα θυμάται την τελευταία σας ρύθμιση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτό το μοντέλο δεν είναι συμβατό με κυρτές οθόνες. Για αυτό, χρειάζεστε το ScreenLinear Pro+.

Quntis ScreenLinear Pro

Καλύτερο με αυτόματο φωτισμό

$40 $43 Εξοικονομήστε
$3

Σημαντικά φθηνότερο από πολλούς ανταγωνισμούς, αυτό το μοντέλο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική εάν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας είναι η λειτουργία αυτόματης μείωσης της φωτεινότητας. Διαθέτει αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος που προσαρμόζει τη φωτεινότητα ώστε να ταιριάζει με το φως του περιβάλλοντος, εξαλείφοντας την κούραση των ματιών.

Πλεονεκτήματα

  • Ιδανικό για οθόνες μεσαίου μεγέθους
  • Ρυθμιζόμενη φωτεινότητα
  • Διαρκής

Μειονεκτήματα

  • Ακατάλληλο για εξαιρετικά ευρείες οθόνες

ΜΕΛΙΦΟ

Αν και είναι εύκολο να πιάσετε μια ράβδο φωτός οθόνης για μη καμπύλες οθόνες, αποδεικνύεται λίγο πιο δύσκολο όταν έχετε μια κυρτή στη ρύθμιση. Ωστόσο, η κυρτή γραμμή φωτός οθόνης MELIFO είναι ιδανική.

Διαθέτει μείωση της φωτεινότητας χωρίς βήμα και τρεις λειτουργίες θερμοκρασίας χρώματος. Απλώς πατήστε το πλήκτρο για τρία δευτερόλεπτα για να επιλέξετε την ιδανική θερμοκρασία χρώματος. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα με ευκολία, από πέντε έως 100 τοις εκατό. Έτσι, αν ψάχνετε για μια κυρτή γραμμή φωτός οθόνης που δεν θα προσθέτει αντανακλάσεις ή λάμψη, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Καμπύλη φωτεινή γραμμή οθόνης MELIFO

Το καλύτερο για κυρτές οθόνες

Η κυρτή γραμμή φωτός οθόνης MELIFO δεν είναι απλώς μια κυρτή καινοτομία. Διαθέτει επίσης ζεστό και δροσερό φωτισμό, λειτουργία μνήμης για εξοικονόμηση των προτιμήσεων φωτισμού σας και εύχρηστο καλώδιο τροφοδοσίας USB.

Πλεονεκτήματα

  • Κομψό σχέδιο
  • Το USB είναι βολικό
  • Αδιάλειπτη λειτουργία μείωσης της φωτεινότητας και μνήμης
  • Χωρίς μπλε φως
  • Εξαλείφει τη λάμψη και τις αντανακλάσεις

Μειονεκτήματα

  • Άλλα μοντέλα έχουν πιο φωτεινά φώτα

Καλύτερη γραμμή φωτός οθόνης για πολλαπλές οθόνες: LYMAX Light Bar

Lymax

Ανεξάρτητα από το αν διαθέτετε οθόνη επιτραπέζιου υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, η φωτεινή γραμμή LYMAX μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα δύο. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό από παρόμοια ανταγωνιστικά μοντέλα, αλλά είναι πιο ευέλικτο χάρη στη σχεδίασή του.

Χρησιμοποιώντας το ασύρματο τηλεχειριστήριο, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τη γραμμή φωτός LYMAX ή πολλαπλά φώτα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε ρύθμιση διπλής οθόνης. Το καλώδιο USB 4,9 ποδιών είναι επίσης χρήσιμο, προσφέροντας περισσότερη ελευθερία κατά την τοποθέτηση της φωτεινής ράβδου.

Εάν προτιμάτε ένα με έλεγχο αφής σε παρόμοια τιμή ή μια ακριβότερη έκδοση RGB για παιχνίδια, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές συμβατές με επίπεδες και κυρτές οθόνες.

Light Bar LYMAX

Καλύτερο για πολλαπλές οθόνες

$39 $50 Εξοικονομήστε
$11

Η LYMAX Light Bar είναι ιδανική για όσους θέλουν να προσθέσουν λίγο φως στη ρύθμιση του φορητού υπολογιστή τους ή στην επιτραπέζια εγκατάσταση με διπλή οθόνη. Η ευελιξία και το τηλεχειριστήριό του το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς σας κατά τη διάρκεια των συνεδριών απομακρυσμένης εργασίας αργά το βράδυ.

Πλεονεκτήματα

  • Μακρύ καλώδιο USB
  • Θερμοκρασία χρώματος 6000K
  • Διαφορετικές εκδόσεις διαθέσιμες

Μειονεκτήματα

  • Πιο ακριβό από ορισμένα παρόμοια ανταγωνιστικά μοντέλα

FAQ

Ε: Αξίζουν να αγοράσετε τις ράβδους φωτός οθόνης;

Οι ράβδοι φωτός της οθόνης είναι ιδανικές για να προσθέσετε λίγη αίσθηση στο χώρο εργασίας σας και επίσης βοηθούν στη μείωση της καταπόνησης των ματιών. Τα περισσότερα διαθέτουν ασύμμετρο στυλ προβολής προς τα εμπρός που φωτίζει την περιοχή του γραφείου σας αντί της οθόνης σας για να αποτρέψετε τη λάμψη. Διαθέτουν επίσης περιστρεφόμενη κεφαλή για να σας βοηθήσει να κατευθύνετε το φως εκεί που το χρειάζεστε περισσότερο για μέγιστη παραγωγικότητα.

Σε αντίθεση με τους τυπικούς λαμπτήρες, αυτές οι ράβδοι φωτός είναι τοποθετημένες στο πάνω μέρος της οθόνης, κάτι που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για εξοικονόμηση χώρου.

Ε: Μπορούν οι παίκτες να χρησιμοποιήσουν ράβδους φωτός οθόνης;

Ναι, μπορούν και είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα με φωτισμό RGB.

Οι μανιώδεις παίκτες περνούν πολύ χρόνο κοιτάζοντας την οθόνη, επομένως είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν κόπωση των ματιών. Αυτά τα πάνελ καταπολεμούν τις κακές συνθήκες φωτισμού στο χώρο του παιχνιδιού σας, απαλλάσσοντάς σας από συνεχείς περισπασμούς, καταπόνηση των ματιών και πονοκεφάλους.

Ο κομψός σχεδιασμός συμπληρώνει επίσης την αίθουσα παιχνιδιών σας, ενώ σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στα παιχνίδια.

Ε: Μπορώ να επισκευάσω μια κατεστραμμένη φωτεινή γραμμή οθόνης;

Εάν η μπάρα φωτός σας δεν λειτουργεί, μπορεί να υπάρχουν ελαττωματικά καλώδια. Η επισκευή των εσωτερικών καλωδίων απαιτεί κάποια τεχνική τεχνογνωσία, οπότε αν δεν έχετε τις κατάλληλες δεξιότητες, σκεφτείτε να επισκεφτείτε έναν τεχνικό.

Οι λυχνίες LED στον πίνακα φωτός έχουν μεγάλη διάρκεια, αλλά αυτό διαφέρει ανάλογα με τα διαφορετικά μοντέλα. Εάν δεν ανάψουν, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τη ράβδο φωτός, καθώς η διαδικασία επισκευής μπορεί να είναι δύσκολη.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός φωτιστικού γραφείου και ενός φωτός οθόνης;

Τα φώτα γραφείου είναι γενικά σχεδιασμένα για εργασίες γραφείου, όπως η ανάγνωση ή η γραφή. Φωτίζουν ευρύτερες περιοχές από τα φώτα οθόνης και διατίθενται σε διάφορα στυλ.

Τα φώτα της οθόνης είναι κομψά και επιμήκη από τη σχεδίασή τους. Συνήθως τα τοποθετείτε πάνω ή μερικές φορές πίσω από την οθόνη σας και εστιάζουν το φως στην περιοχή εργασίας σας και ελαχιστοποιούν τη διαρροή στο δωμάτιο.

Τα φώτα της οθόνης είναι πολύτιμα επειδή μειώνουν τη λάμψη της οθόνης, την καταπόνηση των ματιών και τις σκιές γύρω από τον σταθμό εργασίας σας. Ορισμένα προσφέρουν επίσης ρυθμιζόμενη θερμοκρασία χρώματος και φωτεινότητα για να σας βοηθήσουν να βρείτε το σωστό επίπεδο άνεσης και ατμόσφαιρας.

Ε: Τα φώτα της οθόνης βοηθούν στην καταπόνηση των ματιών;

Ένα καλό φως οθόνης θα πρέπει να μειώνει την καταπόνηση των ματιών. Δεν δημιουργούνται όλα εξίσου, αλλά με τα σωστά χαρακτηριστικά, τα μάτια σας μπορούν να χαλαρώσουν περισσότερο ενώ παίζετε ή εργάζεστε. Τα φώτα της οθόνης μειώνουν τη λάμψη της οθόνης ρίχνοντας απευθείας στην επιφάνεια του γραφείου σας μακριά από την οθόνη σας. Αυτό σας βοηθά να πείτε αντίο στην καταπόνηση των ματιών, καθώς και στην ξηροφθαλμία και στους πονοκεφάλους.

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα φως οθόνης με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία χρώματος. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τη σωστή ατμόσφαιρα για τις εργασίες σας. Αν θέλετε να χαλαρώσετε περισσότερο τα μάτια σας, μπορείτε να ρυθμίσετε το φως σε ένα πιο ζεστό χρώμα. Ένα πιο ψυχρό χρώμα μπορεί να κρατήσει το μυαλό σας ευκρινές εάν χρειάζεστε περισσότερη εστίαση.

Τα φώτα της οθόνης μειώνουν επίσης τη σκιά στο χώρο του γραφείου σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να βλέπετε πιο καθαρά. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσέχετε χαρακτηριστικά όπως η τεχνολογία χωρίς τρεμόπαιγμα και η μείωση του μπλε φωτός για την απόλυτη ανακούφιση των ματιών.

Ε: Πώς μπορώ να εγκαταστήσω ένα φως οθόνης;

Τα περισσότερα φώτα οθόνης είναι γενικά αρκετά εύκολο να ρυθμιστούν. Συνήθως συνοδεύονται από ένα απλό κλιπ που μπορείτε να στερεώσετε στο επάνω πλαίσιο της οθόνης σας. Αυτός ο τύπος είναι ο πιο εύκολος στην εγκατάσταση.

Ωστόσο, ορισμένες ράβδοι φωτός έχουν ένα σφιγκτήρα που στερεώνετε στη βάση της οθόνης. Προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια και είναι μια καλή επιλογή εάν δεν θέλετε να κουμπώσετε απευθείας στο πλαίσιο της οθόνης σας. Είναι συχνά η καλύτερη επιλογή και για κυρτές οθόνες. Μπορείτε επίσης να βρείτε επιτοίχιες επιλογές όπου πρέπει να τοποθετήσετε ένα στήριγμα τοίχου.

  5 Καλύτερες VAPT που βασίζονται σε Cloud για ιστότοπους μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων