Μάθετε την κωδικοποίηση με διασκεδαστικό τρόπο σε αυτές τις 7 πλατφόρμες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε να κωδικοποιείτε online ή offline. Ένα από τα καλύτερα και πιο αβίαστα είναι τα μαθήματα κωδικοποίησης gamified. Αν ψάχνετε για μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες για να μάθετε την κωδικοποίηση μέσω του παιχνιδιού, έχετε έρθει στο σωστό μέρος!

Το να γνωρίζετε πώς να κωδικοποιείτε ένα πρόγραμμα υπολογιστή είναι μια μεγάλη δεξιότητα. Οι κορυφαίες εταιρείες θα σας πληρώσουν χιλιάδες δολάρια εάν μπορείτε να κωδικοποιήσετε καλής ποιότητας εφαρμογές υπολογιστή, κινητού ή ιστού. Ωστόσο, η κωδικοποίηση είναι μια προκλητική δεξιότητα για εκμάθηση, καθώς περιλαμβάνει καλή μνήμη, λογικό συλλογισμό, αφηρημένη σκέψη, μαθηματικά κ.λπ.

Ωστόσο, οι πλατφόρμες εκμάθησης που διδάσκουν την κωδικοποίηση την έχουν μετατρέψει σε εύκολες μεθόδους μελέτης μέσω παιχνιδιών. Τώρα, το μόνο που χρειάζεστε είναι η δύναμη της θέλησης για να μάθετε να κωδικοποιείτε. τα υπόλοιπα είναι στο παιχνίδι που παίζετε για να μάθετε δεξιότητες κωδικοποίησης.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποια πλατφόρμα κωδικοποίησης παιχνιδιών είναι κατάλληλη για να μάθετε την κωδικοποίηση με διασκεδαστικό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου θέμα. Αυτό το άρθρο παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες που σας βοηθούν να μάθετε κωδικοποίηση με δραστηριότητες διασκέδασης και παιχνιδιού.

Κωδικοποίηση ως καριέρα

Η καλύτερη επιλογή σταδιοδρομίας είναι αυτή που δεν γίνεται ποτέ παρωχημένη ή δεν απαιτεί αναβάθμιση δεξιοτήτων. Υπάρχουν πολύ λίγα και ένα από αυτά είναι η κωδικοποίηση λογισμικού υπολογιστών, εφαρμογών ιστού και εφαρμογών για κινητά.

Η τεχνολογία της πληροφορίας (IT) είναι το μέλλον κάθε επιχείρησης και οι υπολογιστές βρίσκονται στην καρδιά της πληροφορικής. Αυτοί οι υπολογιστές μπορούν να κατανοήσουν μόνο κώδικα και καμία άλλη γλώσσα.

Ως εκ τούτου, εάν γνωρίζετε πώς να κωδικοποιείτε, θα ελέγχετε αυτές τις συσκευές υπολογιστή για IT. Επομένως, ποτέ δεν ξεμείνετε από επιλογές εργασίας. Κάθε βιομηχανία χρειάζεται πληροφορική, χρειάζεται υπολογιστές και τώρα μπορείτε να κάνετε τα μαθηματικά! Οι βιομηχανίες σε χρειάζονται.

Τώρα, μια καριέρα στην κωδικοποίηση εξαρτάται από τη γλώσσα προγραμματισμού που μαθαίνετε. Ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα και θα μάθετε τι είδους κωδικοποίηση θέλετε να μάθετε και ποια γλώσσα κωδικοποίησης χρειάζεστε.

Σταδιοδρομία κωδικοποίησης Θα δημιουργήσετε γλώσσες κωδικοποίησης που χρειάζεστε Προγραμματισμός υπολογιστών Λειτουργικά συστήματα, λογισμικό εφαρμογών, λογισμικό συστήματος, εφαρμογές Windows κ.λπ. Οι εφαρμογές προγραμματισμού εφαρμογών Python, C++, C#, JavaMobile εκτελούνται σε κινητές συσκευές όπως iPhone, iPad, Android κ.λπ. Kotlin, JavaScript, HTML, CSS , Dart, Swift, Flutter, κ.λπ. Προγραμματιστής ιστού Θέματα ιστότοπου, διάταξη, μενού, κουμπιά, περιεχόμενο, βάσεις δεδομένων, διακομιστές, κ.λπ. tablet, κ.λπ. C++, C#, C, Java, OpenGL, DirectX, WebGL και Unity3DData ScientistΠίνακες εργαλείων δεδομένων Visual για εταιρείες αναλύοντας δεδομένα έρευνας ή έρευνας αγοράςR, Python, Cloud, Spark, SQL, AWS, JavaTensorFlow, SAS και HadoopComputer Systems Ροές εργασιών διαχείρισης AnalystIT, ροές εργασιών υπηρεσιών πληροφορικής, εισαγωγή νέων στοιχείων πληροφορικής στην επιχείρηση κ.λπ. Βασικά στοιχεία Python, C++, C#, JavaDatabase AdministratorBusiness για εσωτερικούς ή εξωτερικούς διακομιστέςSQL, MySQL, NoSQL κ.λπ.

  Πώς να προστατέψετε το Mac σας από Ransomware

Πώς βοηθά το Gaming στην εκμάθηση κωδικοποίησης;

Το περιεχόμενο εκμάθησης κωδικοποίησης Gamified σάς βοηθά να αφομοιώσετε τα μαθήματα κωδικοποίησης πιο γρήγορα από τα βιβλία που βασίζονται σε κείμενο, τα βίντεο διαλέξεων, τα διαδικτυακά σεμινάρια και άλλα. Έχει γίνει ένα μοντέρνο εργαλείο για τη διδασκαλία της κωδικοποίησης σε αρχάριους μαθητές προγραμματισμού.

Η Gamified κωδικοποίηση εισήλθε στο mainstream της βιομηχανίας κωδικοποίησης μέσω του έργου Grasshopper της Google. Το Grasshopper είναι μια εφαρμογή για φορητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές που σας βοηθά να μάθετε την κωδικοποίηση μέσω της επίλυσης παζλ.

Ωστόσο, οι πλατφόρμες που έχουμε εξηγήσει παρακάτω είναι πιο ισχυρές όταν συζητάμε μαθήματα εκμάθησης κωδικοποίησης παιχνιδιών.

Αποκτάτε δεξιότητες κωδικοποίησης αμέσως όταν περνάτε από παιχνίδια ή παζλ κωδικοποίησης σειρά προς στροφή. Επίσης, δεν καταπονεί τον εγκέφαλό σας αφού περνάτε από διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Για να μην αναφέρουμε, τα μαθήματα κωδικοποίησης παιχνιδιών όχι μόνο σας διδάσκουν τα βασικά της κωδικοποίησης, αλλά μπορείτε επίσης να εξασκηθείτε και να κάνετε τις δεξιότητές σας τέλεια.

Swift Playgrounds – Apple

Αν θέλετε να είστε ειδικός ή γενικός σε iOS, iPod ή iPad, πρέπει να μάθετε το Swift. Είναι η επίσημη γλώσσα ανάπτυξης εφαρμογών για φορητές συσκευές που κατασκευάζεται από την Apple.

Εφόσον πρέπει ούτως ή άλλως να μάθετε το Swift για να χτίσετε μια καριέρα στις εφαρμογές της Apple, γιατί όχι μια παιχνιδοποιημένη εφαρμογή για κινητά που προέρχεται απευθείας από την Apple; Αυτό είναι σωστό! Είναι η εφαρμογή Swift Playgrounds από την Apple.

Μπορείτε να είστε από οποιοδήποτε εκπαιδευτικό υπόβαθρο, καθώς το Swift Playgrounds δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία κωδικοποίησης.

Ως εκ τούτου, είναι η κατάλληλη εφαρμογή για να μάθετε το Swift με διασκεδαστικό τρόπο για μαθητές από το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο, το γυμνάσιο, το γυμνάσιο, τα κατώτερα κοινοτικά κολέγια, τα προπτυχιακά προγράμματα κ.λπ.

CheckiO

Το CheckiO στοχεύει να επεκτείνει τον γραμματισμό κωδικοποίησης στον κόσμο, και το κάνει μέσω του παιχνιδιού. Δημιουργεί το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι συνδυάζοντας τις εμπειρίες παιχνιδιού και κωδικοποίησης. Εδώ, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια για αρχάριους και για προχωρημένους που περιλαμβάνουν προκλήσεις χρησιμοποιώντας Python και TypeScript.

  Πώς να επαναφέρετε το Apple Watch χρησιμοποιώντας το iPhone σας

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων κωδικοποίησης γίνεται μια αβίαστη διαδικασία καθώς παίζετε τα παιχνίδια. Αυτά τα διασκεδαστικά παιχνίδια χρειάζονται να εφαρμόσετε οργανικά την κωδικοποίηση για να προχωρήσετε και να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο. Επιπλέον, μπορείτε να εξασκήσετε τις δεξιότητές σας για να διατηρήσετε τις γνώσεις σας κωδικοποίησης σε φόρμα.

Αυτή η πλατφόρμα διαθέτει μια κοινότητα όπου η ανταλλαγή γνώσεων και η υποστήριξη από ομοτίμους είναι ζωτικά στοιχεία. Αυτή η κοινότητα όχι μόνο αποτελείται από μερικούς εξαιρετικά ταλαντούχους κωδικοποιητές στον κόσμο, αλλά βοηθά επίσης τους ανθρώπους να μάθουν άπταιστα την κωδικοποίηση.

CodeCombat

Το CodeCombat είναι η πλατφόρμα όπου μπορεί κανείς να μάθει να κωδικοποιεί παίζοντας παιχνίδια. Χρησιμοποιεί καινοτόμο τεχνολογία εκμάθησης που βασίζεται σε παιχνίδια για να μετατρέψει τους μαθητές που μαθαίνουν σε κώδικα.

Εδώ, οι μαθητές πρέπει να γράψουν κώδικα από την αρχή της περιπέτειάς τους, προωθώντας την ενεργό μάθηση και μια νοοτροπία ανάπτυξης.

Η εξατομικευμένη μηχανή κώδικα και ο διερμηνέας του είναι κατάλληλα για αρχάριους. Εδώ, μπορείτε να μάθετε αληθινές γλώσσες Python, JavaScript και C++ με όρους φιλικούς για αρχάριους και ανθρώπους. Εκτός από τους μαθητές, αυτή η πλατφόρμα είναι επίσης χρήσιμη για γονείς και εκπαιδευτικούς.

CodinGame

Το CodinGame σάς δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσετε το παιχνίδι κωδικοποίησης παρέχοντας μια νέα προσέγγιση για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας κωδικοποίησης. Ενώ το κάνετε αυτό, μπορείτε να διασκεδάσετε και να τραβήξετε την προσοχή.

Εδώ, θα έχετε την επιλογή να μάθετε νέες έννοιες σε 25+ γλώσσες κωδικοποίησης. Επιπλέον, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε νέες γλώσσες μαζί με τα κόλπα που επινοήθηκαν από τους καλύτερους προγραμματιστές.

Ακολουθώντας την προσέγγιση, μπορείτε να γίνετε προγραμματιστής επόμενου επιπέδου. Έχει μερικά παιχνίδια προγραμματισμού για πολλούς παίκτες που μπορείτε να παίξετε με φίλους ή συναδέλφους. Μπορείτε επίσης να αναγνωριστείτε από τους συνομηλίκους σας εάν φτάσετε στο leaderboard αυτής της πλατφόρμας.

Επιπλέον, το CodinGame σας βοηθά επίσης να προσλαμβάνεστε από φοβερούς οργανισμούς. Καθώς κωδικοποιείτε, βελτιώνεται το προφίλ προγραμματιστή σας. Εάν μπορείτε να αποδείξετε την αξία σας σε αυτήν την πλατφόρμα, θα γίνετε αντιληπτοί με επιτυχία από κορυφαίους εργοδότες για θέσεις εργασίας ή αλλαγές σταδιοδρομίας. Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε ποια εταιρεία μπορεί να δει το προφίλ σας εδώ.

Codewars

Το Codewars είναι μια πλατφόρμα που σας βοηθά να επιτύχετε κυριαρχία στην κωδικοποίηση μέσω προκλήσεων. Εδώ, μπορείτε να εκπαιδεύσετε με τους συνομηλίκους σας και να ανεβάσετε την ικανότητά σας κωδικοποίησης στο επόμενο επίπεδο, προκαλώντας συνεχώς τον εαυτό σας με το kata κώδικα.

Ωστόσο, κάποιος πρέπει να κερδίσει την πρόκληση μύησης φιλική προς τους αρχάριους για να γίνει επιλέξιμος για εγγραφή σε αυτήν την πλατφόρμα.

  15 καλύτερα εργαλεία και πόροι για να γίνεις επαγγελματίας συγγραφέας

Η κοινότητα χρησιμοποιεί αυτές τις ασκήσεις kata ή μικρές ασκήσεις κωδικοποίησης για να αμφισβητήσει και να ενισχύσει τις διαφορετικές σας δεξιότητες κωδικοποίησης. Υποστηρίζει 55+ γλώσσες προγραμματισμού, ώστε να μπορείτε να γίνετε ειδικός στην τρέχουσα γλώσσα σας ή να αρχίσετε να μαθαίνετε μια νέα.

Οι προκλήσεις κώδικα Kata είναι διαθέσιμες από αρχάριους έως ειδικούς κωδικοποιητές. Καθώς ολοκληρώνετε το kata και προχωράτε στο υψηλότερο επίπεδο, θα υπάρχει βελτίωση στο προφίλ σας. Επίσης, το Codewars έχει μια χρήσιμη κοινότητα όπου μπορείτε να συγκρίνετε τις λύσεις σας και να συζητήσετε τις βέλτιστες πρακτικές.

Elevator Saga

Ψάχνετε για ένα πλήρες παιχνίδι που περιλαμβάνει κωδικοποίηση; Το Elevator Saga θα μπορούσε να είναι το παιχνίδι που ψάχνετε. Είναι ένα παιχνίδι προγραμματισμού που περιλαμβάνει τον προγραμματισμό της κίνησης των ανελκυστήρων σε JavaScript.

Όσο πιο ομαλά προχωράτε, τόσο πιο ψηλά θα ανεβείτε στη σκάλα πρόκλησης. Εάν μπορείτε να ολοκληρώσετε όλες τις προκλήσεις, μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας έναν από τους καλύτερους κωδικοποιητές.

Tynker

Αν ψάχνετε για μια πλατφόρμα όπου τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να μάθουν κωδικοποίηση εύκολα και διασκεδαστικά, το Tynker είναι η κατάλληλη πλατφόρμα. Αυτό το πρόγραμμα κωδικοποίησης προσφέρει έναν διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης προγραμματισμού που θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων και η κριτική σκέψη.

Χρησιμοποιεί διαδραστική μάθηση με βάση την ιστορία, όπως εύκολες προκλήσεις κωδικοποίησης βάσει μπλοκ στο αρχικό στάδιο, για να διδάξει τα βασικά. Αργότερα, αυτή η εφαρμογή μεταβαίνει σε γλώσσες που βασίζονται σε κείμενο όπως η JavaScript και η Python που χρησιμοποιούνται στον πραγματικό κόσμο.

Το Tynker έχει 70+ μαθήματα και πάνω από 5.000 μαθήματα που αποτελούνται από σεμινάρια, πρακτικά έργα και διαδραστικές αξιολογήσεις. Έτσι, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο εμπειρίας σας, μπορείτε να βρείτε τη διαδρομή μάθησης που σας ταιριάζει.

Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιεί επίσης μεθόδους που ενθαρρύνουν τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να απαλλαγούν από τον φόβο της αποτυχίας.

συμπέρασμα

Το άρθρο, μέχρι στιγμής, έχει περιγράψει διάφορες πτυχές της κωδικοποίησης, όπως ευκαιρίες καριέρας ως κωδικοποιητής και ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε να κωδικοποιείτε. Επιπλέον, έχει επίσης παρουσιάσει ορισμένες τάσεις και αξιόπιστες πλατφόρμες κωδικοποίησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε προγραμματιστής front-end, back-end ή full-stack.

Επίσης, οι παραπάνω πλατφόρμες προσφέρουν μια ποικιλία γλωσσών κωδικοποίησης για να μάθετε σε λιγότερο χρόνο, προσπάθεια και καταπόνηση του εγκεφάλου σας. Επομένως, δοκιμάστε οποιαδήποτε ή όλες τις παραπάνω πλατφόρμες και επιλέξτε την καλύτερη σύμφωνα με τους στόχους κωδικοποίησης, το υπόβαθρο και τους στόχους σταδιοδρομίας σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει η πράσινη κωδικοποίηση.