Κάντε ξανά το Mac σας νέο με ισχυρή βελτιστοποίηση – CleanMyMac

Η συντήρηση των ψηφιακών αξεσουάρ μπορεί να φαίνεται τόσο απλή όσο να κάνετε κατά καιρούς συμβιβασμούς στον πραγματικό κόσμο. Διαφορετικά, μπορούμε να πούμε ότι η πρόσβαση σε αυτά θα απαιτήσει μόνο ένα μικρό συντονισμό εδώ και εκεί. Αλλά η θετική πλευρά, με χαμηλότερη συντήρηση, η ταχύτητα του συστήματός σας δεν εξαρτάται απαραίτητα από την ηλικία του.

Η απόδοση της συσκευής σας δεν είναι τόσο αργή όσο νομίζετε επειδή αγνοείτε τα συστήματα επιβράδυνσης. Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε την ενοχλητική αίσθηση μιας μπάλας παραλίας που περιστρέφεται. Είτε θέλετε να καθαρίσετε το Mac σας είτε να βελτιώσετε την ταχύτητα δεν έχει σημασία. Μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε τη μνήμη, να διαχειριστείτε δεδομένα, να διαγράψετε προσβολές από κακόβουλο λογισμικό, να αφαιρέσετε αρχεία απορριμμάτων ή να απεγκαταστήσετε εντελώς προγράμματα.

Το λογισμικό CleanMyMac είναι η σωστή απάντηση για όλες αυτές τις ανάγκες.

Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την εκνευριστική προειδοποίηση «Ο δίσκος σας είναι σχεδόν γεμάτος» εάν χρησιμοποιείτε το CleanMyMac. Αυτό το λογισμικό ενίσχυσης μνήμης συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό μονάδων που διατηρούν τη σταθερότητα του σκληρού δίσκου Mac σας, ώστε να εξοικονομείτε πολύ χώρο. Θα αναλύσει τα περιεχόμενα του αποθηκευτικού σας χώρου και θα ανακτήσει σημαντικό χώρο στο δίσκο σε λίγα δευτερόλεπτα.

Γιατί χρειαζόμαστε κάποιο λογισμικό καθαρισμού για το Mac μας;

Το Mac σας πιθανότατα πρέπει να καθαριστεί εάν λειτουργεί πιο αργά, εάν παγώνει συχνά, εάν εξαντλείται τακτικά από τη μνήμη RAM ή εάν απλώς αποδίδει διαφορετικά από ό,τι στο παρελθόν. Όχι, δεν υπονοούμε ότι πρέπει να έχετε έτοιμο ένα πανάκι και να αρχίσετε να το ξεσκονίζετε. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα λογισμικό εκκαθάρισης Mac που μπορεί να καθαρίσει τα σκουπίδια και τα ψηφιακά απόβλητα που έχουν συσσωρευτεί στον υπολογιστή σας και να ελευθερώσει τη μνήμη που έχει καταληφθεί από προγράμματα που είναι χοιρίδια μνήμης.

Το Mac σας μπορεί να ήταν άχρηστο λόγω πολλών προβλημάτων, αλλά ευτυχώς, μια πληθώρα λογισμικού μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα και να το εκτελέσετε ξανά κανονικά. Από όλα αυτά, θα συζητήσουμε το CleanMyMac σε αυτό το άρθρο.

Ποιες είναι οι διαφορετικές δυνατότητες του CleanMyMac;

Το ολοκληρωμένο σύνολο χαρακτηριστικών που προσφέρει το CleanMyMac X είναι εκπληκτικό. Αυτό δεν είναι μόνο ένα κομμάτι λογισμικού που διαγράφει τα προσωρινά αρχεία σας και το ιστορικό περιήγησής σας, αλλά διασφαλίζει ότι το Mac σας είναι πλέον πιο ομαλό και πιο γρήγορο από πριν.

  Πώς να μοιραστείτε την οθόνη σας χωρίς να αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες

Το CleanMyMac X θα σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε την έκδοση macOS και τα προγράμματά σας, να καθαρίσετε τη μνήμη RAM, να απαλλαγείτε από ενοχλητικές εφαρμογές που προσπαθούν να παραμείνουν ανοιχτές στις διαδικασίες παρασκηνίου και να κάνετε πολλά περισσότερα, όλα από το ίδιο περιβάλλον χρήστη. Μπορείτε να λάβετε συμβουλές για το πού να ξεκινήσετε συμβουλευόμενοι τον βοηθό που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του λογισμικού.

Βελτιστοποίηση

Η λειτουργία γνωστή ως “Βελτιστοποίηση” παρακολουθεί τα προγράμματα που ξεκινούν κατά την εκκίνηση του συστήματος και σας βοηθά να τερματίσετε εκείνα που έχουν γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικά. Επιπλέον, συγκεντρώνει εφαρμογές που χρησιμοποιούν εκτενώς τους διαθέσιμους πόρους επεξεργασίας, μια κατηγορία γνωστή ως «Βαρύς Καταναλωτές». Εάν η απόδοση του Mac σας επηρεάζεται αρνητικά από οποιεσδήποτε εφαρμογές, θα δείτε μια λίστα παρακάτω.

Συντήρηση

Η καρτέλα “Συντήρηση” στο CleanMyMac X είναι μια από τις πιο χρήσιμες και αρκετά χαρακτηριστικές. Σε αυτήν την ενότητα, θα βρείτε πολλές επιλογές που σας επιτρέπουν να εκκαθαρίσετε τη μνήμη RAM, να εκτελέσετε ρουτίνες συντήρησης που ανακυκλώνουν τα αρχεία καταγραφής συστήματος, να δημιουργήσετε εκ νέου ευρετηρίαση της Αναζήτησης Spotlight, να διορθώσετε προβλήματα δίσκου και πολλά άλλα. Θα πρέπει να διαβάσετε τις συμβουλές εργαλείων προτού αποφασίσετε ποιες διεργασίες πρέπει να εκτελεστούν στο Mac σας.

Εξυπνη σάρωση

Το εργαλείο σας για γρήγορο και εύκολο καθαρισμό ονομάζεται “Έξυπνη σάρωση”. Κάντε κλικ στο κουμπί «Σάρωση» και, στη συνέχεια, καθίστε αναπαυτικά και αφήστε το CleanMyMac X να κάνει τη δουλειά του. Η εφαρμογή θα αξιολογήσει τι μπορεί να κάνει για να ελευθερώσει χώρο στη μονάδα δίσκου σας, να προστατεύσει το Mac σας από πιθανούς κινδύνους στους οποίους θα μπορούσε να εκτεθεί και να βελτιώσει τη συνολική του απόδοση.

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί “Εκτέλεση”, θα εμφανιστούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες που θα ενεργοποιηθούν. Εάν θέλετε μια πιο εις βάθος εκκαθάριση, ρίξτε μια ματιά στις άλλες καρτέλες στο παράθυρο. Το Smart Scan είναι το καταλληλότερο για έναν γρήγορο εβδομαδιαίο καθαρισμό, ώστε να διασφαλιστεί ότι το Mac σας παραμένει σε άψογο σχήμα.

Πρωτόκολλο κακόβουλου λογισμικού

Το “Malware Removal” πραγματοποιεί αναζήτηση στο Mac σας για παράξενες ή επιβλαβείς δραστηριότητες και παρέχει μια ολοκληρωμένη αναφορά για κάθε ύποπτο αρχείο. Αφαιρεί επίσης κάθε κακόβουλο λογισμικό που εντοπίζει. Το βοηθητικό πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό ενδέχεται να αποτύχει αν εντοπίσει ένα απολύτως ασφαλές κομμάτι λογισμικού στο ραντάρ του ως επιβλαβές. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν αποτυγχάνει να σας προειδοποιήσει για την παρουσία πραγματικού κινδύνου. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε, ίσως θέλετε να διερευνήσετε την πιθανότητα εγκατάστασης ενός ακόμη προγράμματος προστασίας από ιούς στο Mac σας.

  Πώς να ακυρώσετε την κατάθεση Robinhood

Το «διαδικτυακό αποτύπωμά» σας φροντίζει η λειτουργία «Απόρρητο», η οποία διαγράφει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας, σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε τα δικαιώματα εφαρμογών, εμφανίζει όλα τα cookies από κάθε πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και εκτελεί μια σειρά από άλλες ανάλογες λειτουργίες.

Κατά τη διαδικασία καθαρισμού, θα σας αρέσει πολύ ο έλεγχος που προσφέρει το CleanMyMac X. Είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Απλά πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί για να αφαιρέσετε όλα τα cookies που έχει αποθηκεύσει το Safari στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, εάν υπάρχουν μόνο λίγα από τα οποία θέλετε να απαλλαγείτε, περιηγηθείτε στη λίστα και ελέγξτε μεμονωμένα στοιχεία μέχρι να αδειάσει η λίστα.

Καθάρισε

Διαγράφοντας προσωρινά αρχεία (όπως αρχεία προσωρινής μνήμης χρήστη, αρχεία καταγραφής συστήματος κ.λπ.) και επιδιορθώνοντας προβλήματα που επιβραδύνουν το Mac σας, το “System Junk” επιδιώκει να επιταχύνει τον υπολογιστή σας. Για να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο, κάντε κλικ στο κουμπί “Σάρωση”, ελέγξτε τις λεπτομέρειες σάρωσης εάν θέλετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Καθαρισμός”. Έτσι λειτουργούν και οι περισσότερες από τις άλλες λειτουργίες στο CleanMyMac X.

Για να ελευθερώσετε χώρο στον αποθηκευτικό σας χώρο, τα “Συνημμένα αλληλογραφίας” θα διαγράψουν όλες τις λήψεις email και τα συνημμένα που είναι αποθηκευμένα στο τοπικό σας σύστημα (τα συνημμένα θα εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα μέσω των εισερχομένων σας). Όταν κάνετε κλικ στο “Κάδοι απορριμμάτων”, όλα τα αρχεία που έχετε μετακινήσει σε διαφορετικούς κάδους απορριμμάτων αλλά δεν έχετε αδειάσει ακόμη θα διαγραφούν. Το CleanMyMac X σάς επιτρέπει να διαγράψετε αυτά τα στοιχεία με δύο μόνο κλικ, ελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο αποθήκευσης στο Mac σας στη διαδικασία.

Αρχεία

Το “Space Lens” εξετάζει τον σκληρό σας δίσκο. Μετά την εξέταση, εμφανίζει τις εφαρμογές και τα αρχεία που χρησιμοποιούν τον περισσότερο χώρο στο Mac σας. Δεδομένου ότι η αποθήκευση χωρίζεται σε φακέλους όπως “Εφαρμογές” και “Σύστημα”, είναι εύκολο να καθαριστεί. Το “Shredder” εξαλείφει όσα δεδομένα θεωρείτε ανεπιθύμητα, χωρίς να αφήνει ίχνη. Η διαγραφή τεράστιων εφαρμογών ή καταλόγων θα εξασφαλίσει ότι θα ελευθερώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στο δίσκο.

Το “Large & Old Files” λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του “Space Lens”. Εκτός από αυτό σας παρουσιάζει μια λίστα εγγράφων που δεν έχετε τροποποιήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Απαλλαγείτε από αυτά τα ανεπιθύμητα αρχεία χρησιμοποιώντας το CleanMyMac X εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο αποθήκευσης. Αυτή η ενότητα χωρίζεται σε φακέλους για να σας βοηθήσει να βρείτε τον τρόπο γύρω από τον υπόλοιπο δίσκο σας. Αυτοί οι φάκελοι έχουν ονόματα όπως “Αρχεία”, “Έγγραφα”, “Πριν από ένα χρόνο” και ούτω καθεξής.

  Πώς να αλλάξετε τη θέση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του iTunes

Ποια είναι η τιμή του CleanMyMac και η σύγκριση του με τους ανταγωνιστές;

Μια συνδρομή για το CleanMyMac κοστίζει 39,95 $ το χρόνο, σχεδόν το ίδιο με το Kaspersky και το Trend Micro Antivirus για Mac. Μετά από αυτό, γίνεται σύγχυση. Η τιμή καταλόγου για μια συνδρομή CleanMyMac δύο συσκευών είναι 79,90 $. Για πέντε συσκευές, φτάνει τα 199,75 $. Αγνοώντας την έκπτωση του κουπονιού, πληρώνετε 59,95 $ για δύο άδειες μετά την έκπτωση όγκου. Είναι σχεδόν το ίδιο με το F-Secure Safe για Mac. Μια συνδρομή πέντε συσκευών θα σας κοστίσει 90,85 $. Μόλις ξεπεράσετε τη σύγχυση των εκπτώσεων, η τιμολόγηση αυτού του προϊόντος είναι σύμφωνη με τον ανταγωνισμό.

Το Avast, το Avira και το AVG είναι εντελώς δωρεάν, κάτι που είναι βολικό αν δεν είχατε προϋπολογισμό για Mac Antivirus. Στο άλλο άκρο του φάσματος τιμών, το Norton αναφέρει 104,99 $ ετησίως για την προστασία πέντε συσκευών. Αυτό ακούγεται υψηλό, αλλά το Norton είναι μια σουίτα ασφαλείας πλήρους κλίμακας, πολλαπλών πλατφορμών. Επιπλέον, αυτή η τιμή σάς παρέχει πέντε άδειες για το VPN της Norton και 50 GB διαδικτυακού αποθηκευτικού χώρου για τα αντίγραφα ασφαλείας σας.

Η τιμή του CleanMyMac X μπορεί να φαίνεται λίγο ακριβή στην αρχή. Αλλά μόλις το δοκιμάσετε, θα νιώσετε ότι αξίζει τον κόπο.

Διεπαφή και υποστήριξη του CleanMyMac

Το MacPaw έκανε πολύ καλά για να διασφαλίσει ότι η εφαρμογή CleanMyMac X είναι τόσο αισθητικά ευχάριστη όσο και απλή στη χρήση. Η διεπαφή είναι φιλική προς το χρήστη, επομένως κάθε αφελής χρήστης μπορεί επίσης να τη χρησιμοποιήσει. Ακόμα καλύτερα, κάθε φορά που προτείνει τη διαγραφή ενός αρχείου, παρέχει έναν λόγο για τη σύσταση.

Μπορείτε να λάβετε βοήθεια με το CleanMyMac X επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο του MacPaw. Ο ιστότοπος διαθέτει συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, μια σελίδα όπου οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν ανησυχίες σχετικά με ιούς και μια σελίδα με τίτλο «Επικοινωνήστε μαζί μας».

Συμπέρασμα

Το CleanMyMac X είναι μια εξαιρετική λύση συντήρησης με πολύ λογική τιμή και ένα σύνθετο πακέτο γεμάτο δυνατότητες. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια δοκιμαστική έκδοση για να προσδιορίσετε εάν είναι κατάλληλη ή όχι για τις ανάγκες σας.

Προσέξτε να ελέγξετε εάν δικαιούστε εκπτώσεις, καθώς το MacPaw προσφέρει συχνά ελκυστικές εκπτώσεις. Οι πελάτες που προέρχονται από άλλη εφαρμογή καθαρισμού μπορεί να έχουν ακόμη και την ευκαιρία να επωφεληθούν από μια τεράστια έκπτωση 40%. Αξίζει τον κόπο να κάνετε μια εφάπαξ αγορά για έναν Mac που είναι πάντα καθαρός.

Μπορείτε επίσης να δείτε κάποιο άλλο λογισμικό βελτιστοποίησης για το Mac σας.