Επεξήγηση του Tokenization Real Estate σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Οι παραδοσιακές συναλλαγές ακινήτων είναι ακριβές, αργές και περίπλοκες. Το tokenization ακίνητης περιουσίας καθιστά αυτή τη διαδικασία οικονομική, γρήγορη και απλή.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων αποτιμήθηκε σε 3,69 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Επίσης, ο ρυθμός ανάπτυξής της αναμένεται να αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,2% μεταξύ 2022 και 2030.

Μόνο στις ΗΠΑ, τα έσοδα από ακίνητα το 2022 θα είναι περίπου 370 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, αναμένεται αύξηση CAGR 3,71% από το 2022 έως το 2025.

Αυτό είναι τεράστιο, σωστά;

Ζούμε στην πιο προηγμένη τεχνολογικά περίοδο όλων των εποχών. Παλιότερα χρειάζονταν δεκαετίες για μια σημαντική τεχνολογική πρόοδο, αλλά τώρα κάθε αλλαγή συμβαίνει σε λίγα χρόνια.

Η σημαντική τεχνολογική πρόοδος δεν έχει ακόμη συμβεί στον κλάδο των ακινήτων. Αυτό είναι όπου η συμβολή ακίνητης περιουσίας εμφανίζεται στην εικόνα.

Μείνετε συντονισμένοι!

Αρχικά, ας κατανοήσουμε την έννοια του tokenization.

Τι είναι η Tokenization;

Tokenization είναι η διαδικασία μετατροπής πραγματικών περιουσιακών στοιχείων σε ψηφιακά διακριτικά. Η αξία κάθε διακριτικού εξαρτάται από την αξία του στοιχείου και τον αριθμό των τμημάτων.

Τα διακριτικά ασφαλείας είναι ψηφιακά διακριτικά που αντιπροσωπεύουν ένα περιουσιακό στοιχείο. Στην περίπτωση της ακίνητης περιουσίας, ένα διακριτικό ασφαλείας αντιπροσωπεύει μια φυσική ιδιοκτησία.

Η φυσική ιδιοκτησία μπορεί να είναι γη, κατοικίες ή εμπορικά κτίρια. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε αυτά τα ακίνητα με τη βοήθεια διακριτικών ασφαλείας.

Τα ψηφιακά μάρκες κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Επιπλέον, αυτά τα διακριτικά αντιπροσωπεύουν την ιδιοκτησία σας του στοιχείου.

Τώρα ας μπούμε στη συμβολοποίηση ακινήτων.

Τι είναι η Tokenization Real Estate;

Tokenization ακινήτων είναι η μετατροπή της ακίνητης περιουσίας σε μορφή ψηφιακού διακριτικού. Η τεχνολογία Blockchain διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιπροσώπευση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας σας.

Εκτός από την εξασφάλιση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας σας, το tokenization ακίνητης περιουσίας σάς επιτρέπει να κατέχετε κλασματικά μερίδια μιας τεράστιας ιδιοκτησίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα κομμάτι γης που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Υπάρχουν κυρίως τρεις τύποι συμβολαιοποίησης ακινήτων. Αυτοί είναι:

  • Residential Tokenization: Αυτή η διαδικασία tokenization περιλαμβάνει την ιδιοκτησία οικιστικών ακινήτων για ιδρύματα, ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων, επενδυτές και προγραμματιστές.
  • Εμπορική Tokenization: Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη συμβολή εμπορικών ακινήτων με τη βοήθεια νομικά αποδεκτών πρωτοκόλλων.
  • Trophy Tokenization: Εδώ, το tokenization συνδέεται με δημοφιλή κτίρια σε σημαντικές τοποθεσίες.
  •   Χειρισμός αρχείων σε JavaScript

    Τώρα που καταλάβατε το tokenization real estate, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς το blockchain μεταμορφώνει τη βιομηχανία ακινήτων.

    Πώς το Blockchain Μεταμορφώνει τη Βιομηχανία του Real Estate;

    Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το blockchain παίζει κρίσιμο ρόλο εδώ. Τα έξυπνα συμβόλαια και η τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής (DLT) δρουν από κοινού για να φέρουν επανάσταση στον κλάδο των ακινήτων.

    Η τεχνολογία Blockchain σάς βοηθά να καταγράψετε και να εκτελέσετε την ιδιοκτησία της ψηφιακής σας ιδιοκτησίας. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε φθηνότερες, πιο αποτελεσματικές και γρήγορες συναλλαγές ιδιοκτησίας.

    Καθώς γνωρίζετε τον ρόλο του blockchain στη δημιουργία διακριτικών ακινήτων, ας καταλάβουμε πώς λειτουργεί.

    Πώς λειτουργεί η Tokenization Real Estate;

    Οι κύριες διαδικασίες που σχετίζονται με τη συμβολή ακινήτων είναι:

    #1. Δομή συμφωνίας

    Σε αυτή τη φάση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων επιλέγουν τον τύπο περιουσιακού στοιχείου προς ψηφιοποίηση. Επίσης, σε αυτή τη φάση εξετάζονται οι ισχύοντες κανονισμοί, ο τύπος μετόχου και η δικαιοδοσία.

    Εδώ καθίσταται σαφές το δικαίωμα του μετόχου στο ενεργητικό του. Αυτά τα δικαιώματα αποτελούνται από μετοχές, μερίσματα και μερική διακυβέρνηση, ανάλογα με το έργο.

    Επιπλέον, λαμβάνονται επίσης υπόψη ρυθμιστικά πλαίσια και φορολογικές δομές.

    #2. Ψηφιοποίηση και Επιλογή

    Αυτή η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την αποθήκευση πληροφοριών που βασίζονται σε περιουσιακά στοιχεία στο blockchain. Σε αυτή τη φάση, τα έξυπνα συμβόλαια αποθηκεύουν τις πληροφορίες.

    Το απαιτούμενο blockchain επιλέγεται σε αυτή τη φάση. Επομένως, τα κριτήρια επιλογής για το blockchain εξαρτώνται από το ενδιαφέρον του επενδυτή.

    #3. Έκδοση, Διανομή και Μάρκετινγκ

    Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, το διακριτικό εκδίδεται χρησιμοποιώντας Προσφορά διακριτικού ασφαλείας (STO). Το STO είναι η διαδικασία που περιλαμβάνει την αρχική πώληση του διακριτικού ασφαλείας.

    Για να έχετε μια σαφή ιδέα, το STO είναι παρόμοιο με το χρηματιστήριο IPO (Initial Public Offering). Σε αντίθεση με τις μετοχές, το STO επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράζουν μάρκες ασφαλείας για ακίνητα.

    Μια άλλη μέθοδος είναι η καταχώριση του περιουσιακού στοιχείου σε μια οντότητα όπως το Real Estate Investment Trust (REIT). Σε αυτή τη διαδικασία, το διακριτικό δημιουργείται μετά τη διαδικασία εγγραφής.

    Το St. Regis Aspen Resort Tokenization είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα. Εδώ, ο ιδιοκτήτης του St. Regis Aspen Resort δημιούργησε ένα περιουσιακό στοιχείο REIT, το Aspen Digital. Το Aspen Digital στη συνέχεια μετατράπηκε σε Aspen Coins.

    Τα κέρματα Aspen κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας το πρότυπο διακριτικών ERC-20. Συνολικά 18 εκατομμύρια μάρκες πωλήθηκαν προς 1 $ ανά κουπόνι, συγκεντρώνοντας συνολικά 18 εκατομμύρια δολάρια.

    Πριν από την έκδοση και διανομή κουπόνι, είναι υποχρεωτικό να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ρυθμιστικά πρότυπα. Το ρυθμιστικό πλαίσιο διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό των φόρων.

    Μόλις τα κουπόνια ακίνητης περιουσίας είναι προς πώληση, μπορείτε να τα αγοράσετε χρησιμοποιώντας σταθερά νομίσματα, κρυπτονομίσματα ή νομίσματα fiat. Επιπλέον, τα μάρκες που αγοράσατε θα είναι διαθέσιμα στο κρυπτογραφικό πορτοφόλι σας.

      Πώς να διορθώσετε όλα τα ονόματα επαφών που εξαφανίστηκαν στο iPhone

    Τέλος, οι αγορές πραγματοποιούν προωθητικές ενέργειες σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες. Η διαδικασία μάρκετινγκ βοηθά στην προσέγγιση επενδυτών σε όλο τον κόσμο.

    Ποιος εμπλέκεται στην Tokenization Ακίνητης Περιουσίας;

    Όπως γνωρίζετε σχετικά με το tokenization ακινήτων, ας μάθουμε επίσης για αυτούς που εμπλέκονται σε αυτήν τη διαδικασία:

    #1. χειριστές

    Οι φορείς εκμετάλλευσης ακινήτων είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων. Διαδραματίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στην άντληση κεφαλαίων για επενδύσεις σε ακίνητα.

    Οι περισσότεροι αγοραστές διακριτικών υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ως αποτέλεσμα, οι φορείς εκμετάλλευσης λειτουργούν και ως φροντιστές των φυσικών περιουσιακών στοιχείων.

    #2. Επενδυτές

    Το tokenization επιτρέπει στους παγκόσμιους επενδυτές να αγοράζουν διακριτικά ασφαλείας. Επιπλέον, απολαμβάνουν επίσης οφέλη ιδιοκτησίας.

    Οι επενδυτές είναι η ραχοκοκαλιά ολόκληρης της διαδικασίας συμβολοποίησης ακινήτων. Τα έργα ακίνητης περιουσίας με περισσότερους ενδιαφερόμενους επενδυτές συμβάλλουν στην αύξηση της ζήτησης και της τιμής των μαρκών.

    #3. Πλατφόρμες

    Οι πλατφόρμες Tokenization λειτουργούν ως γέφυρα μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης ακινήτων και των επενδυτών. Ο αυξανόμενος αριθμός τέτοιων πλατφορμών συμβάλλει στη διεύρυνση της υιοθέτησης διακριτικών ασφαλείας.

    Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα tokenization για να βρείτε ακίνητα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας. Οι απαιτήσεις μπορεί να είναι το εύρος τιμών, η τοποθεσία ενός περιουσιακού στοιχείου, οι μελλοντικές δυνατότητες, η φορολογία και πολλά άλλα.

    Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αγοράσετε ένα διακριτικό ασφαλείας που κοστίζει περίπου $100. Σε αυτήν την περίπτωση, η πλατφόρμα σάς βοηθά να φιλτράρετε τα διακριτικά που εμπίπτουν στον προϋπολογισμό που προτιμάτε.

    Οφέλη από την Tokenization Ακίνητης Περιουσίας

    #1. Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα

    Η διαδικασία του tokenization που διεξάγεται χρησιμοποιώντας το blockchain παρέχει ένα διαφανές σύστημα. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να ελέγξετε και να επαληθεύσετε τις συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο.

    Το δημόσιο καθολικό καταγράφει κάθε πληροφορία που σχετίζεται με μια συμφωνία. Οι μελλοντικοί επενδυτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτές τις καταγεγραμμένες πληροφορίες.

    Εκτός από τη διαφάνεια, το tokenization των ακινήτων επωφελείται επίσης από αποτελεσματικά έξυπνα συμβόλαια. Εδώ, η παραγγελία αγοράς σας εκτελείται αυτόματα.

    #2. Ρευστότητα

    Η πώληση ενός ακινήτου είναι ταραχώδης και χρονοβόρα. Ελπίζω να συμφωνήσετε και εσείς μαζί μου σε αυτό. Το tokenization ακίνητης περιουσίας λύνει αυτό το ζήτημα έλλειψης ρευστότητας.

    Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εύρεση αγοραστή. Εδώ, μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε διακριτικά ασφαλείας ανά πάσα στιγμή.

    #3. Κλασματική ιδιοκτησία

    Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα κατοχής ενός κλάσματος ενός περιουσιακού στοιχείου. Η κλασματική ιδιοκτησία βοηθά στην επένδυση ακόμη και ενός μικρού χρηματικού ποσού.

    Η κλασματική ιδιοκτησία παρέχει επίσης την ευκαιρία να διαφοροποιήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Μπορείτε να αγοράσετε περιουσιακά στοιχεία από διαφορετικές τοποθεσίες με περιορισμένο κεφάλαιο.

    Ας υποθέσουμε ότι έχετε 500 $ για να επενδύσετε σε μάρκες ακινήτων. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να βάλετε 100 $ σε πέντε διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως για να αποκομίσετε οφέλη διαφοροποίησης.

    #4. Όχι μεσάζοντες

    Κάθε φορά που σκεφτόμαστε την ακίνητη περιουσία, έρχονται στο μυαλό οι πράκτορες και οι μεσίτες. Αλλά με το tokenization ακινήτων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για αυτά.

      Τι είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Me.com;

    Η παραδοσιακή μέθοδος πληρωμής τεράστιων μεσιτικών αμοιβών και προμηθειών είναι πλέον εκτός συζήτησης. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα διακριτικά ασφαλείας με αυτό το αποθηκευμένο ποσό.

    #5. Ταχύτερη Τακτοποίηση

    Τα παραδοσιακά ακίνητα χρειάζονται μέρες ή και εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Αντίθετα, μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε μάρκες ασφαλείας γρήγορα.

    Ο χρόνος είναι πολύ πολύτιμος και το tokenization ακίνητης περιουσίας σάς βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο. Με βάση την ταχύτητα του blockchain, βελτιώνεται και η ταχύτητα συναλλαγής.

    Περιορισμοί του Tokenization Real Estate

    Ας ρίξουμε επίσης μια ματιά σε μερικά μειονεκτήματα του tokenization ακινήτων:

    #1. Κανονισμοί και Φορολογικά Θέματα

    Η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τους κανονισμούς είναι μία από τις πιο σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τη συμβολή ακινήτων. Ένα καλά εδραιωμένο κανονιστικό πλαίσιο είναι απαραίτητο για ευρύτερη υιοθέτηση.

    Ένα υγιές ρυθμιστικό περιβάλλον είναι απαραίτητο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Επίσης, σαφείς και δομημένοι κανόνες θα ενισχύσουν την ταχεία ανάπτυξη του κλάδου των ακινήτων.

    Μαζί με τις ρυθμιστικές ανησυχίες, η έλλειψη φορολογικής σαφήνειας είναι ένα άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζει το tokenization των ακινήτων. Εδώ, δεν υπάρχουν καθορισμένα φορολογικά καθεστώτα.

    #2. Αστάθεια

    Η ρευστή φύση του tokenization μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υψηλές διακυμάνσεις τιμών. Η διακύμανση της τιμής ποικίλλει ανάλογα με τη μεταβολή της ζήτησης για το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.

    Τα διακριτικά ασφαλείας με βραχυπρόθεσμους επενδυτές μπορεί να προκαλέσουν συχνές αγορές και πωλήσεις. Επομένως, είναι καλύτερα να λάβετε υπόψη την προηγούμενη απόδοση του διακριτικού για να αποφύγετε τις εξαιρετικά ασταθείς.

    #3. Έλλειψη επίγνωσης

    Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το tokenization ακίνητης περιουσίας. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει καθυστέρηση στην ευρύτερη υιοθέτηση.

    Η ενθάρρυνση των μικρών επενδυτών να συμμετάσχουν μπορεί να αλλάξει την τρέχουσα κατάσταση. Ομοίως, περισσότεροι επενδυτές παρέχουν περισσότερη ρευστότητα.

    Μέλλον της Tokenization Real Estate

    Ένα λαμπρό μέλλον βρίσκεται μπροστά για το tokenization. Το μελλοντικό δυναμικό αποτελείται από τα ακόλουθα:

    • Μόλις οι άνθρωποι εξοικειωθούν με τη δημιουργία διακριτικών ακινήτων, τα διακριτικά ασφαλείας θα αποτελούν σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου κάποιου.
    • Με την αύξηση της συμμετοχής, δημιουργούνται περισσότερες αγορές για την εμπορία διακριτικών ασφαλείας. Επίσης, τα διακριτικά ασφαλείας γίνονται ρευστά περιουσιακά στοιχεία.
    • Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιήσουν διακριτικά ασφαλείας για να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους αγοράζοντας περιουσιακά στοιχεία σε διαφορετικές ηπείρους.
    • Η εφαρμογή του Metaverse μπορεί να βελτιώσει την αξία του περιουσιακού στοιχείου. Επιπλέον, οι εικονικές περιηγήσεις βοηθούν τους επενδυτές να κατανοήσουν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.

    • Υπάρχει επίσης η δυνατότητα οικοδόμησης μιας ισχυρής ψηφιακής κοινότητας. Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες ενός μεγάλου οικοπέδου μπορούν να χτίσουν μια κοινότητα εκατοντάδων μελών.

    Σημείωση του συγγραφέα

    Το tokenization ακινήτων έχει τεράστιες δυνατότητες να φέρει επανάσταση σε ολόκληρη τη βιομηχανία ακινήτων. Χάρη στην τεχνολογία blockchain!

    Ως μικροεπενδυτές, μπορούμε να αγοράσουμε μάρκες που αντιπροσωπεύουν ένα ακίνητο. Επίσης, μπορούμε να το πουλήσουμε όποτε χρειαστεί.

    Με την εισαγωγή ενός πιο ρυθμισμένου πλαισίου, το tokenization μπορεί να είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα στον κλάδο των ακινήτων.

    Το tokenization ακίνητης περιουσίας παρέχει αναμφίβολα μια οικονομική και βολική διαδικασία επένδυσης σε ακίνητα. Με περισσότερα άτομα να εισέρχονται στο χώρο, οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι απεριόριστες.

    Τα επόμενα χρόνια, θα μπορούμε να διαπραγματευόμαστε μάρκες ασφαλείας παρόμοια με τις συναλλαγές μετοχών.

    Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα κεφάλαια ευρετηρίου κρυπτογράφησης και τα ETF.