Διορθώστε το InputMapper Δεν ήταν δυνατό να ανοίξει αποκλειστικά το DS4

Με την προηγμένη τεχνολογία, έχετε επιλογές να χρησιμοποιήσετε τη μία συσκευή με την άλλη. Τι θα λέγατε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας χειριστήρια παιχνιδιών για να παίξετε παιχνίδια υπολογιστή; Εάν γνωρίζετε καλά ένα από τα εξέχοντα εργαλεία, δηλαδή το InputMapper HidGuardian, τότε αυτό το άρθρο θα συζητήσει θέματα εκκαθάρισης με το εργαλείο. Κατά τη χρήση του εργαλείου, συναντήσατε ποτέ σφάλματα όπως, το InputMapper δεν μπορούσε να ανοίξει αποκλειστικά το DS4 ή το InputMapper δεν εντοπίστηκαν συμβατά ελεγκτές; Εάν ναι, τότε αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τις λύσεις στο πρόβλημα που αναφέρθηκε.

Πώς να διορθώσετε το InputMapper που δεν μπορούσε να ανοίξει το DS4 αποκλειστικά στα Windows 10

Το InputMapper DS4 είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια υπολογιστή σε οποιοδήποτε από τα εξωτερικά χειριστήρια σας, όπως το Xbox ή το PS4. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα χειριστήρια για να παίξετε τα παιχνίδια στον υπολογιστή σας με ευκολία. Το InputMapper είναι ένα εργαλείο που σας αντιστοιχίζει στις εισόδους και τις εξόδους των παιχνιδιών στον υπολογιστή σας. Το InputMapper DS4 σας βοηθά αποκλειστικά να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο χειριστήριο για να παίξετε το παιχνίδι και δεν αφήνει τα άλλα χειριστήρια να παρεμβαίνουν στη διαδικασία. Ορισμένα παιχνίδια θα παρέμβουν στις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο, όπως ο καιρός, καθιστώντας δύσκολη τη χρήση του ελεγκτή για να παίξετε το παιχνίδι.

Οι λόγοι που προκάλεσαν το πρόβλημα του InputMapper Το HidGuardian δεν μπορεί να ανοίξει αποκλειστικά το DS4 παρατίθενται σε αυτήν την ενότητα.

  • Ενημέρωση Windows για επετείους ή φθινοπωρινούς δημιουργούς: Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows, δηλαδή η ενημέρωση Επετείου ή Φθινοπωρινού Creators δεν υποστηρίζει τους χρήστες που χρησιμοποιούν το εργαλείο InputMapper στους ελεγκτές τους.

  • Προβληματική ρύθμιση παραμέτρων με τα προγράμματα οδήγησης HidGuardian: Το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής HidGuardian ενδέχεται να έχει ρυθμιστεί λάθος και να μην υποστηρίζει το InputMapper.

  • Προβληματική ρύθμιση παραμέτρων με ελεγκτές: Οι ελεγκτές συσκευών ενδέχεται να έχουν ρυθμιστεί εσφαλμένα στον υπολογιστή σας, κάτι που μπορεί να μην σας έχει υποστηρίξει στη χρήση του InputMapper.

Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Πρέπει να δοκιμάσετε τις βασικές μεθόδους που περιγράφονται σε αυτήν την ενότητα για να διορθώσετε το πρόβλημα του InputMapper Το HidGuardian δεν μπορούσε να ανοίξει το DS4 αποκλειστικά στον υπολογιστή σας. Εάν το πρόβλημα προκαλείται από μικρές δυσλειτουργίες, μπορεί να ανακτηθεί χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που αναφέρονται εδώ.

1. Κλείστε τις διεργασίες παρασκηνίου

Εάν υπάρχουν πολλές εφαρμογές ανοιχτές στο παρασκήνιο, το χειριστήριό σας ενδέχεται να μην σας υποστηρίζει να παίζετε το παιχνίδι χωρίς καμία ενόχληση. Πρέπει να κλείσετε όλες τις εφαρμογές παρασκηνίου για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά το εργαλείο InputMapper HidGuardian DS4.

2. Επιτρέψτε την εφαρμογή InputMapper μέσω του Τείχους προστασίας των Windows

Εάν το εργαλείο InputMapper δεν επιτρέπεται στο Τείχος προστασίας σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, επομένως, πρέπει να επιτρέψετε την εφαρμογή στο Τείχος προστασίας των Windows.

Μέθοδος 1: Απεγκαταστήστε τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows

Εάν το InputMapper δεν μπόρεσε να ανοίξει αποκλειστικά το DS4 το πρόβλημα είναι με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, είτε πρόκειται για την Ενημέρωση Επετείου Δημιουργών είτε για την Ενημέρωση Φθινοπωρινών Δημιουργών, μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση. Η επαναφορά στην προηγούμενη έκδοση των Windows μπορεί να σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο με ευκολία.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις πατώντας τα πλήκτρα Windows + I μαζί.

2. Κάντε κλικ στο Ενημέρωση & Ασφάλεια.

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Windows Update στο αριστερό τμήμα του παραθύρου και κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή ιστορικού ενημερώσεων για να δείτε τις ενημερώσεις που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Απεγκατάσταση ενημερώσεων στο παράθυρο Προβολή ιστορικού ενημερώσεων.

5. Επιλέξτε την πιο πρόσφατη ενημέρωση των Windows στην ενότητα Microsoft Windows και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης στο επάνω μέρος της γραμμής.

6. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι του παραθύρου επιβεβαίωσης Uninstall an update για να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση.

7. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ισχύσουν οι αλλαγές της ενημέρωσης των Windows κατά την απεγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Ενεργοποιήστε ξανά τη συσκευή Bluetooth HID

Αυτή η μέθοδος θα σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής για τη συσκευή Bluetooth HID. Αυτό είναι παρόμοιο με την επανεκκίνηση του προγράμματος οδήγησης και τη διόρθωση των σφαλμάτων στη συσκευή. Μπορείτε να λύσετε όλα τα προβλήματα στο πρόγραμμα οδήγησης χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο και να διορθώσετε το πρόβλημα του InputMapper που δεν μπορούσε να ανοίξει αποκλειστικά το πρόβλημα του DS4.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Διαχείριση συσκευών και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Αναπτύξτε τις συσκευές ανθρώπινης διεπαφής και επιλέξτε τη συσκευή Bluetooth HID για το InputMapper.

3. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση συσκευής στο μενού για να απενεργοποιήσετε την επιλεγμένη συσκευή.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι στο παράθυρο επιβεβαίωσης για να απενεργοποιήσετε την επιλεγμένη συσκευή.

5. Με την επιλεγμένη συσκευή, κάντε κλικ στην καρτέλα Ενέργεια στο επάνω μέρος και επιλέξτε την επιλογή Σάρωση για αλλαγές υλικού στο μενού.

6. Αφού ολοκληρωθεί η σάρωση της συσκευής, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή και επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής για να ενεργοποιήσετε ξανά την επιλεγμένη συσκευή.

Μέθοδος 3: Διαμόρφωση αποκλειστικής λειτουργίας HidGuardian

Εάν η διαμόρφωση της συσκευής Bluetooth HID είναι προβληματική, μπορείτε να δοκιμάσετε να διαμορφώσετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Αυτή η μέθοδος θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τη διαμόρφωση από Bluetooth σε συσκευή ανθρώπινης διεπαφής. Τα παρακάτω βήματα θα σας επιτρέψουν να λάβετε το αναγνωριστικό υλικού της συσκευής χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών που μπορεί να διορθώσει το InputMapper δεν μπόρεσε να ανοίξει αποκλειστικά το ζήτημα του DS4.

1. Εκκινήστε τη Διαχείριση Συσκευών από την Αναζήτηση των Windows.

2. Αναπτύξτε τις συσκευές ανθρώπινης διεπαφής και επιλέξτε τη συσκευή Bluetooth HID για το InputMapper.

3. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες στο μενού για να ανοίξετε το παράθυρο Ιδιότητες της συσκευής.

4. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες και επιλέξτε την επιλογή Αναγνωριστικά υλικού στο αναπτυσσόμενο μενού Ιδιότητες.

5. Στο πλαίσιο Τιμή, επιλέξτε την πρώτη καταχώριση, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Αντιγραφή για να αντιγράψετε την τιμή Αναγνωριστικό υλικού της συσκευής.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματους ελεγκτές, πρέπει να αντιγράψετε όλες τις καταχωρίσεις τιμών στο πλαίσιο τιμών.

Τα παρακάτω βήματα θα σας επιτρέψουν να διαμορφώσετε το Αναγνωριστικό υλικού από Bluetooth σε συσκευή ανθρώπινης διεπαφής.

6. Αναζητήστε το Σημειωματάριο στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο αποτέλεσμα της εφαρμογής για να εκκινήσετε την εφαρμογή Σημειωματάριο στον υπολογιστή σας.

7. Επικολλήστε την αντιγραμμένη τιμή Αναγνωριστικό υλικού στο αρχείο Σημειωματάριο πατώντας τα πλήκτρα Ctrl+ V ταυτόχρονα.

8. Αλλάξτε τον όρο BTHENUM στο αναγνωριστικό σε HID στο αρχείο Σημειωματάριο, επιλέξτε ολόκληρο το κείμενο και πατήστε τα πλήκτρα Ctrl+ C για να αντιγράψετε το τροποποιημένο αναγνωριστικό υλικού.

Τα παρακάτω βήματα θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε την υπάρχουσα διαμόρφωση της συσκευής στον υπολογιστή σας.

9. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση στον υπολογιστή σας.

10. Εισαγάγετε τον όρο regedit στη γραμμή και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ανοίξετε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου στον υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι στο παράθυρο προτροπής UAC για να επιτρέψετε τον Επεξεργαστή Μητρώου στον υπολογιστή σας.

11. Μεταβείτε στο φάκελο Υπηρεσίες χρησιμοποιώντας την ακόλουθη διαδρομή.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServices

13. Τώρα αναπτύξτε το φάκελο HidGuardian, μετά κάντε κλικ στο φάκελο Parameters και κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Affected Devices στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.

14. Επικολλήστε το τροποποιημένο Αναγνωριστικό υλικού στο πρόγραμμα επεξεργασίας πατώντας τα πλήκτρα Ctrl + V ταυτόχρονα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κάνετε τις αλλαγές.

15. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να ενσωματώσετε τις αλλαγές σε αυτήν.

Μέθοδος 4: Αλλαγή ιδιοτήτων ελεγκτή

Εάν η διαμόρφωση του ελεγκτή είναι προβληματική, μπορείτε να δοκιμάσετε να ρυθμίσετε ξανά τις παραμέτρους του ελεγκτή χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Αυτή η μέθοδος θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τη διαμόρφωση από Bluetooth σε συσκευή ανθρώπινης διεπαφής και να διορθώσετε το InputMapper δεν μπόρεσε να ανοίξει αποκλειστικά το ζήτημα του DS4. Τα παρακάτω βήματα θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε το Αναγνωριστικό υλικού του ελεγκτή στον υπολογιστή σας.

1. Αναζητήστε τον Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ στο αποτέλεσμα της εφαρμογής για να εκκινήσετε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου στον υπολογιστή σας.

2. Επιλέξτε την επιλογή Κατηγορία στο αναπτυσσόμενο μενού Προβολή κατά και κάντε κλικ στην επιλογή Υλικό και Ήχος στο μενού που εμφανίζεται.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Συσκευές και εκτυπωτές στο επόμενο παράθυρο, για να δείτε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας.

4. Επιλέξτε τη συσκευή ελεγκτή, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες στο μενού για να ανοίξετε το παράθυρο Ιδιότητες της συσκευής ελεγκτή.

5. Μεταβείτε στην καρτέλα Υλικό στο παράθυρο Ιδιότητες και επιλέξτε την επιλογή με τον Τύπο Bluetooth στη λίστα Λειτουργίες συσκευής.

6. Κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες στην οθόνη για να ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες της επιλεγμένης λειτουργίας Bluetooth της συσκευής.

7. Μεταβείτε στην καρτέλα Λεπτομέρειες στο παράθυρο Ιδιότητες και επιλέξτε την επιλογή Αναγνωριστικά υλικού στο αναπτυσσόμενο μενού Ιδιότητα.

8. Στο πλαίσιο Τιμή, επιλέξτε την πρώτη καταχώριση, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Αντιγραφή για να αντιγράψετε την τιμή Αναγνωριστικό υλικού της συσκευής.

Χρησιμοποιώντας τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω, μπορείτε να τροποποιήσετε τη διαμόρφωση του Αναγνωριστικού υλικού του ελεγκτή για να διορθώσετε το πρόβλημα του InputMapper που δεν μπορούσε να ανοίξει αποκλειστικά το DS4.

9. Αναζητήστε το Σημειωματάριο στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο αποτέλεσμα της εφαρμογής για να εκκινήσετε την εφαρμογή Σημειωματάριο στον υπολογιστή σας.

10. Επικολλήστε την αντιγραμμένη τιμή Αναγνωριστικό υλικού στο αρχείο Σημειωματάριο πατώντας τα πλήκτρα Ctrl+ V ταυτόχρονα.

11. Αλλάξτε τον όρο BTHENUM στο αναγνωριστικό σε HID στο αρχείο Σημειωματάριο, επιλέξτε ολόκληρο το κείμενο και πατήστε τα πλήκτρα Ctrl+ C για να αντιγράψετε το τροποποιημένο αναγνωριστικό υλικού.

Τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε τη διαμόρφωση του υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου.

12. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση στον υπολογιστή σας.

13. Εισαγάγετε τον όρο regedit στη γραμμή και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ανοίξετε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου στον υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι στο παράθυρο προτροπής UAC για να επιτρέψετε τον Επεξεργαστή Μητρώου στον υπολογιστή σας.

14. Μεταβείτε στο φάκελο Υπηρεσίες χρησιμοποιώντας την ακόλουθη διαδρομή.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServices

15. Τώρα αναπτύξτε το φάκελο HidGuardian και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο φάκελο Parameters.

16. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Επηρεαζόμενες συσκευές στο δεξιό τμήμα του παραθύρου και επιλέξτε την επιλογή Επεξεργασία για να επεξεργαστείτε το αρχείο.

17. Επικολλήστε το τροποποιημένο Αναγνωριστικό υλικού στο πρόγραμμα επεξεργασίας πατώντας τα πλήκτρα Ctrl + V μαζί και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κάνετε τις αλλαγές.

18. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να ενσωματωθούν οι αλλαγές σε αυτόν.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα InputMapper

Αυτή η μέθοδος θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε εκ νέου το εργαλείο InputMapper στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται εδώ για να αποκτήσετε το επιθυμητό βοηθητικό εργαλείο στον υπολογιστή σας.

1. Κατεβάστε το Input Mapper HidGuardian από τον επίσημο ιστότοπο και κάντε κλικ στο κουμπί MORE INFO.

2. Επιλέξτε την επιλογή Προσαρμογή στις ρυθμίσεις εγκατάστασης και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

3. Στο παράθυρο Προσαρμοσμένη ρύθμιση, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στο InputMapper HidGuardian και επιλέξτε την επιλογή Θα εγκατασταθεί σε τοπικό σκληρό δίσκο. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και ακολουθήστε τον οδηγό εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.

4. Για να εκτελέσετε την υπηρεσία, ανοίξτε το φάκελο εγκατάστασης του InputMapper HidGuardian στον υπολογιστή σας. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο .bat και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής για να ανοίξετε κάθε αρχείο .bat ως διαχειριστής.

5. Φροντίστε να κρατάτε το εργαλείο ανοιχτό μέχρι να κάνετε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση DS4 Exclusively στην οθόνη.

***

Το άρθρο εξετάζει τις επιδιορθώσεις για το ζήτημα του InputMapper δεν μπορούσε να ανοίξει αποκλειστικά το DS4. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα παρόμοια με το InputMapper, δεν έχουν εντοπιστεί συμβατοί ελεγκτές, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω μεθόδους για να διορθώσετε το εργαλείο InputMapper HidGuardian. Γράψτε τα σχόλιά σας και μην διστάσετε να δημοσιεύσετε τις ερωτήσεις σας σχετικά με περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με αυτό το θέμα στην ενότητα σχολίων.

  Πώς να ανανεώσετε σκληρά το πρόγραμμα περιήγησής σας (για να παρακάμψετε την προσωρινή μνήμη σας)