Διορθώστε το Disney Plus που δεν λειτουργεί στο Roku

Λόγω της ευρείας χρήσης της συσκευής Roku, έχει θεωρηθεί μία από τις κύριες επιλογές για ροή περιεχομένου πολυμέσων στην τηλεόρασή σας. Μια άλλη υπηρεσία που έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα είναι η υπηρεσία Disney Plus Hotstar. Λόγω της τεράστιας βιβλιοθήκης στην υπηρεσία και της ανόδου της πλατφόρμας OTT, αυτή υπήρξε μια κυρίαρχη υπηρεσία. Στους περισσότερους χρήστες αρέσει η ροή του περιεχομένου Disney Plus στη συσκευή Roku. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα στη χρήση των δύο υπηρεσιών μαζί. Αυτό το ζήτημα μπορεί να ονομάζεται σφάλμα προστατευμένου περιεχομένου Disney Plus. Μπορεί να υπάρχουν μερικές δυσλειτουργίες ή προβλήματα στη συσκευή Roku ή στην υπηρεσία Disney Plus και το σφάλμα άδειας χρήσης προστατευμένου περιεχομένου μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη. Για να διορθώσετε το πρόβλημα ότι το Disney Plus δεν λειτουργεί στη συσκευή Roku, μπορείτε να διαβάσετε τις μεθόδους που δίνονται σε αυτό το άρθρο.

Πώς να διορθώσετε το Disney Plus που δεν λειτουργεί στο Roku

Οι πιθανές αιτίες για τις οποίες η εφαρμογή Disney Plus ενδέχεται να μην λειτουργεί στη συσκευή Roku παρατίθενται παρακάτω σε αυτήν την ενότητα.

  • Ασταθής σύνδεση στο Διαδίκτυο- Η σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι ασταθής και μπορεί να μην υποστηρίζει την εφαρμογή Disney Plus στη συσκευή σας Roku.

  • Πρόβλημα με τα αρχεία προσωρινής μνήμης- Τα πολυάριθμα αρχεία προσωρινής μνήμης στην εφαρμογή Disney Plus ενδέχεται να προκαλέσουν το πρόβλημα στη συσκευή Roku.

  • Μη συμβατή συσκευή Roku- Η συσκευή Roku ενδέχεται να μην είναι συμβατή με την υπηρεσία Disney Plus και η Disney Plus μπορεί να μην λειτουργεί στη συσκευή.

  • Παλιασμένες εκδόσεις- Το κανάλι Disney Plus ή η συσκευή Roku μπορεί να είναι παλιά και μπορεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα κατά τη χρήση του καναλιού Disney Plus.

  • Προβλήματα υλικού με τη συσκευή Roku- Ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με τη συσκευή Roku και η συσκευή μπορεί να έχει ρυθμιστεί εσφαλμένα. Σε άλλες περιπτώσεις, οι περιφερειακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στη συσκευή Roku ενδέχεται να προκαλέσουν το πρόβλημα.

  • Ζητήματα διακομιστή- Οι διακομιστές της εφαρμογής Disney Plus και της συσκευής Roku ενδέχεται να είναι εκτός λειτουργίας ή σε συντήρηση.

Τι είναι το προστατευμένο περιεχόμενο Disney Plus;

Το σφάλμα Άδειας Προστατευμένου Περιεχομένου Disney Plus ενδέχεται να προκύψει για όλους τους χρήστες με premium συνδρομή. Το σφάλμα μπορεί να προκύψει για διάφορους λόγους και εμφανίζεται ως κωδικός σφάλματος 42 ή κωδικός σφάλματος 73. Το σφάλμα μπορεί να προκύψει εάν η υπηρεσία λάβει την εκπομπή που κάνετε ροή στη συσκευή αποτύχει στην προστατευμένη άδεια χρήσης. Αυτό το σφάλμα μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η υπηρεσία Disney Plus ενδέχεται να μην λειτουργεί στη συσκευή σας Roku. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σφάλμα Άδειας χρήσης προστατευμένου περιεχομένου στην εφαρμογή Disney Plus και να διορθώσετε τα προβλήματα στη συσκευή Roku.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Η πρώτη μέθοδος για να διορθώσετε το πρόβλημα ότι το Disney Plus δεν λειτουργεί στη συσκευή Roku είναι να δοκιμάσετε τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που δίνονται εδώ. Εάν υπάρχουν μικρές δυσλειτουργίες στην υπηρεσία Disney Plus, ενδέχεται να διαγραφούν με μερικές τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις.

1Α. Δοκιμάστε να κάνετε ροή άλλης εκπομπής

Το πρόβλημα μπορεί να είναι με τη συγκεκριμένη εκπομπή που προσπαθείτε να κάνετε ροή στη συσκευή Roku. Δοκιμάστε να κάνετε streaming άλλης εκπομπής στο κανάλι Disney Plus και ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει διορθωθεί.

1Β. Ελέγξτε τη συμβατότητα συσκευής Roku

Εάν η συσκευή Roku δεν είναι συμβατή με την εφαρμογή Disney Plus, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα. Ακολουθήστε τα βήματα για να μάθετε τον αριθμό μοντέλου της συσκευής σας Roku.

1. Ανοίξτε το μενού Home χρησιμοποιώντας το κουμπί Home στο τηλεχειριστήριο Roku.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Επιλέξτε Σύστημα.

4. Επιλέξτε Πληροφορίες και σημειώστε τον αριθμό μοντέλου στο αποτέλεσμα.

Τα παρακάτω μοντέλα της συσκευής Roku είναι συμβατά με το κανάλι Disney Plus και οποιοδήποτε μοντέλο εκτός από αυτά της λίστας μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα.

  • Όλα τα τελευταία μοντέλα τηλεοράσεων Roku και συσκευών Roku,
  • Roku Express και Roku Express+,
  • Roku 1, Roku 2, Roku 3 και Roku 4,
  • 4K Roku Ultra, Roku Ultra LT και Roku LT (2700X),
  • Roku Streaming Stick και 4K Roku Streaming Stick+ και
  • 4K Roku Premiere και 4K Roku Premiere+.

Οι παρακάτω μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση των βασικών προβλημάτων υλικού στην τηλεόραση και τη συσκευή Roku.

1C. Συνδεθείτε απευθείας στην τηλεόρασή σας

Εάν έχετε συνδέσει τη συσκευή Roku σε ένα εξωτερικό σύστημα A/V αντί για τη θύρα της τηλεόρασής σας για προβολή, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το σφάλμα προστατευμένου περιεχομένου Disney Plus.

1. Για να διορθώσετε το πρόβλημα ότι το Disney Plus δεν λειτουργεί στη συσκευή Roku, αποσυνδέστε τη συσκευή Roku από το εξωτερικό σύστημα A/V.

2. Συνδέστε τη συσκευή Roku απευθείας στις θύρες της τηλεόρασής σας.

1Δ. Κυκλοφορήστε την τηλεόρασή σας

Μια άλλη μέθοδος για να διορθώσετε το πρόβλημα στο κανάλι Disney Plus στη συσκευή Roku είναι να ενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας.

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στην τηλεόρασή σας για να την απενεργοποιήσετε και να αποσυνδέσετε όλα τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα σε αυτήν.

Εικόνα του Garaz από το Pixabay

2. Αποσυνδέστε την τηλεόραση από την πρίζα και συνδέστε την ξανά μετά από 60 δευτερόλεπτα.

3. Ενεργοποιήστε την τηλεόραση χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας και συνδέστε ξανά όλα τα καλώδια στις θύρες της τηλεόρασης.

1Ε. Επανεκκινήστε τη συσκευή Roku

Μια άλλη μέθοδος για την επίλυση του προβλήματος στο κανάλι Disney Plus είναι η αναγκαστική επανεκκίνηση της συσκευής Roku.

1. Ανοίξτε το Αρχικό μενού χρησιμοποιώντας το κουμπί Αρχική σελίδα στο τηλεχειριστήριο Roku.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Επιλέξτε Σύστημα.

4. Επιλέξτε Ενημέρωση συστήματος.

5. Επιλέξτε Επανεκκίνηση συστήματος.

6. Επιλέξτε Επανεκκίνηση.

Οι ακόλουθες μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο και την επίλυση προβλημάτων με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο του ασύρματου δρομολογητή σας. Με τα αποτελέσματα, μπορείτε να αλλάξετε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και να μεταδώσετε εύκολα το περιεχόμενο στο κανάλι Disney Plus.

1ΣΤ. Ενεργοποιήστε τον ασύρματο δρομολογητή σας

Το ζήτημα της μη λειτουργίας του Disney Plus στη συσκευή Roku μπορεί να επιλυθεί χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Μπορείτε να κάνετε κύκλο τροφοδοσίας ή να επανεκκινήσετε τον ασύρματο δρομολογητή για να διορθώσετε το πρόβλημα με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στον ασύρματο δρομολογητή μέχρι να απενεργοποιηθεί.

2. Αποσυνδέστε όλα τα καλώδια από την πρίζα και περιμένετε 60 δευτερόλεπτα.

3. Συνδέστε όλα τα καλώδια του ασύρματου δρομολογητή και συνδέστε το δρομολογητή στην πηγή ρεύματος.

4. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο δρομολογητή μέχρι να γίνουν πράσινες όλες οι λυχνίες.

1G. Ελέγξτε την Ταχύτητα Διαδικτύου σας

Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο του ασύρματου δρομολογητή χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας με Windows.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Chrome χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης στο κάτω αριστερό μέρος του υπολογιστή σας.

2. Ανοίξτε την επίσημη ιστοσελίδα του Speedtest, κάντε κλικ στο κουμπί GO και αναλύστε τα αποτελέσματα.

Με βάση τα αποτελέσματα που εμφανίζονται, μπορείτε είτε να επιλέξετε:

  • Αλλάξτε το πρόγραμμα συνδρομής της Σύνδεσης στο Διαδίκτυο σε υψηλότερη Ταχύτητα Διαδικτύου ή
  • Συνδέστε τη συσκευή Roku σε άλλη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

1Η. Ελέγξτε την Ισχύς σύνδεσης στο Διαδίκτυο στο Roku

Εάν η ισχύς της σύνδεσης στο Διαδίκτυο στη συσκευή Roku είναι μικρότερη, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το σφάλμα προστατευμένου περιεχομένου Disney Plus. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα ότι το Disney Plus δεν λειτουργεί στη συσκευή Roku, μπορείτε να ελέγξετε την ισχύ της σύνδεσης στο Διαδίκτυο στη συσκευή Roku.

1. Ανοίξτε το Αρχικό μενού χρησιμοποιώντας το κουμπί Αρχική σελίδα στο τηλεχειριστήριο Roku.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Επιλέξτε Δίκτυο.

4. Επιλέξτε Πληροφορίες.

5. Οι λεπτομέρειες της σύνδεσης στο Διαδίκτυο θα εμφανιστούν στην ενότητα Ισχύς σήματος.

6. Επιλέξτε Έλεγχος σύνδεσης και επιλέξτε ΟΚ.

7. Εάν υπάρχουν δύο πράσινα σημάδια επιλογής, η σύνδεση είναι καλή.

Σημείωση: Επειδή τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων και διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως, βεβαιωθείτε για τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Τα εν λόγω βήματα πραγματοποιήθηκαν στη συσκευή Android OnePlus Nord.

1I. Ελέγξτε το πακέτο συνδρομής

Το πρόγραμμα συνδρομής της υπηρεσίας Disney Plus ενδέχεται να ήταν ανενεργό και ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία στη συσκευή Roku. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, ελέγξτε εάν το πρόγραμμα συνδρομής της υπηρεσίας Disney Plus έχει λήξει ή είναι ενεργό.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Disney Plus στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ στην επάνω αριστερή γωνία και πατήστε στην επιλογή Λογαριασμός.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στην ενότητα Συνδρομή και ελέγξτε την εγκυρότητα του λογαριασμού.

Εάν ο λογαριασμός έχει λήξει, εγγραφείτε ξανά στην υπηρεσία Disney Plus. Οι ακόλουθες μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνετε μικρές αλλαγές στη σύνδεση και τη συνδρομή του Disney Plus στη συσκευή Roku.

1J. Επανασυνδεθείτε στον λογαριασμό Disney Plus

Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα ότι το Disney Plus δεν λειτουργεί στη συσκευή Roku, πραγματοποιώντας εκ νέου σύνδεση στον λογαριασμό σας Disney Plus.

Βήμα I: Αποσυνδεθείτε από το κανάλι Disney Plus

Το πρώτο βήμα είναι να αποσυνδεθείτε από το κανάλι Disney Plus στη συσκευή σας Roku ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε το κανάλι Disney Plus.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από την πλαϊνή γραμμή στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

3. Επιλέξτε Λογαριασμός.

4. Επιλέξτε Αποσύνδεση.

5. Πατήστε το κουμπί OK στο τηλεχειριστήριο Roku.

Βήμα II: Επανασυνδεθείτε στο κανάλι Disney Plus

Το επόμενο βήμα είναι να συνδεθείτε ξανά στο κανάλι Disney Plus στη συσκευή Roku χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας.

1. Ανοίξτε το κανάλι Disney Plus.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από την πλαϊνή γραμμή στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

3. Επιλέξτε Λογαριασμός.

4. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας και επιλέξτε την επιλογή Σύνδεση.

1 Χιλ. Εγγραφείτε ξανά στο Disney Plus

Μια άλλη άγνωστη μέθοδος για τη διόρθωση του σφάλματος προστατευμένου περιεχομένου Disney Plus με την εφαρμογή Disney Plus είναι η ανανέωση ή η εκ νέου εγγραφή στο πρόγραμμα συνδρομής της υπηρεσίας Disney Plus.

Βήμα I: Καταργήστε την εγγραφή σας στο Disney Plus

Το πρώτο βήμα σε αυτήν τη μέθοδο είναι να καταργήσετε την εγγραφή σας από το υπάρχον πρόγραμμα στην υπηρεσία Disney Plus χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας Android.

1. Σύρετε προς τα επάνω την οθόνη και ανοίξτε την εφαρμογή Play Store στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πατήστε το εικονίδιο εικόνας προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας.

3. Πατήστε την καρτέλα Πληρωμές και συνδρομές στη λίστα.

4. Πατήστε την καρτέλα Συνδρομές.

5. Πατήστε την εφαρμογή Disney Plus και πατήστε την επιλογή Ακύρωση συνδρομής.

Βήμα II: Εγγραφείτε ξανά στο Disney Plus

Για να διορθώσετε το πρόβλημα ότι το Disney Plus δεν λειτουργεί στη συσκευή Roku, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android για να εγγραφείτε ξανά στην υπηρεσία Disney Plus.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Disney Plus στο τηλέφωνό σας Android.

2. Πατήστε το εικονίδιο Προφίλ στην επάνω αριστερή γωνία και πατήστε την επιλογή ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.

3. Πατήστε στην ενότητα ΣΥΝΔΡΟΜΗ.

4. Εισαγάγετε τις λεπτομέρειες του τρόπου πληρωμής σας και πατήστε στην επιλογή ΣΥΜΦΩΝΗΣΗ & ΕΓΓΡΑΦΗ για να εγγραφείτε στην εφαρμογή Disney Plus.

Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που δίνονται παρακάτω, μπορείτε να ελέγξετε εάν το πρόβλημα με την υπηρεσία Disney Plus οφείλεται σε συντήρηση διακομιστή. Εάν οι διακομιστές είναι λειτουργικοί, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στις συσκευές υλικού που μεταδίδουν το περιεχόμενο του Disney Plus.

1L. Ελέγξτε τους διακομιστές Disney Plus

Ελέγξτε εάν οι διακομιστές Disney Plus είναι εκτός λειτουργίας ή υπό συντήρηση. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση των διακομιστών χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ. Εάν ο διακομιστής είναι λειτουργικός, το πρόβλημα μπορεί να είναι αλλού.

1 Μ. Ελέγξτε τους διακομιστές Roku

Μια άλλη επιλογή για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να ελέγξετε την κατάσταση των διακομιστών Roku. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μέθοδος 2: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Εάν υπάρχουν πολλά αρχεία προσωρινής μνήμης στο κανάλι Disney Plus στη συσκευή σας Roku, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε τα δεδομένα της προσωρινής μνήμης στο κανάλι για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

1. Πατήστε το κουμπί Home 5 φορές στο τηλεχειριστήριο Roku.

2. Πατήστε το επάνω βέλος 1 φορά και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Rewind 2 φορές.

3. Πατήστε το κουμπί Fast Forward 2 φορές για να αναγκάσετε την επανεκκίνηση.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε το κανάλι Disney Plus

Μια παλιά έκδοση του καναλιού Disney Plus μπορεί να είναι αιτία για το πρόβλημα της μη λειτουργίας του Disney Plus στη συσκευή Roku. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να ενημερώσετε το κανάλι στη συσκευή σας Roku.

1. Μεταβείτε στο μενού HOME και επιλέξτε κανάλι Disney Plus.

2. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί * στο τηλεχειριστήριο Roku.

3. Επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις.

Μέθοδος 4: Ενημερώστε τη συσκευή Roku

Ένα παλιό λειτουργικό σύστημα στη συσκευή Roku μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη χρήση του καναλιού Disney Plus. Μπορείτε να ενημερώσετε τη συσκευή Roku στην πιο πρόσφατη έκδοση για να διορθώσετε το σφάλμα προστατευμένου περιεχομένου Disney Plus.

1. Ανοίξτε το Αρχικό μενού χρησιμοποιώντας το κουμπί Αρχική σελίδα στο τηλεχειριστήριο Roku.

2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

3. Επιλέξτε Σύστημα.

4. Επιλέξτε Ενημέρωση συστήματος.

5. Επιλέξτε Έλεγχος τώρα.

6. Περιμένετε μέχρι να γίνει λήψη της ενημέρωσης και επανεκκινήστε τη συσκευή σας Roku.

Μέθοδος 5: Επανεγκαταστήστε το Disney Plus Channel

Μια άλλη επιλογή για να διορθώσετε το πρόβλημα με το κανάλι Disney Plus στη συσκευή Roku είναι να εγκαταστήσετε ξανά το κανάλι στη συσκευή.

Βήμα I: Απεγκαταστήστε το Disney Plus Channel

Ως πρώτο βήμα, πρέπει να απεγκαταστήσετε το υπάρχον κανάλι Disney Plus στη συσκευή Roku χρησιμοποιώντας τα βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Μεταβείτε στην οθόνη HOME και επιλέξτε την εφαρμογή Disney Plus και πατήστε το κουμπί OK στο τηλεχειριστήριό σας.

2. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί * στο τηλεχειριστήριο Roku.

3. Επιλέξτε Κατάργηση καναλιού στη λίστα.

4. Επιλέξτε το κουμπί OK και περιμένετε για λίγο.

5. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Roku.

Βήμα II: Επανεγκαταστήστε το Disney Plus Channel

Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε ξανά ή να προσθέσετε ξανά το κανάλι Disney Plus στη συσκευή σας Roku. Με αυτόν τον τρόπο όλα τα σφάλματα στο κανάλι μπορούν να επιλυθούν εύκολα.

1. Μεταβείτε στην ενότητα Εφαρμογές στο μενού HOME.

2. Επιλέξτε την επιλογή Κανάλια ροής και πατήστε το κουμπί OK.

3. Επιλέξτε την επιλογή Αναζήτηση καναλιών και αναζητήστε την εφαρμογή Disney Plus.

4. Επιλέξτε το κουμπί Προσθήκη καναλιού για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

5. Επιλέξτε Μετάβαση σε κανάλι στο Disney Plus για να ανοίξετε το κανάλι.

Μέθοδος 6: Επαναφέρετε το Roku στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Για να διορθώσετε το πρόβλημα ότι το Disney Plus δεν λειτουργεί στη συσκευή Roku, μπορείτε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής Roku. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο που δίνεται εδώ για να επαναφέρετε τη συσκευή Roku στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Μέθοδος 7: Επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης

Η τελευταία επιλογή για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης για βοήθεια σχετικά με το ζήτημα.

Επιλογή I: Επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης της Disney Plus

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Disney Plus και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μαζί τους. Εφαρμόστε τις μεθόδους που συμβουλεύει η ομάδα για να διορθώσετε το σφάλμα προστατευμένου περιεχομένου Disney Plus.

Επιλογή II: Επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης της Roku

Μια άλλη επιλογή είναι να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη Roku για βοήθεια. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με την ομάδα και εφαρμόστε τις μεθόδους που προτείνει η ομάδα για να διορθώσετε το πρόβλημα.

***

Οι μέθοδοι επίλυσης του προβλήματος του Disney Plus που δεν λειτουργεί στη συσκευή Roku συζητούνται στο άρθρο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα στο άρθρο για να διορθώσετε το πρόβλημα και ενημερώστε μας για τις προτάσεις και τις απορίες σας για το ίδιο στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

  Πώς να αφαιρέσετε το φόντο από μια εικόνα και να το κάνετε διαφανές