Διορθώστε το Dark Theme του File Explorer που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Η σκοτεινή λειτουργία έχει πράγματι κερδίσει δημοτικότητα από την κυκλοφορία της. Από κινητές συσκευές έως επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, η σκοτεινή λειτουργία είναι η αγαπημένη όλων. Το σκοτεινό θέμα δεν είναι μόνο υπέροχο για να το δει κανείς, αλλά είναι χρήσιμο και με πολλούς άλλους τρόπους, όπως να είναι εύκολο στα μάτια του χρήστη. Επιτρέπει επίσης τη χρήση μιας συσκευής ή συστήματος αρκετά αβίαστα, και όλα αυτά χάρη στη λειτουργία χαμηλού φωτισμού που κάνει χρήση της οθόνης χωρίς να ενοχλεί τους άλλους. Ωστόσο, η ίδια σκοτεινή λειτουργία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένους χρήστες στα Windows 10. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, βρίσκεστε στο σωστό μέρος γιατί σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει με τις μεθόδους επιδιόρθωσης του αρχείου Πρόβλημα που δεν λειτουργεί το σκοτεινό θέμα του Explorer. Επομένως, συνεχίστε την ανάγνωση για να λύσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία των Windows 10.

Πώς να διορθώσετε το σκοτεινό θέμα του File Explorer που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Διάφοροι λόγοι που μπορεί να είναι ο ένοχος για την ταλαιπωρία που προκαλείται από τη σκοτεινή λειτουργία στα Windows 10. Όχι μόνο η εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων, αλλά και τα Windows μπορεί επίσης να είναι ένας προβληματικός λόγος πίσω από το σφάλμα. Ας συζητήσουμε μερικούς από αυτούς τους λόγους λεπτομερώς παρακάτω.

  • Εάν έχετε μια παλιά έκδοση των Windows στο σύστημά σας, μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος που δεν λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία των Windows 10. Δοκιμάστε να διορθώσετε το πρόβλημα ενημερώνοντας τα Windows με μια νέα έκδοση.
  • Σε περίπτωση που έχετε εγκαταστήσει ένα Dark θέμα μέσω του Mach2 ή άλλου παρόμοιου στο σύστημά σας, υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίζετε το Dark theme που δεν λειτουργεί στην εξερεύνηση αρχείων εξαιτίας αυτού. Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το θέμα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.
  • Ένα σφάλμα στην εφαρμογή Dark theme μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για να μην λειτουργεί στον εξερευνητή αρχείων. Το πρόβλημα σφάλματος στη σκοτεινή λειτουργία έχει ως αποτέλεσμα να το εμφανίζει εν μέρει η εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων.
  • Η χρήση ενός προσαρμοσμένου οπτικού θέματος μπορεί επίσης να είναι αιτία για το σφάλμα. Χρησιμοποιήστε το προεπιλεγμένο θέμα για να επιλύσετε το πρόβλημα που προκαλείται για αυτόν τον λόγο.

Είτε το Dark theme δεν λειτουργεί είναι σφάλμα λόγω των Windows είτε λόγω σφάλματος στο θέμα, μπορεί να επιλυθεί χρησιμοποιώντας μερικές μεθόδους που περιγράφονται λεπτομερώς και ταξινομούνται ανάλογα με την αποτελεσματικότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Επομένως, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε με αυτές τις νόμιμες λύσεις.

  Πώς να δημιουργήσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα στα Φύλλα Google

Μέθοδος 1: Συνδεθείτε ξανά στα Windows

Η ξανά σύνδεση στα Windows μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της μη λειτουργίας της σκοτεινής λειτουργίας. Η σύνδεση ξανά στον λογαριασμό σας ανανεώνει το σύστημα και βοηθά στην εξάλειψη διενέξεων εάν υπάρχουν. Επομένως, συνδεθείτε ξανά χρησιμοποιώντας τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows και επιλέξτε Τερματισμός ή έξοδος.

2. Κάντε κλικ στο Sign out.

3. Συνδεθείτε ξανά στο σύστημα συμπληρώνοντας τα διαπιστευτήρια.

Μέθοδος 2: Απενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία και ενεργοποιήστε ξανά

Ένας άλλος απλός τρόπος για να επιλύσετε τη σκοτεινή λειτουργία των Windows 10 που δεν λειτουργεί είναι να την απενεργοποιήσετε και να την ενεργοποιήσετε ξανά στο σύστημά σας. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική για την ανανέωση των ρυθμίσεων Dark mode και την ταξινόμηση εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σύστημα. Η εκ νέου ενεργοποίηση της λειτουργίας είναι εύκολη και μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα που δίνονται παρακάτω.

1. Κάντε δεξί κλικ στην αρχική οθόνη της επιφάνειας εργασίας σας και κάντε κλικ στο Εξατομίκευση.

2. Κάντε κλικ στο Χρώματα.

3. Κάντε κλικ στο Choose your color και επιλέξτε Light.

4. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το σύστημά σας.

5. Επαναλάβετε ξανά τα βήματα 1 και 2.

6. Κάντε κλικ στο Choose your color και επιλέξτε Dark από τις επιλογές που δίνονται.

Μέθοδος 3: Εφαρμόστε ξανά ταπετσαρία

Ορισμένοι χρήστες βλέπουν μερική σκοτεινή λειτουργία στην οθόνη εξερεύνησης αρχείων, η οποία μπορεί να διορθωθεί με την εκ νέου εφαρμογή της ταπετσαρίας στην οθόνη της επιφάνειας εργασίας σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στα Θέματα στις ρυθμίσεις και να εφαρμόσετε ξανά την ταπετσαρία, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για το ίδιο.

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πατώντας τα πλήκτρα Windows + R μαζί.

2. Πληκτρολογήστε ms-settings:themes και πατήστε Enter.

3. Κάντε κλικ στο Φόντο και επιλέξτε τη φωτογραφία σας.

4. Μόλις ρυθμιστεί, το Σκούρο θέμα θα εμφανιστεί αυτόματα σε πλήρη λειτουργία.

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε το προεπιλεγμένο θέμα

Τα Windows 10 παρέχουν μια εξαιρετική δυνατότητα προσαρμογής θεμάτων για το σύστημα. Η ρύθμιση του προεπιλεγμένου θέματος διασφαλίζει ότι η Dark mode έχει οριστεί στην επιφάνεια εργασίας σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ορίσετε πρώτα το προεπιλεγμένο θέμα.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις πατώντας τα πλήκτρα Windows + I μαζί.

2. Κάντε κλικ στο Personalization.

3. Κάντε κλικ στα Θέματα.

4. Επιλέξτε το προεπιλεγμένο θέμα των Windows.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Χρώματα.

6. Επιλέξτε Dark for Windows mode και προεπιλεγμένη λειτουργία app.

Μέθοδος 5: Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση αρχείων

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία στο σύστημά σας αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω μεθόδους, τότε πιθανότατα οφείλεται σε σφάλμα με την εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων. Μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα επανεκκινώντας την εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας σας.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Κάντε δεξί κλικ στην Εξερεύνηση των Windows.

3. Κάντε κλικ στο Restart από το μενού.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε τα Windows

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η εξερεύνηση αρχείων εμφανίζει μερική ή καθόλου σκοτεινή λειτουργία είναι μια παλιά έκδοση των Windows στο σύστημά σας. Η νέα και ενημερωμένη έκδοση του Σκούρου θέματος μπορεί να προκαλέσει διενέξεις με την παλαιότερη έκδοση των Windows, επομένως, η ενημέρωση είναι απαραίτητη. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10.

  Αναγκάστε τις εφαρμογές των Windows να ανοίγουν ως μεγιστοποιημένη

Μέθοδος 7: Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης βίντεο και ήχου

Μια ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος οδήγησης για βίντεο και ήχο στο σύστημά σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιδιόρθωση του σκούρου θέματος της εξερεύνησης αρχείων που δεν λειτουργεί. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης ήχου Realtek HD στα Windows 10. Επαναλάβετε τη διαδικασία για άλλα προγράμματα οδήγησης και δείτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 8: Δημιουργία νέου λογαριασμού

Μετά από όλες τις δοκιμασμένες μεθόδους, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα του σκοτεινού θέματος της εξερεύνησης αρχείων που δεν λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό. Εάν ο λογαριασμός χρήστη σας είναι κατεστραμμένος που προκαλεί το πρόβλημα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την επίλυση του σφάλματος από το να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό, επομένως, για να τον ρυθμίσετε, ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις πατώντας τα πλήκτρα Windows + I μαζί.

2. Κάντε κλικ στο Λογαριασμοί.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Οικογένεια και άλλοι χρήστες.

4. Κάντε κλικ στο Προσθήκη κάποιου άλλου σε αυτόν τον υπολογιστή.

5. Επιλέξτε Δεν έχω τα στοιχεία σύνδεσης αυτού του ατόμου.

6. Στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη χρήστη χωρίς λογαριασμό Microsoft.

7. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια που απαιτούνται και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Μέθοδος 9: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Εάν ένα αρχείο είναι κατεστραμμένο στην εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων, μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για την ταλαιπωρία της Dark mode. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ελέγξετε τα κατεστραμμένα αρχεία σε αυτήν την περίπτωση. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τον έλεγχο αρχείων συστήματος. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10.

Μέθοδος 10: Καταργήστε τις εφαρμογές προσαρμογής

Οι εφαρμογές προσαρμογής στο σύστημά σας προορίζονται να παρέχουν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις όπως η διεπαφή χρήστη για εφαρμογές. Τέτοιες εφαρμογές μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για τον οποίο το Dark theme δεν μπορεί να αποδοθεί στο σύστημά σας. Επομένως, είναι σημαντικό να απεγκαταστήσετε ή να διαγράψετε τέτοιες εφαρμογές προσαρμογής στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καταργήσετε εφαρμογές προσαρμογής για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία των Windows 10.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στις Εφαρμογές.

3. Κάντε κλικ στην εφαρμογή προσαρμογής και επιλέξτε την επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης.

Σημείωση: Για αναφορά, χρησιμοποιήσαμε το LogMein Hamachi.

Μέθοδος 11: Εφαρμογή Dark Mode μέσω του Registry Editor

Ο επεξεργαστής μητρώου είναι ένας άλλος τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση του σφάλματος της Σκοτεινής λειτουργίας. Χρησιμοποιήστε τις μεθόδους που δίνονται παρακάτω και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Windows + R μαζί.

2. Πληκτρολογήστε regedit σε αυτό και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Αντιγράψτε και επικολλήστε HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionThemes στη γραμμή αναζήτησης.

4. Κάντε δεξί κλικ στα Θέματα και επιλέξτε Νέο.

5. Επιλέξτε Key από το μενού.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τις καρτέλες για την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11

6. Ονομάστε το Personalize, κάντε δεξί κλικ πάνω του, επιλέξτε New και κάντε κλικ στο DWORD (Τιμή 32 bit).

7. Ονομάστε τη νέα τιμή AppsUseLightTheme.

8. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Τροποποίηση.

9. Ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 0 και κάντε κλικ στο OK.

10. Κάντε ξανά δεξί κλικ στο φάκελο Εξατομίκευση και επιλέξτε Μετάβαση στο HKEY_CURRENT_USER.

11. Κάντε δεξί κλικ στο AppsUseLightTheme σε αυτό και επιλέξτε Τροποποίηση.

12. Αλλάξτε τα δεδομένα τιμής σε 0 και κάντε κλικ στο OK.

Μόλις ολοκληρωθούν όλα τα βήματα, επανεκκινήστε το σύστημα και ελέγξτε εάν η Dark mode μπορεί να οριστεί στην εξερεύνηση αρχείων.

Μέθοδος 12: Χρησιμοποιήστε το Mach2 για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το Mach2 για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία προηγουμένως χωρίς να ενημερώσετε τα Windows 10, υπάρχει πιθανότητα να δείτε το σφάλμα της σκοτεινής λειτουργίας να μην λειτουργεί εξαιτίας αυτού. Χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τη σκοτεινή λειτουργία. Δείτε πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό:

Σημείωση: Εάν ο φάκελος Mach2 δεν είναι πλέον διαθέσιμος στο σύστημά σας, κάντε λήψη του ξανά.

1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και εντοπίστε το φάκελο Mach2 σε αυτόν.

2. Πληκτρολογήστε cmd.exe στη γραμμή διευθύνσεων όπου βρίσκεται ο φάκελος Mach2.

3. Στην οθόνη Γραμμής εντολών που ανοίγει, πληκτρολογήστε εντολή mach2 enable 10397285 και πατήστε το πλήκτρο Enter.

4. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα μήνυμα OK.

5. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

6. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις πατώντας τα πλήκτρα Windows + I μαζί.

7. Κάντε κλικ στο Personalization.

8. Τέλος, κάντε κλικ στα χρώματα και ορίστε την προεπιλεγμένη λειτουργία εφαρμογής σε Dark.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί ο εξερευνητής αρχείων μου δεν εφαρμόζει τη Dark mode στον υπολογιστή μου;

Απ. Τα προσαρμοσμένα θέματα στο σύστημά σας μπορεί να προκαλέσουν το πρόβλημα της μη εμφάνισης της σκοτεινής λειτουργίας της εξερεύνησης αρχείων. Μπορείτε να ορίσετε το προσαρμοσμένο θέμα σε Dark mode μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης στον φορητό υπολογιστή/υπολογιστή σας.

Ε2. Τι είναι καλύτερο, η φωτεινή ή η σκοτεινή λειτουργία για υπολογιστές;

Απ. Η λειτουργία Light ή Dark mode είναι προσωπική προτίμηση, και τα δύο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Ενώ η λειτουργία φωτός είναι αρκετά χρήσιμη όταν εργάζεστε έξω ή κάτω από έντονο φως, η σκοτεινή λειτουργία παρέχει μια χαλαρωτική εμφάνιση οθόνης όταν χρησιμοποιείται χωρίς φώτα.

Ε3. Μπορώ να κάνω αλλαγές στη Σκοτεινή λειτουργία;

Απ. Ναι, μπορείτε να αλλάξετε τη Dark λειτουργία στο σύστημά σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης στον υπολογιστή σας για το ίδιο.

Ε4. Παρουσιάζεται το σφάλμα Dark mode σε όλες τις εκδόσεις των Windows;

Απ. Έχει παρατηρηθεί ότι εμφανίζεται σφάλμα σκοτεινής λειτουργίας στα Windows 10.

Q5. Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε Dark mode στον υπολογιστή μου;

Απ. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη Dark mode ανοίγοντας τις ρυθμίσεις οθόνης.

Ε6. Είναι η σκοτεινή λειτουργία καλή για τα μάτια;

Απ. Η λειτουργία Dark είναι καλή για τα μάτια καθώς είναι καλύτερη από το λευκό φωτεινό φως που μπορεί να είναι εντυπωσιακό για τα μάτια. Το μαύρο φως στη λειτουργία Dark είναι επίσης πολύ καταπραϋντικό για τα μάτια.

Ε7. Η ενεργοποίηση της Dark mode εξοικονομεί την μπαταρία;

Απ. Εάν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε τη Σκοτεινή λειτουργία, είναι απίθανο να κάνει καμία διαφορά στη χρήση της μπαταρίας του συστήματός σας.

***

Η Dark mode είναι χωρίς αμφιβολία μια εξαιρετική προσθήκη στις ήδη εκπληκτικές δυνατότητες των Windows 10. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε σφάλματα με το Dark theme στο σύστημά σας, ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός βοήθησε στην επίλυσή τους με μεθόδους για τη διόρθωση του Dark Theme του File Explorer δεν λειτουργεί στα Windows 10. Εάν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με το θέμα, ενημερώστε μας αφήνοντάς τις στην παρακάτω ενότητα σχολίων.