Διορθώστε το σφάλμα Valorant Val 43 στα Windows 10

Το Valorant είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι τακτικής σκοποβολής πρώτου προσώπου βασισμένο σε χαρακτήρες. Αν και υπήρξαν βελτιώσεις και ενημερώσεις από την κυκλοφορία του, τα σφάλματα και οι κωδικοί σφαλμάτων είναι αναπόφευκτα σε εντατικά παιχνίδια γραφικών όπως το Valorant. Αν είστε φανατικός παίκτης Valorant, τότε οι κωδικοί σφαλμάτων του παιχνιδιού μπορούν να σας ενοχλήσουν στο μέγιστο βαθμό. Σας εμποδίζουν να αποκτήσετε πρόσβαση στο παιχνίδι και αυτό το άρθρο εστιάζει στον κωδικό σφάλματος Valorant Val 43. Είναι ένα από τα σημαντικότερα σφάλματα που έχουν αντιμετωπίσει πολλοί χρήστες του Valorant τον τελευταίο καιρό. Αυτός ο κωδικός σφάλματος Valorant Val 43 εμφανίζεται όταν προσπαθείτε να συνδέσετε τους διακομιστές του παιχνιδιού ή τον πελάτη. Αυτό το σφάλμα συμβαίνει ιδιαίτερα μετά τη λήψη μιας ενημέρωσης κώδικα για το παιχνίδι. Συνεχίστε την ανάγνωση για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Valorant Val 43 στα Windows 10

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να παραμείνει αυτός ο κωδικός σφάλματος. Για να έχετε μια συνολική ιδέα για το τι προκάλεσε αυτό το σφάλμα, ελέγξτε τις αιτίες που αναφέρονται παρακάτω.

  • Εάν η Riot Games ανακοινώσει τη συντήρηση του διακομιστή και το χρόνο διακοπής λειτουργίας.
  • Το Vanguard, το σύστημα κατά της εξαπάτησης της Riot Games, απενεργοποιήθηκε ή σταμάτησε να λειτουργεί, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τη σύνδεση διακομιστή του παιχνιδιού.
  • Παρουσία αρχείου ρυθμίσεων παιχνιδιού Riot Client στον κατάλογο AppData.
  • Η αύξηση της κρυφής μνήμης ονομάτων συστήματος DNS ή τομέα περιορίζει την εκκίνηση του διακομιστή του παιχνιδιού.
  • Εφαρμογές τρίτων ή άλλες εφαρμογές παρασκηνίου μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές και έτσι να αποτρέψουν τη σύνδεση στο παιχνίδι.
  • Ένα ελαττωματικό μόντεμ ή δρομολογητής μπορεί να επηρεάσει τη φόρτωση του διακομιστή του παιχνιδιού.
  • Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα Alt + Tab για εναλλαγή μεταξύ των παραθύρων πολύ συχνά.

Τώρα, γνωρίζετε τις αιτίες του κωδικού σφάλματος Valorant Val 43. Ξεκινήστε να εφαρμόζετε τη λύση που δίνεται παρακάτω μέχρι να λάβετε μια πιθανή διόρθωση.

Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Το πρώτο θεμελιώδες βήμα που πρέπει να εκτελέσετε για οποιοδήποτε σφάλμα αντιμετωπίζετε θα πρέπει να είναι η επανεκκίνηση. Αυτός ο απλούστερος τρόπος λειτούργησε για πολλούς παίκτες. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επανεκκινήσετε το παιχνίδι και τον υπολογιστή σας.

  • Επανεκκίνηση του παιχνιδιού: Οι περισσότεροι χρήστες σας συμβουλεύουν να κλείσετε και να επανεκκινήσετε το παιχνίδι Valorant μερικές φορές και να ελέγξετε εάν το σφάλμα παραμένει. Εφαρμόστε τα βήματα που δίνονται για να επανεκκινήσετε το παιχνίδι. Κλείστε το παιχνίδι και τερματίστε όλες τις διεργασίες του χρησιμοποιώντας το Task Manager. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο τερματισμού εργασιών χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών.

  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή: Εάν η επανεκκίνηση του παιχνιδιού δεν λειτούργησε για εσάς, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας μία φορά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Power από τις ρυθμίσεις Έναρξη.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση όπως φαίνεται.

3. Περιμένετε μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος.

  • Επανεκκίνηση δρομολογητή: Ο κωδικός σφάλματος Valorant Val 43 οφείλεται κυρίως σε πρόβλημα συνδεσιμότητας. Είναι επίσης πιθανό το μόντεμ ή ο δρομολογητής σας να είναι ο ένοχος πίσω από το σφάλμα. Επομένως, επανεκκινήστε το δρομολογητή ή το μόντεμ σας και δείτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε απρόσκοπτη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

1. Πατήστε το κουμπί ON/OFF μία φορά για να απενεργοποιήσετε τον δρομολογητή σας.

2. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και περιμένετε μέχρι να αδειάσει τελείως η τροφοδοσία.

3. Περιμένετε ένα λεπτό μέχρι να αποκατασταθεί η σύνδεση δικτύου.

  • Ελέγξτε την κατάσταση διακομιστή παιχνιδιών Valorant: Μερικές φορές ο κωδικός σφάλματος εμφανίζεται λόγω της βλάβης διακομιστή Riot. Πρέπει να περιμένετε έως ότου η ομάδα τεχνολογίας Riot ή Valorant ελέγξει και επιλύσει το πρόβλημα για ένα τέτοιο σενάριο. Μπορείτε να ανατρέξετε σε Riot Games Υποστήριξη Twitter χειριστείτε ή ελέγξτε το Ιστότοπος κατάστασης υπηρεσίας παιχνιδιών Riot για περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με τη συντήρηση ή το χρόνο διακοπής λειτουργίας του διακομιστή και άλλες σχετικές πληροφορίες.

  • Αποφυγή συχνής εναλλαγής καρτελών: Εάν πατάτε συχνά τα πλήκτρα Alt + Tab για εναλλαγή παραθύρων στον υπολογιστή σας, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε. Η εκτέλεση πολλαπλών εργασιών με τα πλήκτρα Alt + Tab θα μπορούσε επίσης να είναι ο λόγος πίσω από το σφάλμα κωδικού Valorant 43. Εάν ο πελάτης του παιχνιδιού σας δεν μεταβεί στο κύριο μενού και σας εμφανίζει επανειλημμένα αυτόν τον κωδικό σφάλματος, σταματήστε να αλλάζετε καρτέλες.

Μέθοδος 1: Εκτέλεση Αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας

Τα προβλήματα που σχετίζονται με τη συνδεσιμότητα μπορεί να σταματήσουν την εφαρμογή πελάτη Riot στη διαδικασία φόρτωσης. Εάν το πρόγραμμα παιχνιδιού Riot αποτύχει να ξεκινήσει στον καθορισμένο χρόνο, μπορεί να εμφανιστεί ο κωδικός σφάλματος Val 43. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας για να ελέγξετε και να διορθώσετε αυτό το ζήτημα.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Μεταβείτε στη διαδρομή όπου είναι εγκατεστημένα τα Riot Games.

Σημείωση: Το E:ValorantRiot GamesRiot Client είναι η διαδρομή που χρησιμοποιείται για τις απεικονίσεις ως παράδειγμα. Ελέγξτε τη μονάδα δίσκου C για την εφαρμογή Riot Game.

3. Εντοπίστε την εφαρμογή RiotClientServices.

4. Κάντε δεξί κλικ στο RiotClientService και επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων συμβατότητας.

5. Μόλις το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ολοκληρώσει την ανάλυση του ζητήματος, επιλέξτε την επιλογή Προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων.

6. Επιλέξτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και κάντε κλικ στο Επόμενο.

7. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σύμφωνα με το ζήτημα που επιλέχθηκε στο προηγούμενο παράθυρο.

8. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Συνδεθείτε στον ιστότοπο του Play Valorant

Αξίζει μια ευκαιρία να δοκιμάσετε και να συνδεθείτε στον αφοσιωμένο ιστότοπο Valorant που δημιουργήθηκε από την Riot Games. Αυτός ο τρόπος έχει λειτουργήσει σε πολλούς χρήστες που παλεύουν με αυτόν τον κωδικό σφάλματος. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να το κάνετε.

1. Πηγαίνετε στον επίσημο Παίξτε ιστότοπο Valorant μέσω προγράμματος περιήγησης.

2. Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί PLAY NOW που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

3. Επιλέξτε την επιλογή SIGN IN στο αναδυόμενο παράθυρο Get Setup to Play.

4. Συμπληρώστε τα διαπιστευτήριά σας στη σελίδα Είσοδος.

5. Μόλις ολοκληρώσετε τη σύνδεση, κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε το παιχνίδι και ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί.

Μέθοδος 3: Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης προσαρμογέα δικτύου

Ο προσαρμογέας δικτύου είναι ένα στοιχείο υλικού που συνδέεται σε ένα δίκτυο για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Εάν είναι παλιό, επηρεάζει τη σύνδεση δικτύου υπολογιστή, η οποία επηρεάζει τη σύνδεση διακομιστή με το σφάλμα Valorant Val 43. Επομένως, είναι απαραίτητο να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης του δικτύου σας. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης προσαρμογέων δικτύου στα Windows 10 για να κάνετε το ίδιο. Στη συνέχεια, εκκινήστε την εφαρμογή παιχνιδιού και ελέγξτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε στον διακομιστή χωρίς τον κωδικό σφάλματος.

Μέθοδος 4: Διαγράψτε το αρχείο Riot Client Setting

Ο κωδικός σφάλματος Val 43 μπορεί να προκύψει λόγω της παρουσίας ιδιωτικών ρυθμίσεων του Riot Client στον κατάλογο AppData του Windows OS. Πρέπει να εντοπίσετε και να διαγράψετε το αρχείο για μια τέτοια συνθήκη για να επιλύσετε το πρόβλημα. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να το κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε %localappdata% στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη διαδρομή: Riot Games > Riot Client > Data.

3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο RiotClientPrivateSettings.yaml και επιλέξτε Διαγραφή.

4. Κλείστε το παράθυρο. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του παιχνιδιού και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Μέθοδος 5: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης DNS

Το DNS ή το όνομα συστήματος τομέα λειτουργεί ως μεταφραστής μεταξύ μηχανής και ανθρώπου. Μετατρέπει τον ιστότοπο ή το όνομα τομέα που επισκέπτεστε σε διεύθυνση IP για να το κατανοήσει το μηχάνημα. Κατά τη χρήση του Διαδικτύου, συχνά περικόπτει τις διευθύνσεις IP αυτόματα, αυξάνοντας την προσωρινή μνήμη του. Αυτές οι κρυφές μνήμες περιορίζουν τη φόρτωση DNS, η οποία επηρεάζει έτσι τα παιχνίδια Riot. Μόλις διαγραφούν αυτές οι κρυφές μνήμες, αφαιρεί τα παλιά και ξεπερασμένα δεδομένα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης και επαναφοράς της προσωρινής μνήμης DNS στα Windows 10 για να κάνετε το ίδιο.

Μέθοδος 6: Διαγραφή προσωρινών αρχείων του συστήματος

Εάν το πρόβλημα παραμένει μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης DNS, μπορείτε να επιλύσετε αυτό το σφάλμα αφαιρώντας τα προσωρινά αρχεία στο σύστημά σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να εφαρμόσετε το ίδιο.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε %temp% και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

3. Τώρα, επιλέξτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους στη θέση και κάντε δεξί κλικ στην οθόνη.

4. Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Διαγραφή για να αφαιρέσετε όλα τα προσωρινά αρχεία από το σύστημα.

5. Τέλος, ανακατευθυνθείτε στον Κάδο Ανακύκλωσης και διαγράψτε οριστικά τα αρχεία και τους φακέλους που έχετε διαγράψει τώρα.

Μέθοδος 7: Ενεργοποιήστε τις υπηρεσίες VGC

Η Riot Games έχει το δικό της λογισμικό ασφαλείας για την προστασία της ακεραιότητας των παιχνιδιών τους. Αν θυμάστε καλά, θα ξέρετε ότι κατά την εγκατάσταση του Riot launcher, εγκαταστάθηκε και λογισμικό κατά της απάτης. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως Vanguard, υπεύθυνο για τη λειτουργία του λογισμικού. Αν και αυτή η υπηρεσία VGC είναι ενεργοποιημένη, αλλάζει στη λειτουργία διακοπής όταν διακόπτεται. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσετε την εκτέλεση της υπηρεσίας για να διορθώσετε το πρόβλημα Valorant Error Code Val 43 και δείτε πώς να το κάνετε.

Σημείωση: Συνιστάται να τερματίσετε τα προγράμματα Task the Valorant ή Riot μέσω του Task Manager πριν εφαρμόσετε τα βήματα που δίνονται παρακάτω. Εδώ, εντοπίστε τις εφαρμογές Valorant και Riot και τερματίστε τις.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να εκκινήσετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε services.msc και πατήστε Enter.

3. Εντοπίστε το vgc και κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να ανοίξετε το παράθυρο Ιδιότητες του.

4. Αλλάξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη που επισημαίνεται στην ενότητα Κατάσταση υπηρεσίας για να ξεκινήσει η εκτέλεση της υπηρεσίας vgc.

5. Επιλέξτε Εφαρμογή και κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έγιναν στις ιδιότητες vgc.

6. Μόλις τελειώσετε, εκκινήστε το Valorant και δείτε εάν ο κωδικός σφάλματος έχει εξαφανιστεί.

Μέθοδος 8: Ενεργοποιήστε την υπηρεσία Vanguard

Το σύστημα κατά της απάτης που είναι εγκατεστημένο μαζί με το πρόγραμμα εκκίνησης παιχνιδιών Riot είναι λογισμικό που ανιχνεύει εάν συμβαίνουν cheat στο παιχνίδι Valorant. Εάν το λογισμικό βρει κάτι ασυνήθιστο, δεν φορτώνει το παιχνίδι. Επομένως, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε και να ενεργοποιήσετε το Vanguard, το οποίο είναι υποχρεωτικό για να παίξετε το Valorant.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε msconfig και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Υπηρεσίες. Εντοπίστε και ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου vgc όπως φαίνεται.

4. Επιλέξτε Εφαρμογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έγιναν.

4. Επιλέξτε το κουμπί Επανεκκίνηση στο αναδυόμενο παράθυρο Διαμόρφωση συστήματος για να εκτελέσετε την ενεργοποιημένη υπηρεσία vgc.

5. Στη συνέχεια, ξεκινήστε ξανά το παιχνίδι Valorant και δείτε εάν ο κωδικός σφάλματος Valorant Val 43 έχει αφαιρεθεί.

Μέθοδος 9: Εκτελέστε Clean Boot

Η βασική ιδέα πίσω από την καθαρή εκκίνηση είναι να καθοριστεί εάν τυχόν εφαρμογές παρασκηνίου που εκτελούνται πίσω προκαλούν παρεμβολές σε ένα παιχνίδι. Αυτή η μέθοδος είναι μια τεχνική αντιμετώπισης προβλημάτων που βοηθά στον εντοπισμό των προγραμμάτων που παραβιάζουν το παιχνίδι Valorant. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να εκτελέσετε καθαρή εκκίνηση στα Windows 10 για να κάνετε το ίδιο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας για να είναι αποτελεσματικές οι αλλαγές. Στη συνέχεια, ξεκινήστε το παιχνίδι Valorant και δείτε αν μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι.

Μέθοδος 10: Επανεγκαταστήστε το Vanguard

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν σας βοήθησε, ο τελικός τρόπος είναι να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες για να το κάνετε.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο Apps.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Riot Vanguard.

4. Κάντε κλικ στο Uninstall.

5. Πάλι, κάντε κλικ στο Uninstall στο αναδυόμενο παράθυρο.

6. Κάντε κλικ στο Yes στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.

7. Τώρα, κάντε κλικ στο Yes για να επιβεβαιώσετε την απεγκατάσταση.

8. Ομοίως, αναζητήστε το Valorant και εγκαταστήστε το.

9. Πληκτρολογήστε %localappdata% στη γραμμή αναζήτησης των Windows και ανοίξτε τον φάκελο Local.

10. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο παιχνιδιών Riot και επιλέξτε Διαγραφή.

11. Ομοίως, διαγράψτε το φάκελο Valorant.

12. Πληκτρολογήστε ξανά %appdata% στη γραμμή αναζήτησης των Windows και ανοίξτε την.

13. Εάν βρείτε παιχνίδια Riot και φακέλους Valorant, κάντε κλικ σε αυτά και διαγράψτε τα.

14. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

15. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε ξανά το παιχνίδι. Διαβάστε τον οδηγό μας για το πώς να κατεβάσετε το Valorant σε υπολογιστή.

Μέθοδος 11: Επικοινωνήστε με την υποστήριξη Valorant

Επικοινωνήστε με τον ISP ή τον Πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου και ενημερώστε τους για τους αγώνες σας με τη σύνδεση στο παιχνίδι Valorant. Τα προβλήματα δρομολόγησης μπορεί να επηρεάσουν το δίκτυό σας και να οδηγήσουν σε κωδικό σφάλματος, ο οποίος απαιτεί βοήθεια από τον ISP. Εάν το δίκτυό σας λειτουργεί άψογα, ο τελευταίος τρόπος που έχετε στη διάθεσή σας είναι να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Υποστήριξης της Riot.

1. Πηγαίνετε στο Ιστοσελίδα υποστήριξης Valorant στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

2. Εδώ, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ από το αναπτυσσόμενο μενού.

3. Εισαγάγετε τα Απαιτούμενα στοιχεία στη φόρμα που δίνεται.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο SUBMIT.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο. Ενημερώστε μας ποια λύση λειτούργησε καλύτερα για εσάς για να διορθώσετε το σφάλμα Valorant Val 43 στα Windows 10. Μη διστάσετε να υποβάλετε τα ερωτήματα και τις προτάσεις σας μέσω της ενότητας σχολίων που δίνεται παρακάτω. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  Πώς να ακούτε Podcast στο Mac σας