Διαφορά μεταξύ γραμμών και στηλών στο Excel

Όλοι γνωρίζουμε και εργαζόμαστε στο Microsoft Excel για διαφορετικές εργασίες και πλατφόρμες. Είναι διάσημο για τον γρήγορο σχηματισμό τραπεζιών, ειδικά για τις διάφορες φόρμουλες που μπορούν να εφαρμοστούν για να επιτευχθούν στοχευμένα αποτελέσματα από το τραπέζι για εξοικονόμηση χρόνου. Οι γραμμές και οι στήλες είναι τα κύρια στοιχεία του Excel και διαθέτουν πολλές διαφορετικές ιδιότητες που διαφέρουν μεταξύ τους. Σήμερα, θα μιλήσουμε για όλες τις διαφορές μεταξύ σειρών και excel και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να τις χρησιμοποιήσουμε για να επιτύχουμε τη μέγιστη επάρκεια ενώ εργαζόμαστε στο excel. Αλλά πριν προχωρήσουμε στις διαφορές, ας μάθουμε πρώτα λίγο για το Excel.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σειρών και στηλών στο Excel;

Οταν χρησιμοποιείτε Προέχω, το φύλλο εργασίας φράσεων, οι γραμμές, οι στήλες και τα κελιά χρησιμοποιούνται συχνά. Σε ένα φύλλο εργασίας, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει, να επεξεργαστεί και να αλλάξει δεδομένα σε έναν αριθμό κελιών σε μία μόνο σελίδα. Το υπολογιστικό φύλλο είναι ένα άλλο όνομα για ένα φύλλο εργασίας. Υπάρχουν σειρές, στήλες και κελιά σε αυτό. Σε αντίθεση με τα A1, B25 ή R867, κάθε μεμονωμένο κελί δεδομένων σε ένα φύλλο εργασίας του Excel ορίζεται και διατάσσεται με τη βοήθεια της κάθετης στήλης και της οριζόντιας γραμμής που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια αναφορά κελιού. Οι απαιτήσεις για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του φύλλου εργασίας του Excel περιλαμβάνουν:

  • Υπάρχουν 1.048.576 σειρές και 16.384 στήλες σε κάθε φύλλο εργασίας.
  • Πλάτος στήλης χαρακτήρων: 255
  • Ύψος σειράς: 409 πόντοι
  • 17.179.869.184 συνολικά κελιά ανά φύλλο εργασίας

Υπάρχουν πολλές μικρές πτυχές που διατυπώνουν τη διαφορά μεταξύ σειρών και στηλών στο Excel. Αρχικά, στις στήλες εκχωρείται ένα γράμμα. Οι ετικέτες στηλών, όπως A, B, C και ούτω καθεξής, βρίσκονται στο επάνω μέρος του φύλλου εργασίας. Το υπολογιστικό φύλλο έχει αριθμημένες σειρές που είναι διατεταγμένες με αύξουσα σειρά κατά μήκος των πλευρών του: 1, 2, 3, κ.λπ. Τα κελιά, τα οποία είναι μόνο ένα από τα πλαίσια στο πλέγμα ενός φύλλου εργασίας, βρίσκονται στη διασταύρωση κάθε γραμμής και στήλης. Προσθέτοντας το γράμμα της στήλης και τον αριθμό σειράς του παρεχόμενου κελιού, μπορεί να εκχωρηθεί σε κάθε κελί μια συγκεκριμένη διεύθυνση. Το κελί B4, για παράδειγμα, βρίσκεται εκεί όπου η γραμμή 4 και η στήλη B συγκλίνουν. Το πλαίσιο διεύθυνσης κελιού βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις ετικέτες για τις στήλες Α και Β και θα εμφανίζει πάντα τη διεύθυνση του επιλεγμένου κελιού. Ας αρχίσουμε να αναφέρουμε έναν προς έναν τους διάφορους παράγοντες που έχουν ως αποτέλεσμα τη διαφορά στηλών γραμμής στο Excel.

  Πορτοφόλι Dapps, Defi, NFTs [2022]

1. Ορισμοί

  • Σειρά – Οποιαδήποτε ομάδα στοιχείων ή τμημάτων πληροφοριών που είναι διατεταγμένα έτσι ώστε να μπορεί κανείς να πει ότι το καθένα βρίσκεται στα αριστερά ή στα δεξιά των άλλων αναφέρεται ως σειρά.

  • Στήλη – Οι στήλες τακτοποιούν τα αντικείμενα από πάνω προς τα κάτω, σε αντίθεση με μια σειρά. Όλα τα αντικείμενα σε μια στήλη περιγράφονται ως πάνω ή κάτω από μια άλλη, σε αντίθεση με μια σειρά όπου τα πράγματα βρίσκονται αριστερά ή δεξιά το ένα από το άλλο. Ως εκ τούτου, αυτή είναι μια από τις κύριες διαφορές μεταξύ σειρών και στηλών στο Excel.

2. Μετρήστε

  • Σειρές – Υπάρχουν 1048576 σειρές σε όλα τα Microsoft Office 10—οι σειρές κυμαίνονται από 1 έως τον τελευταίο δηλωμένο συνολικό αριθμό.

  • Στήλες – Υπάρχουν 16384 διαφορετικοί αριθμοί στηλών στο Microsoft Office 10. Οι στήλες πηγαίνουν από το A στο XFD.

3. Επιλογή γραμμής/στήλης

  • Σειρά – Πατήστε Shift+ Spacebar στο πληκτρολόγιό σας ενώ τοποθετείτε το ποντίκι σας πάνω από οποιοδήποτε κελί της επιθυμητής σειράς για να επιλέξετε ολόκληρη τη σειρά.

  • Στήλη – Η επιλογή μιας ολόκληρης στήλης είναι τόσο απλή όσο το να κρατάτε πατημένο το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Spacebar ενώ κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε κελί στην επιθυμητή στήλη.

4. Επιλογή πολλών γραμμών/στηλών

  • Σειρά – Εάν θέλετε να επιλέξετε πολλές ευθυγραμμισμένες σειρές, επιλέξτε μια περιοχή που περιέχει τα κελιά κάθε σειράς που θέλετε να επιλέξετε και, στη συνέχεια, πατήστε Shift + Spacebar. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να επιλέξετε τη σειρά 3 έως τη σειρά 10. Ξεκινώντας από τη σειρά 3 έως τη σειρά 10, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τουλάχιστον ένα κελί από κάθε σειρά. Για να επιλέξετε τις κατάλληλες σειρές, πατήστε Shift + Spacebar μετά από αυτό.

  • Στήλη – Επιλέξτε μια περιοχή που περιέχει κελιά από όλες τις στήλες που θέλετε να επιλέξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ctrl+ Spacebar για να επιλέξετε πολλές γειτονικές στήλες ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να επιλέξετε τη στήλη C στη στήλη F, πρέπει να επιλέξετε τουλάχιστον ένα κελί από καθεμία από τις τέσσερις στήλες. Στη συνέχεια, επιλέξτε όλες τις σχετικές στήλες χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Ctrl Spacebar.

5. Απόκρυψη σειρών/στηλών

  • Σειρές – Επιλέξτε τη σειρά ή τις σειρές που θέλετε να αποκρύψετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Απόκρυψη από το μενού περιβάλλοντος κάνοντας δεξί κλικ πάνω της.

  • Στήλες – Κάντε δεξί κλικ στις στήλες που θέλετε να αποκρύψετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Απόκρυψη.

6. Αποκρύψτε τις κρυφές γραμμές/στήλες

  • Γραμμές – Επιλέξτε Unhide από το μενού περιβάλλοντος αφού επιλέξετε την πλήρη σειρά που βρίσκεται πάνω και κάτω από την κρυφή σειρά.

  • Στήλες – Για να αποκαλύψετε μια κρυφή στήλη, επιλέξτε την πλήρη στήλη στα αριστερά της και την πλήρη στήλη στα δεξιά της και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Αναίρεση απόκρυψης.

7. Συνάρτηση ευρετηρίου

  • Γραμμές – Για τις σειρές, το ευρετήριο αντιπροσωπεύεται από τη συμβολοσειρά row_num, η οποία καθορίζει τον αριθμό της σειράς στον πίνακα όπου θα παραδοθεί το αποτέλεσμα.

  • Στήλη – Ο αριθμός στήλης του πίνακα Excel από τον οποίο θα επιστραφεί το αποτέλεσμα καθορίζεται χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση col_num όταν ασχολούμαστε με στήλες. Αυτή είναι μια άλλη διαφορά μεταξύ σειρών και στηλών στο Excel.

8. Περιεχόμενο αυτόματης προσαρμογής

  • Σειρές – Κάνοντας διπλό κλικ στο κάτω άκρο της υποκείμενης σειράς, μπορείτε να τοποθετήσετε αυτόματα το περιεχόμενο σε μια σειρά.

  • Στήλες – Κάντε διπλό κλικ στο όριο της κάτω γραμμής για να χωρέσει αυτόματα το περιεχόμενο στην αντίστοιχη στήλη.

9. Λειτουργία αναζήτησης

  • Γραμμές – Όταν χρησιμοποιείτε τη συνάρτηση LOOKUP, το HLOOKUP συγκρίνει δεδομένα από σειρά σε σειρά.

  • Στήλες – Το Vlookup συγκρίνει τις τιμές στις στήλες μία προς μία στη συνάρτηση αναζήτησης του Excel.

10. Λειτουργία διαφορών

  • Γραμμές – Χρησιμοποιώντας την ίδια στήλη με τα ενεργά κελιά ως αναφορά, η εντολή διαφορών σειρών συγκρίνει τα κελιά στο καθορισμένο εύρος με αυτά της στήλης.

  • Στήλες – Χρησιμοποιώντας τα ενεργά κελιά ως σημείο εκκίνησης, η εντολή διαφορές στηλών συγκρίνει τα κελιά στο δεδομένο εύρος με εκείνα στις γειτονικές σειρές.

Λίγες περισσότερες διαφορές μεταξύ σειρών και στηλών στο Excel δίνονται παρακάτω.

11. Λειτουργία παγώματος

  • Σειρές – Πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων Alt + W + F + R, μπορείτε να παγώσετε οποιαδήποτε συγκεκριμένη σειρά.

  • Στήλες – Ένας συνδυασμός πλήκτρων Alt + W + F + C μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παγώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη στήλη.

12. Πρόσβαση στη βάση δεδομένων

  • Γραμμές – Η πρόσβαση σειρών στα έγγραφα υποστηρίζεται από βάσεις δεδομένων NoSQL.

  • Στήλες – Τα μοναδικά αναγνωριστικά στηλών χρησιμοποιούνται από σχεσιακές βάσεις δεδομένων για την αναζήτηση δεδομένων.

13. Ανάλυση

  • Γραμμές – Κάτω από την τελευταία καταχώρηση, εμφανίζονται τα αθροίσματα του περιεχομένου που εισάγεται στις σειρές.

  • Στήλες – Στα δεξιά της τελευταίας εισαγωγής, εμφανίζονται τα αθροίσματα του περιεχομένου που έχει εισαχθεί σε στήλες.

14. Βάσεις δεδομένων RDBMS

  • Γραμμές – Η λέξη σειρά αναφέρεται σε μια ομάδα πεδίων που συνθέτουν μια εγγραφή σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων. Τα δεδομένα μιας ολόκληρης εγγραφής περιλαμβάνονται σε μια σειρά κελιών που εκτελούνται οριζόντια. Ο ορισμός κάθε πεδίου μπορεί να βρεθεί σε μια ξεχωριστή στήλη και μια σειρά μπορεί να έχει όσα πεδία χρειάζεται. Για να προσθέσετε μια σειρά δεδομένων, ένας πίνακας πρέπει πρώτα να έχει τουλάχιστον μια καθορισμένη στήλη. Σε έναν πίνακα, η μικρότερη μονάδα δεδομένων που μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί στη σειρά.

  • Στήλες – Μια στήλη σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων είναι μια σειρά κελιών που είναι κατακόρυφα διατεταγμένα σε έναν πίνακα. Εκτός από άλλα αντικείμενα βάσης δεδομένων, όπως προβολές, αποθηκευμένες διαδικασίες, συναρτήσεις με τιμές πίνακα κ.λπ., χρησιμοποιείται επίσης για τον ορισμό της κάθετης ομάδας κελιών μέσα σε ένα σύνολο αποτελεσμάτων ενός ερωτήματος.

***

Αυτές ήταν οι παράμετροι που σχηματίζουν τη διαφορά μεταξύ σειρών και στηλών στο Excel. Το MS Excel είναι ένα απίστευτο λογισμικό για επιτραπέζια και οικονομικούς σκοπούς λόγω της αποτελεσματικής εφαρμογής μαθηματικών τύπων για διάφορους σκοπούς. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα περισσότερα από τα γραφεία στις μέρες μας που έχουν στραφεί σε διαδικτυακή εργασία περιμένουν ακόμη και από τους υπαλλήλους να είναι χρήσιμοι στη χρήση του Excel. Μοιραστείτε τις ιστορίες σας γύρω από το Excel και αναφέρετε επίσης πόσες από τις παραπάνω διαφορές μεταξύ σειρών και στηλών του Excel γνωρίζετε. Συνεχίστε να διαβάζετε και να υποστηρίζετε και θα σας δούμε στο επόμενο άρθρο με νέο θέμα.