Ένα συμπαγές πληκτρολόγιο ατελείωτα αναβαθμίσιμο και τροποποιήσιμο

Βασικά Takeaways

  • Το Drop CSTM65 προσφέρει ατελείωτη προσαρμογή, ξεκινώντας από 79 $ για το μοντέλο barebones.
  • Αυτό το συμπαγές πληκτρολόγιο 65% προσφέρει εξαιρετική αίσθηση πλήκτρων και στιβαρή κατασκευή με φωτισμό ανά πλήκτρο.
  • Αν και δεν είναι ένα πληκτρολόγιο που προορίζεται για παιχνίδια, έχει καλή απόδοση και επιτρέπει ολοκληρωμένη προσαρμογή.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε τα βάθη του κόσμου των μηχανικών πληκτρολογίων, το να ξεκινήσετε μπορεί να είναι τρομακτικό, ειδικά όταν ξεκινάτε την προσαρμογή. Εκεί είναι που το Ρίξτε το CSTM65 Είναι ένα πληκτρολόγιο ατελείωτα παραμετροποιήσιμο και αναβαθμίσιμο, αλλά είναι επίσης ένα εύκολο σημείο εισόδου σε όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα μηχανικά πληκτρολόγια.

Ρίξτε το CSTM65

Το Drop CSTM65 είναι ένα τέλειο μοντέλο εισόδου για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο των μηχανικών πληκτρολογίων. Διατίθεται ως μοντέλο πλήρως βολάν ή barebones, με κάθε τρόπο, μπορείτε να ανταλλάξετε διακόπτες και καλύμματα πλήκτρων και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε το εύκολο και ανοιχτό υλικολογισμικό για να προσαρμόσετε τη διάταξη του πληκτρολογίου έτσι ώστε να σας ταιριάζει απόλυτα.

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική αίσθηση κλειδιού για πληκτρολόγηση και παιχνίδια
  • Εύκολα προσαρμόσιμη εμφάνιση με πολλές επιλογές
  • Διακόπτες πλήκτρων με δυνατότητα εναλλαγής
  • Φωτισμός RGB ανά πλήκτρο

Μειονεκτήματα

  • Το 65% της διάταξης δεν είναι για όλους

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε το CSTM65. Η Drop πουλά ένα πλήρως κατασκευασμένο μοντέλο για 129 $, το οποίο είναι αυτό που κοιτάζω για αυτήν την κριτική. Η μόνη διαθέσιμη επιλογή όταν αγοράζετε αυτό το μοντέλο είναι εάν λαμβάνετε διακόπτες κλειδιού Gateron Yellow ή Gateron Brown.

Εάν προτιμάτε ένα πιο χτισμένο είδος προσέγγισης, μπορείτε επίσης να το αγοράσετε barebones έκδοση του CSTM65 που αποστέλλεται χωρίς μπρελόκ, διακόπτες ή διακοσμητική θήκη. Αυτή η έκδοση κοστίζει 79 $, αλλά μόλις προσθέσετε καπάκια και διακόπτες, καθώς και τη θήκη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας κοστίσει περισσότερο από το πλήρως κατασκευασμένο μοντέλο.

Προδιαγραφές

Συντελεστής μορφής 65%

Εναλλαγή επιλογών Gateron Brown Pro 3.0 ή Gateron Yellow KS3

Οπίσθιος φωτισμός RGB ανά κλειδί

Πλήκτρα ABS Doubleshot με μπροστινή όψη

Εναλλάξιμος Ναι

  6 εύκολοι τρόποι για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε Mac σαν PRO

Συνδεσιμότητα USB-C σε USB-A

Γωνία πληκτρολόγησης 6 μοίρες

Προσαρμογή λογισμικού QMK, VIA, Vial

Βάρος 3,9 oz

Τιμή $129

Αριθμός κλειδιών 67

Πτώση μάρκας

Num Pad No

Συμπαγής σχεδίαση, εξαιρετική αίσθηση κλειδιού

Jerome Thomas / MakeUseOf

Το όλο θέμα ενός πληκτρολογίου 65% όπως το CSTM65 είναι να προσφέρει μια πιο συμπαγή διάταξη χωρίς να κάνει πολλές θυσίες. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, να αφήσετε έξω το αριθμητικό πληκτρολόγιο και τα πλήκτρα λειτουργιών. Το 65% δεν είναι το μικρότερο πληκτρολόγιο που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά είναι η μικρότερη διάταξη πληκτρολογίου με πλήκτρα βέλους.

Το CSTM65 είναι πράγματι συμπαγές, και εκτός συσκευασίας, μοιάζει με μια κομψή, μαύρη σφήνα. Ενώ η προκατασκευασμένη έκδοση του CSTM65 συνοδεύεται από μαγνητικά προσαρτημένη διακοσμητική θήκη, αυτή που περιλαμβάνεται είναι ένα απλό μαύρο. Σε συνδυασμό με τα στοκ μαύρα ματ πλήκτρα ABS, το πληκτρολόγιο είχε μια διακριτική, επαγγελματική εμφάνιση. Η ενότητα κριτικών μου περιελάμβανε επίσης λευκές και πράσινες θήκες, που έδωσαν στο πληκτρολόγιο μια πιο διασκεδαστική, πολύχρωμη εμφάνιση.

Συνδέστε το χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB-C σε USB-A και το πληκτρολόγιο ζωντανεύει χάρη στον ενσωματωμένο φωτισμό ανά πλήκτρο, τον οποίο θα εξετάσω λεπτομερέστερα αργότερα. Μία από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές της εμφάνισης του πληκτρολογίου είναι τα πλήκτρα με νότιο προσανατολισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι κορυφές είναι εξ ολοκλήρου μαύρες, με τα γράμματα και τους αριθμούς γραμμένα στο μέρος των καπακιών που βλέπει προς εσάς.

Στερεή κατασκευή και συνολική δυνατότητα τροποποίησης

Jerome Thomas / MakeUseOf

Είτε αγοράζετε την προκατασκευασμένη έκδοση είτε το μοντέλο barebones, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσαρμόσετε το CSTM65 είναι να αλλάξετε τη μαγνητική θήκη. Απλώς αποσυνδέστε το καλώδιο USB και το να τραβήξετε τη θήκη είναι τόσο απλό όσο το τραβήξτε από το κάτω μέρος με τα δάχτυλά σας ενώ πιέζετε μερικά πλήκτρα με τους αντίχειρές σας.

Η θήκη απέχει πολύ από το να είναι το μόνο ανταλλακτικό ή αναβαθμίσιμο εξάρτημα στο CSTM65. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε ή ακόμα και να αφαιρέσετε την πλάκα βάρους, επιλέγοντας ένα βαρύτερο ή ελαφρύτερο πληκτρολόγιο. Θα προσθέσω ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα με την κίνηση του πληκτρολογίου καθώς το χρησιμοποιούσα, επομένως η πλάκα βάρους που διατίθεται στο προκατασκευασμένο μοντέλο θα πρέπει να είναι καλή για τους περισσότερους ανθρώπους.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε όχι μόνο τα καλύμματα των πλήκτρων, αλλά ακόμα και τους διακόπτες, οπότε αν σας αρέσει η διάταξη και η εμφάνιση αλλά μισείτε την αίσθηση, δεν έχετε κολλήσει με αυτό. Το πληκτρολόγιο χρησιμοποιεί διακόπτες πέντε ακίδων, ώστε να έχετε πολλές επιλογές aftermarket.

  Βρείτε τον αριθμό των πυρήνων σε έναν επεξεργαστή και περιορίστε τη χρήση πυρήνων από εφαρμογές

Φωτισμός ανά κλειδί και ολοκληρωμένη προσαρμογή

Jerome Thomas / MakeUseOf

Ο φωτισμός ανά κλειδί στο Drop CSTM65 είναι εντυπωσιακός και τα πλήκτρα με νότιο προσανατολισμό τον δείχνουν υπέροχα. Σε αντίθεση με ορισμένα πληκτρολόγια, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών φωτισμού, καθώς υπάρχουν συντομεύσεις πλήκτρων λειτουργίας που σας επιτρέπουν να εναλλάσσεστε εύκολα μεταξύ των λειτουργιών φωτισμού και των μοτίβων.

Για βασική προσαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Drop’s Keyboard Configurator για να προσαρμόσετε τη διάταξη του πληκτρολογίου. Το πληκτρολόγιο χρησιμοποιεί υλικολογισμικό που τροφοδοτείται με QMK, πράγμα που σημαίνει ότι είναι περίπου τόσο προσαρμόσιμο όσο οποιοδήποτε πληκτρολόγιο της αγοράς. Η προσθήκη ολόκληρων επιπέδων προσαρμοσμένων λειτουργιών είναι απλή.

ο Μέσω της εφαρμογής παραθέτει την υποστήριξη για το CSTM65, που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε σχεδόν κάθε πτυχή του πληκτρολογίου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πληκτρολόγια 65%, καθώς σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το split backspace και άλλες προσαρμοσμένες λειτουργίες.

Το Drop CSTM65 σε καθημερινή χρήση

Jerome Thomas / MakeUseOf

Η μονάδα αναθεώρησης που είχα δανειστεί χρησιμοποιούσε τους διακόπτες Gateron Brown, τους οποίους είχα χρησιμοποιήσει και μου άρεσαν στο παρελθόν. Οι διακόπτες ήταν οικείοι, αλλά ήταν πολύ πιο αθόρυβοι από ό,τι περίμενα. Αυτό οφείλεται στις συμπαγείς φλάντζες και το υλικό απόσβεσης μέσα στο πληκτρολόγιο.

Συνήθως δεν χρησιμοποιώ πληκτρολόγιο 65% τοις εκατό, με το πλήρους μεγέθους Razer Huntsman να είναι ο καθημερινός μου οδηγός. Όπως συμβαίνει συνήθως με την εναλλαγή μεταξύ πληκτρολογίων, μου πήρε περίπου μια μέρα για να συνηθίσω τη διάταξη. Μία από τις μεγαλύτερες προσαρμογές ήταν η έλλειψη του πλήκτρου backtick / tilde. Για αυτό το πληκτρολόγιο, έχετε πρόσβαση σε αυτά με Alt + Esc για backtick και Alt + Shift + Esc για tilde.

Ακόμα κι έτσι, μετά από δύο ημέρες, πληκτρολόγησα στο CSTM65 όπως το χρησιμοποιούσα για χρόνια. Χρησιμοποιώ το πληκτρολόγιο για να γράψω αυτήν την κριτική και σίγουρα δεν νιώθω ότι πληκτρολογώ πιο αργά λόγω των διακοπτών ή της μικρότερης διάταξης.

Δεν υπάρχουν κλειδιά πολυμέσων εδώ, κάτι που δεν ήταν πρόβλημα για μένα, αλλά θα μπορούσε να είναι πρόβλημα για εσάς. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ πλήκτρα πολυμέσων σε πληκτρολόγια που τα διαθέτουν, επομένως τείνω να ξεχνάω ότι υπάρχουν, αλλά η έλλειψη ελέγχου έντασης μπορεί να είναι πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους.

  9 Εργαλεία ελέγχου επισκεψιμότητας ιστότοπου για έρευνα ανταγωνιστών

Gaming With the Drop CSTM65

Jerome Thomas / MakeUseOf

Το CSTM65 δεν διατίθεται στην αγορά ως πληκτρολόγιο παιχνιδιών, αλλά όπως συμβαίνει με πολλά μηχανικά πληκτρολόγια, δεν είναι αδύνατο. Καθώς πρόκειται για ενσύρματο πληκτρολόγιο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την καθυστέρηση. Δοκιμάζοντας το rollover, το CSTM65 ξεπέρασε αρχικά με έξι πλήκτρα, κάτι που ήταν εκπληκτικό. Το κόλπο σε αυτό το πληκτρολόγιο είναι να πατήσετε Fn + N για να ενεργοποιήσετε την ανατροπή πλήκτρων N, η οποία είναι απαραίτητη για το παιχνίδι.

Το πληκτρολόγιο είχε καλή απόδοση σε παιχνίδια FPS όπως το Amid Evil, και ενώ μπορούσα να πω ότι χρησιμοποιούσα διαφορετικό πληκτρολόγιο, δεν βρήκα τον εαυτό μου να μου λείπει το πληκτρολόγιο Razer. Τούτου λεχθέντος, εάν είστε ο τύπος του παίκτη PC που χρησιμοποιεί συχνά μακροεντολές, μπορείτε να το κάνετε με αυτό το πληκτρολόγιο, αλλά ίσως χρειαστεί να το κάνετε με τρόπο που δεν έχετε συνηθίσει και σίγουρα υπάρχει μια μάθηση καμπύλη.

Αν υποθέσουμε ότι ψάχνετε για ένα πληκτρολόγιο για παιχνίδια, το CSTM65 δεν θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Τούτου λεχθέντος, εάν επικεντρώνεστε στη χρήση του πληκτρολογίου για καθημερινή εργασία, αλλά θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να αφήσετε λίγο ατμό με μια γρήγορη περίοδο παιχνιδιού, αυτό το πληκτρολόγιο θα το χειριστεί μια χαρά.

Πρέπει να αγοράσετε το Drop CSTM65;

Εάν ενδιαφέρεστε για μηχανικά πληκτρολόγια αλλά δεν είστε σίγουροι πόσο σας ενδιαφέρουν, το Ρίξτε το CSTM65 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπείτε μέσα. Προσφέρει μια σταθερή ισορροπία παραγωγικότητας και απόδοσης παιχνιδιού, έχει εντυπωσιακή εμφάνιση και αισθάνεται υπέροχο στη χρήση.

Η διάταξη 65% δεν είναι για όλους, ειδικά για προγραμματιστές και άτομα που χρησιμοποιούν συχνά ειδικούς χαρακτήρες όπως το backtick ή το tilde. Αν σας αρέσει η γενική εμφάνιση και η ιδέα αυτού του πληκτρολογίου, αλλά χρειάζεστε μερικά ακόμη πλήκτρα, η έκδοση 80%, το CSTM80, ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.

Η πραγματική βασική πτυχή αυτού του πληκτρολογίου είναι η προσαρμογή και η δυνατότητα τροποποίησης. Δεν χρειάζεται ποτέ να βουτήξετε σε αυτές τις πτυχές αν δεν το θέλετε, αλλά απλώς γνωρίζοντας ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, αυτό είναι μια πολύ καλύτερη αγορά από ό,τι πληκτρολόγια παρόμοιας τιμής αλλά λιγότερο επεκτάσιμα.

Ρίξτε το CSTM65

Το Drop CSTM65 είναι ένα τέλειο μοντέλο εισόδου για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο των μηχανικών πληκτρολογίων. Διατίθεται ως μοντέλο πλήρως βολάν ή barebones, με κάθε τρόπο, μπορείτε να ανταλλάξετε διακόπτες και καλύμματα πλήκτρων και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε το εύκολο και ανοιχτό υλικολογισμικό για να προσαρμόσετε τη διάταξη του πληκτρολογίου έτσι ώστε να σας ταιριάζει απόλυτα.