Ένας οδηγός για τη δημιουργία και τη χρήση γραμμικού κώδικα με χρήση φύλλων Google ή Excel [+4 Tools]

Θέλετε να παρακολουθείτε το απόθεμά σας αποτελεσματικά και χωρίς σφάλματα; Θέλετε να αυτοματοποιήσετε το σύστημα προμηθειών της επιχείρησής σας; Χρειάζεστε γραμμωτούς κώδικες και ο καλύτερος τρόπος για να τους δημιουργήσετε ή να τους διαχειριστείτε είναι οι γραμμωτοί κώδικες του Excel και οι γραμμικοί κώδικες των Φύλλων Google.

Έχουν περάσει περισσότερα από 50 χρόνια από τη χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας γραμμωτών κωδικών υπέρ του Norman Joseph Woodland και του Bernard Silver. Ωστόσο, οι γραμμωτοί κώδικες είναι απαραίτητοι όταν χρειάζεστε έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να διαβάσετε συνοπτικά δεδομένα γραμμένα σε καταναλωτικά προϊόντα ή επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις τεχνολογίας αναπτύσσουν νέες εκδόσεις του παραπέμποντας στις βασικές.

Αυτές τις μέρες, οι επιχειρήσεις αυτοματοποιούν τη δημιουργία γραμμωτού κώδικα, την εκτύπωση κατ’ απαίτηση και την αποκωδικοποίηση χρησιμοποιώντας ισχυρές εφαρμογές όπως το Excel και τα Φύλλα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να βρείτε περισσότερα σχετικά με τους γραμμωτούς κώδικες, τη χρήση τους και πολλά άλλα.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι ο γραμμωτός κώδικας;

Ένας γραμμωτός κώδικας, που αποτελείται από γραμμές και κενά, είναι μια αναγνώσιμη από μηχανή αναπαράσταση αριθμών και χαρακτήρων.

Χρησιμοποιώντας γραμμωτούς κώδικες, τα μηχανήματα μπορούν να διαβάσουν για να αναγνωρίσουν το προϊόν με ετικέτα από ένα συνδεδεμένο απόθεμα ή μια βάση δεδομένων λιανικών πωλήσεων. Αυτές οι εικόνες περιέχουν μαύρες γραμμές και λευκά κενά. Οι γραμμές θα μπορούσαν να έχουν διαφορετικά πλάτη και σχήματα ανάλογα με την έκδοση του γραμμικού κώδικα, το πρότυπο, τη συμβολολογία κ.λπ.

Οι μαύρες γραμμές είναι συνήθως παράλληλες με προ-προγραμματισμένα λευκά κενά μεταξύ τους. Μια τέτοια τοποθέτηση ασπρόμαυρων χρωμάτων θα μπορούσε να μοιάζει με την ιδέα πίσω από τους Κώδικες Μορς. Το γεγονός είναι ότι οι κώδικες Morse ήταν η βάση για την εφεύρεση της τεχνολογίας barcode.

Οι γραμμωτοί κώδικες συνήθως περιέχουν ψηφία και αλφάβητα. Το μήκος των δεδομένων εξαρτάται από τη συνθήκη τους. Για παράδειγμα, τα συστήματα γραμμικού κώδικα Industrial 2 από 5 μπορεί να έχουν 2 έως 30 χαρακτήρες.

Πώς λειτουργεί ο γραμμωτός κώδικας;

Η αρχή λειτουργίας πίσω από τους γραμμωτούς κώδικες είναι το σχήμα και το πλάτος των μαύρων παράλληλων γραμμών. Το διαφορετικό πλάτος των μαύρων ράβδων αντιπροσωπεύει γενικά τους αριθμούς 1 και 0. Τώρα, για να απεικονιστούν οι αριθμοί μεταξύ 0 και 9, οι μαύρες ράβδοι πρέπει να ταξινομηθούν με ειδικό τρόπο.

Το σχέδιο των μαύρων ράβδων και τα αντίστοιχα δεδομένα τους εξαρτάται από τη σύμβαση του συστήματος γραμμωτού κώδικα.

Τα ακόλουθα είναι τα δημοφιλή πρότυπα γραμμωτού κώδικα:

  • Καθολικός κωδικός προϊόντος (UPC)
  • Ευρωπαϊκός αριθμός άρθρου (EAN) που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη
  • Ο κωδικός 39 χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ
  • Ο κωδικός 128 είναι αποκλειστικός στον κλάδο B2B
  • Το PDF417 έχει σχεδιαστεί ειδικά για ταυτότητες

Αυτή η αλληλουχία μαύρων ράβδων είναι ένας προσχεδιασμένος αλγόριθμος που αποθηκεύεται σε ένα σύστημα αγορών λιανικής, λογισμικό παρακολούθησης αποθέματος κ.λπ. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σαρώσετε τον γραμμωτό κώδικα.

  12 καλύτερα API Χρηματιστηρίου για τη δημιουργία χρηματοοικονομικών προϊόντων

Για τη σάρωση, ο εξειδικευμένος εξοπλισμός στερεώνεται με φως λέιζερ, συνήθως κόκκινο και πράσινο. Στο εσωτερικό του σαρωτή υπάρχει ένας μετατροπέας οπτικού σε ψηφιακό σήμα που διαβάζει το εισερχόμενο λέιζερ.

Όταν αναβοσβήνει το λέιζερ σε έναν γραμμωτό κώδικα, ο μετατροπέας σήματος σαρώνει ένα ανακλώμενο τμήμα του λέιζερ. Στη συνέχεια, ένας συνδεδεμένος υπολογιστής κατανοεί το μοτίβο των μαύρων γραμμών και των λευκών διαστημάτων και αποκρυπτογραφεί τα ενσωματωμένα δεδομένα.

Εφαρμογές για γραμμωτούς κώδικες: Φύλλα Google

Τα Φύλλα Google είναι μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή Ιστού που σας επιτρέπει να δημιουργείτε γραμμωτούς κώδικες αμέσως. Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος, μιας ηλεκτρονικής αγοράς ή μιας εργασίας ελεύθερου επαγγελματία και χρειάζεστε έναν φθηνό τρόπο παρακολούθησης αποθέματος, το σύστημα γραμμωτού κώδικα των Φύλλων Google είναι αρκετό για εσάς.

Τα Φύλλα Google συνοδεύονται από σχετικούς τύπους, γραμματοσειρές και ιδιότητες εκτύπωσης για την παραγωγή μαζικών γραμμωτών κωδίκων.

Εφαρμογές για γραμμωτούς κώδικες: Microsoft Excel

Ας θεωρήσουμε ότι η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί τη σουίτα Microsoft 365 για όλα τα είδη τεκμηρίωσης και διαχείρισης περιεχομένου και ότι δεν θέλετε να μεταβείτε σε διαφορετικό χώρο εργασίας. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το Excel για να δημιουργήσετε και να εκτυπώσετε οποιονδήποτε αριθμό γραμμωτών κωδίκων θέλετε.

Το Excel αποτελείται από διάφορες γραμματοσειρές γραμμωτού κώδικα, ιδιότητες εκτύπωσης και γραμματοσειρές γραμμικού κώδικα για τη γρήγορη δημιουργία γραμμωτού κώδικα για οποιαδήποτε ανάγκη.

Barcodes Excel

Οι γραμμωτοί κώδικες του Excel είναι παρόμοιοι με οποιονδήποτε άλλο γραμμωτό κώδικα που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις. Όμως, σε αυτήν την περίπτωση, μετατρέπετε τα δεδομένα προορισμού σε μορφή γραμμικού κώδικα χρησιμοποιώντας γραμματοσειρές, τύπους κ.λπ., από την εφαρμογή Excel. Πολλές επιχειρήσεις κατασκευάζουν ισχυρά συστήματα barcoding με το Excel.

Ένα τέτοιο σύστημα συχνά περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • μια βάση δεδομένων προϊόντων και αριθμούς παρακολούθησης
  • έναν κωδικό VBA για την αυτοματοποίηση της δημιουργίας γραμμωτού κώδικα
  • προδιαμορφωμένες ιδιότητες εκτύπωσης
  • αντιστοίχιση δεδομένων στη βάση δεδομένων μετά τη σάρωση γραμμωτού κώδικα

Χρησιμοποιήστε περιπτώσεις γραμμωτών κωδίκων Excel

Παρακολούθηση αποθέματος

Οι αποθήκες οποιασδήποτε επιχείρησης δημιουργούν και επικολλούν αυτοκόλλητα γραμμωτού κώδικα σε είδη απογραφής. Όταν προέρχονται νέα πράγματα από το εργοστάσιο παραγωγής ή τα αποθηκευμένα αντικείμενα πηγαίνουν στα σημεία διανομής, οι φύλακες της αποθήκης σαρώνουν τους γραμμωτούς κώδικες.

Παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων

Οι εταιρείες δημιουργούν γραμμωτούς κώδικες και προσθέτουν ετικέτες στα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, οθόνες τηλεόρασης, τραπέζια, καρέκλες κ.λπ. Όταν ο οργανισμός χρειάζεται να ελέγξει το απόθεμα περιουσιακών στοιχείων του, μπορεί απλώς να σαρώσει τα αυτοκόλλητα γραμμικού κώδικα και να αντιστοιχίσει τα δεδομένα με την υπάρχουσα λίστα αποθεμάτων.

Επεξεργασία Τιμολογίων

Τα τιμολόγια συνοδεύονται από προεκτυπωμένους γραμμωτούς κώδικες. Όταν η ομάδα εισπρακτέων ή πληρωτέων λογαριασμών χρειάζεται να επεξεργαστεί το τιμολόγιο και να το καταγράψει σε ένα καθολικό, μπορεί να σαρώσει τον γραμμωτό κώδικα.

Κανάλι λιανικής

Στα παντοπωλεία, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων χρησιμοποιούν γραμμωτούς κώδικες για να δημιουργούν γρήγορα τιμολόγια, να παρακολουθούν το απόθεμα και να αποτρέπουν την κλοπή προϊόντων.

Παρακολούθηση αλληλογραφίας

Ίσως, μπορείτε να βρείτε την πιο κρίσιμη χρήση των barcodes στο σύστημα αλληλογραφίας όλων των χωρών σε όλο τον κόσμο. Σε κάθε σημείο ελέγχου κίνησης ενός άρθρου αλληλογραφίας, οι ταχυδρόμοι σαρώνουν τον γραμμωτό κώδικα. Έτσι, λαμβάνετε πληροφορίες παρακολούθησης άρθρου.

Συγχώνευση αλληλογραφίας

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν συχνά γραμμωτούς κώδικες σε μια συγχώνευση αλληλογραφίας για να στείλουν μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πληροφοριών προϊόντων σε προμηθευτές ή πελάτες.

Νοσοκομείο RCM

Το σύστημα διαχείρισης του κύκλου εσόδων του νοσοκομείου δημιουργεί έναν γραμμωτό κώδικα όταν εισάγετε έναν ασθενή. Το προσωπικό του νοσοκομείου δίνει στη συνέχεια ένα βραχιολάκι με τον γραμμωτό κώδικα στον ασθενή.

  Τι είναι οι κωδικοί Google Meet;

Τώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ασθενούς εντός του νοσοκομείου, το προσωπικό θα σαρώνει τον γραμμωτό κώδικα για εξετάσεις, παθολογικές εξετάσεις, διαδικασίες ΟΤ κ.λπ. Στη συνέχεια, το RCM θα διαχειρίζεται αυτόματα το καθολικό του ασθενούς.

Υπερσύνδεση Ιστοσελίδων

Οι προηγμένοι γραμμικοί κώδικες, όπως οι δισδιάστατοι κωδικοί QR, είναι δημοφιλείς για τη σύνδεση εφαρμογών για κινητά, ιστοτόπων, πυλών περιεχομένου κ.λπ., μέσω υπερσύνδεσης URL.

Οφέλη από τη χρήση του Excel για γραμμωτό κώδικα

Εξοικονόμηση κόστους

Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα δημιουργίας γραμμικού κώδικα και να το αυτοματοποιήσετε στο Excel, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά σε ένα ξεχωριστό εργαλείο γραμμικού κώδικα.

Αυξημένη Ακρίβεια

Όταν δημιουργούνται προσεκτικά και επισημαίνονται, οι γραμμωτοί κώδικες του Excel είναι εξαιρετικά ακριβείς για την παρακολούθηση και τη διαχείριση φυσικών άρθρων.

Καμία ή λιγότερη καμπύλη μάθησης

Εφόσον το προσωπικό σας γνωρίζει πώς να χειρίζεται το Excel, το σύστημα παραγωγής γραμμωτού κώδικα του Excel θα είναι οικείο στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους ξεχωριστά σε μια νέα εφαρμογή.

Άμεση διαθεσιμότητα δεδομένων Excel

Όταν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα γραμμωτού κώδικα Excel, τα σαρωμένα δεδομένα γίνονται άμεσα διαθέσιμα στο αρχείο σας Excel. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να επενδύσουν χρόνο στην εισαγωγή σαρωμένων δεδομένων στο Excel.

Ενσωμάτωση

Τα περισσότερα εργαλεία και συστήματα δημιουργίας γραμμωτού κώδικα για το Excel είναι επίσης συμβατά με άλλες εφαρμογές της Microsoft όπως το Word, το PowerPoint, το Publisher κ.λπ.

Πώς να δημιουργήσετε μαζικούς γραμμωτούς κώδικες στο Excel

Λήψη και εγκατάσταση γραμματοσειρών γραμμωτού κώδικα

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Excel θα πρέπει να περιέχουν μερικές γραμματοσειρές γραμμωτού κώδικα. Ωστόσο, εάν δεν υπάρχουν τέτοιες γραμματοσειρές, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας από το Dafont. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο θέλετε. Μπορεί να θέλετε να αγοράσετε μια γραμματοσειρά γραμμωτού κώδικα με άδεια για επιχειρήσεις για εμπορικούς σκοπούς.

Μετά τη λήψη, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Αποσυμπιέστε το αρχείο και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο BarcodeFont.ttff.
  • Κάντε κλικ στην Εγκατάσταση για να προσθέσετε τη γραμματοσειρά στο λειτουργικό σας σύστημα.

Δημιουργία συστήματος δημιουργίας γραμμωτού κώδικα στο Excel

#1. Ανοίξτε το Excel και δημιουργήστε δύο κεφαλίδες στηλών: Αναγνωριστικό προϊόντος και γραμμωτό κώδικα.

#2. Κάτω από την κεφαλίδα Barcode, αντιγράψτε τον ακόλουθο τύπο:

"*"&A2&"*"

#3. Τώρα, κάντε κλικ στο κελί που περιέχει τον τύπο και, στη συνέχεια, επιλέξτε το BarcodeFont από την Αρχική σελίδα > Ενότητα Γραμματοσειρά > Επιλογή γραμματοσειράς αναπτυσσόμενη λίστα.

#4. Αντιγράψτε αυτό το κελί (B2) και επικολλήστε το κάτω από έως και 10 έως 20 σειρές ανά απαίτησή σας.

#5. Στη συνέχεια, εισαγάγετε οποιουσδήποτε χαρακτήρες από το αγγλικό αλφάβητο και αριθμούς για να λάβετε έναν γραμμωτό κώδικα στη δεξιά πλευρά αυτού του κελιού μέχρι τον αριθμό κελιών όπου έχετε επικολλήσει τον τύπο.

#6. Αυξήστε το μέγεθος γραμματοσειράς της στήλης Barcode για να λάβετε εκτυπώσιμους γραμμωτούς κώδικες.

Μέχρι στιγμής, έχετε μάθει για τους γραμμωτούς κώδικες και τη μη αυτόματη δημιουργία γραμμωτών κωδίκων Excel.

Εάν θέλετε να κάνετε το σύστημα παρακολούθησης του αποθέματός σας άψογο και επεκτάσιμο, μπορείτε να εξετάσετε τα ακόλουθα εργαλεία και εφαρμογές για τη δημιουργία γραμμωτού κώδικα:

Γραφείο TBarCode: TEC-IT

Το TBarCode Office είναι ένα σύγχρονο πρόσθετο για εφαρμογές Word και Excel της Microsoft. Μπορείτε να κάνετε λήψη του πρόσθετου δωρεάν. Μετά τη λήψη, εγκαταστήστε το πρόσθετο στο Excel και στο Word για εργασίες γραμμικού κώδικα.

Στο Word, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε γραμμωτούς κώδικες για αλληλογραφία και συγχωνεύσεις αλληλογραφίας. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε γραμμωτούς κώδικες στο Word και να τους επικολλήσετε ως αυτοκόλλητα σε προϊόντα. Στο Excel, το ίδιο πρόσθετο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε γραμμωτούς κώδικες μαζικά και να εκτυπώνετε.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα MyColor GTK

Το πρόσθετο είναι κατάλληλο για Microsoft Office 2007 και νεότερες εκδόσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο σε υπολογιστές Windows 32-bit και Windows 64-bit. Ωστόσο, το πρόσθετο δεν είναι συμβατό με επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές που δεν είναι Windows.

Εάν χρειάζεται να αυτοματοποιήσετε το σύστημα γραμμωτού κώδικα Excel χρησιμοποιώντας κωδικοποίηση VBA, μπορείτε να κάνετε λήψη του TBarCode SDK από την ίδια πύλη. Το SDK υποστηρίζει επίσης αυτοματισμό προγραμματισμού με τη Microsoft Access.

ActiveBacode: Πρόσθετο για Excel

Ένα άλλο δημοφιλές πρόσθετο γραμμικού κώδικα για το Excel είναι το ActiveBacode. Μόλις προσθέσετε με επιτυχία το εργαλείο στο λογισμικό σας Excel, προσθέτει ένα αποκλειστικό μενού κορδέλας στην εφαρμογή Excel. Έχετε όλες τις επιλογές για δημιουργία, επεξεργασία, αυτοματισμό, εκτύπωση κ.λπ., σε αυτό το μενού κορδέλας.

Το ActiveBacode είναι καλό για συμβατότητα προς τα πίσω για το Microsoft Office. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο σε εκδόσεις του Microsoft Office μέχρι το 2000. Υποστηρίζονται επίσης όλες οι πιο πρόσφατες εκδόσεις της Microsoft. Επίσης, θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή με Windows 32-bit ή 64-bit. Το πρόσθετο δεν είναι συμβατό με υπολογιστές macOS.

Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του πρόσθετου είναι:

  • Προσαρμοσμένη τοποθέτηση γραμμικού κώδικα Excel στους πίνακες δεδομένων σας
  • Αλλαγή του μεγέθους του γραμμικού κώδικα με ακρίβεια κατά μια ίντσα ή εκατοστό

Το πρόσθετο γραμμικού κώδικα ενσωματώνεται εύκολα με διάφορους τύπους πινάκων Excel. Μπορείτε επίσης να αυτοματοποιήσετε την παραγωγή γραμμωτού κώδικα συνδέοντάς τον με κελιά. Όταν αλλάζουν τα δεδομένα κυψέλης, αλλάζει και ο γραμμωτός κώδικας.

Λογισμικό Barcode: ConnectCode

Το Barcode Software είναι μια αυτόνομη εφαρμογή για υπολογιστές με Windows 10 και 11. Το Microsoft Store φιλοξενεί την εφαρμογή για δωρεάν λήψη. Η εφαρμογή εκτελείται όπως κάθε άλλη εφαρμογή των Windows που χρησιμοποιείτε τακτικά. Ωστόσο, η κύρια διαφορά είναι ότι η εφαρμογή Barcode Software θα στείλει τα δεδομένα του γραμμικού κώδικα σε ένα αρχείο Excel.

Ως εκ τούτου, θα χρειαστείτε λογισμικό Excel για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξαγάγετε τις εξόδους σε εφαρμογές όπως το Adobe PDF, το Word, την Access και άλλα εργαλεία γραφικού σχεδιασμού. Η εφαρμογή barcoding συνοδεύεται από 3 ενσωματωμένες γραμματοσειρές barcode. Αυτά είναι:

  • Βιομηχανικό 2 από 5
  • Κωδικός 39
  • POSTNET

Επομένως, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο γραμμωτούς κώδικες των παραπάνω 3 προτύπων. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε γραμμωτούς κώδικες σε άλλες μορφές όπως UPC ή EAN. Ως εκ τούτου, αυτή είναι μια καλή εφαρμογή εάν η επιχείρησή σας υποστηρίζει τα παραπάνω τρία πρότυπα γραμμωτού κώδικα.

Γεννήτρια γραμμωτού κώδικα στο Excel: Tech Nitya

Το Tech Nitya’s Barcode Generator στο Excel είναι ένα πρόσθετο που πρέπει να εγκαταστήσετε στο λογισμικό Excel. Αφού ρυθμίσετε σωστά, μπορείτε να δημιουργήσετε γραμμικούς κώδικες μαζικά με ένα μόνο κλικ. Το εργαλείο διατίθεται σε διαφορετικούς τύπους εμπορικών αδειών.

Επομένως, εάν θέλετε ένα εργαλείο με άδεια χρήσης για απεριόριστη εμπορική χρήση, μπορείτε να δείτε αυτήν την εφαρμογή. Τα βασικά σημεία του εργαλείου είναι:

  • Φιλική προς το χρήστη διεπαφή σχεδιαστή γραμμωτού κώδικα.
  • Προσαρμόστε τον πραγματικό γραμμωτό κώδικα με όποιον τρόπο θέλετε.
  • Έρχεται με τυπική κωδικοποίηση για πολλές συμβάσεις γραμμωτού κώδικα όπως EAN13, UPCA, Interleaved2of5, ISBN κ.λπ.
  • Προσφέρει επίσης γραμμικούς κώδικες μορφοποιημένους για ταχυδρομικές υπηρεσίες όπως SingaporePost, SwissPostParcel, USPS OneCode, Postnet, Australia Post κ.λπ.

Το εργαλείο ήταν συμβατό με οποιαδήποτε έκδοση του Microsoft Office από το 2007 και μετά. Επιπλέον, μπορείτε να εξάγετε τους γραμμωτούς κώδικες σας στην εφαρμογή Microsoft Word.

Τελικός Λόγος

Οι γραμμωτοί κώδικες είναι πραγματικά εύχρηστοι για τη διαχείριση αποθέματος προϊόντων, περιουσιακών στοιχείων, ελέγχου αποθεμάτων κ.λπ. Μερικές φορές, οι γνώστες της τεχνολογίας το βρίσκουν ως τρόπο επικοινωνίας δεδομένων σε κώδικες που τα απλά μάτια δεν μπορούν να καταλάβουν.

Είτε χρησιμοποιείτε γραμμωτούς κώδικες για επαγγελματική χρήση είτε ως χόμπι τεχνολογίας, χρειάζεστε λογισμικό και εργαλεία για την αυτοματοποίηση της δημιουργίας αυτών των αναγνώσιμων από μηχανή κωδικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραμμωτούς κώδικες Excel ή γραμμωτούς κώδικες Φύλλων Google δημιουργώντας τους με μη αυτόματο τρόπο.

Ας υποθέσουμε ότι δεν θέλετε εμπορικές εφαρμογές. Ωστόσο, εάν αναζητάτε ταχύτερη επεξεργασία και παραγωγή γραμμωτών κωδίκων για Excel ή άλλες συμβατές εφαρμογές υπολογιστικών φύλλων, μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Εφόσον σας άρεσε αυτό το άρθρο, μπορεί να βρείτε ενδιαφέροντα τα πρόσθετα Excel για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα πρόσθετα Φύλλα Google.