Unreal εναντίον Unity – Τι είναι καλύτερο για την ανάπτυξη παιχνιδιών;

Ας προσπαθήσουμε να διευθετήσουμε αυτή την πανάρχαια συζήτηση, Unreal εναντίον Unity. Τα χαρακτηριστικά, η σύγκριση και, τέλος, η επιλογή του ενός από το άλλο.

Το Unity και το Unreal είναι δύο από τις καλύτερες μηχανές παιχνιδιών σε ολόκληρο τον κλάδο. Ωστόσο, ως αρχάριος, η επιλογή μεταξύ των δύο δεν είναι εύκολη.

Και αυτό είναι προφανές, δεδομένου ότι έχετε πολλούς ανθρώπους εκατέρωθεν του φράχτη.

Επομένως, η έκδοση γενικών δηλώσεων που ευνοούν κανέναν δεν είναι σοφό και οι περαιτέρω ενότητες υποδεικνύουν μερικούς παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε την καλύτερη μηχανή παιχνιδιών για την περίπτωση χρήσης σας.

Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, ας μπούμε στο πεδίο της μάχης.

Σχετικά με το Unreal

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1988, η Unreal Engine έχει προχωρήσει πολύ και είναι δημοφιλής στην ελίτ της βιομηχανίας. Το Unreal αναπτύσσεται από την Epic Games, η οποία είναι ένας Αμερικανός προγραμματιστής και εκδότης παιχνιδιών.

Αυτή η μηχανή παιχνιδιών βασίζεται στη C++, αλλά μπορείτε επίσης να αναπτύξετε το εργαλείο οπτικής δέσμης ενεργειών, Blueprints, για δημιουργία χωρίς κώδικα. Ωστόσο, η χρήση χωρίς κώδικα φέρνει ορισμένους περιορισμούς, τυπικούς για όλους τους κατασκευαστές παιχνιδιών χωρίς κώδικα.

Το Unreal επαινείται συχνά για τα ρεαλιστικά γραφικά και τα προεπιλεγμένα εργαλεία και στοιχεία που διαθέτει. Επιπλέον, είναι δωρεάν έως ότου το παιχνίδι σας φτάσει το 1 εκατομμύριο $ σε έσοδα, μετά το οποίο ένα δικαίωμα 5% επιβαρύνει το επιπλέον εισόδημα.

Ωστόσο, υπάρχουν προσαρμοσμένες επιλογές αδειοδότησης εάν θέλετε να παραιτηθείτε από τα δικαιώματα συνολικά.

Χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία σε 3D. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τίτλους 2D με το Unreal. Αλλά κάποιοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν, δηλώνοντας ότι υπάρχει μια καλύτερη (σημερινή) εναλλακτική.

Περί Unity

Ξεκίνησε το 2005 ως μηχανή παιχνιδιών που κατασκευάστηκε ειδικά για το macOS X, το Unity επεκτάθηκε και σε άλλες πλατφόρμες.

Η Unity Technologies είναι η μητρική εταιρεία πίσω από αυτήν τη μηχανή παιχνιδιών. Ξεκίνησε στη Δανία ως Over The Edge Entertainment (OTEE) γύρω στο 2004 και αργότερα μετατράπηκε στη σημερινή έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Το Unity σάς επιτρέπει να κωδικοποιείτε σε C# και έχει ενσωματωμένα εργαλεία που σας βοηθούν να δημιουργήσετε παιχνίδια οπτικά. Σημειωτέον, η Unity έχει κερδίσει αυτό το κατόρθωμα ενσωματώνοντας ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή, το Bolt, για να παραμείνει ελκυστικό για τους προγραμματιστές παιχνιδιών που δεν προγραμματίζουν.

Όσον αφορά τις συνδρομές, μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν με μια έκδοση περιορισμένων δυνατοτήτων και να μεταβείτε στα προγράμματα επί πληρωμή για να ξεκλειδώσετε περισσότερα αγαθά. Τα παιχνίδια που γίνονται με το Unity είναι χωρίς δικαιώματα, γεγονός που το καθιστά δελεαστικό αν κάποιος είναι πρόθυμος να πληρώσει για τις συνδρομές εκ των προτέρων.

  Πώς να εγκαταστήσετε λογισμικό χωρίς δικαιώματα διαχειριστή

Το Unity μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε σε 2D και 3D. Ωστόσο, από τώρα, οι υπερδυνάμεις του θεωρείται ότι ευνοούν την ανάπτυξη 2D παιχνιδιών, ειδικά για κινητές πλατφόρμες.

Εξωπραγματικό εναντίον Ενότητας

Μετά τη σύντομη εισαγωγή, ήρθε η ώρα να σταθμίσουμε αυτά τα δύο σε ορισμένες κρίσιμες πτυχές. Συγκεκριμένα, αυτή η αναμέτρηση είναι από την οπτική γωνία ενός αρχαρίου χωρίς υπόβαθρο στην ανάπτυξη παιχνιδιών.

#1. Ευκολία στη χρήση

Το Unreal Engine συσκευάζει τα περισσότερα εργαλεία αμέσως, ενώ το Unity έρχεται ως ελάχιστη εγκατάσταση με πρόσθετα για ενσωμάτωση όπως απαιτείται.

Σε αυτήν την περίπτωση, υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι αρχάριοι ήταν πιο άνετοι με το Unreal, καθώς περιορίζει το αρχικό μπρος-πίσω. Από την άλλη πλευρά, λίγοι μπερδεύτηκαν λόγω των πολλών εργαλείων στα οποία είχαν πρόσβαση και λάτρεψαν τη μινιμαλιστική προσέγγιση του Unity.

Επιπλέον, πολλοί πιστεύουν ότι η C++ (Unreal) είναι περίπλοκη σε σύγκριση με την C# (Unity). Ωστόσο, η C++ θεωρείται η κορυφαία γλώσσα προγραμματισμού για την ανάπτυξη παιχνιδιών, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως και εκτός Unreal. Επομένως, το να λερώσετε τα χέρια σας με τη C++ μπορεί να ανοίξει περισσότερες πόρτες (εργασίες ανάγνωσης) από το να είστε ειδικός στη C#.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές θεωρούν το Blueprints (Unreal) πολύ ανώτερο από το Bolt (Unity). Έτσι, η επιλογή είναι ξεκάθαρη στο Unreal αν το οπτικό σενάριο είναι το μόνο που σας ενδιαφέρει.

Ένας άλλος δείκτης make-or-break μπορεί να είναι ο αριθμός των σεμιναρίων και των οδηγών σε οποιαδήποτε από αυτές τις μηχανές παιχνιδιών. Το Unity έχει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (πάνω από τέσσερις φορές), με αποτέλεσμα μια μεγάλη κοινότητα και μια τεράστια βιβλιοθήκη με βοηθητικά σεμινάρια.

Τέλος, αυτή η ενότητα δεν έχει ξεκάθαρο νικητή και είναι καθαρά υποκειμενική στις προτιμήσεις και τις φιλοδοξίες σας.

#2. Διαστάσεις και Γραφικά

Το Unity είναι ξεκάθαρος νικητής εάν τα παιχνίδια 2D είναι το φόρτε σας. Υπάρχουν πολλά πρότυπα για αρχή και θα το είχατε πολύ πιο εύκολο με το Unity.

Το 3D, ωστόσο, είναι ένας δύσκολος τομέας για να στεφθεί ο πρωταθλητής αμέσως. Και οι δύο είναι ικανές για 3D, και δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορείτε να κάνετε στο Unity που μπορείτε να κάνετε στο Unreal και το αντίστροφο.

Επιπλέον, αυτό εξαρτάται επίσης από το αν το επόμενο παιχνίδι σας θα είναι μια περιπέτεια ανοιχτού κόσμου ή σε εσωτερικούς χώρους. Τα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου φροντίζονται καλύτερα από τις δυνατότητες της Unreal, όπως ο φωτισμός σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι εσωτερικές ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν όμορφα και με τα δύο.

Αυτό μας φέρνει στα… Γραφικά!

Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό παιχνιδιών με εντυπωσιακή εμφάνιση. Μπορείτε να δημιουργήσετε περιβάλλοντα anime σε οποιοδήποτε. Ωστόσο, ο φωτορεαλισμός είναι ένας τομέας όπου το Unreal έχει το πάνω χέρι.

  Οι 10 καλύτερες δυνατότητες του Microsoft Teams

Ενώ το Unity πλησιάζει γρήγορα, η προσοχή στη λεπτομέρεια που προσφέρει η Unreal Engine είναι απαράμιλλη. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που είναι το σημερινό αγαπημένο της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών Triple-A και των κορυφαίων στούντιο του Χόλιγουντ.

Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να σας επηρεάσει ως προγραμματιστή indie παιχνιδιών, επειδή τα παιχνίδια επιπέδου Triple-A δεν είναι κάτι που θα κάνετε μόνοι σας με μικρό προϋπολογισμό.

Έτσι, τελικά το Unity είναι πιο κατάλληλο για παιχνίδια 2D και το Unreal είναι το καλύτερο για τρισδιάστατα είδη ανοιχτού κόσμου που χρειάζονται υπέροχα και αληθινά εφέ.

#3. Κατάστημα περιουσιακών στοιχείων

Οι περισσότεροι indie προγραμματιστές καταλήγουν να χρησιμοποιούν την αγορά περιουσιακών στοιχείων για γρήγορη ανάπτυξη παιχνιδιών. Η Unity και η Unreal έχουν την αγορά τους για να σας βοηθήσουν σε αυτό.

Ωστόσο, λόγω της πολύ μεγάλης βάσης χρηστών, το Unity παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία, η οποία φαίνεται στον συνολικό όγκο ενεργητικού.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η αγορά του Unreal Engine έχει 29.200 αντικείμενα, ενώ το Unity ξεπερνά αυτό κατά ένα μίλι με τα 81.990 περιουσιακά του στοιχεία. Τώρα, αυτό μπορεί να μην έχει να κάνει τίποτα με την ποιότητα, καθώς εξαρτάται από το συγκεκριμένο πακέτο περιουσιακών στοιχείων. όπως και να έχει, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Επιπλέον, ως αρχάριος, μπορεί να μην θέλετε να ξοδέψετε σε πληρωμένα περιουσιακά στοιχεία με τη λέξη «δωρεάν» να τραβάει αρκετά συχνά την προσοχή σας. Σε μια τέτοια περίπτωση όπου ο προϋπολογισμός παίζει σημαντικό ρόλο, το Unity έχει 7810 δωρεάν περιουσιακά στοιχεία σε σύγκριση με το 1100 Unreal Engine.

Κατά συνέπεια, το κατάστημα Unity έχει ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα έναντι του Unreal για αρχάριους με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Αλλά αυτό που κάνει τη μάχη της αγοράς ενδιαφέρουσα είναι ότι η Unreal διαθέτει δωρεάν μερικά περιουσιακά στοιχεία επί πληρωμή κάθε μήνα. Αυτά είναι γενικά πακέτα υψηλής ποιότητας που πληρώνονται μετά από μια καθορισμένη περίοδο. Έτσι, αυτό σας δίνει πρόσβαση σε υλικό υψηλής ποιότητας χωρίς καν να πληρώσετε για αυτό.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς είναι να ελέγχει την αγορά Unreal μία φορά το μήνα.

Συμπερασματικά, το Unity κερδίζει με τον τεράστιο όγκο, αλλά το Unreal έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στο να σας παρέχει δωρεάν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

#4. Άλλοι Βασικοί Παράγοντες

Το Unreal είναι ανοιχτού κώδικα, ενώ το Unity όχι. Αν και αυτό δεν είναι το αποφασιστικό στοιχείο για τους περισσότερους, μπορείτε να πάρετε τον πηγαίο κώδικα της Unreal και να τον τροποποιήσετε για την περίπτωση χρήσης σας.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε σοβαρά εάν ξεκινήσετε το στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών σας.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η Epic Games (ο γονέας της Unreal) ασχολείται με τη σοβαρή επιχείρηση ανάπτυξης παιχνιδιών με μερικούς τίτλους Triple-A όπως το Fortnite ήδη στο όνομά τους.

  Πώς να βρείτε κρυφά πράγματα στο iPhone

Έτσι, το Unreal θεωρείται συχνά ως η μηχανή παιχνιδιού από τους προγραμματιστές για τους προγραμματιστές.

Αντίθετα, η Unity Technologies έχει δημιουργήσει μερικά εκπαιδευτικά έργα, αλλά κανένα δεν ανταγωνίζεται αυτά που έχουν πετύχει η Epic Games με τη μηχανή παιχνιδιών τους.

Τέλος, το Unity μπορεί να τρέξει σε έναν υπολογιστή συγκριτικά χαμηλής ισχύος, ενώ το Unreal χρειάζεται ισχυρούς υπολογιστές στη διάθεσή σας. Επομένως, ελέγξτε εάν πληροίτε τις απαιτήσεις συστήματος πριν επιλέξετε ένα.

Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Και τα δύο είναι ισχυρά και μπορούν να σας βοηθήσουν να δώσετε ζωή στη φαντασία σας.

Τούτου λεχθέντος, το Unity μπορεί να τρέξει σε υπολογιστή χαμηλού επιπέδου, έχει μια μεγάλη κοινότητα και θα πρέπει να είναι η ιδανική επιλογή για προγραμματιστές που στοχεύουν πλατφόρμες για κινητές συσκευές, ειδικά σε 2D.

Το Unreal είναι για άτομα που φιλοδοξούν να γίνουν μέρος σε στούντιο παιχνιδιών μεγάλων ονομάτων ή στοχεύουν αποκλειστικά στο 3D. Και παρόλο που το Unity μπορεί να κάνει 3D, το Unreal θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα και πιο γρήγορα.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έμαθαν και τα δύο ή ξεκίνησαν με το ένα, για να στραφούν αργότερα στους αντιπάλους. Επομένως, επιλέξτε είτε με βάση τις τρέχουσες απαιτήσεις σας και αλλάξτε εάν χρειάζεται.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιο είναι το καλύτερο για αρχάριους;

Η τεράστια κοινότητα του Unity διευκολύνει τους πρώτους χρήστες. Θα σας βοηθούσε να λάβετε απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά σας και τα σεμινάρια του YouTube σίγουρα θα σας δώσουν ένα σημαντικό ξεκίνημα.
Ωστόσο, το οπτικό εργαλείο δέσμης ενεργειών της Unreal Engine είναι ανώτερο από αυτό της Unity, κάνοντας τους μη κωδικοποιητές να συμβαδίζουν με την προηγούμενη επιλογή.

Τι είναι πιο δύσκολο να μάθεις;

Το Unreal βασίζεται στη C++, η οποία είναι πιο περίπλοκη από την C# (Unity). Επομένως, δοκιμάστε το Unity εάν ​​πρόκειται να αναπτύξετε κώδικα για τη μέγιστη ευελιξία και δεν έχετε εκτεθεί ακόμα στον προγραμματισμό.
Για άτομα που δεν κωδικοποιούν νεκρό σύνολο σε οπτικό σενάριο, το Unreal έχει περισσότερη δύναμη.

Πόσο κοστίζει η δημιουργία ενός παιχνιδιού;

Αυτό είναι το ίδιο με το να ρωτάς πόσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο. Εξαρτάται! Με βάση το επίπεδο της εικαστικής τέχνης, του ήχου, της διεπαφής χρήστη, του μάρκετινγκ, του μεγέθους της ομάδας, της αδειοδότησης κ.λπ., μπορεί να πάρει από μερικές χιλιάδες δολάρια έως εκατοντάδες εκατομμύρια.

Πρέπει να μάθω C# ή C++ για ανάπτυξη παιχνιδιών;

Η εκμάθηση της C# είναι εύκολη, ενώ η C++ είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη. Ωστόσο, η C++ είναι η πιο χρησιμοποιούμενη γλώσσα προγραμματισμού για την ανάπτυξη παιχνιδιών και μπορεί να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες εργασίας στους χρήστες της.

ΥΓ: Δεν θέλω να προσθέσω την πιθανή αναποφασιστικότητα, αλλά υπάρχουν μερικά ακόμα εργαλεία δημιουργίας παιχνιδιών που μπορείτε να ελέγξετε. Και ενώ μπορεί να έχετε ήδη παίξει παιχνίδια Made with Unity, καθώς πάνω από το 70% των παιχνιδιών για κινητά τα χρησιμοποιεί, δείτε μερικούς τίτλους που αξιοποιούν τη δύναμη του Unreal Engine 5.