Twitter 🐦 vs. Threads 🧵: Η απόλυτη σύγκριση χαρακτηριστικών

Ο Mark Zuckerberg σίγουρα ξέρει πώς να σηκώνει αντιπαλότητες με άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Αφού πήρε κυλίνδρους από το TikTok και ιστορίες από το Snapchat, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta ακολουθεί τη διάσημη εφαρμογή – Twitter και διαμορφώνει την πλατφόρμα του “Threads” μετά τον ιστότοπο micro-blogging. Μέχρι τώρα, οι ιστορίες σας στο Instagram πρέπει να έχουν πλημμυρίσει από αναρτήσεις στα Threads του Meta, επειδή είναι σίγουρο ότι το δικό μου είναι.

Ως ένθερμος θαυμαστής του Twitter, δεν μπορούσα να αντισταθώ αλλά να δώσω μια ευκαιρία στο Threads μόλις άκουσα για τη νέα εφαρμογή talk-of-the-town. Ναι, είναι σχεδόν το ίδιο με το Twitter, μόνο που υπάρχουν λεπτές διαφορές μεταξύ τους.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα βάλουμε και τις δύο αυτές πλατφόρμες μία προς μία για να τις συγκρίνουμε με βάση τα χαρακτηριστικά. Παρόλο που μοιάζουν πολύ στην επιφάνεια, έχουν κάποιες αποχρώσεις που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε.

Εισαγωγή στα νήματα

Πρώτα απ ‘όλα, ας απευθυνθούμε στον ελέφαντα στο δωμάτιο. Το Meta’s Threads είναι μια πλατφόρμα micro-blogging που σας επιτρέπει να μοιράζεστε σύντομες ενημερώσεις κειμένου με τη μορφή “νημάτων”.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το Twitter, είστε ήδη εξοικειωμένοι με το πώς λειτουργούν τα νήματα και πώς ολόκληρη η πλατφόρμα ευδοκιμεί σε αυτό.

Εκτός από τη δημοσίευση ενημερώσεων κειμένου, μπορείτε να μοιράζεστε μηνύματα, φωτογραφίες, συνδέσμους αναρτήσεων και βίντεο. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε δημόσιες συνομιλίες γύρω από τα αγαπημένα σας θέματα και να αλληλεπιδράσετε με ομοϊδεάτες σας.

Fun Fact: Τα νήματα έφτασαν τους 30 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από μία ημέρα

Ακριβώς όταν ο Elon Musk πίστευε ότι είχε το μονοπώλιο της ιδέας του micro-blogging, ο Mark Zuckerberg ξεκίνησε το Threads για να γίνει ο μόνος αντίπαλος της πλατφόρμας social media.

Εάν έχετε λογαριασμό στο Instagram, έχετε μια απευθείας πύλη στα Threads. Δείτε πώς μπορείτε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα:

Βήμα 1: Ανοίξτε το Play Store ή το App Store και εγκαταστήστε την εφαρμογή “Threads”.

Βήμα 2: Εκκινήστε την εφαρμογή και επιλέξτε τον λογαριασμό σας στο Instagram.

Βήμα 3: Θα συνδεθείτε αμέσως στον λογαριασμό σας στο Threads μέσω του λογαριασμού σας στο Instagram. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός από το πάτημα αυτού του κουμπιού συνέχειας. Ωστόσο, σας δίνεται η επιλογή να προσθέσετε ένα βιογραφικό, μια εικόνα προφίλ και έναν σύνδεσμο ή να τα εισαγάγετε από τον λογαριασμό σας στο Instagram προτού κατευθυνθείτε στη ροή των νημάτων σας.

Βήμα 4: Επιλέξτε την προτίμηση απορρήτου σας. Μπορείτε να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό ή δημόσιο, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού σας στο Instagram.

  Πώς να αποσυνδέσετε όλες τις συσκευές από τον λογαριασμό σας στο Twitter

Βήμα 5: Επιλέξτε τους λογαριασμούς που θέλετε να ακολουθήσετε. Από προεπιλογή, η εφαρμογή προτείνει τους λογαριασμούς που πρέπει να ακολουθήσετε με βάση τη λίστα ακολουθιών σας στο Instagram και θα παρατηρήσετε ότι η ροή σας είναι γεμάτη από περιεχόμενο τυχαίων χρηστών ως σημείο εκκίνησης. Μόλις το κάνετε αυτό, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με τα νήματα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε τις σκέψεις σας από την ίδια την εφαρμογή και αν θέλετε να ενημερώσετε τους ακόλουθούς σας ότι έχετε μοιραστεί κάτι, μπορείτε να μοιραστείτε τη δημοσίευση στην ιστορία σας στο Instagram. Αυτό θα βοηθήσει τους ακόλουθούς σας να γνωρίζουν ότι ακολουθείτε την πιο πρόσφατη τάση.

Τώρα, ας βουτήξουμε στη σύγκριση χαρακτηριστικών μεταξύ Twitter και Threads για να δούμε ποιος παίρνει την τούρτα.

Όριο χαρακτήρων

Η πρωταρχική γοητεία αυτών των δύο εφαρμογών micro-blogging είναι ο περιορισμός στον αριθμό χαρακτήρων. Έχετε πολύ περιορισμένους χαρακτήρες για να παίξετε, επομένως πρέπει να κάνετε κάθε χαρακτήρα να μετράει.

Το Twitter έχει ένα όριο 280 χαρακτήρων, πέρα ​​από το οποίο πρέπει είτε να γράψετε μια άλλη ανάρτηση στο ίδιο νήμα ή να ξεκινήσετε ένα νέο νήμα.

Από την άλλη, το Threads έχει όριο χαρακτήρων 500. Έτσι, μπορείτε να γράψετε περισσότερα και να εκφράσετε καλύτερα τη δημιουργία του Meta από την εφαρμογή του Musk.

Δημιουργία λογαριασμού

Δεν μπορείτε να εγγραφείτε στα Threads εκτός εάν έχετε λογαριασμό Instagram. Κατά τη ρύθμιση του λογαριασμού σας Threads, η εφαρμογή σας ζητά να επιλέξετε τον λογαριασμό Instagram μέσω του οποίου θέλετε να εγγραφείτε. Αυτή η προϋπόθεση μπορεί να μην λειτουργήσει (ή μπορεί) να είναι υπέρ της Meta, καθώς θα έδινε στα Threads πρόσβαση μόνο στην υπάρχουσα βάση χρηστών του Instagram.

Εν τω μεταξύ, το Twitter δεν έχει καμία υποκείμενη απαίτηση. Είναι μια αυτόνομη εφαρμογή όπου μπορείτε να εγγραφείτε απευθείας.

Το Twitter είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα για να μάθετε τι συμβαίνει στον κόσμο. Στην αρχική σελίδα του Twitter, θα βρείτε μια καρτέλα που λέει “Τάσεις”. Όταν το πατήσετε, θα κατευθυνθείτε σε μια λίστα με hashtags και θέματα που περιστρέφονται γύρω από όλα τα δημοφιλή θέματα.

Αυτή η δυνατότητα παραμένει η κορυφαία λειτουργία του Twitter επειδή είναι η πιο χρησιμοποιούμενη.

Από την άλλη πλευρά, το Threads δεν έχει κάτι παρόμοιο προς το παρόν. Δεν υπάρχει καρτέλα στην εφαρμογή που να σας ενημερώνει για σημαντικά νέα και ενημερώσεις.

Ο μόνος τρόπος για να μάθετε «τι μαγειρεύει» είναι να κάνετε κύλιση στη ροή και να μάθετε από τις σελίδες που ακολουθείτε ήδη ή τις τυχαίες που εμφανίζονται, κάτι που μοιάζει πολύ με το παλιό καλό Instagram.

Λίστα που ακολουθεί

Μια άλλη ενδιαφέρουσα διαφορά μεταξύ των Threads και του Twitter είναι ότι τα Threads δεν συνοδεύονται από μια λίστα “following” στο προφίλ. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε ποιους ακολουθείτε είναι πατώντας την καρτέλα “ακόλουθοι” και μετά πηγαίνοντας στην ενότητα “ακολουθώ”.

  Απενεργοποιήστε και διαχειριστείτε την προσθήκη ετικετών φωτογραφιών στο Twitter

Υπάρχει μια άλλη ενότητα που ονομάζεται “σε εκκρεμότητα”, όπου μπορείτε να δείτε όλους τους λογαριασμούς που έχετε ζητήσει να ακολουθήσετε.

Από την άλλη πλευρά, το Twitter έχει σαφώς δύο διαφορετικές καρτέλες για “following” και “followers”.

Εμπειρία χρήστη

Η έναρξη ενός νήματος ή η δημιουργία ενός tweet είναι και τα δύο απρόσκοπτα με τον δικό τους τρόπο. Στο Threads, μπορείτε απλά να πατήσετε το κουμπί New Thread και να αρχίσετε να γράφετε το κείμενο. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα και να ορίσετε τις προτιμήσεις απορρήτου για το συγκεκριμένο νήμα.

Το Twitter σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα tweet σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Αγγίζετε το εικονίδιο Συν (+) και ξεκινάτε να γράφετε το tweet σας.

Και οι δύο πλατφόρμες είναι καθαρές και εμφανίζουν ακριβώς αυτό που θέλετε να δείτε, αλλά θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η διεπαφή των Threads είναι πολύ πιο ανανεωτική και ενδιαφέρουσα.

Για να μην αναφέρουμε, το Threads δεν έχει προς το παρόν διαφημίσεις, ενώ το Twitter εμφανίζει μπλοκ διαφημίσεων σχεδόν σε κάθε σελίδα.

Διαγραφή λογαριασμού

Νομίζω ότι η μία πτυχή των Threads που έχει αναστατώσει περισσότερο τα φτερά είναι ότι αν θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Threads, θα πρέπει να διαγράψετε και τον λογαριασμό σας στο Instagram. Αυτό σημαίνει ότι όταν εγγραφείτε στο Threads, πρέπει να υπογράψετε μια συμφωνία all-in, χωρίς οπισθοδρομικούς. Ουάου, βρισκόμαστε μπροστά σε μια εντελώς νέα δέσμευση.

Από την άλλη, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Twitter. Για να διαγράψετε έναν λογαριασμό Twitter, θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Εάν δεν τον ενεργοποιήσετε ξανά για 30 συνεχόμενες ημέρες, ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί οριστικά. Πολύ απλό!

Retweets και αναδημοσιεύσεις

Η επιλογή αναδημοσίευσης τόσο των Threads όσο και του Twitter είναι σχεδόν η ίδια, εκτός από το όνομα. Στο Twitter, μπορείτε να “retweet” κάτι όπως είναι ή με μια προσφορά. Ομοίως, μπορείτε να “αναδημοσιεύσετε” τα θέματα όπως είναι ή με μια προσφορά.

Δικαιώματα ονόματος χρήστη

Το όνομα χρήστη σας στο Threads συνδέεται με τον λογαριασμό σας στο Instagram. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη Threads, εκτός και αν αλλάξετε το όνομα χρήστη του Instagram. Από την άλλη πλευρά, το Twitter δεν έχει συνδεδεμένες συμβολοσειρές.

Ασφάλεια και Απόρρητο

Προσθέτοντας ένα άλλο παρόμοιο χαρακτηριστικό μεταξύ των δύο πλατφορμών, το Threads σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε κρυφές λέξεις ή όπως το αποκαλούν στο Twitter, “σίγατες λέξεις”.

Ωστόσο, αυτό στο Threads έρχεται με μια μικρή διαφορά. Μέσω αυτής της λειτουργίας, μπορείτε να αποκρύψετε σχόλια και απαντήσεις που περιέχουν μια συγκεκριμένη λέξη που δεν θέλετε να δείτε. Αυτή η δυνατότητα είναι ένα στολίδι για όσους θέλουν να προστατευτούν από την υβριστική γλώσσα.

Ενώ το Twitter έχει μια δυνατότητα σίγασης, δεν ισχύει για τίποτα εκτός από το tweet.

  Αποκλεισμός τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και αθλητικών spoiler στο Facebook και στο Twitter [Chrome]

Το εύρος της αναζήτησης στο Threads και στο Twitter είναι διαφορετικό, καθώς το Twitter είναι πολύ πιο προηγμένο στις δυνατότητες αναζήτησής του από τώρα. Στο Twitter, μπορείτε να αναζητήσετε όχι μόνο λογαριασμούς αλλά και hashtags και tweets.

Εν τω μεταξύ, στο Threads, μπορείτε να αναζητήσετε μόνο λογαριασμούς, γεγονός που καθιστά το πεδίο εφαρμογής του πολύ πιο στενό από τον αντίπαλό του.

Όριο βίντεο

Δεδομένου ότι το διαδίκτυο κυριαρχεί στο βίντεο, το είδα να έρχεται από χιλιόμετρα μακριά. Τα νήματα επιτρέπουν μεταφορτώσεις βίντεο έως και 5 λεπτών, ενώ το Twitter επιτρέπει μόνο 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τους χρήστες που μοιράζονται βίντεο τακτικά.

Μπλε Σήμα

Μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζουμε ότι η επαλήθευση και η απόκτηση αυτού του μπλε σήματος στο Twitter και το Instagram κοστίζει χρήματα. Ωστόσο, το Threads κάνει ένα καλύτερο, επιτρέποντάς σας να έχετε μαζί σας το μπλε σήμα Instagram σας στα Threads χωρίς απολύτως κανένα επιπλέον κόστος.

Αυτό σημαίνει ότι επαληθεύεστε αυτόματα στα Threads, εάν έχετε επαληθευτεί στο Instagram.

Post Drafting

Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που αφιερώνουν χρόνο για να συγκεντρώσουν τις σκέψεις τους ενώ γράφουν μια ανάρτηση, η λειτουργία πρόχειρου είναι πολύ χρήσιμη. Το Twitter έχει αυτή τη δυνατότητα εδώ και πολύ καιρό, αλλά το Threads δεν το έχει παρουσιάσει ακόμη.

Διαθεσιμότητα

Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να χρησιμοποιούν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή τους. Το Twitter κατάλαβε την ανάθεση για αυτόν τον σκοπό, γι’ αυτό και είναι προσβάσιμη από κάθε είδους συσκευές.

Ωστόσο, τα νήματα επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτό μόνο από smartphone ή tablet.

Μηνύματα

Η απευθείας επικοινωνία με τους ακόλουθους είναι ένα από τα κύρια πράγματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επομένως κάθε πλατφόρμα αναμένεται να έχει μια δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων. Δυστυχώς, σε αντίθεση με το Twitter, το Threads δεν το έχει αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μόνο μέσω σχολίων.

Κλείσιμο Σκέψεις

Μετά την εξερεύνηση των Threads την πρώτη μέρα, οι παραπάνω διαφορές ήταν οι πιο εμφανείς για μένα σε σύγκριση με το Twitter. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν περισσότερα μόλις εξοικειωθούμε με αυτό.

Προς το παρόν, αυτά τα σημεία διάκρισης καθιστούν σαφές ότι ενώ το Threads ήταν μια καλή προσπάθεια από την πλευρά του Meta να δημιουργήσει μια αρχένεση για το Twitter, είμαστε ακόμα λίγο μακριά από μια πλήρη αντιπαλότητα.

Το Twitter είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την έναρξή του, επομένως θα είναι δύσκολο να το ανατρέψουμε εν μία νυκτί.

Είναι το ιδανικό μέρος για να συμμετάσχετε σε συζητήσεις που προκαλούν σκέψη, να μάθετε για το τι συμβαίνει στον κόσμο και να μοιραστείτε σκέψεις λεπτό προς λεπτό χωρίς φίλτρα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι ακόμη νωρίς για το Threads, τα περιθώρια βελτίωσης είναι αρκετά και βλέπω ότι αυτή η εφαρμογή γεφυρώνει το χάσμα με το Twitter όλο και περισσότερο με τον καιρό.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να δημιουργείτε όμορφες εικόνες για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.