The Best of Affiliate Marketing – Οδηγός για αρχάριους

Το μάρκετινγκ θυγατρικών μπορεί να είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε. Δεν είναι μια νέα ιδέα, αλλά σίγουρα είναι ακόμα ανεξερεύνητη και αναξιοποίητη.

Πολλοί προσπάθησαν και πολλοί απέτυχαν. Κι όμως, είναι λίγοι αυτοί που κατάφεραν να πετύχουν και να καθιερωθούν ως ειδικοί στον χώρο. Αλλά προτού συνεχίσουμε για τις προκλήσεις και τους ειδικούς του μάρκετινγκ θυγατρικών, ας σας ζητήσουμε να δοκιμάσετε τα νερά.

Τι είναι καταρχήν το affiliate marketing;

Το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι μια αμοιβαία συμφωνία μέσω της οποίας ένας διαδικτυακός πωλητής λιανικής καταβάλλει προμήθεια σε ένα εξωτερικό μέρος για τη δημιουργία πωλήσεων και επισκεψιμότητας για αυτούς. Με άλλα λόγια, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα εάν δεν αντέχετε το τρυπάνι 9-5. Ένας συνεργάτης του μάρκετινγκ χρησιμοποιεί το δίκτυό του, την επιρροή και τις δεξιότητές του για να βρει εξειδικευμένους πελάτες για άλλες εταιρείες και να πάρει ένα κομμάτι της τούρτας.

Είναι μια εξαιρετική τακτική δημιουργίας εσόδων που χρησιμοποιείται από εταιρείες για να αυξήσουν τις πωλήσεις και να αυξήσουν το κοινό τους. Μια καλή στρατηγική μάρκετινγκ θυγατρικών μπορεί να συμπληρώσει και να ενισχύσει κατά πολύ μια καλή στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ.

Τώρα που έχετε βρέξει τα πόδια σας, ας βουτήξουμε λίγο πιο βαθιά.

Γιατί πρέπει οι blogger να επιλέξουν το μάρκετινγκ θυγατρικών;

Πώς μπορείτε να γίνετε συνεργάτης του μάρκετινγκ;

Και από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, πώς μοιάζει η διαδικασία μάρκετινγκ θυγατρικών;

Να πώς!

Ας υποθέσουμε ότι γίνετε συνεργάτης μάρκετινγκ για την XYZ Ltd. Τώρα η εταιρεία θα σας δώσει έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα-στόχο της. Θα μπορούσε να είναι ένας σύνδεσμος προς τη σελίδα εγγραφής τους, το ενημερωτικό δελτίο, τη σελίδα αγορών προϊόντων κ.λπ. Ο σύνδεσμος θα έχει ιχνηλάτες που προστίθενται σε αυτόν.

Τώρα μοιράζεστε αυτόν τον σύνδεσμο μέσω των πλατφορμών σας στο κοινό σας και τα άτομα που πιστεύετε ότι μπορούν να επωφεληθούν από την XYZ Ltd. Κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στον σύνδεσμό σας και ολοκληρώνει το CTA-στόχο, η εταιρεία συνεχίζει να μετράει τα άτομα που λαμβάνετε μέσω των παραμέτρων παρακολούθησης στον σύνδεσμο. Μόλις επιβεβαιωθεί η αγορά τους, η συναλλαγή πιστώνεται στον λογαριασμό σας. Και πληρώνεστε την προμήθεια σας 💰!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο και το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι ένας από τους καλούς.

Ως άτομο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνετε έμπορος θυγατρικών. Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, γρήγορα μετρητά και ευελιξία χρόνου. Επιπλέον, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το δίκτυο επαγγελματιών που έχετε δημιουργήσει στο LinkedIn!

Επόμενη ερώτηση, πού βρίσκετε προγράμματα θυγατρικών για συμμετοχή;

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα προγράμματα συνεργατών εάν είστε blogger τεχνολογίας ή εξερευνήστε τις συλλογές προγραμμάτων συνεργατών.

Γιατί πρέπει οι επιχειρήσεις να πάνε για μάρκετινγκ θυγατρικών;

Για μια επιχείρηση, το μάρκετινγκ θυγατρικών μπορεί να είναι μια εξαιρετική στρατηγική. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.

Στοχεύετε το σωστό κοινό.

Όταν συνεργάζεστε με συνδεδεμένες εταιρείες που κατανοούν τον κλάδο σας, διασφαλίζετε ότι προσεγγίζετε το σωστό κοινό. Το δίκτυό τους θα περιλαμβάνει άτομα που θα κατανοήσουν την αξία του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι έχουν περισσότερες δυνατότητες να μετατραπούν σε πελάτες επί πληρωμή και να κάνουν την καλύτερη χρήση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

Χαμηλό κόστος

Οι οικονομικά αποδοτικές στρατηγικές είναι μια ευλογία για κάθε έμπορο. Αλλά το affiliate marketing παίρνει την τούρτα! Το καλύτερο μέρος για το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι ότι πληρώνετε μόνο όταν κερδίζετε πραγματικά έναν πελάτη που πληρώνει. Αυτό καταλήγει να σας προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική στρατηγική με υψηλή απόδοση επένδυσης (ROI).

  Πόσο ασφαλές είναι το Wi-Fi του σπιτιού σας;

Ευκαμψία

Το μάρκετινγκ συνεργατών δεν είναι μια μακρά δέσμευση, σε αντίθεση με τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο. Μπορείτε να κλιμακώσετε το πρόγραμμα συνεργατών σας προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με τη στρατηγική μάρκετινγκ και τον προϋπολογισμό σας. Αυτό σας δίνει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και χρόνο να εστιάσετε σε άλλες προσπάθειες μάρκετινγκ.

Επίγνωση επωνυμίας

Η επωνυμία συνεργατών μπορεί να είναι ένας στρεβλός τρόπος αξιοποίησης του μάρκετινγκ επιρροών. Εάν ένας ειδικός στον τομέα σας ορκιστεί στο προϊόν σας και το πουλήσει σε άλλα άτομα στον κλάδο σας, θα αναπτύξετε εμπιστοσύνη στο μυαλό του κοινού σας. Αυτό όχι μόνο θα αυξήσει τις πωλήσεις και τα έσοδά σας, αλλά θα σας βοηθήσει να κατευθύνετε την επωνυμία σας προς μια πιο θετική κατεύθυνση.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εκπληκτικά οφέλη που αποκομίζετε με το μάρκετινγκ θυγατρικών ως επιχείρηση.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να εκτελέσετε το μάρκετινγκ θυγατρικών σας για το προϊόν σας.

Πριν σας παρουσιάσουμε τους ειδικούς του affiliate marketing που συζητήσαμε αρχικά, έχουμε μερικές δικές μας συμβουλές για το affiliate marketing!

Στρατηγικές μάρκετινγκ συνεργατών

Για δουλειές

 • Αξιοποιήστε τους ειδικούς του κλάδου – Όταν ψάχνετε για θυγατρικές, οι ειδικοί στον κλάδο σας θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτίμηση. Γιατί; Λοιπόν, έχουν ήδη ένα χτισμένο δίκτυο επαγγελματιών που θα κατανοούσαν τη χρησιμότητα του προϊόντος σας. Έχουν μια αυθεντική σχέση με το κοινό τους και θα είχαν καλύτερη απόδοση ως ειδικοί.
 • Προσφέρετε ένα καλό ποσοστό προμήθειας – Μελετήστε τους μέσους όρους του κλάδου σας πριν δημιουργήσετε το πρόγραμμα μάρκετινγκ θυγατρικών σας. Δεν θέλετε να προσφέρετε πολύ υψηλότερα ή χαμηλότερα ποσοστά προμήθειας από αυτά που επικρατούν στην αγορά. Οι θυγατρικές σας θα πρέπει να πληρώνονται που αξίζουν την προσπάθειά τους.
 • Εξερευνήστε τις πλατφόρμες σας – Κοιτάξτε όλες τις πλατφόρμες όταν προσπαθείτε να βρείτε μια θυγατρική. Μπορεί να είστε παρόντες μόνο στο Instagram, αλλά η θυγατρική σας μπορεί να βρει καλύτερο κοινό για εσάς στο Facebook. Μην περιορίζεσαι λοιπόν!
 • Ομαλώστε τη διαδικασία – Βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία συνεργατών είναι απρόσκοπτη για τη θυγατρική σας και τα άτομα που φέρνουν. Βελτιστοποιήστε τη διαδικασία μετατροπής και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τεχνικές ταλαιπωρίες στο δρόμο. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τις σελίδες προορισμού ή τις διαδικασίες πληρωμής σας.

Για θυγατρική

 • Επιλέξτε το σωστό προϊόν – Οι προμήθειες είναι σίγουρα προτεραιότητα όταν πρόκειται για την επιλογή ενός προϊόντος. Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν αναζητάτε ένα προϊόν στο οποίο δεν μπορείτε να δείτε αξία. Το δίκτυό σας θα το δει απευθείας μέσω εσάς. Το κοινό σας σας εμπιστεύεται και ο λόγος σας είναι η μόνη του μαρτυρία. Φροντίστε να το χρησιμοποιείτε καλά.
 • Γνωρίστε το προϊόν – Πριν αποφασίσετε να προωθήσετε ένα προϊόν, βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζετε μέσα και έξω. Όταν είστε συνεργάτης, είστε η πιο αυθεντική πηγή πληροφοριών του προϊόντος για το κοινό σας. Αντιμετώπισέ το όπως το έφτιαξες. Ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά, τη λειτουργία, την τιμολόγηση και οτιδήποτε άλλο.
 • Μην κατακλύζετε – Πρέπει να προωθήσετε το προϊόν στο κοινό σας χωρίς να χαρακτηρίζεστε πολύ «πωλήσεις». Μην κατακλύζετε το κοινό σας με συνδέσμους συνεργατών σε όλα τα email, τις αναρτήσεις και το περιεχόμενό σας. Προσπαθήστε να αναδείξετε την αξία του προϊόντος στο κοινό σας και να διατηρήσετε μια ισορροπία. Και θα δείτε ότι δεν θα χρειαστεί καν να προσπαθήσετε να το πουλήσετε.
 • Διατηρήστε την επωνυμία σας – Η εταιρεία σας επέλεξε να είστε θυγατρική της για κάποιο λόγο. Πρέπει να διατηρήσετε τη δική σας επωνυμία και φωνή ενώ προωθείτε το προϊόν στο κοινό σας. Γι’ αυτό εμπιστεύονται και σε συμπαθούν. Οι εταιρείες συχνά σας ζητούν να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα τους, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν τη χρησιμοποιείτε 100% κατά λέξη. Εμπλουτίστε το με τη δική σας χειροτεχνία!
  Πώς να εγκαταστήσετε το Ubuntu Core στο Raspberry Pi

Λοιπόν, είστε έτοιμοι στα μισά να γίνετε συνεργάτης του μάρκετινγκ ήδη!

Φαίνεται εύκολο, σωστά; Αν ήταν μόνο.

Το μάρκετινγκ θυγατρικών μπορεί να μην λειτουργεί συνεχώς. Αλλά σας φέραμε μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς που έχουν χορέψει και έχουν μάθει τις μελωδίες του affiliate marketing. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτούς!

Μερικοί από τους συνεργάτες του μάρκετινγκ που κερδίζουν καλύτερα.

Έχετε κάποιο αγαπημένο συνεργάτη μάρκετινγκ; Δείτε αν μπήκαν στη λίστα μας!

Πατ Φλιν

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μάρκετινγκ θυγατρικών και να μην ξεκινήσουμε από αυτό Πατ Φλιν! Αναγκάστηκε να μπει στην διαδικτυακή επιχείρηση από την αρχιτεκτονική λόγω της οικονομικής κατάρρευσης του 2008.

Ο Πατ δεν είχε καμία εμπειρία από μια επιχείρηση, το μάρκετινγκ περιεχομένου ή ακόμη και τη συγγραφή κειμένων! Άρχισε να γράφει το δικό του ιστολόγιο όταν αποφάσισε να παρακολουθήσει και να δημοσιεύσει τις σημειώσεις του για τις εξετάσεις LEED το 2007. Ακύρωσε τις εξετάσεις του και προήχθη. Όλα ήταν υπέροχα μέχρι που απολύθηκε το 2008. Τότε αποφάσισε να παρακολουθήσει μερικά μαθήματα και να μάθει για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις.

Συνειδητοποίησε ότι χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονταν το ιστολόγιό του κάθε μέρα και δεν το ήξερε καν. Το περιεχόμενό του ήταν φιλικό προς το SEO και λάμβανε backlinks. Σύντομα άρχισε να κερδίζει λίγα χρησιμοποιώντας το Good Adsense και την ιδιωτική διαφήμιση. Αλλά ήταν το e-book του στις σημειώσεις του LEED που άλλαξε πραγματικά το παιχνίδι για αυτόν. Αυτό τελικά οδήγησε στον τομέα SmartPassiveIncome που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Ο Pat Flynn μεγάλωσε αρχικά μια δική του κοινότητα μέσω του περιεχομένου του και στη συνέχεια μπήκε στον κόσμο του μάρκετινγκ θυγατρικών.

Νιλ Πατέλ

Τώρα Νιλ Πατέλ δεν είναι κάποιος που συνήθως γνωρίζετε ως συνεργάτης του μάρκετινγκ. Αλλά με τη θέση που έχει στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ, θα εκπλαγείτε;

Ο Neil Patel όχι μόνο έχει κάνει το δικό του μερίδιο στο μάρκετινγκ θυγατρικών, αλλά μοιράζεται επίσης σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Έχει δημιουργήσει και έχει βοηθήσει πολλές αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. έχει το δικό του blog που κερδίζει κίνηση σαν τρελός.

Ο Neil Patel δίνει αυτές τις συμβουλές στον οδηγό του για το μάρκετινγκ θυγατρικών που πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν πραγματικά.

 • Συλλέξτε email
 • Χρησιμοποιήστε ειδοποιήσεις push για να κερδίσετε συνδρομητές
 • Φτιάξτε την επωνυμία σας
 • Διασυνδέστε το περιεχόμενό σας
 • Έχετε μια παρότρυνση για δράση!

Ο Neil Patel θα πρέπει να είναι το άτομο που προτιμάτε για οτιδήποτε θυγατρικό μάρκετινγκ (μόνο μετά από αυτόν τον οδηγό, lol)

Μάρτιν Όσμπορν

Δεν θα τον βρείτε εύκολα με το όνομα Μάρτιν Όσμπορν. Αλλά Finch Πουλάειαντι αυτου.

Πόσο καταπληκτικός πρέπει να είσαι πραγματικά για να κάνεις την επωνυμία σου την ταυτότητά σου! Λοιπόν, είναι στο όνομά του! Αυτός ο τύπος πουλάει και αυτό είναι που τον έχει κάνει τον νεότερο επιτυχημένο συνεργάτη μάρκετινγκ. Ο Finch παράτησε τη δουλειά του 9-5, όπως οι περισσότεροι συνεργάτες του μάρκετινγκ, και άρχισε να εργάζεται στη δουλειά του με πλήρη απασχόληση.

Σήμερα είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που ονομάζεται Finch Media Ltd. Η κύρια ιστοσελίδα του είναι η finchsells.com και τα εκτιμώμενα κέρδη του είναι κοντά στα $25000 το μήνα. Νωρίτερα, έβγαζε τα περισσότερα χρήματα πουλώντας το Ultimate Premium Package και τις Premium Posts του. Αλλά πρόσφατα, κυκλοφόρησε τον πλήρη οδηγό του για το μάρκετινγκ θυγατρικών που μπορείτε να ελέγξετε στα καταστήματα.

Ο Μάρτιν άρχισε να προωθεί τα φόρουμ του σε νεαρή ηλικία 12 ετών, είχε το δικό του φόρουμ στα 14 του και είχε μάθει να δημιουργεί έσοδα από αυτό στα 16. Στη συνέχεια εισήχθη στο μάρκετινγκ θυγατρικών με το Clickbank – μια αγορά συνεργατών. Εκεί, πουλούσε σετ εκμάθησης σχεδόν τίποτα.

  Πώς να οργανώσετε συντομεύσεις σε φακέλους σε iPhone και iPad

Το μάρκετινγκ CPA ήταν αυτό που του έδωσε αυτή την απαραίτητη ώθηση και αυτό αύξησε τα κέρδη του. Το ιστολόγιό του σήμερα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε όλα όσα θέλετε να μάθετε για το μάρκετινγκ θυγατρικών. Μιλάει για την προσωπική του ζωή, την επαγγελματική του εμπειρία και συμβουλές ψηφιακού μάρκετινγκ για τη βελτιστοποίηση του δικτύου μάρκετινγκ θυγατρικών σας.

Σον Κόλινς

Ο Shawn Collins είναι ένας από τους πιο έμπειρους affiliate marketers εκεί έξω, με πάνω από 2 δεκαετίες εμπειρίας στον τομέα. Ξεκίνησε το affiliate marketing το 1997 και σύντομα συνίδρυσε το Affiliate Summit το 2003 μαζί με τη Missy Ward. Το Affiliate Summit είναι το κορυφαίο παγκόσμιο συνέδριο και εμπορική έκθεση για τη βιομηχανία μάρκετινγκ θυγατρικών. Έχει επίσης συγγράψει το βιβλίο Successful Affiliate Marketing for Merchants.

Η στροφή του στον κόσμο του μάρκετινγκ θυγατρικών από τον εκδοτικό κλάδο ξεκίνησε με το πρόγραμμα μάρκετινγκ θυγατρικών της Amazon. Σήμερα το βιβλίο του, «Επιτυχημένο μάρκετινγκ θυγατρικών για εμπόρους» είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις στον χώρο και θεωρείται ότι απαιτείται ανάγνωση από τους διαχειριστές συνεργατών.

Έγραψε το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Amazon – Extra Money Answer and Affiliate Manager Boot Camp: Recruiting, Educating, and Retaining Affiliates.

Τζον Τσόου

Ένα άλλο μεγάλο όνομα που δεν μπορείτε να χάσετε όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι Τζον Τσόου.

Ξεκίνησε από το τίποτα και κέρδισε όμορφα χρήματα! Ο John Chow ήταν ο νικητής των βραβείων Affiliate Marketing 2012 για το Best Marketing Affiliate Blog και είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το blogging για την τηλεόραση CBC.

Πήρε το ιστολόγιό του από το μηδέν σε 40.000 $ το μήνα σε μόλις δύο χρόνια. Μιλάει για το μάρκετινγκ συνεργατών, μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το ψηφιακό μάρκετινγκ και πώς μπορείτε να ενισχύσετε το ιστολόγιό σας για να το κερδίσετε όπως αυτός!

Λοιπόν, παραπάνω είναι μερικοί από τους καλούς συνεργάτες μάρκετινγκ που πρέπει να ακολουθήσετε εάν προσπαθείτε να ενισχύσετε την επιχείρησή σας ως έμπορος θυγατρικών.

Πριν βάλουμε τα πράγματα στο κρεβάτι, εδώ είναι μερικά από τα κοινά λάθη που πρέπει να φροντίσετε να αποφύγετε όταν βυθίζεστε στο μάρκετινγκ θυγατρικών.

Συνήθη λάθη που γίνονται από συνεργάτες μάρκετινγκ

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Μην επιλέγετε πάρα πολλά προϊόντα – Ως συνεργάτης του μάρκετινγκ, θα πρέπει να προσέχετε να μην επιλέγετε πάρα πολλά προϊόντα. Βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης όταν επενδύετε μόνο σε λίγα συγκεκριμένα προϊόντα της επιλογής σας.

Σχεδιάζοντας έναν ιστότοπο κακής ποιότητας – Ο ιστότοπός σας είναι το πρόσωπό σας. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι ελκυστικός στο κοινό σας, είναι λιγότερο πιθανό να εμπιστευτεί τη λέξη σας σχετικά με τα προϊόντα που προωθείτε. Σχεδιάστε έναν ιστότοπο που να έχει απήχηση στην επωνυμία σας.

Δεν είναι τακτικό – Η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας για την αφοσίωση του κοινού. Εάν δεν δημοσιεύετε συχνά ή δεν δημοσιεύετε βαρετό περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γράφημά σας θα μειωθεί πιο γρήγορα από το ενδιαφέρον ενός εσωστρεφούς για μια συζήτηση (συγγνώμη, μας αρέσει να δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας με άσχημα αστεία)

Βασιζόμενοι μόνο στην οργανική επισκεψιμότητα – Όπως κάθε άλλος έμπορος, δεν μπορείτε απλώς να βασίζεστε μόνο στην οργανική επισκεψιμότητα. Εάν θέλετε οι άνθρωποι να έρχονται στον ιστότοπό σας και να εγγραφούν στα προϊόντα που εμπορεύεστε, πρέπει να χορέψετε. Επενδύστε σε διαφημιστικές καμπάνιες επί πληρωμή και στοχεύστε το κατάλληλο κοινό που θα φέρει στον ιστότοπό σας.

Μερικές αποχωριστικές λέξεις

Λοιπόν, αυτό ήταν από το τέλος μας σε αυτόν τον σύντομο οδηγό για το μάρκετινγκ θυγατρικών! Ελπίζω να έχετε μεγάλη επιτυχία στο μάρκετινγκ θυγατρικών.