Terraform εναντίον Kubernetes: Σύγκριση πρόσωπο με πρόσωπο

Η αυτοματοποίηση της ανάπτυξης λογισμικού ήταν μια βασική ιδέα. Η αυτοματοποίηση της υποδομής μειώνει τις αλλαγές στη διαμόρφωση και εξαλείφει τον κίνδυνο ανθρώπινου σφάλματος. Παρέχει επίσης διαφάνεια για όλες τις ομάδες του έργου.

Η κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος ή η βελτίωση μιας υπάρχουσας υποδομής μπορεί να είναι δύσκολη χωρίς αυτοματισμό. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά εργαλεία αυτοματισμού που μπορούν να διευκολύνουν τον κύκλο ζωής του έργου σας.

Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί σε δύο από τα πιο δημοφιλή εργαλεία αυτοματισμού, το Terraform και το Kubernetes, και τις βασικές διαφορές τους.

Terraform Εισαγωγή

Το Terraform είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού ανοιχτού κώδικα που μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε με ασφάλεια και προβλέψιμη υποδομή μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας υποδομές ως κώδικα και αρχές αγνωστικιστών στο cloud. Αυτό το ισχυρό εργαλείο αναπτύχθηκε από τη Hashicorp και επιτρέπει την παροχή υποδομής σε εγκαταστάσεις ή στο cloud.

Το Terraform γράφεται χρησιμοποιώντας μια δηλωτική γλώσσα διαμόρφωσης που ονομάζεται Hashicorp Configuration Language (HCL). Αυτό επιτρέπει την αυτοματοποίηση της διαχείρισης υποδομής σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες πληροφορικής να συνεργάζονται και να κάνουν με ασφάλεια αλλαγές σε περιβάλλοντα cloud και να τις κλιμακώνουν σύμφωνα με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις.

Οι ενότητες προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες επαναχρησιμοποίησης και κοινής χρήσης κώδικα για την αύξηση της συνεργασίας και της παραγωγικότητας σε ομάδες που εργάζονται στο cloud. Οι πάροχοι είναι προσθήκες που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση και την ενσωμάτωση με διάφορα API. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους επέκτασης της λειτουργικότητας του Terraform.

Η Terraform διατηρεί μια εσωτερική κατάσταση διαχειριζόμενης υποδομής. Αυτό περιλαμβάνει πόρους, διαμόρφωση, μεταδεδομένα και τις σχέσεις τους. Η Terraform διατηρεί ενεργά την κατάσταση και τη χρησιμοποιεί για να σχεδιάζει, να παρακολουθεί αλλαγές και να τροποποιεί περιβάλλοντα υποδομής. Για να διευκολυνθεί η ομαδική εργασία και η συνεργασία, η πολιτεία θα πρέπει να είναι απομακρυσμένη.

Τρία συγκεκριμένα βήματα αποτελούν τη βασική ροή εργασίας Terraform. Το πρώτο είναι η δημιουργία των αρχείων διαμόρφωσης κώδικα υποδομής που αντιπροσωπεύουν το επιθυμητό περιβάλλον μας. Στη συνέχεια, επαληθεύουμε ότι το σχέδιο που δημιουργήθηκε είναι συνεπές με τις δηλώσεις μας. Αφού εξετάσουμε προσεκτικά όλες τις αλλαγές, εφαρμόζουμε το σχέδιο για την παροχή πόρων υποδομής.

Εισαγωγή Kubernetes

Το Kubernetes (K8s), μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για ενορχήστρωση κοντέινερ, αυτοματοποίηση αναπτύξεων και διαχείριση εφαρμογών με κοντέινερ, είναι διαθέσιμη. Το ισχυρό σύστημα ενορχήστρωσης επιτρέπει στις εφαρμογές να κλιμακώνονται εύκολα και να επιτυγχάνουν υψηλή διαθεσιμότητα. Η Google το ανέπτυξε με βάση την εκτεταμένη εμπειρία της στην εργασία με κρίσιμους φόρτους εργασίας παραγωγής.

  Πώς να βρείτε ποιο CMS χρησιμοποιείται σε έναν ιστότοπο;

Το Kubernetes είναι αγνωστικό στο cloud, επιτρέποντας μεγάλη ευελιξία κατά την εκτέλεση φόρτου εργασίας τόσο σε περιβάλλον cloud όσο και σε περιβάλλον εσωτερικού χώρου. Είναι επίσης επεκτάσιμο, επιτρέποντάς σας να προσθέτετε εύκολα χαρακτηριστικά ή προσαρμοσμένα εργαλεία στα συμπλέγματά σας.

Οι ικανότητες αυτοθεραπείας του είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του. Οι βλάβες στα κοντέινερ επανεκκινούνται αυτόματα και επαναπρογραμματίζονται. Οι κόμβοι μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να αντικαθιστούν αυτόματα τους κόμβους και η κυκλοφορία εξυπηρετείται μόνο από υγιή στοιχεία που έχουν περάσει από ελέγχους υγείας.

Οι κυκλοφορίες μπορούν να χειριστούν σταδιακά και το Kubernetes διαθέτει έξυπνους μηχανισμούς που παρακολουθούν την υγεία των εφαρμογών κατά την ανάπτυξη. Εάν η κατάσταση υγείας της εφαρμογής δεν αναφέρει μια υγιή κατάσταση μετά από μια ανάπτυξη, η επαναφορά τυχόν προβληματικών αλλαγών γίνεται αυτόματα.

Με τα χρόνια, η Kubernetes έχει δει πολλές συζητήσεις σχετικά με το πώς να διατηρήσει την εφαρμογή σε λειτουργία ενώ κυκλοφορεί νέες εκδόσεις λογισμικού. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάπτυξης.

Το Kubernetes διαχειρίζεται την ανακάλυψη υπηρεσιών και την εξισορρόπηση φόρτου της κυκλοφορίας μεταξύ ομάδων που είναι παρόμοια. Δεν απαιτεί πολύπλοκες εξωτερικές λύσεις.

Μπορείτε να επεκτείνετε τους ενσωματωμένους μηχανισμούς που παρέχει για τη διαχείριση διαμορφώσεων και μυστικών για τις εφαρμογές σας. Επιπλέον, διευκολύνει την κλιμάκωση των εφαρμογών σας με τις επιλογές αυτόματης κλιμάκωσης και την κλιμάκωση που βασίζεται σε εντολές.

Terraform εναντίον Kubernetes

Και οι δύο αυτές σύγχρονες τεχνολογίες μοιράζονται πολλές ομοιότητες, αλλά έχουν επίσης θεμελιώδεις διαφορές. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από αυτά.

Περιοχή εστίασης

Το Terraform και το Kubernetes διαφέρουν στο ότι έχουν διαφορετικούς στόχους και λύνουν διαφορετικά προβλήματα. Η Terraform εστιάζει στην παροχή στοιχείων υποδομής και στοχεύει την υποδομή ως κώδικα. Το Kubernetes έχει σχεδιαστεί για να μας επιτρέπει να εκτελούμε φόρτους εργασίας κοντέινερ και να στοχεύουμε την περιοχή ενορχήστρωσης κοντέινερ.

Γλώσσα διαμόρφωσης

Το Terraform ορίζει δηλωτικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα διαμόρφωσης Hashicorp (ή HCL). Μπορείτε να δημιουργήσετε πόρους που εκτελούνται σε πολλές πλατφόρμες cloud χρησιμοποιώντας ένα αρχείο HCL.

Το Kubernetes ορίζει δηλωτικά αντικείμενα σε αρχεία YAML και JSON. Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται για την επίδειξη του τρόπου διαχείρισης αντικειμένων Kubernetes. Το YAML είναι προτιμότερο από το JSON κατά τη σύνταξη αρχείων διαμόρφωσης, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά.

Ροή εργασίας εργαλείου

Η ροή εργασιών της Terraform είναι εύκολη στη χρήση και προσφέρει μια φιλόξενη εμπειρία για νέους χρήστες. Ωστόσο, για την αποτελεσματική εκτέλεση εφαρμογών στο Kubernetes, πρέπει να κατανοήσετε πολλά από τα εσωτερικά στοιχεία και τη μηχανική του συμπλέγματος. Συνήθως είναι πιο δύσκολο για τους νέους χρήστες να αντιμετωπίσουν το Kubernetes.

  Πώς να λάβετε οδηγίες πλοήγησης με ποδήλατο στους Χάρτες της Apple

Μετατόπιση Φάσης Σχεδιασμού & Διαμόρφωσης

Το Terraform είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε και να ειδοποιείτε σχετικά με τη μετατόπιση διαμόρφωσης. Αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας τη φάση σχεδιασμού της τυπικής ροής εργασίας. Το Kubernetes, από την άλλη πλευρά, δεν παρέχει αυτή τη λειτουργία.

Δημιουργία Πόρων

Το Terraform CLI παρέχει μια διεπαφή γραμμής εντολών στο Terraform. Υποστηρίζει διακόπτες και υποεντολές όπως το terraform plan και το terraform application. Το Terraform χρησιμοποιεί το CLI για εντολές για την εκτέλεση και τη διαχείριση δηλωτικών διαμορφώσεων για τη δημιουργία οποιωνδήποτε πόρων.

Το Kubernetes συνοδεύεται από το εργαλείο γραμμής εντολών για τη διαχείριση συστάδων πόρων Kubernetes. Το Kubectl μπορεί να δημιουργήσει πόρους, όπως εκχώρηση μνήμης και CPU σε κοντέινερ και δημιουργία κόμβων. Σας επιτρέπει επίσης τη δυνατότητα ανάπτυξης εφαρμογών.

Πλεονεκτήματα των Terraform και Kubernetes 👍

Πλεονεκτήματα του Terraform:

 • Οι αναπτύξεις πολλαπλών νέφους είναι δυνατές με πολλούς πόρους
 • Βοηθά στην αποφυγή διακοπής λειτουργίας
 • Διευκολύνει την καταγραφή, την παρακολούθηση, τη διαχείριση και την αναφορά αλλαγών
 • Χαρακτηριστική δηλωτική σύνταξη
 • Περιεκτική και ευανάγνωστη τεκμηρίωση

Πλεονεκτήματα του Kubernetes:

 • Φιλικό προς τους πόρους – επιτρέπει την οριζόντια κλιμάκωση της υποδομής
 • Αποτρέπει το κλείδωμα της υποδομής
 • Χαρακτηριστική δηλωτική σύνταξη
 • Αυτοματοποιεί την επούλωση παρακολουθώντας αντίγραφα και διασφαλίζοντας ότι το σύστημα είναι πάντα υγιές
 • Κορυφαίο εργαλείο διαχείρισης κοντέινερ που υποστηρίζεται από την Google με εκτενή τεκμηρίωση

Μειονεκτήματα των Terraform και Kubernetes 👎

Μειονεκτήματα του Terraform:

 • Δεν υποστηρίζει πλήρως το GKE (Google Kubernetes Engine)
 • Δεν έχει χειρισμό σφαλμάτων
 • Δεν υπάρχει επαναφορά. Εάν παραστεί ανάγκη, οι χρήστες πρέπει να καταστρέψουν το διαχειριζόμενο αντικείμενο και στη συνέχεια να το εφαρμόσουν ξανά
 • Τα σφάλματα είναι κοινά σε νέες εκδόσεις

Μειονεκτήματα του Kubernetes:

 • Είναι δύσκολο να κυριαρχήσει
 • Μόνο η ενορχήστρωση υποδομής είναι δυνατή
 • Μπορεί να είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε τις ροές εργασίας για την εισαγωγή των K8 σε έναν οργανισμό

Ακολουθεί μια σύγκριση μεταξύ Kubernetes εναντίον Terraform:

KubernetesTerraform Σύστημα ενορχήστρωσης κοντέινερ ανοιχτού κώδικα Ανοιχτός κώδικας, υποδομή ως κώδικας, εργαλείο λογισμικού Αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Σεπτεμβρίου 2014 Αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Ιουλίου 2014 Προγραμματιστής: Google, Rancher Labs, Cloud Native Computing FoundationΠρογραμματιστής: HashiCorpIt χρησιμοποιεί Configuration YAMLurshiJ )Χρησιμοποιεί το kubectl για την εκτέλεση εντολών KubernetesΧρησιμοποιεί το Terraform CLI για την εκτέλεση εντολών Απαιτεί πολλά εσωτερικά στοιχεία συμπλέγματος και μηχανική Εύκολη κατανόηση

Περιπτώσεις κοινής χρήσης Kubernetes

Ενορχηστρώνοντας κοντέινερ σε αρκετούς οικοδεσπότες

Το Kubernetes είναι ανεξάρτητο από την πλατφόρμα, ώστε να μπορείτε να φιλοξενείτε τα κοντέινερ σας σε πολλαπλούς υπολογιστές ή στο cloud. Για να διασφαλιστεί η υψηλή διαθεσιμότητα, διαθέτει επίσης ένα επίπεδο ανακατεύθυνσης.

Διαχείριση Υπολογιστικών Πόρων

Συχνά είναι φθηνότερο να φιλοξενήσετε ένα αποκλειστικό σύμπλεγμα Kubernetes από το να τρέξετε πολλούς διακομιστές. Είναι επίσης πιο εύκολο να διαχειριστείτε ένα σύμπλεγμα Kubernetes από πολλούς κεντρικούς υπολογιστές με διαφορετικούς διακομιστές.

Τρέχοντας πλατφόρμες CI/CD

Το Kubernetes είναι ένα βασικό συστατικό των μεθοδολογιών CI/CD και η προτιμώμενη επιλογή για τη λειτουργία πλατφορμών CI/CD όπως οι Jenkins, Spinnaker και Drone. Το Kubernetes θα εκτελεί πλατφόρμες CI/CD για όσο διάστημα μπορούν να συσκευαστούν σε κοντέινερ.

  Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Xbox 0x87e5002b

Ενορχήστρωση αποθήκευσης

Το Kubernetes υποστηρίζει την παροχή δυναμικού όγκου αποθήκευσης. Τα συστήματα αποθήκευσης μπορούν να συνδεθούν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης δικτύου και cloud.

Ανακάλυψη υπηρεσιών και εξισορρόπηση φορτίου

Το Kubernetes εκθέτει την υπηρεσία συμπλέγματος κοντέινερ σε άλλες πλατφόρμες μέσω του σημείου DNS ενός συμπλέγματος. Το Kubernetes μπορεί να κατανείμει την κυκλοφορία και να φορτώσει την κυκλοφορία του ισοζυγίου για να διασφαλίσει ότι οι αναπτυγμένες παρουσίες είναι διαθέσιμες και σταθερές όταν υπάρχει μεγάλη κίνηση δικτύου.

Περιπτώσεις κοινής χρήσης Terraform

Υποδομή Παρακολούθησης

Το Terraform παρακολουθεί τους πόρους σας και χρησιμοποιεί ένα αρχείο κατάστασης για να παρακολουθεί. Αυτό χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για την αλλαγή των πόρων. Το Terraform χρησιμοποιεί ένα αρχείο κατάστασης για να προσδιορίσει ποιες αλλαγές απαιτούνται στην υποδομή σας για να επιτευχθεί η επιθυμητή τελική κατάσταση.

Ανάπτυξη πολλαπλών νέφους

Το Terraform είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε cloud. Για να διαχειριστείτε πόρους υποδομής που φιλοξενούνται από πολλούς παρόχους cloud, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο διαμόρφωσης HCL. Μπορεί επίσης να χειριστεί εξαρτήσεις cross-cloud. Οι αναπτύξεις πολλαπλών νέφους αυξάνουν την ευρωστία και την ανοχή σε σφάλματα.

Διαχείριση εφαρμογών πολλαπλών επιπέδων

Οι εφαρμογές πολλαπλών επιπέδων μπορούν να διαχωριστούν ορίζοντας μια ενιαία λογική για κάθε επίπεδο. Το Terraform διαχειρίζεται αυτόματα τις εξαρτήσεις μεταξύ κάθε επιπέδου ορίζοντας κάθε επίπεδο ως συλλογή. Απαιτούνται εξαρτήσεις και πρόσθετα για να διασφαλιστεί η συνέπεια μεταξύ των επιπέδων. Μπορεί να είναι δύσκολο να εγκατασταθούν με το χέρι.

Η παροχή Terraform διασφαλίζει ότι αυτές οι εξαρτήσεις εγκαθίστανται και εφαρμόζονται σωστά κάθε φορά. Η Terraform, για παράδειγμα, επιβεβαιώνει ότι το επίπεδο βάσης δεδομένων είναι διαθέσιμο πριν από την παροχή διακομιστών ιστού ή εξισορροπητών φορτίου.

Δικτύωση που καθορίζεται από λογισμικό

Η Terraform μπορεί να επικοινωνήσει με δίκτυα που καθορίζονται από λογισμικό για να διαμορφώσει το δίκτυο ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εφαρμογών του. Αυτό σας επιτρέπει να μετακινηθείτε από μια ροή εργασίας που βασίζεται σε εισιτήρια και να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία ανάπτυξης, γεγονός που μειώνει τον χρόνο ανάπτυξης.

Τελικές Λέξεις

Εξερευνήσαμε τις βασικές διαφορές μεταξύ Terraform και Kubernetes, δύο από τα πιο δημοφιλή σύγχρονα εργαλεία DevOps. Ανακαλύψαμε τι προσφέρει κάθε εργαλείο σε προγραμματιστές και χειριστές πληροφορικής και σε τι είναι καλύτεροι. Το Terraform είναι ένα ενιαίο πλαίσιο που αυτοματοποιεί τους πόρους δηλωτικά σε πολλαπλές πλατφόρμες cloud. Το Kubernetes διαχειρίζεται τη διαχείριση πόρων, τις αναπτύξεις και την εξισορρόπηση φορτίου στα περιβάλλοντα κοντέινερ σας.

Αυτά τα εργαλεία θα διευκολύνουν την αυτοματοποίηση της υποδομής, την ανάπτυξη εφαρμογών, την παρακολούθηση και άλλες εργασίες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις βέλτιστες πρακτικές της Terraform.