SmartWings Matter-Enabled Motorized Shades Review: Ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο

Βασικά Takeaways

  • Οι αποχρώσεις SmartWings προσφέρουν μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη και εύκολη στην εγκατάσταση λύση για μηχανοκίνητες αποχρώσεις με μεγάλη ποικιλία στυλ και μεγεθών για να διαλέξετε.
  • Η συμπερίληψη της υποστήριξης Matter-over-Thread επιτρέπει τη συμβατότητα με πολλαπλά έξυπνα οικιακά συστήματα, εξαλείφοντας την ανάγκη δέσμευσης σε ένα μόνο σύστημα.
  • Ενώ τα SmartWings Shades προσφέρουν μελλοντική προστασία και άνεση, η προσθήκη υποστήριξης Matter έχει υψηλότερη τιμή, καθιστώντας τα μια premium επιλογή στην αγορά.

Η SmartWings κατασκευάζει προσαρμοσμένες έξυπνες μηχανοκίνητες σκιές και περσίδες με έναν κατάλογο σχεδίων και υλικών. Αλλά μέχρι τώρα, μέρος αυτής της προσαρμογής σήμαινε την επιλογή μεταξύ Google Home και υποστήριξης Amazon Alexa ή Apple HomeKit. Με την κυκλοφορία του Matter, όλα τα διάφορα έξυπνα οικιακά συστήματα υποστηρίζονται στο ίδιο Shade.

SmartWings Automatic Shades with Matter

Οι αποχρώσεις SmartWings είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες, είναι εύκολες στην εγκατάσταση και έχουν μια τεράστια γκάμα στυλ που ταιριάζουν σε κάθε μέγεθος και δωμάτιο με έναν απαλό, αθόρυβο κινητήρα. Η υποστήριξη Matter-over-Thread απλοποιεί τη ρύθμιση του έξυπνου σπιτιού και σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κλειδωθείτε σε ένα ενιαίο σύστημα—αλλά θα πληρώσετε ένα μεγάλο ασφάλιστρο για αυτήν τη μελλοντική προστασία.

Μέγεθος Έως 109″ πλάτος

Συμβατότητα εφαρμογής Matter-over-thread

Διάρκεια ζωής μπαταρίας 600 κύκλοι (3-6 μήνες)

Πλεονεκτήματα

  • Εύκολη εγκατάσταση με μερικά στηρίγματα τοίχου
  • Τόνοι επιλογών προσαρμογής που ταιριάζουν σε οποιαδήποτε παράθυρα
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (εκτιμώμενοι 600 κύκλοι) και προαιρετική ηλιακή φόρτιση
  • Ομαλή, αθόρυβη δράση από τον κινητήρα

Μειονεκτήματα

  • Η υποστήριξη υλικού προσθέτει 100 $ στην τιμή
  • Δεν είναι προφανές πού βρίσκεται ο κωδικός QR Matter (είναι στην κορυφή!)

Απλή εφαρμογή, αλλά προσέξτε

Η αποστολή κάτι τόσο μεγάλου και ογκώδους από τα μισά του κόσμου είναι πάντα μια ανησυχία, αλλά ευτυχώς, οι Automatic Shades έφτασαν σε άψογη κατάσταση χάρη στην εξαιρετική συσκευασία. Όλα τα πρόσθετα, εάν παραγγελθούν, περιλαμβάνονται στο κύριο πακέτο, αντί να πρέπει να παραλάβετε δέκα διαφορετικά κουτιά.

Υπάρχουν πολλές επιλογές προσαρμογής κατά τη διαδικασία παραγγελίας. Φυσικά, διατίθεται μια μεγάλη γκάμα υφασμάτων και τύπων αποχρώσεων, συμπεριλαμβανομένων κυψελοειδών, ρολού, ζέβρας, διπλών αποχρώσεων, υφαντού ξύλου, ακόμη και αποχρώσεων για εξωτερικούς χώρους. Για τις αποχρώσεις κυλίνδρου που επέλεξα, είναι εφικτό μήκος έως και 109 ίντσες.

Στη συνέχεια, θα επιλέξετε τον τύπο βάσης (εσωτερικά ή εξωτερικά) και τον κινητήρα, είτε τυπικό είτε κάποιο επίπεδο έξυπνου ελέγχου. Ο κινητήρας που υποστηρίζεται από υλικό είναι ο πιο ακριβός από αυτές τις έξυπνες αναβαθμίσεις, προσθέτοντας συνολικά 100 $ στο κόστος. Μόνο το HomeKit, το Zigbee, το Z-Wave ή το Wi-Fi είναι όλα φθηνότερες επιλογές, αλλά θα περιορίσετε τις μελλοντικές σας δυνατότητες.

James Bruce / MakeUseOf

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τύπο σθένους: κανένα, υφασμάτινη κασέτα (η επιλογή μου) ή μαύρο/άσπρο κουτί. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε ένα εσωτερικό ή εξωτερικό ρολό, κάτω μπάρα, ηλιακό πάνελ, τηλεχειριστήριο και σε ποια πλευρά βρίσκεται ο κινητήρας/θύρα φόρτισης. Όλες οι επιλογές επεξηγούνται και μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά μπορεί να είναι λίγο συντριπτικό.

  Πώς να σταματήσετε τα τυχαία στιγμιότυπα οθόνης σε ένα iPhone

Για το δοκιμαστικό μου πακέτο, μέτρησα το παράθυρό μου πλάτος 72 ιντσών με πτώση 48 ιντσών και επέλεξα το ύφασμα Midnight (γκρι), με ένα πλήρες σετ αξεσουάρ και αναβαθμίσεις, που σήμαινε τουλάχιστον πέντε ξεχωριστούς οδηγούς: γρήγορη εκκίνηση, γρήγορη εγκατάσταση, Matter starting, απομακρυσμένος προγραμματισμός και μια μικρή εκτύπωση για το ηλιακό πάνελ.

James Bruce / MakeUseOf

Βρήκα ότι οι οδηγίες εγκατάστασης έλειπαν λίγο. Δεν είναι ακριβώς μια περίπλοκη εγκατάσταση, αλλά πράγματα όπως το μέγεθος του τρυπανιού που θα χρησιμοποιήσετε για τις παρεχόμενες αγκυρώσεις γυψοσανίδας θα ήταν χρήσιμα. Εκτός από τα κύρια στηρίγματα τοίχου (από τα οποία παρέχονται τρία για αυτό το μήκος), περιλαμβάνεται ένα άλλο σετ στηριγμάτων σε σχήμα L, αλλά αυτά δεν αναφέρονται πουθενά στον οδηγό εγκατάστασης, γεγονός που σας αφήνει να αναρωτιέστε αν κάνατε κάτι λάθος. Η εικασία μου θα ήταν ότι προορίζονται για την επέκταση της σκιάς πιο έξω από τον τοίχο.

James Bruce / MakeUseOf

Με μια πολύ μακριά απόχρωση, βρήκα ότι η πιο εύκολη μέθοδος ήταν να βιδώσω πρώτα τον κεντρικό βραχίονα χωρίς μέτρηση ή ζυγοστάθμιση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το για να κρατήσετε ψηλά το στόρι ενώ ισοπεδώνετε και σημειώνετε πού πρέπει να πάνε οι άλλοι βραχίονες.

James Bruce / MakeUseOf

Τούτου λεχθέντος, μην αγχώνεστε πάρα πολύ εάν μια από τις αγκύλες σας είναι λίγο λοξή. είναι αρκετά συγχωρητικός μηχανισμός και η σκιά πρέπει να ασφαλίσει στη θέση της. Δεδομένου ότι το στήριγμα μπορεί να στερεωθεί σε οποιοδήποτε μέρος της επάνω ράγας της σκιάς, είναι επίσης ένα εξαιρετικά συγχωρητικό σύστημα. Ακόμη και μετά την τοποθέτηση των στηριγμάτων, μπορείτε να μετακινήσετε τις αποχρώσεις προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Ωστόσο, ζητήστε από έναν φίλο να σας βοηθήσει να βάλετε τη σκιά στην τελική της θέση, ώστε να μπορείτε να την κεντράρετε. Εφόσον οι αγκύλες σας δεν είναι πολύ κάθετα μακριά από εκεί που θα έπρεπε, θα πάνε καλά.

Τέλος, κλειδώστε τη σκιά στη θέση της. Σπρώξτε το Shade προς τα μέσα στο μπροστινό μέρος όπου βρίσκεται το λευκό πλαστικό μάνδαλο με ελατήριο, στη συνέχεια ισιώστε το και θα πρέπει φυσικά να κάνει κλικ και να ασφαλίσει στο πίσω μέρος. Για να το αφαιρέσετε, πιέστε το Shade ξανά προς τα μέσα και τραβήξτε το προς τα κάτω από το πίσω μέρος.

Σε αυτό το σημείο, ξεκινάτε να ρυθμίσετε τα άλλα κομμάτια: ηλιακό πάνελ, τηλεχειριστήριο και υποστήριξη υλικού.

James Bruce / MakeUseOf

Μπορείτε να φορτίσετε τον κινητήρα χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB-C από οποιαδήποτε βασική θύρα USB, αν και δεν περιλαμβάνεται κατάλληλος προσαρμογέας φόρτισης. Δεν χρειάζεται να αφήνετε το καλώδιο φόρτισης συνδεδεμένο και σε τέσσερις εβδομάδες δοκιμών, δεν χρειάστηκε να επαναφορτίσω ακόμα με τουλάχιστον έναν πλήρη κύκλο καθημερινά. Η SmartWings δηλώνει διάρκεια ζωής μπαταρίας 3-6 μήνες ή περίπου 600 κύκλους πάνω/κάτω με μία μόνο πλήρη φόρτιση, έτσι ώστε να αντιστοιχεί μέχρι στιγμής με την εμπειρία μου.

James Bruce / MakeUseOf

Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε να μην φορτίζετε ποτέ καθόλου, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα λεπτό ηλιακό πάνελ στο επάνω μέρος του παραθύρου σας. Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που δεν το μέτρησα τόσο επιμελώς και αργότερα διαπίστωσα ότι ήταν πολύ φαρδύ για να χωρέσει το πλάτος του πλαϊνού τζαμιού μου. Θα χρειαστώ μια επέκταση USB-C για να το στερεώσω σε ένα μεσαίο παράθυρο, καθώς το καλώδιο είναι αρκετά κοντό.

  Οι 10 καλύτερες εφαρμογές για ασφαλή μεταφορά χρημάτων διεθνώς το 2023

Τι Είναι Ύλη;

Στις σκοτεινές εποχές πριν από το πρότυπο Matter, έπρεπε συνήθως να επιλέξετε μεταξύ μιας συσκευής που υποστήριζε το Amazon Alexa και το Google Home μέσω Wi-Fi, Z-Wave, Zigbee ή μιας συσκευής που υποστήριζε το Apple HomeKit. Δεν μπορούσες να τα έχεις όλα. Στη συνέχεια, οι διάφοροι κατασκευαστές μαζεύτηκαν και υποσχέθηκαν να ενώσουν τα πάντα. Η ύλη ήταν το αποτέλεσμα. Εάν ένα προϊόν λειτουργεί με το Matter, θα πρέπει να λειτουργεί στο σύστημα έξυπνου σπιτιού που έχετε επιλέξει. Θεωρητικά πάντως.

Σε τεχνικό επίπεδο, οι συσκευές Matter είναι στην πραγματικότητα αγνωστικές ως προς το πρωτόκολλο, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούν Bluetooth για την αρχική σύζευξη και ρύθμιση. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από αυτούς εάν θέλουν να τρέξουν μέσω Wi-Fi, Ethernet ή Zigbee (τώρα ονομάζεται Thread) και δεν θα πρέπει να έχει σημασία για τον τελικό χρήστη.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι ποτέ τόσο απλό. Μία από τις απαιτήσεις για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Matter SmartWings Shades είναι να έχετε ένα νεότερο διανομέα συμβατό με Matter-over-Thread κάπου στο σπίτι σας για να λειτουργεί ως ελεγκτής (και στην περιοχή της προβλεπόμενης θέσης απόχρωσης). Αυτήν τη στιγμή, αυτό σημαίνει ένα Apple HomePod (2ης γενιάς ή Mini), ένα Apple TV 4K για HomeKit, ένα Google Nest Hub (2ης γενιάς, Max, Wifi Pro ή Wifi Router) ή Amazon Alexa Echo (τουλάχιστον 4η γενιά).

Ρύθμιση του θέματος: Απλό, αν ξέρετε πού να ψάξετε

Η προσθήκη των αποχρώσεων SmartWings στο σύστημα έξυπνου σπιτιού που είναι συμβατό με το Matter θα πρέπει να είναι απλή, αλλά έπρεπε να στείλω email για υποστήριξη. Χρησιμοποίησα το HomeKit επειδή είναι αυτό που συνήθως έχει προβλήματα. Επιπλέον, έχω ένα HomePod mini για να λειτουργεί ως ελεγκτής.

Ο οδηγός SmartWings Matter έχει μια ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στην προσθήκη του στο HomeKit, αλλά είναι τόσο απλό όσο το πάτημα μερικών κουμπιών με τη σωστή σειρά στο τηλεχειριστήριο (το κουμπί επαναφοράς κάτω από το κάλυμμα της μπαταρίας, μετά προς τα επάνω και μετά επαναφορά)—τότε είναι ανακαλύπτεται αυτόματα κατά την προσθήκη μιας νέας συσκευής συμβατής με το HomeKit.

Σε αυτό το σημείο, το iPhone ζήτησε να σαρώσω τον κωδικό QR για να ολοκληρώσω τη ρύθμιση. Κάθε σελίδα του οδηγού ρύθμισης του Matter περιέχει έναν κωδικό QR, αλλά όσο και να προσπαθήσω, δεν θα σαρωθεί. Αποδεικνύεται ότι αυτός είναι ο λάθος κωδικός QR: αυτός που θέλετε βρίσκεται, στην πραγματικότητα, σε ένα αυτοκόλλητο πάνω από το Shade. Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό στο εγχειρίδιο γιατί δεν θα αποκωδικοποιούσε με κανέναν σαρωτή που δοκίμασα. Ίσως είναι απλώς ένα εικονίδιο που αντιπροσωπεύει την έννοια ενός κωδικού QR που πρέπει να αναζητήσετε αλλού; Αλλά δεν το αναφέρει αυτό στο εγχειρίδιο, και αν έχετε ήδη τοποθετήσει το Shade στα παράθυρά σας, δεν θα το δείτε και είναι ακόμα πιο δύσκολο να το σαρώσετε.

Έτσι κατέβασα τη σκιά και μετά πέρασα ξανά τη διαδικασία σύζευξης πριν την επανατοποθετήσω. Είναι απογοητευτικό που αυτό δεν είναι προφανές γιατί η υπόλοιπη διαδικασία δεν είναι καθόλου περίπλοκη, αλλά μόλις είχα τον κωδικό, λειτούργησε την πρώτη φορά.

  10 Κορυφαία Λογισμικό Διαχείρισης Αποζημιώσεων που χρειάζεται η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού σας

Ο έλεγχος και ο αυτοματισμός είναι ομαλή

Αφού τοποθετήσετε το συμβατό με Matter Shade στο έξυπνο οικιακό σύστημα της επιλογής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα συνηθισμένα εργαλεία αυτοματισμού που έχετε στη διάθεσή σας. Χρησιμοποίησα την εγγενή εφαρμογή Συντομεύσεις στο iOS για να δημιουργήσω δύο αυτοματισμούς: έναν που άνοιγε τη σκιά στις 7 π.μ. καθημερινά και έναν άλλο που την έκλεινε 30 λεπτά μετά τη δύση του ηλίου κάθε μέρα. Ήταν εύκολο να δημιουργηθεί και κάλυψε όλα όσα θα μπορούσα να θέλω από μια αυτοματοποιημένη απόχρωση το χειμώνα. Το καλοκαίρι, πιθανότατα θα προσθέσω έναν αυτοματισμό για να τα κλείνει αυτόματα όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 30°C (86°F).

Ωστόσο, ακόμη και αυτοί οι βασικοί χρονομετρημένοι αυτοματισμοί βασίζονται στο ότι ο ελεγκτής Matter σας είναι λειτουργικός, καθώς εκεί αποθηκεύεται και εκτελείται ο αυτοματισμός—όχι τοπικά στην ίδια την απόχρωση. Αντίθετα, οι Κουρτίνες SwitchBot σάς επιτρέπουν να προγραμματίζετε αυτού του είδους τα βασικά χρονοδιαγράμματα απευθείας στους κινητήρες κουρτίνας και δεν βασίζονται στον οικιακό ελεγκτή Matter. Το SmartWings δεν έχει δική του εφαρμογή, επομένως κάθε έξυπνος έλεγχος γίνεται μέσω μιας εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή.

Εκτός από αυτό, ο χειροκίνητος έλεγχος της απόχρωσης χρησιμοποιώντας το HomeKit είναι ομαλή και σας επιτρέπει να ορίσετε οποιαδήποτε θέση εάν δεν θέλετε να είναι τελείως κλειστά ή ανοιχτά. Όταν πλησιάζετε στο τελικό σημείο, η απόχρωση επιβραδύνεται—όλη η δράση είναι ομαλή και εντυπωσιακή για παρακολούθηση.

Το Sticker Shock είναι πραγματικό

James Bruce / MakeUseOf

Πρέπει να ομολογήσω ότι σοκαρίστηκα μόλις είχα περάσει από το πρόγραμμα διαμόρφωσης και πρόσθεσα τις επιλογές μου στο καλάθι: έφτασε σε κάτι περισσότερο από 500 $ συνολικά. Γιατί τόσο πολύ; Για αρχή, ήταν ένα μακρύ παράθυρο. μέχρι ένα ορισμένο μήκος (25 ίντσες) περιλαμβάνεται στη βασική τιμή, αλλά είχα πάει πολύ πέρα ​​από αυτό στις 72 ίντσες. Προσθέστε μια φανταχτερή θήκη για την κασέτα κυλίνδρων, ένα τηλεχειριστήριο και ένα ηλιακό πάνελ και πλησιάζετε τα 450 $. Ο τελικός παράγοντας τιμολόγησης είναι η υποστήριξη ύλης. Για το προνόμιο να ελέγχετε τη σκιά από το smartphone ή τον έξυπνο βοηθό σας, θα πληρώσετε άλλα 100 $. Αλλά να θυμάστε ότι η διεθνής αποστολή περιλαμβάνεται σε αυτήν την τιμή—η οποία για ένα τόσο μεγάλο πακέτο προσθέτει ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του βασικού κόστους.

Αξίζουν τον κόπο; Οι περσίδες και οι σκιές μπορεί να είναι ακριβές, ακόμη και όταν δεν είναι αυτοματοποιημένες και διατίθενται σε τυπικά μήκη. Μια ποιοτική απόχρωση θα σας κάνει πίσω μερικές εκατοντάδες δολάρια, και αυτό είναι ένα βασικό μοντέλο. Οι αποχρώσεις SmartWings είναι μηχανοκίνητες, αυτοματοποιημένες και πλήρως προσαρμόσιμες. Έχοντας αυτό κατά νου, αξίζει απολύτως το κόστος εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και έχει τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε.

SmartWings Automatic Shades with Matter

Οι αποχρώσεις SmartWings είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες, είναι εύκολες στην εγκατάσταση και έχουν μια τεράστια γκάμα στυλ που ταιριάζουν σε κάθε μέγεθος και δωμάτιο με έναν ομαλό, αθόρυβο κινητήρα. Η υποστήριξη Matter-over-Thread απλοποιεί τη ρύθμιση του έξυπνου σπιτιού και σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγκλωβιστείτε σε ένα ενιαίο σύστημα—αλλά θα πληρώσετε ένα μεγάλο ασφάλιστρο για αυτήν τη μελλοντική προστασία.

Μέγεθος Έως 109″ πλάτος

Συμβατότητα εφαρμογής Matter-over-thread

Διάρκεια ζωής μπαταρίας 600 κύκλοι (3-6 μήνες)