Samsung Galaxy Watch 6 Series Review: Περισσότερα από τα ίδια

Βασικά Takeaways

  • Η σειρά Samsung Galaxy Watch 6 προσφέρει κομψή σχεδίαση και προηγμένη παρακολούθηση της υγείας, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για χρήστες στο οικοσύστημα της Samsung που αναζητούν ένα smartwatch συμβατό με Android.
  • Ωστόσο, η απόδοσή του στο WearOS και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που έχουν θέσει άλλες κορυφαίες συσκευές της Samsung, κάτι που είναι σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη για τους πιθανούς αναβαθμιστές.
  • Συνολικά, η σειρά Galaxy Watch 6 υπερέχει ως προς την αισθητική της εμφάνιση και τις δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας, αλλά οι περιορισμοί στη ρευστότητα και την απόκριση του λογισμικού, καθώς και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την αγορά.

Η Samsung είναι μια από τις λίγες εταιρείες που προσφέρει ένα αξιοπρεπές φορετό Android με τη σειρά ρολογιών Galaxy της και η νέα σειρά Galaxy Watch 6 είναι η πιο πρόσφατη επανάληψη που τρέχει σε μια προσαρμοσμένη έκδοση του Wear OS. Αξίζουν όμως τα λεφτά σας;

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Η επιστροφή της περιστρεφόμενης στεφάνης

349 $ 430 $ Εξοικονομήστε 81 $

Η σειρά Samsung Galaxy Watch 6, με την κομψή σχεδίαση και την προηγμένη παρακολούθηση της υγείας, αποτελεί ιδανική επιλογή για χρήστες στο οικοσύστημα της Samsung που αναζητούν ένα smartwatch συμβατό με Android. Ωστόσο, η απόδοσή του στο WearOS και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που έχουν θέσει άλλες κορυφαίες συσκευές της Samsung.

Μάρκα Samsung

Μόνιτορ καρδιακών παλμών Ναι

Διάρκεια μπαταρίας 30 – 40 ώρες

Λειτουργικό σύστημα WearOS 4 με OneUI

Υλικό θήκης από ανοξείδωτο χάλυβα

Μέγεθος θήκης 43 ή 47 mm

Χρώματα Ασημί ή Μαύρο

Οθόνη OLED

CPU Exynos W930

RAM 2 GB

Αποθηκευτικός χώρος 16 GB

Πλεονεκτήματα

  • Η περιστρεφόμενη στεφάνη είναι ιδανική για πλοήγηση διεπαφής χρήστη
  • Εξαιρετική επιλογή υλικών και ποιότητα κατασκευής

Μειονεκτήματα

  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει ακόμα πολλά να βελτιωθεί
  • Το WearOS καθυστερεί κατά καιρούς

Σχέδιο

Η σειρά Samsung Galaxy Watch 6, η οποία περιλαμβάνει τα Galaxy Watch 6 και Watch 6 Classic, είναι μια κομψή, αλλά επαναλαμβανόμενη ενημέρωση της ναυαρχίδας συλλογής smartwatch της Samsung, διατηρώντας εντυπωσιακά παρόμοια σχεδίαση με το Watch 5 και το Watch 5 Pro του περασμένου έτους. ήδη παρόμοια με τη σειρά Watch 4 πριν από αυτό.

Zarif Ali / MakeUseOf

Η σειρά Galaxy Watch 6 διαθέτει γυάλινη πρόσοψη με προστασία από κρύσταλλο ζαφείρι και μπαστούνια με επιλογές 40mm και 44mm για το Galaxy Watch 6 και επιλογές 43mm και 47mm για το Classic. Η επιλογή των υλικών παραμένει επίσης σταθερή: αλουμίνιο για το Watch 6 και ανοξείδωτο ατσάλι για το Classic. Οι παραλλαγές 40 και 43 χιλιοστών του Watch 6 και του Watch 6 Classic είναι εξοπλισμένες με κυκλική οθόνη OLED 1,3 ιντσών με ανάλυση 432 x 432 pixels, ενώ οι μεγαλύτερες εκδόσεις, τα ρολόγια 44 χιλιοστών και 47 χιλιοστών, έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη OLED 1,5 ιντσών. οθόνη με ανάλυση 480 x 480 pixels.

Όπως συμβαίνει με σχεδόν οποιοδήποτε πάνελ OLED από ένα κορυφαίο προϊόν της Samsung, αυτές οι οθόνες είναι φωτεινές, ζωντανές και υποστηρίζουν μια οθόνη που είναι πάντα ανοιχτή. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή σε αυτή τη σειρά είναι ο σχεδιασμός της στεφάνης. Τα πλαίσια του Watch 6 είναι πλέον 30 τοις εκατό πιο λεπτά, ενώ του Classic έχουν περικοπεί κατά 15 τοις εκατό. Αν και είναι λεπτό, αυτό δίνει μια αξιοπρεπή βελτίωση στην οπτική γοητεία του ρολογιού. η μείωση του μεγέθους της στεφάνης, όπως το Apple Watch Series 7 της Apple, δεν αποτελεί απαραίτητα τόσο χρηστική βελτίωση σε σχέση με προηγούμενες επαναλήψεις, αλλά κάνει αυτά τα smartwatches την ψευδαίσθηση ότι νιώθουν λίγο πιο μοντέρνα.

  8 φοβερά εργαλεία για σάρωση κακόβουλου λογισμικού ιστότοπου

Zarif Ali / MakeUseOf

Ωστόσο, αυτή η οπτική γοητεία δεν λειτουργεί απαραίτητα υπέρ της χρηστικότητας του ρολογιού, τουλάχιστον για το κανονικό Watch 6. Αυτό οφείλεται στο ότι η Samsung εφάρμοσε τη λειτουργία αφής της στεφάνης για άλλη μια φορά στο βασικό μοντέλο, ενώ το Watch 6 Classic έχει φυσική περιστροφή στεφάνη. Το πλαίσιο αφής προσφέρει μια πολύ ασυνεπή εμπειρία. Επειδή η στεφάνη είναι τόσο λεπτή, μερικές φορές δεν καταγράφει “περιστροφή” ή έχει μια μικρή καθυστέρηση. Σε εκείνο το σημείο, θα προτιμούσα απλώς να σύρω το δάχτυλό μου στα μενού χρησιμοποιώντας την οθόνη.

Φυσικά, εάν επιλέξατε το Classic, η Samsung επανέφερε τη φυσική περιστρεφόμενη στεφάνη – η οποία είναι βασικό σε όλα σχεδόν τα ναυαρχικά ρολόγια της Samsung από το 2015 – και αυτός παραμένει ο καλύτερος τρόπος πλοήγησης στη διεπαφή ενός smartwatch, κυρίως λόγω της απτικής και είναι ακριβής αίσθηση.

Zarif Ali / MakeUseOf

Το Galaxy Watch 6 διατίθεται σε Μαύρο, Ασημί και Χρυσό, ενώ το Galaxy Watch 6 Classic σε Ασημί και Μαύρο, σύμφωνα με αυτό που έχουμε πάρει στο παρελθόν.

Συνολικά, ενώ η σειρά Samsung Galaxy Watch 6 δεν τυγχάνει ιδιαίτερης σχεδιαστικής αναθεώρησης, αυτά τα smartwatches συνεχίζουν να είναι καλοσχεδιασμένα και καλοφτιαγμένα και πιθανώς να παραμένουν τα καλύτερα κυκλικά smartwatches οπτικά.

Αισθητήρες υγείας και παρακολούθηση

Η σειρά Galaxy Watch 6 προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών παρακολούθησης της υγείας και φυσικής κατάστασης, καθιστώντας τα αρκετά ευέλικτα για όποιον θέλει να διατηρήσει την ευεξία του. Εάν θέλετε να παρακολουθείτε την καθημερινή σας δραστηριότητα, να μετράτε τον καρδιακό σας ρυθμό ή να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση, η σειρά Watch 6 συμβαδίζει με άλλες ναυαρχίδες, συμπεριλαμβανομένου του Apple Watch.

Zarif Ali / MakeUseOf

Η σειρά Watch 6 υποστηρίζει πάνω από 100 λειτουργίες προπόνησης, όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμπι, γιόγκα και άλλα, και μπορεί να εντοπίσει και να καταγράψει αυτόματα επτά τύπους ασκήσεων, όπως περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, κωπηλασία, ελλειπτική, δυναμική προπόνηση και κολύμπι . Αυτά τα ρολόγια είναι επίσης αδιάβροχα έως και 5 ATM, ώστε να μπορείτε να τα φοράτε στην πισίνα ή στο ντους.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Watch 6 είναι η ικανότητά του να μετράει ηλεκτροκαρδιογράφημα και αρτηριακή πίεση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Samsung Health Monitor. Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να σας βοηθήσουν να ανιχνεύσετε σημάδια κολπικής μαρμαρυγής ή υπέρτασης, που είναι κοινές καταστάσεις που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου, αλλά όπως και το Apple Watch, αυτές οι μετρήσεις δεν είναι τόσο ακριβείς όσο οι πραγματικές οθόνες ΗΚΓ. Ωστόσο, για τη διατήρηση ενός αρχείου καταγραφής ή ιστορικού των μοτίβων της καρδιάς σας, αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χαρακτηριστικά ECG και BP έχουν εγκριθεί από τον FDA για χρήση στις ΗΠΑ, αλλά δεν προορίζονται για τη διάγνωση ή τη θεραπεία οποιασδήποτε ιατρικής πάθησης.

  12 Πηγές εκμάθησης UX Design για προγραμματιστές και σχεδιαστές

Η σειρά Watch 6 διαθέτει επίσης αισθητήρες για τη μέτρηση του κορεσμού του οξυγόνου του αίματος, της θερμοκρασίας του δέρματος, της σύστασης του σώματος και των επιπέδων στρες, αλλά και πάλι, αυτές οι δυνατότητες ακολουθούν την τάση παροχής μετρήσεων που δεν είναι απαραίτητα χρήσιμες για ενδελεχή ανάλυση εκτός της εύρεσης γενικών τάσεων. Η παρακολούθηση της σύστασης του σώματος λειτουργεί τοποθετώντας δύο δάχτυλα στα κουμπιά και περιμένοντας να τελειώσει η σάρωση του ρολογιού και η όλη διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη.

Zarif Ali / MakeUseOf

Τέλος, αυτά τα ρολόγια μπορούν να παρακολουθούν την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου σας, παρέχοντας μετρήσεις όπως τα στάδια ύπνου (ελαφρύ, βαθύ, REM), τη βαθμολογία ύπνου σας (με βάση παράγοντες όπως η διάρκεια, η συνέπεια, η αποτελεσματικότητα και η ηρεμία) και το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ακρίβεια

Το Samsung Galaxy Watch 6 είναι γενικά ακριβές στη μέτρηση των μετρήσεων υγείας και φυσικής κατάστασης, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ακριβές όσο συσκευές ιατρικής ποιότητας ή ειδικά αθλητικά ρολόγια.

Δοκίμασα το Samsung Galaxy Watch 6 έναντι του Apple Watch Series 8 για ακρίβεια παρακολούθησης της υγείας και διαπίστωσα ότι το Watch 6 ήταν συμβατό με το Apple Watch στη μέτρηση του καρδιακού παλμού και του SpO2.

Συνολικά, το Samsung Galaxy Watch 6 είναι ένα έξυπνο ρολόι που προσφέρει πολλές δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας και παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης για μια συσκευή τόσο κομψή και ισχυρή. Μπορεί να μην είναι τόσο ακριβές ή ολοκληρωμένο όσο ορισμένες άλλες συσκευές στην αγορά, αλλά είναι κατάλληλο για τους περισσότερους χρήστες που θέλουν να παρακολουθούν την υγεία και την ευεξία τους.

Λογισμικό, απόδοση και διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η σειρά Galaxy Watch 6 είναι εξοπλισμένη με διπύρηνο επεξεργαστή Exynos W930 στα 1,4 GHz, 2 GB μνήμης RAM και 16 GB εσωτερικής αποθήκευσης. Χρησιμοποιώντας τη σειρά Watch 6 έναντι της Apple Watch Series 8 του περασμένου έτους, είναι προφανές ότι αυτά τα έξυπνα ρολόγια δεν προσφέρουν τόσο ομαλή εμπειρία όπως θα περίμενε κανείς για μια ναυαρχίδα συσκευή και νομίζω ότι αφορά το λογισμικό.

Για λόγους, το αρχικό Galaxy Watch του 2018 έτρεχε το TizenOS της Samsung και απέδωσε υπέροχα. Μπόρεσα να χρησιμοποιήσω αυτό το ρολόι για περισσότερα από δύο χρόνια και είχε την ίδια απόδοση όπως την πρώτη μέρα. Από το κουτί, το νέο Galaxy Watch 6 και το Watch 6 Classic δεν μοιράζονται το ίδιο συναίσθημα.

Zarif Ali / MakeUseOf

Οπτικά, η διεπαφή χρήστη του OneUI σε σχέση με το WearOS της Google είναι πολύ πιο ωραία και ανοίγει τη δυνατότητα φόρτωσης πραγματικών εφαρμογών στο ρολόι, αλλά με τις τρέχουσες προδιαγραφές του, είναι προφανές ότι αυτά τα ρολόγια δεν έχουν πολύ χαμηλή ισχύ για το λειτουργικό σύστημα που προσπαθούν να λειτουργήσουν . Διαπιστώνω συνεχώς μια αξιοσημείωτη καθυστέρηση στο άνοιγμα των εφαρμογών, στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων και γενικά σε όλη τη διεπαφή χρήστη. Αυτό ήταν ιδιαίτερα αισθητό με το κανονικό Watch 6 και το ψηφιακό του πλαίσιο, το οποίο ένιωθε ότι θα αντέξει τα χαμένα καρέ κατά την κύλιση στα διάφορα μενού.

Σχεδόν φαίνεται ότι το υλικό του Watch 6 προοριζόταν να τρέξει το TizenOS της Samsung και είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργούσε άριστα, αλλά για ένα πιο φουσκωμένο WearOS με ένα δέρμα OneUI πάνω από αυτό, ένας επεξεργαστής διπλού πυρήνα και 2 GB RAM απλά δεν το κόβει.

  Το Xbox έχει Mario Kart;

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το Galaxy Watch 6 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία Li-Ion χωρητικότητας 300 mAh για τις παραλλαγές 40 και 43 mm ή 425 mAh για τις παραλλαγές 44 ή 47 mm. Υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση χρησιμοποιώντας μαγνητικό φορτιστή ή οποιονδήποτε φορτιστή συμβατό με Qi, και η Samsung βαθμολογεί αυτά τα ρολόγια σε δύο ημέρες χρήσης για τις εκδόσεις 40 και 43 mm και έως και τρεις ημέρες για τις εκδόσεις 44 και 47 mm.

Zarif Ali / MakeUseOf

Σε πραγματικό κόσμο, πλησίασα περίπου μιάμιση μέρα χρήσης στα μεγαλύτερα μοντέλα. Αυτό περιλαμβάνει την ενεργοποίηση της πάντα ενεργής οθόνης, μαζί με την αυτόματη παρακολούθηση της υγείας. Αυτά είναι ρολόγια που θα χρειαστεί να φορτίσετε πριν πάτε για ύπνο, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες παρακολούθησης ύπνου.

Συνολικά, πιστεύω ότι αν προέρχεστε από φορετό Samsung προηγούμενης γενιάς, οι βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και στις δυνατότητες λογισμικού μέσω του WearOS θα μπορούσαν να σας αξίζουν, αλλά αυτά τα ρολόγια δεν θα έχουν την ίδια ρευστότητα και αξιοπιστία όπως θα περίμενε κανείς από άλλες κορυφαίες συσκευές της Samsung.

Πρέπει να αγοράσετε το Galaxy Watch 6;

Συνολικά, η σειρά Samsung Galaxy Watch 6 είναι ένας συνδυασμός επαναληπτικών ενημερώσεων και σταθερής δεξιοτεχνίας. για όσους έχουν βαθιά ρίζες στο οικοσύστημα της Samsung, το Galaxy Watch 6 και το Watch 6 Classic προσφέρουν μια οικεία αλλά εκλεπτυσμένη εμπειρία, η οποία λειτουργεί καλά με άλλες συσκευές Samsung. Η κομψή σχεδίαση, τα πιο λεπτά πλαίσια και οι ισχυρές δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας είναι σημαντικά ενδιαφέροντα, ειδικά για τους χρήστες που αναζητούν ένα νέο smartwatch που βασίζεται σε Android. Η σειρά Watch 6 υπερέχει ως προς την αισθητική της γοητεία και την ποικιλία των μετρήσεων υγείας που μπορεί να παρακολουθήσει και είναι δύσκολο να επιχειρηματολογήσεις για ένα εναλλακτικό smartwatch που θα σου έδινε μια αντίστοιχη εμπειρία.

Zarif Ali / MakeUseOf

Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να εξετάσετε τους περιορισμούς. Η απόδοση στο WearOS, ιδιαίτερα όσον αφορά τη ρευστότητα και την ανταπόκριση του λογισμικού, ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των άλλων κορυφαίων συσκευών της Samsung. Κατ’ επέκταση, αυτό ισχύει και για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία, αν και αξιοπρεπή, μπορεί να απαιτεί συχνότερη φόρτιση από ό,τι θα προτιμούσαν ορισμένοι χρήστες. Αυτοί οι παράγοντες είναι κρίσιμοι για να αποφασίσετε εάν η αναβάθμιση αξίζει τον κόπο.

Για όσους βρίσκονται ήδη στο οικοσύστημα της Samsung, η σειρά Galaxy Watch 6 αντιπροσωπεύει ένα λογικό βήμα προς τα εμπρός, προσφέροντας συνέχεια και συμβατότητα με τις υπάρχουσες συσκευές. Αν αναζητάτε ένα νέο έξυπνο ρολόι βασισμένο σε Android που εξισορροπεί τη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα, η σειρά Galaxy Watch 6 είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

349 $ 430 $ Εξοικονομήστε 81 $

Η σειρά Samsung Galaxy Watch 6, με την κομψή σχεδίαση και την προηγμένη παρακολούθηση της υγείας, αποτελεί ιδανική επιλογή για χρήστες στο οικοσύστημα της Samsung που αναζητούν ένα smartwatch συμβατό με Android. Ωστόσο, η απόδοσή του στο WearOS και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που έχουν θέσει άλλες κορυφαίες συσκευές της Samsung.