Razer BlackWidow V4 Pro: Γρήγορο και πλούσιο σε δυνατότητες

Αφού χρησιμοποίησα το Razer Huntsman V2 για αρκετά χρόνια και ενθουσιάστηκα από αυτό, βρήκα την ευκαιρία να δοκιμάσω το τελευταίο πληκτρολόγιο της Razer, το Razer BlackWidow V4 Pro. Με όλα όσα μου άρεσαν στο Huntsman V2 που περιλαμβάνονται και το νέο επιλογέα Razer Command και τα πλήκτρα macro, είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για όποιον θέλει να επωφεληθεί περισσότερο από τη ρύθμιση παιχνιδιών του.

Το Razer BlackWidow V4 Pro έχει σχεδιαστεί για να συσκευάζει περισσότερα στο πληκτρολόγιό σας, προσφέροντας περισσότερες προγραμματιζόμενες μακροεντολές από οποιοδήποτε άλλο προηγούμενο πληκτρολόγιο Razer που κυκλοφόρησε.

Ως άπληστος παίκτης, όσον αφορά το υλικό παιχνιδιών, πιστεύω ακράδαντα ότι περισσότερα είναι περισσότερα. Ενώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν μερικά απίστευτα πληκτρολόγια TKL εκεί έξω, ιδιαίτερα για επαγγελματίες παίκτες, καθώς κάποιος που αποφεύγει τα pro gaming, τείνω να θέλω όσο το δυνατόν περισσότερο στο πληκτρολόγιό μου. Και το Razer BlackWidow V4 Pro το προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Razer BlackWidow V4 Pro

219,99 $ 229,99 $ Εξοικονομήστε 10 $

Το Razer BlackWidow V4 Pro είναι ένα κομψό πληκτρολόγιο παιχνιδιών γεμάτο λειτουργίες που είναι ιδανικές όχι μόνο για παιχνίδια αλλά και για παραγωγικότητα και πολυμέσα.

Μάρκα Razer

Ασύρματο Αρ

Οπίσθιος φωτισμός Ναι

Χειριστήρια πολυμέσων Ναι

Num Pad Ναι

Τύπος διακόπτη Razer Green (Clicky), Razor Yellow (Silent)

Διαστάσεις ‎46,6×15,25×4,39 ίντσες

Πλήκτρα ABS

Στήριγμα καρπού Αποσπώμενο

Διέλευση USB Ναι

Ρυθμός ψηφοφορίας 8000Hz

Πλεονεκτήματα

 • Βελτιωμένος φωτισμός RGB
 • Οκτώ προγραμματιζόμενα πλήκτρα macro (συμπεριλαμβανομένων τριών στο πλάι)
 • Ρυθμιζόμενη κλίση
 • Άνετο στήριγμα καρπού
 • Εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση

Μειονεκτήματα

 • Πλήκτρα ABS (το PBT είναι καλύτερο)
 • Ακριβός

Σχεδιασμός και Ποιότητα Κατασκευής

Το Razer BlackWidow V4 Pro είναι ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους γεμάτο με νέες δυνατότητες τόσο για τα παιχνίδια όσο και για την εργασία σας. Όντας όμως ένα αρκετά μεγάλο πληκτρολόγιο παιχνιδιών, με πλάτος 18,4 ίντσες, καταλαμβάνει λίγο περισσότερο χώρο από το Razer BlackWidow V3 Pro στις 17,5 ίντσες. Αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα για οποιονδήποτε έχει μικρότερο γραφείο.

Με βάρος 2,63 λίβρες (1,2 κιλά) είναι λίγο βαρύτερο από το Razer BlackWidow V3 Pro, το οποίο ζύγιζε 2,53 λίβρες (1,15 κιλά). Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο παιχνιδιών πλήρους μεγέθους, αυτό δεν θα πρέπει να έχει σημασία, καθώς δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί εν κινήσει.

  Βελτιώστε τον ύπνο σας με αυτές τις 20 εφαρμογές και gadget

Η φυσική ποιότητα κατασκευής του Razer BlackWidow V4 Pro είναι παρόμοια με αυτή που θα περιμένατε να δείτε από ένα πληκτρολόγιο gaming υψηλής ποιότητας. Το πλαίσιο του πληκτρολογίου είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, ενώ η επάνω πλάκα είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Τα πλήκτρα πολυμέσων και ο επιλογέας έντασης έχουν αναβαθμιστεί από ABS σε αλουμίνιο, γεγονός που όχι μόνο τα κάνει πιο ανθεκτικά, αλλά φαίνονται και καλύτερα.

Το μόνο μειονέκτημα στη σχεδίαση του Razer BlackWidow V4 Pro είναι τα πλαστικά πλήκτρα ABS, τα οποία δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα κλειδιά PBT. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε το Σετ αναβάθμισης keycap Razer PBT και αντικαταστήστε τα πλήκτρα ABS με υψηλής ποιότητας PBT αν σας ενοχλεί. Αλλά, σε αυτή την τιμή, θα περίμενα ότι ένα πληκτρολόγιο παιχνιδιών αυτής της ποιότητας θα είχε πληκτρολόγια PBT και δεν θα χρειαζόταν να τα αγοράσω ξεχωριστά.

Εάν κάνετε αναβάθμιση από το Razer BlackWidow V3 Pro, ένα πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι το στήριγμα καρπού έχει πολύ καλύτερη αίσθηση στο Razer BlackWidow V4 Pro. Εξακολουθεί να είναι ένα μαγνητικά αποσπώμενο στήριγμα καρπού, αλλά έχει πολύ χαμηλότερη αίσθηση από το παλιό στήριγμα καρπού, το οποίο προσφέρει μια πολύ πιο άνετη στάση όταν πληκτρολογείτε ή παίζετε παιχνίδια.

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή από το Razer BlackWidow V3 Pro είναι η ενσύρματη συνδεσιμότητα, η οποία είναι μια πλήρης αλλαγή από τις κανονικές συμβάσεις της Razer, με όλα τα προηγούμενα pro μοντέλα να είναι πάντα ασύρματα.

Προγραμματιζόμενες μακροεντολές, Τέλος

Ενώ το Razer BlackWidow V3 Pro είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα ασύρματα πληκτρολόγια παιχνιδιών, δεν είχε προγραμματιζόμενα πλήκτρα μακροεντολής, κάτι που για τους σκληροπυρηνικούς παίκτες μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα. Ευτυχώς, το Razer BlackWidow V4 Pro έχει συμπεριλάβει οκτώ νέες προγραμματιζόμενες μακροεντολές, με πέντε από αυτές στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου και άλλες τρεις από κάτω, στο πλάι του πληκτρολογίου.

Και τα οκτώ πλήκτρα macro μπορούν να επαναπρογραμματιστούν χρησιμοποιώντας το Razer Synapse, προσφέροντας νέους τρόπους για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας ή ακόμα και να επιταχύνετε την παραγωγικότητα της εργασίας σας. Μπορείτε να αλλάξετε τα πλήκτρα μακροεντολής για να εκτελέσετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ενέργειες:

 • Λειτουργίες πληκτρολογίου
 • Λειτουργίες ποντικιού
 • Διασυσκευή
 • Αλλαγή προφίλ
 • Λάμψη
 • Razer Hypershift
 • Εκκίνηση προγράμματος
 • ΠΟΛΥΜΕΣΑ
 • Συντομεύσεις των Windows

Όχι μόνο μπορείτε να αντιστοιχίσετε ξανά οποιοδήποτε από τα πλήκτρα μακροεντολής, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Razer Synapse για να αλλάξετε τη λειτουργία οποιουδήποτε πλήκτρου στο Razer BlackWidow V4 Pro.

  Ασφάλεια Δικτύου – Βασικά και 12 Πηγές Εκμάθησης

Τα πέντε πλήκτρα μακροεντολών στην άκρη αριστερά είναι απενεργοποιημένα από προεπιλογή, επομένως θα χρειαστεί να εκτελέσετε το Razer Synapse και να τα προγραμματίσετε πριν λειτουργήσουν. Εκτός από το ότι μπορείτε να αντιστοιχίσετε ξανά τα κουμπιά μακροεντολών στο Razer Synapse, μπορείτε επίσης να προσθέσετε και να αφαιρέσετε λειτουργίες κλήσης εντολών.

Έχοντας χρησιμοποιήσει το Razer Synapse για χρόνια, το βρίσκω απίστευτα διαισθητικό τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες. Το λογισμικό είναι τοποθετημένο με απλό τρόπο, καθιστώντας εύκολη την αλλαγή των ρυθμίσεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πληθώρα φωτισμού RGB

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται μια εγκατάσταση gaming, πιθανότατα σκέφτονται κομψά RGB. επιτραπέζιοι υπολογιστές και αξεσουάρ με πολύχρωμο φωτισμό. Χάρη στον πρόσθετο φωτισμό γύρω από το πληκτρολόγιο, το Razer BlackWidow V4 Pro είναι πολύ πιο φωτεινό και πολύχρωμο από τον προκάτοχό του.

Το αποσπώμενο στήριγμα καρπού διαθέτει επίσης φωτισμό RGB που διατρέχει τώρα, ο οποίος σας προσφέρει πλήρες RGB σε όλο το πληκτρολόγιο από κάθε γωνία. Όπως συμβαίνει με όλα τα πληκτρολόγια Razer RGB, υπάρχουν πολλές επιλογές χρωμάτων και εφέ για να διαλέξετε στο Razer Synapse ή μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε το χρώμα κάθε πλήκτρου ξεχωριστά.

Εκτός από τον ορισμό των προεπιλεγμένων χρωμάτων ή εφέ, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα χρώματα ανάλογα με το παιχνίδι που παίζετε. Η σύνδεση παιχνιδιών με μεμονωμένα προφίλ θα κάνει τα χρώματα που έχετε επιλέξει να εμφανιστούν αμέσως μόλις ξεκινήσετε το παιχνίδι που συνδέεται με αυτό το προφίλ.

Χάρη στο Chroma Workshop, μπορείτε ακόμη και να κάνετε λήψη πολλών προφίλ παιχνιδιών, τα οποία αλλάζουν δυναμικά τον φωτισμό σας για να ταιριάζει με τη δράση του παιχνιδιού. Τα περισσότερα από αυτά τα προφίλ προσφέρουν δροσερά εφέ, όπως να αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα όταν πλησιάζετε να πεθάνετε ή να αλλάξετε τα χρώματα των κλειδιών σας όταν μια ικανότητα είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί.

Εκτέλεση

Το Razer BlackWidow V4 Pro έρχεται με μια επιλογή από διακόπτες. Πράσινοι διακόπτες Razer ή κίτρινοι. Εάν αναζητάτε την ταχύτερη εμπειρία πληκτρολόγησης, θα ήταν καλύτερα να επιλέξετε τους πράσινους διακόπτες, αλλά, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο στο γραφείο, ίσως να θέλετε να εξετάσετε τους γραμμικούς κίτρινους διακόπτες Razer.

Οι κίτρινοι διακόπτες ξυραφιού μπορεί να μην είναι τόσο γρήγοροι και ρευστοί στην πληκτρολόγηση, αλλά προσφέρουν μια πιο αθόρυβη εμπειρία πληκτρολόγησης, η οποία θα σας εξοικονομήσει ώρες από την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη από τους συναδέλφους σας για το επίπεδο θορύβου της γραφομηχανής εάν είχατε επιλέξει τους πράσινους διακόπτες.

  Grammarly εναντίον Microsoft Editor: Ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Με δύο ρυθμίσεις κλίσης, μη συμπεριλαμβανομένης της επίπεδης τοποθέτησης του πληκτρολογίου, το Razer BlackWidow V4 Pro αισθάνεται άνετα στη χρήση, ακόμη και όταν πληκτρολογείτε ή παίζετε παιχνίδια για παρατεταμένες περιόδους, και το αποσπώμενο στήριγμα καρπού είναι βελούδινο και άνετο, καθιστώντας το ένα εργονομικά φιλικό πληκτρολόγιο.

Το πληκτρολόγιο έχει προεπιλεγμένο ρυθμό ψηφοφορίας 1.000 Hz, ο οποίος είναι αρκετά τυπικός στα πληκτρολόγια παιχνιδιών, ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε την ψηφοφορία σε σταδιακά βήματα, έως τα 125 Hz και μέχρι τα επιβλητικά 8.000 Hz. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα ποσοστά δημοσκοπήσεων μπορεί να επηρεάσουν το FPS σας, ειδικά όταν παίζετε παιχνίδια με ένταση CPU.

Εάν έχετε αλλάξει με το Razer BlackWidow V4 Pro από ένα πληκτρολόγιο που δεν έχει μακροεντολές, η πληκτρολόγηση μπορεί να είναι λίγο μαθησιακή καμπύλη. Προσωπικά, τείνω να αγγίζω τον τύπο, ενώ σπάνια χρειάζεται να κοιτάξω το πληκτρολόγιό μου. Όμως, μετά την αναβάθμιση στο Razer BlackWidow V4 Pro, έχω διαπιστώσει ότι σε πολλές περιπτώσεις έχω ξεκουραστεί πολύ προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να πατάω πλήκτρα macro αντί για CTRL ή Shift. Αλλά, ανακάλυψα επίσης ότι το συνήθισα γρήγορα, μόλις θυμήθηκα ότι αυτά τα πλήκτρα δεν είναι πλέον τα πιο απομακρυσμένα πλήκτρα στα αριστερά.

Αξίζει να ξοδέψετε πάνω από 200 $ για το Razer BlackWidow V4 Pro;

Το Razer BlackWidow V4 Pro είναι μια δαπανηρή επένδυση, με τιμή πάνω από 200 $, ίσως είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να δικαιολογήσουν τόσα πολλά σε ένα πληκτρολόγιο gaming. Ωστόσο, ενώ υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, όπως το Corsair K100, το Razer BlackWidow V4 Pro έχει εμφάνιση, αίσθηση και απόδοση σαν ένα κορυφαίο πληκτρολόγιο premium gaming.

Όχι μόνο το Razer BlackWidow V4 Pro είναι εξαιρετικά εύκολο στη χαρτογράφηση, χάρη στο εντυπωσιακό λογισμικό Razer Synapse, αλλά φαίνεται επίσης πολύ πιο premium από άλλα κορυφαία πληκτρολόγια gaming. Το βελούδινο στήριγμα καρπού προσφέρει φωτισμό RGB σχεδόν από κάθε γωνία, ενώ ο νέος επιλογέας εντολών προσφέρει εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά σε αυτό το πληκτρολόγιο.

Εάν δεν σας ενοχλούν οι προγραμματιζόμενες μακροεντολές ή ο επιλογέας εντολών, το Razer BlackWidow V4 Pro μπορεί να μην σας αξίζει, εκτός και αν θέλετε ένα πληκτρολόγιο που να φαίνεται τόσο premium όσο και ακριβό. Αλλά, αν ψάχνετε για ένα πληκτρολόγιο παιχνιδιών με μακροεντολές, το Razer BlackWidow V4 Pro είναι ένα από τα καλύτερα χρήματα που μπορείτε να αγοράσετε.