Raspberry Pi εναντίον Arduino: Ποιο είναι καλύτερο;

Έχετε μπερδευτεί σχετικά με το ποιο να χρησιμοποιήσετε, το Raspberry Pi ή το Arduino; Προσπαθείτε να καταλάβετε τις περιπτώσεις χρήσης και των δύο;

Τόσο το Raspberry Pi όσο και το Arduino αλλάζουν τα παιχνίδια στον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ τους για να ξέρετε πώς και πότε να τα χρησιμοποιήσετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στο τι είναι το Raspberry Pi και το Arduino και θα συζητήσουμε τη διαφορά στη χρήση τους ανάλογα με τις περιπτώσεις χρήσης.

Ας αρχίσουμε.

Πίνακας περιεχομένων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Raspberry Pi

Το Raspberry Pi είναι ένας προσιτός υπολογιστής σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας κατασκευασμένος από την Ίδρυμα Raspberry Pi – ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχεδιάστηκε για να εκπαιδεύει τους ανθρώπους στην πληροφορική, ειδικά εκείνους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά έναν πλήρη υπολογιστή.

Είναι σε θέση να κάνει σχεδόν ό,τι κάνει ένας κανονικός υπολογιστής – περιήγηση στο Διαδίκτυο, αναπαραγωγή βίντεο 4K, δημιουργία υπολογιστικών φύλλων, αναπαραγωγή παιχνιδιών και πολλά άλλα.

Το Pi επιτρέπει επίσης σε άτομα όλων των ηλικιών να μάθουν πώς να προγραμματίζουν σε γλώσσες όπως το Scratch και η Python.

Τώρα, αφού ξέρουμε τι είναι το Pi, ας βουτήξουμε στην τεχνική ορολογία του Raspberry Pi.

Το Raspberry Pi κυκλοφόρησε το 2012. Ωστόσο, έχουν γίνει αρκετές επαναλήψεις από τότε. Το αρχικό Pi είχε CPU μονού πυρήνα 700MHz και μόλις 256MB RAM.

Ενώ το πιο πρόσφατο μοντέλο, το Raspberry Pi 4 Model B, έχουμε μια τετραπύρηνη CPU με χρονισμό πάνω από 1,5 GHz και 4 GB RAM.

Η τιμή για το Raspberry Pi ήταν πάντα κάτω από $80 (συνήθως περίπου $35).

Στην πραγματικότητα, το Pi Zero κοστίζει 5 $ – όπως είπαμε, συμπαγές, προσιτό και αποτελεσματικό.

Επιπλέον, το Raspberry Pi έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε διάφορες βιομηχανίες, από μουσική μέχρι μετεωρολογικούς σταθμούς.

Περιπτώσεις χρήσης Raspberry Pi

#1. Ραδιοφωνικός Σταθμός FM

Έχετε κάποιο μήνυμα να μοιραστείτε με μια ομάδα ή κοινότητα; Το Raspberry Pi μπορεί να σας βοηθήσει να μεταδώσετε το μήνυμά σας στο ραδιόφωνο FM.

Σημείωση: Η μετάδοση μηνυμάτων μέσω ραδιοφώνου FM είναι παράνομη χωρίς άδεια. Ευτυχώς, το Pi μπορεί να εκπέμπει μόνο σε μικρή εμβέλεια, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να αποφύγετε να μπείτε σε μπελάδες.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια φορητή λύση μπαταρίας και μερικές εξαιρετικές δεξιότητες συγκόλλησης.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προφορτώσετε τον ήχο (που θέλετε να μεταδώσετε) στην κάρτα microSD και είστε έτοιμοι!

#2. Ρύθμιση ρετρό παιχνιδιών DIY

Μια άλλη δημοφιλής χρήση του Raspberry Pi είναι ως ρετρό παιχνιδομηχανή. Είναι συμπαγές και αρκετά ισχυρό ώστε να χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους για παιχνίδια.

Το πρώτο είναι να εγκαταστήσετε έναν μόνο αυτόνομο εξομοιωτή, να φορτώσετε τις ROM και να ρυθμίσετε το παιχνίδι.

Δεύτερον, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια μέσω πλατφορμών ρετρό παιχνιδιών που έχουν αναπτυχθεί για το Raspberry Pi, όπως το RetroPie, το RecalBox και το PiPlay.

Μπορείτε ακόμη να μιμηθείτε πολλές δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το MS-DOS gaming PC και το Commodore 64. Επιπλέον, το Raspberry Pi μπορεί να σας βοηθήσει να αναβιώσετε πολλές δημοφιλείς κονσόλες παιχνιδιών 16-bit.

#3. Διακομιστές Ιστού

Μια άλλη φανταστική χρήση του Raspberry Pi είναι ως διακομιστής ιστού. Τούτου λεχθέντος, αυτοί οι διακομιστές είναι αρκετά ισχυροί για να φιλοξενήσουν έναν ιστότοπο. Ας πούμε αρκετά καλό για να φιλοξενήσει το ιστολόγιό σας.

  Πώς να αφαιρέσετε όλες τις μορφοποιήσεις από το κείμενο του προχείρου με μια συντόμευση πληκτρολογίου

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγκαταστήσετε το λογισμικό Apache ή μια πλήρη στοίβα LAMP με PHP και MySQL παράλληλα με το Apache.

Μόλις ολοκληρώσετε τη ρύθμιση, μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο HTML στον κατάλογο (www) και ο διακομιστής σας θα είναι ζωντανός.

Σημείωση: Για να θέσετε σε λειτουργία τον ιστότοπό σας, θα χρειαστείτε μια στατική διεύθυνση IP από τον πάροχο διαδικτύου σας.

Ας δούμε τώρα τι είναι το Arduino και σε τι διαφέρει από το Raspberry Pi.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Arduino

Το Arduino είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που συνοδεύεται από εύχρηστο υλικό (συχνά αναφέρεται ως μικροελεγκτής) και Λογισμικό Arduino ή IDE (Ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Περιβάλλον).

Το ολοκληρωμένο λογισμικό ανάπτυξης Arduino αναπτύχθηκε στο Ivrea Interaction Design Institute. Μοιράζεται έναν παρόμοιο στόχο με το Raspberry Pi – την εκπαίδευση μαθητών χωρίς υπόβαθρο στην τεχνολογία και τον προγραμματισμό.

Οι πλακέτες Arduino μπορούν να διαβάσουν εισόδους – Φως LED σε έναν αισθητήρα, ένα δάχτυλο σε ένα κουμπί και να τις μετατρέψουν σε εξόδους – ενεργοποιώντας έναν κινητήρα, ανάβοντας ένα LED κ.λπ.

Το Arduino ήταν ο εγκέφαλος πίσω από πολλά απλά και πολύπλοκα επιστημονικά έργα. Χάρη στη φιλική προς το χρήστη εμπειρία, η οποία το καθιστά εύκολο στη χρήση για αρχάριους, ενώ είναι αρκετά ευέλικτο για προχωρημένους χρήστες.

Μπορείτε να πείτε κυριολεκτικά στο Arduino τι να κάνει πληκτρολογώντας ένα σύνολο οδηγιών ή κωδικοποιώντας ένα πρόγραμμα σε απλοποιημένη C++ στο Ενσωματωμένο Περιβάλλον Ανάπτυξης Arduino (IDE).

Σημείωση: Το IDE είναι το σημείο όπου πληκτρολογείτε τον κωδικό του προγράμματος πριν τον ανεβάσετε στον πίνακα.

Θήκες χρήσης Arduino

#1. ΟΡΓΑΝΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Πολλά μουσικά όργανα όπως τα Synths, τα Drums και τα Theremins δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το Arduino.

Για να ξεκινήσετε, χρειάζεστε ένα flick board και ένα Arduino UNO.

Η πλακέτα κίνησης είναι ένα PCB που ανιχνεύει τις χειρονομίες σας από 15 cm πάνω από την επιφάνεια. Αυτό θα σας επιτρέψει να κουνάτε τα χέρια σας στον αέρα και οι χειρονομίες σας θα μετατραπούν αυτόματα σε μουσική.

Αυτό είναι πράγματι ένα δροσερό έργο Arduino!

#2. Κλειδαριά πόρτας με δακτυλικό αποτύπωμα

Κουραστήκατε να χάνετε κλειδιά αλλά δεν θέλετε να εγκαταστήσετε κλειδαριά δακτυλικών αποτυπωμάτων λόγω των υψηλών τιμών;

Καλά! Τι γίνεται αν σας πούμε ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά δακτυλικών αποτυπωμάτων με το Arduino με ελάχιστη δαπάνη 70 $;

Για να ξεκινήσετε με το έργο, εκτός από την πλακέτα Arduino UNO, χρειάζεστε:

 • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
 • Ανακλαστικός αισθητήρας υπέρυθρων
 • Βοηθητικό μοτέρ
 • Οπίσθιος φωτισμός LCD RGB
 • Ενεργειακή Ασπίδα

Πώς λειτουργεί?

Πρώτα, εγγράψτε το δακτυλικό σας αποτύπωμα στο σύστημα. Μόλις τελειώσετε, βάλτε το δάχτυλό σας στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εάν το δάχτυλό σας αναγνωρίζεται, οι κινητήρες Servo θα γυρίσουν την κλειδαριά και θα ανοίξουν αυτόματα την πόρτα για εσάς.

Μόλις κλείσει ξανά η πόρτα, οι αισθητήρες υπέρυθρης ανακλαστικότητας ανιχνεύουν την κίνηση και θα κλειδώσουν την πόρτα. Ακούγεται ωραίο, σωστά;

#3. RoboCar

Όχι ένα οποιοδήποτε robocar, αλλά ένα εμπόδιο που αποφεύγει το robocar!

Αυτή η έξυπνη συσκευή μπορεί να αντιληφθεί αυτόματα ένα εμπόδιο μπροστά της και να αλλάξει τις κατευθύνσεις ανάλογα. Πιθανώς μια πρωταρχική απαίτηση για οποιοδήποτε κινητό ρομπότ.

Εμπορικοί και στρατιωτικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να πραγματοποιήσουν επικίνδυνες μη επανδρωμένες εργασίες.

Τι χρειάζεσαι?

Τίποτα περισσότερο από ένα αυτοκίνητο-παιχνίδι, έναν αισθητήρα υπερήχων (αρκετά καλός για να ανιχνεύει το οδόφραγμα), μια μπαταρία 9V/12V 1A και μερικά μονόκλωνα καλώδια.

Υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα αυτοκίνητο ρομπότ με Arduino με αυτά τα αξεσουάρ.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Raspberry Pi μέσω του Arduino

 • Εκτεταμένη υποστήριξη περιφερειακών: Έρχεται με 26 ακίδες GPIO που σας επιτρέπουν να συνδέσετε πολλές οθόνες, μονάδες και αισθητήρες ταυτόχρονα
 • Υποστηρίζει πολλαπλές γλώσσες: Υποστηρίζει όλους τους τύπους γλωσσών κωδικοποίησης όπως C, C++, Java, Python, Ruby κ.λπ.
 • Προσιτό και ισχυρό: Η αναλογία τιμής προς απόδοση του Raspberry Pi είναι ασύγκριτη. Έρχεται με επεξεργαστή 1,6 GHz, αρκετά καλός για να μην το βρείτε σε κανέναν άλλο υπολογιστή μονής πλακέτας
 • Pocket Desktop: Μετατρέψτε εύκολα το Raspberry Pi σας σε Linux Distro τσέπης διαμορφώνοντάς το σε μια οθόνη προβολής. μπορείτε στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε για κωδικοποίηση, επεξεργασία φωτογραφιών, περιήγηση και άλλες υπολογιστικές εργασίες
  Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Xbox 0x87e5002b

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Arduino έναντι του Raspberry Pi

 • Προσιτός μικροελεγκτής και πολλαπλών πλατφορμών: Η πλακέτα Arduino είναι ο πιο προσιτός μικροελεγκτής στην αγορά, ο οποίος μπορεί να λειτουργεί σε Windows, Mac, Linux OS
 • Εύκολο στη χρήση: Βασίζεται στο περιβάλλον προγραμματισμού επεξεργασίας και είναι ευέλικτο για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες
 • Λογισμικό ανοιχτού κώδικα: Δημοσιεύεται ως εργαλείο ανοιχτού κώδικα και μπορεί να επεκταθεί ανά πάσα στιγμή μέσω βιβλιοθηκών C++
 • Επεκτάσιμο Υλικό: Υπάγεται σε άδεια Creative Commons που επιτρέπει στους σχεδιαστές κυκλωμάτων να πλαισιώνουν την έκδοση της ενότητας που διαθέτουν

Raspberry Pi εναντίον Arduino – Πότε να χρησιμοποιήσετε τι;

Θέλετε να δημιουργήσετε καινοτόμες οικιακές εφαρμογές και ρομποτική και αναρωτιέστε: πότε να χρησιμοποιήσετε το Raspberry Pi Vs. Arduino;

Αρχικά, ας κατανοήσουμε τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ του Raspberry Pi και του Arduino.

Μια πλακέτα Raspberry Pi περιέχει έναν μικροεπεξεργαστή. Η CPU του διαθέτει αρχιτεκτονική ARM και μπορεί να τρέξει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα (Raspbian, Ubuntu).

Ουσιαστικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Raspberry Pi με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας (με ορισμένα όρια απόδοσης).

Ενώ μια πλακέτα Arduino περιέχει έναν μικροελεγκτή. Ανάλογα με τον τύπο Arduino, μπορείτε να έχετε διαφορετικό μικροελεγκτή.

Η βασική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ένας μικροελεγκτής δεν είναι ο ίδιος με έναν μικροεπεξεργαστή. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε λειτουργικό σύστημα σε μικροελεγκτή Arduino. Απλώς έχετε ένα πρόγραμμα που τρέχει σε βρόχο. Αυτό είναι!

Πότε να χρησιμοποιήσετε το Raspberry Pi

Υπάρχουν μερικά έργα που μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο με το Raspberry Pi.

#1. Όταν έχετε μια σύνθετη εφαρμογή

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του προγραμματισμού σε έναν μικροεπεξεργαστή (Raspberry Pi) και ενός μικροελεγκτή (Arduino).

Το Arduino είναι δημοφιλές για το επαναλαμβανόμενο πλαίσιο του. Περιορίζεται σε ένα μόνο νήμα με έναν βρόχο ελέγχου.

Προφανώς, ένα μόνο νήμα δεν αρκεί για τη δημιουργία ενός αλγόριθμου ανίχνευσης κίνησης, μιας επιφάνειας εργασίας τσέπης ή ακόμα και για τη ροή εικόνων από μια κάμερα.

Το Arduino έχει σχεδιαστεί για έλεγχο χαμηλού επιπέδου, αρκεί να μιλάει απευθείας με το υλικό.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι πιο περίπλοκο, θα χρειαστείτε έναν ισχυρό μικροεπεξεργαστή όπως το Raspberry Pi.

#2. Όταν θέλετε να προγραμματίσετε με πολλαπλούς Cpp

Η γλώσσα Arduino είναι μια υποομάδα του C/Cpp και δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες Cpp όπως C++14 ή C++17 κατά την κωδικοποίηση.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του Cpp με το Raspberry Pi.

Η βιβλιοθήκη std, οι εξαιρέσεις, οι λέξεις-κλειδιά “νέα” και “διαγραφή” – το ονομάσετε, το καταλάβατε.

Επιπλέον, θα μπορείτε να μεταγλωττίσετε μόνοι σας τα αρχεία Cpp χωρίς να απαιτείται εξωτερική τεχνογνωσία.

#3. Αληθινό Multi-Threading

Εάν δημιουργείτε μια εφαρμογή που απαιτεί πολλαπλές κλωστές, το Raspberry Pi είναι η επιλογή σας!

Ωστόσο, με το Arduino, μπορείτε να τροποποιήσετε το πρόγραμμά σας με τρόπο ώστε να επιτύχετε κάτι κοντά στο multi-threading. Αλλά δεν θα είναι τέλειο!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο για να επιτύχετε «αληθινό» πολλαπλό νήμα, απαιτείται το Raspberry Pi να δημιουργήσει οποιοδήποτε νήμα στη γλώσσα προγραμματισμού που επιθυμείτε.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το Arduino

Δεδομένου ότι η πλακέτα Arduino χρησιμοποιεί μικροελεγκτή, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο μέσω μιας πλακέτας Arduino.

#1. Επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο

Είναι πιο εύκολο να επιτύχετε περιορισμούς σε πραγματικό χρόνο με το Arduino. Ο λόγος είναι ότι το Raspberry Pi διαθέτει ισχυρή CPU με πολλαπλούς πυρήνες και πολύ περισσότερη μνήμη RAM, κατάλληλη για μεγαλύτερα και πιο σύνθετα προγράμματα.

Συγκεκριμένα, έχετε λιγότερο έλεγχο των πόρων όταν χρησιμοποιείτε μια πλακέτα Raspberry Pi καθώς το λειτουργικό σύστημα διαχειρίζεται τους πόρους για εσάς.

Και, εάν εκτελείτε πολλά προγράμματα ταυτόχρονα, είναι λιγότερο πιθανό να επιτύχετε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο μέσω του Raspberry Pi.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να επιτύχετε περιορισμούς σε πραγματικό χρόνο με το Raspberry Pi, όπως η ενημερωμένη έκδοση κώδικα RT-Preempt. Αλλά είναι σίγουρα πιο περίπλοκο και λιγότερο κατάλληλο.

Από την άλλη πλευρά, το Arduino έρχεται με πολύ χαμηλότερους πόρους CPU και ελάχιστα KB μνήμης RAM.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι κάτι με μικρότερη επεξεργαστική ισχύ είναι συγκριτικά καλύτερο από το Raspberry Pi. Λοιπόν, δεν είναι έτσι.

  Πώς να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση σε όλες τις περιπτώσεις μιας λέξης ή ενός χαρακτήρα στο MS Word

Το Arduino τρέχει σε μια ισχυρή γλώσσα προγραμματισμού (C/C++). Καθώς έχετε μόνο ένα πρόγραμμα που εκτελείται σε βρόχο σε ένα μόνο νήμα, η εκτίμηση του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας εργασίας γίνεται ευκολότερη.

#2. Όταν κάνετε ένα απλό έργο

Μέχρι τώρα, ίσως καταλάβατε δύο πράγματα:

 • Το Raspberry Pi είναι κατάλληλο για σύνθετα έργα
 • Το Arduino είναι καλύτερο για απλά προγράμματα που περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενες οδηγίες

Έτσι, εάν η εφαρμογή σας αφορά την ανάγνωση εισόδων από αισθητήρες (θερμοκρασία, υπέρυθρες, δακτυλικά αποτυπώματα), την επεξεργασία τους σε πραγματικό χρόνο και τη δημιουργία βασικών εξόδων, το Arduino μπορεί να το εκτελέσει με ευκολία.

Επιπλέον, σε αντίθεση με το Raspberry Pi, το Arduino διαθέτει προ-ενσωματωμένες λειτουργίες υλικού και απαιτεί συγκριτικά πολύ λιγότερο χρόνο ανάπτυξης.

#3. Όταν χρειάζεστε ισχυρές καρφίτσες υλικού

Αν και και οι δύο πλακέτες μοιράζονται παρόμοιες λειτουργίες υλικού, ορισμένες σημαντικές διαφορές καθιστούν το Arduino ανώτερο από το Raspberry Pi σε ορισμένες περιπτώσεις όπως οι δύο που αναφέρονται παρακάτω.

 • Μετατροπέας αναλογικού σε ψηφιακό (ADC): Το Arduino UNO ADC σάς επιτρέπει να διαβάζετε τιμές από 0 έως 5 V, διευκολύνοντας την ανάγνωση ποσοστιαίων τιμών από αισθητήρες
 • Ενσωματωμένο PWM: Ορισμένες ακίδες Arduino σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε και να χρησιμοποιείτε το PWM για να στέλνετε αναλογικά σήματα σε όλη τη συσκευή και να έχετε τον απόλυτο έλεγχο πάνω της

Τώρα όταν ξέρετε ποιο είναι το καταλληλότερο για τι. Ας βρούμε μερικές αγορές όπου μπορείτε να αγοράσετε Raspberry Pi και Arduino.

Από πού να αγοράσετε το Raspberry Pi;

Για την αγορά του Raspberry Pi, μπορείτε να μεταβείτε σε αυτές τις αξιόπιστες πλατφόρμες.

#1. Αμαζόνα

Η Amazon είναι μια τεράστια επιχείρηση που βασίζεται στο Διαδίκτυο που πουλά σχεδόν όλα όσα θέλετε. Με όλα, εννοούσαμε τον πίνακα Raspberry Pi.

Στο Amazon, μπορείτε να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Raspberry Pi, δηλαδή το Raspberry Pi 4 Model B, που κυκλοφόρησε το 2019.

Η Amazon έχει μερικές εξαιρετικές αξιολογήσεις και κριτικές. Επιπλέον, μπορείτε να συγκρίνετε τιμές προϊόντων από διαφορετικούς προμηθευτές σε πραγματικό χρόνο και να έχετε την καλύτερη προσφορά.

#2. Okdo

Okdo προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό λογισμικού, υποστήριξης ανάπτυξης και υπηρεσιών κατασκευής που επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες και να τις μετατρέψουν σε εμπορική πραγματικότητα.

Προσφέρει το Raspberry Pi 4 Model B με κιτ εκκίνησης 8 τεμαχίων.

Όχι μόνο λαμβάνετε ένα δυναμικό κιτ Raspberry, αλλά έχετε επίσης δωρεάν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του οδηγό εγκατάστασης και μια σειρά από εντυπωσιακά έργα για να εργαστείτε.

Από πού να αγοράσω το Arduino;

#1. Arduino.cc

Arduino.cc είναι ο μοναδικός προορισμός σας για όλα τα προϊόντα και τα αξεσουάρ Arduino. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων Arduino, μεταξύ των οποίων το πιο δημοφιλές είναι το πακέτο πιστοποίησης Arduino.

Το πακέτο συνοδεύεται από ένα κιτ εκκίνησης Arduino και μια ηλεκτρονική εξέταση πιστοποίησης.

Η εξέταση πιστοποίησης βασίζεται συνήθως σε πρακτικές εργασίες που εκτελούνται μέσω του κιτ εκκίνησης Arduino. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους που θέλουν να μάθουν το Arduino από τα βασικά.

Η εξέταση είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Κινέζικα.

#2. Αμαζόνα

Για άλλη μία φορά, Αμαζόνα χρησιμεύει ως η τέλεια αγορά για την αγορά πλακών Arduino και των αξεσουάρ τους.

Μπορείτε να τα αποκτήσετε όλα εδώ, από την αγορά μιας μονοκόμματης πλακέτας Arduino UNO μέχρι ένα πλήρες πακέτο Arduino.

Μεταξύ αυτών, το Arduino Uno REV 3 είναι η bestseller σειρά Arduino της Amazon. Είναι μια αυτόνομη πλακέτα Arduino με εντυπωσιακές αξιολογήσεις και κριτικές πελατών.

Τι είναι καλύτερο: Raspberry Pi ή Arduino;

Από την παραπάνω συζήτηση, είναι προφανές ότι τόσο το Raspberry Pi όσο και το Arduino έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Η επιλογή μεταξύ των δύο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της εφαρμογής στην οποία θα εργάζεστε.

Το Arduino είναι κατάλληλο για την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών που περιλαμβάνουν είσοδο με ένα νήμα και βασικές εξόδους, όπως άνοιγμα πόρτας, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση φώτων, ανάγνωση θερμοκρασίας μέσω αισθητήρων κ.λπ.

Από την άλλη πλευρά, το Raspberry Pi συνιστάται για πολύπλοκες εφαρμογές που απαιτούν πολλαπλά προγράμματα και ποικίλες εξόδους – για παράδειγμα, οδήγηση ρομπότ, δημιουργία υπολογιστή τσέπης, κατασκευή ιστότοπου, ανάρτηση στο Διαδίκτυο κ.λπ.