Photoshop ή όχι; Τρεις τρόποι για να καταλάβετε εάν μια εικόνα είναι αληθινή ή ψεύτικη

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλοι έχουν μια κάμερα που διαφημίζει smartphone. Τα παιδιά μαθαίνουν να φωτογραφίζουν από πολύ νωρίς και καθώς μεγαλώνουν μαθαίνουν να χρησιμοποιούν και το Photoshop. Το Photoshop ήταν κάποτε ένα εξελιγμένο εργαλείο επεξεργασίας εικόνων που χρησιμοποιείται ακόμα ευρέως από τους σχεδιαστές. Σήμερα έχει γίνει και ρήμα και εργαλείο για να κάνεις θαύματα και να φαίνεται πιο ελκυστικό σωματικά στις φωτογραφίες. Για να το πούμε ωμά, υπάρχουν πολλές ψεύτικες φωτογραφίες εκεί έξω και το Photoshop είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τους. Δίνονται μερικά πράγματα. Οι φωτογραφίες στα περιοδικά είναι πάντα φωτογραφισμένες. Είναι πιο φωτεινά ή πιο σκούρα για να ταιριάζουν με τον σκοπό τους, μεταξύ άλλων αλλαγών, αλλά πώς θα καταλάβετε εάν μια φωτογραφία έχει παραποιηθεί εάν δεν υπάρχει σε περιοδικό; Ακολουθούν τρεις πολύ απλοί τρόποι για να ελέγξετε την ακεραιότητα μιας φωτογραφίας.

1. Οπτική επιθεώρηση

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι καλλιτέχνες απάτης του Photoshop μπορεί να τελειοποιήσουν το παιχνίδι τους, αλλά συχνά υπάρχουν οπτικά ενδεικτικά σημάδια ότι μια φωτογραφία έχει παραποιηθεί. Ακόμη και διάσημα έντυπα περιοδικά έχουν δεχθεί πυρκαγιά για τέτοιες κραυγαλέες εικόνες από μαγαζιά με χαμένα ή επιπλέον μέλη. Αυτό αποδεικνύει ένα πράγμα. αν ξέρετε τι να αναζητήσετε, μια απλή οπτική επιθεώρηση θα σας πει πολλά για το πόσο «πραγματική» είναι μια φωτογραφία.

ένα. Καμπύλες & Καμπύλες Επιφάνειες

Η καμπυλότητα ή η κάμψη του φωτός, όταν είναι φυσικό, μας δίνει υπέροχα πράγματα όπως αυτό το ματωμένο φεγγάρι που είχαμε μόλις πριν από λίγες μέρες. Όταν δεν είναι φυσικό, καταλήγουμε σε πραγματικά προφανείς προσφορές. Κοιτάξτε το παρασκήνιο όπου υποψιάζεστε ότι υπάρχει κάτι κακό στη δράση. Η καμπύλη στο ξύλινο πάνελ παρακάτω είναι πολύ εμφανής και ένα νεκρό δώρο. Αν η φωτογραφία ήταν πιο κακής ποιότητας, θα ήταν πολύ πιο κοκκώδης όταν χρησιμοποιήθηκε ένα εργαλείο για να σπρώξει ή να σκάσει κάτι έξω.

  Πώς να αλλάξετε εάν οι νέες συνομιλίες iMessage χρησιμοποιούν τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email σας

Οι επίπεδες επιφάνειες κατά κανόνα δεν λυγίζουν για να χωρέσουν στην καμπύλη κανενός σώματος. Το φως μπορεί να καμπυλωθεί γύρω από ένα αντικείμενο (και πάλι το Blood Moon) αλλά το ίδιο το αντικείμενο δεν θα λυγίσει.

Πηγή: Αυτή η εικόνα προέρχεται από ανάρτηση στο Reddit, χωρίς σύνδεση. Το επεξεργαστήκαμε προσωπικά για να προστατεύσουμε την ταυτότητα του ατόμου. Δεν έχουν γίνει άλλες βελτιώσεις.

σι. Shifting Light

Αναφέραμε νωρίτερα ότι τα περιοδικά έχουν πολλές εικόνες photoshop και αυτό συνήθως σημαίνει ότι τα μοντέλα φαίνονται πιο ελκυστικά, αλλά οι συνηθισμένες φωτογραφίες επίπλων έχουν επίσης photoshop για να γίνουν πιο σκούρες ή φωτεινές. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση χρωματικών φίλτρων μεταξύ άλλων. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται επίσης στην επεξεργασία βίντεο, αλλά όταν δεν πάει καλά, λαμβάνετε γραφικά όπως αυτά στη σεζόν 2 του The Walking Dead (αυτή με το αγρόκτημα), όπου το φως αλλάζει για να αντανακλά το σούρουπο και την αυγή, αλλά η κατεύθυνση του ήλιου παραμένει η ίδια. Στις φωτογραφίες η διαφορά είναι πιο έντονη. Η παρακάτω εικόνα τονίζει ένα προϊόν τόσο άσχημα που δεν λαμβάνει υπόψη το φόντο που δείχνει ότι είναι προφανώς ηλιοβασίλεμα και το φως θα πρέπει να είναι σημαντικά πιο απαλό. Το προϊόν αναδύεται τόσο άσχημα από την εικόνα που στην πραγματικότητα μπορείτε να πείτε ότι είναι δύο εικόνες πολτοποιημένες σε μία.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Google Analytics στο Nintendo Switch eShop

Πηγή: Buzzfeed

ντο. Απώλεια Ποιότητας

Μερικοί ερασιτέχνες καλλιτέχνες του Photoshop είναι έξυπνοι ηλίθιοι. Ξέρουν ότι έχουν κάνει ασταθή δουλειά, ξέρουν ότι είναι προφανές και ξέρουν ότι μπορούν ακόμα να σε ξεγελάσουν μειώνοντας την ποιότητα των φωτογραφιών. Στη συνέχεια, θα ξεγελάσετε το μυαλό σας για να πείτε «Nah man» όταν αμφισβητείτε τη νομιμότητα μιας φωτογραφίας και κατηγορείτε για χαμηλό φωτισμό ή μια κάμερα χαμηλής ποιότητας. Σκεφτείτε αυτό. Οι κάμερες τηλεφώνου είναι γελοία ισχυρές σήμερα, διαθέτουν φλας, νυχτερινή λειτουργία και κρυφές λειτουργίες για την ενεργοποίηση του σήματος νυχτερίδας. Πόσο κακή μπορεί πραγματικά να γίνει μια φωτογραφία;

Ένα άλλο ενδεικτικό μιας παραμορφωμένης φωτογραφίας είναι ότι όταν χρησιμοποιείται η τεχνική μειωμένης ποιότητας, θα παρατηρήσετε ότι η ποιότητα δεν μειώνεται ομοιόμορφα. Οι περιοχές που έχουν υποστεί photoshop θα εμφανίζονται σε χαμηλότερη ποιότητα τις περισσότερες φορές.

ρε. Λίγη Κοινή Λογική

Μερικά πράγματα είναι απλά προφανή. αιωρούμενα άκρα, άκρα φάντασμα, πάρα πολλά χέρια, πάρα πολλά πόδια, λείπουν χέρια ή/και πόδια. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια πρόχειρη ματιά και κάποια κοινή λογική για να πει κανείς ότι μια φωτογραφία δεν είναι πρωτότυπη. Ένα από τα πιο δημοφιλή fails είναι της Victoria Secret που δεν ξεμπέρδεψε ή έβαλε μια τσάντα στο χέρι του μοντέλου της.

Πηγή: BoredPanda

2. Εφαρμογές Ιστού

Απλώς αναφέραμε πόσο απίστευτα ισχυρές έχουν γίνει οι κάμερες στα τηλέφωνά μας και ότι η ισχύς δεν σημαίνει μόνο πιο ευκρινείς εικόνες. Σημαίνει επίσης ότι η κάμερα συλλαμβάνει πολύ περισσότερες πληροφορίες από ό,τι θα μπορούσε να είχε πριν από δέκα χρόνια. Αυτές οι πληροφορίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαπιστώσετε εάν μια εικόνα έχει αλλοιωθεί ή όχι. Υπάρχουν εφαρμογές Ιστού που κάνουν ακριβώς αυτό και εδώ είναι δύο δημοφιλείς.

  Πώς να προσαρμόσετε τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης στις εφαρμογές του Microsoft Office

ένα. FotoForensics

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται Ανάλυση επιπέδου σφάλματος. Κάνει καλή δουλειά στο να εξηγεί την τεχνική και τι πρέπει να προσέξετε όταν προσπαθείτε να προσδιορίσετε εάν μια φωτογραφία είναι πραγματική ή όχι στον ιστότοπό της. Το καλό με την υπηρεσία είναι ότι δεν βασίζεται σε εικόνες RAW και στα μεταδεδομένα τους για την επικύρωσή της. Πραγματοποιήσαμε μια δοκιμή σε μια εσκεμμένα επεξεργασμένη εικόνα. Τα αποτελέσματα του ELA είναι παρακάτω και μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα ανάλυσης εδώ.

Η εικόνα ήταν αυτή των κοσμημάτων και χρησιμοποίησα το Photoshop για να φαίνεται πιο λαμπερό και λαμπερό. Με την ανάλυση ELA, μπορείτε να δείτε ορισμένα μέρη είναι προφανώς πιο φωτεινά από άλλα.

Επισκεφτείτε το FotoForensics

σι. Izitru

Αυτός είναι ένας κάπως διαφορετικός τρόπος για τον έλεγχο ταυτότητας μιας φωτογραφίας. Βασίζεται μεταξύ άλλων σε δεδομένα Meta και περνάει μια εικόνα από έξι διαφορετικά τεστ. Στο τέλος εκδίδει πιστοποίηση γνησιότητας. Δεν προσδιορίζει πού μπορεί να έχουν γίνει αλλαγές, οπότε αν ψάχνετε για κακά εφέ Photoshop, μπορεί να απογοητευτείτε. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της επεξεργασμένης εικόνας μας εδώ.

Επισκεφθείτε το Izitru

3. Αντίστροφη Αναζήτηση Google

Αυτός δεν είναι τόσο ένας τρόπος για να μάθετε εάν μια εικόνα έχει υποστεί Photoshop, όσο για να βρείτε την αρχική πηγή μιας. Μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε μερικούς προφανείς χειρισμούς, όπως έναν άντρα που στέκεται μπροστά στο Μάτσου Πίτσου, εκτός από το ότι η εικόνα του Μάτσου Πίτσου προήλθε από μια ταξιδιωτική ιστοσελίδα. Βοηθά στον έλεγχο ταυτότητας αυτών των εικόνων που βρίσκετε σε viral ιστορίες στη ροή σας στο Facebook. Είναι μια από τις πιο αδύναμες μορφές ελέγχου ταυτότητας εικόνας σε σχέση με τη χειραγώγηση του Photoshop, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε αν κάποιος έκλεψε μια εικόνα και τη δημοσίευσε ως δική του.