Onyx Boox Poke5 Review: A Pocket Sized Powerhouse

Βασικά Takeaways

  • Σε μέγεθος τσέπης και φιλικό προς τα ταξίδια με συμβατότητα για δωρεάν πόρους ηλεκτρονικών βιβλίων και ακουστικών βιβλίων
  • Προσφέρει προσαρμόσιμη εμπειρία χρήστη με συμβατότητα καταστήματος Google Play
  • Δεν είναι αδιάβροχο, κοστίζει 170 $+ 40 $ αποστολή και οι εφαρμογές ενδέχεται να λειτουργούν αργά

Από τους ειδικούς του eReader Onyx, το Boox Poke5 είναι ένα σχέδιο 6 ιντσών σε μέγεθος παλάμης που είναι ιδανικό για ταξίδια. Αν και ελαφριά στις λειτουργίες, αυτή η πλούσια ψηφιακή συσκευή σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε ebook, ηχητικά βιβλία και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο σε μια συμπαγή συσκευή—καθώς και να εγκαταστήσετε όποιες εφαρμογές Android θέλετε.

Onyx Boox Poke5

Το Onyx Boox Poke5 προσφέρει ψυχαγωγία σε μέγεθος τσέπης για τους λάτρεις των ebook και των audiobooks. Είναι ένα από τα καλύτερα eReader για όσους επιθυμούν να κουβαλούν καθημερινά τα βιβλία τους.

Μάρκα Onyx

Screen E Ink Carta Plus

Ανάλυση 300dpi

Αποθηκευτικός χώρος 32 GB

Συνδεσιμότητα WiFi, Bluetooth, USB-C

Μπροστινό φως Φως Σελήνης 2

OS Android 11

Μπαταρία Polymer Li-on, 1500mAh

Βάρος 160g

Διαστάσεις 148 × 108 × 6,8 mm

RAM 2 GB

Μορφές εγγράφων TXT, HTML, RTF, FB2, FB2.zip, DOC, DOCX, PRC, MOBI, CHM, EPUB, JPG, PNG, GIF, BMP, PDF, DjVu, WAV, CBR, CBZ

Μορφές ήχου MP3

Μέγεθος οθόνης 6 ιντσών

Θύρες USB-C

Πλεονεκτήματα

  • Υποστηριζόμενες εφαρμογές τρίτων
  • Σε μέγεθος τσέπης, ιδανικό για μεταφορά στην πίσω τσέπη ή στην τσάντα
  • Η συμβατότητα με πολλές εφαρμογές επιτρέπει δωρεάν πόρους ebook

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι αδιάβροχο
  • Υψηλή τιμή, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα αποστολής
  • Μπορεί να είναι περίπλοκο για νέους χρήστες

Onyx Boox Poke5: Τι υπάρχει στο κουτί;

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Το Onyx Boox Poke5 eReader συνοδεύεται από όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε αμέσως. Το πακέτο περιλαμβάνει το Poke5 eReader και ένα καλώδιο φόρτισης USB-C. Εξοπλισμένο με τετραπύρηνο CPU, οθόνη eInk Carta Plus 300 PPI, Wi-Fi διπλής ζώνης και Bluetooth 5.0, το Poke5 διαθέτει επίσης συμβατότητα USB-C και MicroSD. Αυτό επιτρέπει επεκτάσιμο χώρο αποθήκευσης έως και 1 TB—αν και περιλαμβάνεται επίσης 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud.

Λειτουργίες και επεκτάσιμος χώρος αποθήκευσης

Τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός eReader περιλαμβάνουν τη συμβατότητα, τις δυνατότητες, την αποθήκευση και τις ψηφιακές μορφές που υποστηρίζονται από τη συσκευή. Το Boox Poke5 υπερέχει σε αυτές τις κατηγορίες.

Υποστηρίζει μια πληθώρα μορφών ebook, audiobook, εικόνας και πολυμέσων όπως TXT, HTML, RTF, FB2, FB2.zip, DOC, DOCX, PRC, MOBI, CHM, EPUB, JPG, PNG, GIF, BMP, PDF, DjVu, MP3, WAV, CBR και CBZ. Έτσι, οι πελάτες της Onyx έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν περιεχόμενο από διάφορες πηγές για να το απολαμβάνουν στις συσκευές τους. Λαμβάνοντας υπόψη την υποδοχή MicroSD και τον αποθηκευτικό χώρο cloud, έχετε χώρο για να κατεβάσετε έναν τόνο περιεχομένου και να το απολαύσετε εν κινήσει.

  Το παλιό PS5 εναντίον του νέου (πιο λεπτό) PS5: Ποιες είναι οι διαφορές;

Το Boox Poke5 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να απολαύσετε ηχητικά βιβλία ή μουσική μέσω ακουστικών με συνδεσιμότητα Bluetooth. Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε ένα ηχείο Bluetooth στη συσκευή. Επιπλέον, το eReader διαθέτει μια χωρητική οθόνη για τη δυνατότητα σχολιασμού και επισήμανσης καθώς διαβάζετε.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Το Poke5 είναι συμβατό με το Google Play Store και μπορεί να εξατομικευτεί με εφαρμογές τρίτων καθώς τρέχει το Android 11. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε λήψη μιας ποικιλίας εφαρμογών τρίτων στη συσκευή σας Boox Poke5 και να επεκτείνετε περαιτέρω τη χρησιμότητα της συσκευής. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού είναι η χρήση μιας εφαρμογής λήψης σημειώσεων από τρίτους, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με ένα πληκτρολόγιο Bluetooth, εάν επιθυμείτε τη λήψη σημειώσεων μεγάλης διάρκειας.

Αν σας αρέσει να διαβάζετε σε ανάκλιση, το Boox Poke5 προσφέρει λειτουργίες οριζόντιου και κατακόρυφου για απόλυτη άνεση. Αυτή η δυνατότητα δεν προσφέρεται από πολλά άλλα δημοφιλή eReaders και δείχνει την εστίαση της Onyx στην άνεση του χρήστη στο σχεδιασμό της συσκευής.

Μια άνετη και προσαρμόσιμη εμπειρία χρήστη

Ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους το Boox Poke5 ξεπερνά τους ανταγωνιστές του είναι μέσω της εστίασής του στο να παρέχει στους πελάτες μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Σε αντίθεση με άλλα δημοφιλή eReader, όπως το Amazon Kindle, το Poke5 δεν εμφανίζει διαφημίσεις στην οθόνη σε καμία τιμή. Για το λόγο αυτό, δεν χρειάζεται οι καταναλωτές να πληρώνουν υψηλότερη τιμή για να μην ενοχλούνται από ανεπιθύμητες διαφημίσεις που εμφανίζονται στις συσκευές τους. Αυτή η μικρή αλλαγή παρέχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την ισχυρή εταιρεία που είναι το Amazon Kindle Paperwhite, ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του Boox Poke5.

Πέρα από την έλλειψη ανοδικών πωλήσεων, το Boox Poke5 αφιερώνει επίσης χρόνο για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την ευεξία του ύπνου και την καταπόνηση των ματιών του χρήστη.

Διαθέτει σύστημα φωτισμού διπλού τόνου. Αυτό το σύστημα διαθέτει θερμούς και ψυχρούς ρυθμιζόμενους τόνους φωτός σε συνδυασμό με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα για βέλτιστες δυνατότητες μείωσης της καταπόνησης των ματιών. Αυτές οι προσαρμόσιμες ρυθμίσεις κάνουν μεγάλη διαφορά στο χρόνο που μπορεί κανείς να διαβάσει άνετα, ειδικά σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού.

Η ταχύτητα περιστροφής της σελίδας κατά την απόλαυση των ebook έχει καλό ρυθμό και δεν φαίνεται να καθυστερεί κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας χρήσης.

  Πώς να συνδυάσετε έγγραφα του Word

Το Boox Poke5 προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη δωρεάν ψηφιακή ψυχαγωγία μέσω της συμβατότητάς του με κοινές εφαρμογές βιβλιοθήκης όπως το Libby, το Overdrive και το Hoopla. Εφαρμογές όπως η εφαρμογή Libby Library επιτρέπουν στα μέλη της βιβλιοθήκης να ελέγξουν τους ψηφιακούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών βιβλίων και των ηχητικών βιβλίων, και να τους στείλουν απευθείας στο Boox Poke5 για να τους απολαύσουν. Με απευθείας σύνδεση σε αυτούς τους τεράστιους πόρους, το Onyx επιτρέπει στους χρήστες του μια απλή διαδρομή προς το περιεχόμενο που είναι δωρεάν.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Boox Poke5 σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της αγοράς είναι το μαγνητικό του κάλυμμα. Αν και δεν περιλαμβάνεται στο κουτί με τη συσκευή, το κάλυμμα αξίζει την επένδυση (30$), καθώς προστατεύει τόσο το πίσω όσο και το μπροστινό μέρος της συσκευής.

Με μαγνητική στερέωση στο πίσω μέρος του eReader, το κάλυμμα παραμένει στη θέση του εύκολα και με ασφάλεια. Το ελαφρώς λιγότερο ισχυρό μαγνητικό μπροστινό κάλυμμα κλείνει και ανοίγει εύκολα για να προστατεύει την οθόνη της συσκευής όταν δεν χρησιμοποιείται και θέτει το Poke5 σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας αυτόματα όταν είναι κλειστό. Αυτό το κάλυμμα προστατεύει το Poke5, ενώ παρέχει επίσης μια κομψή και μινιμαλιστική αισθητική.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Boox Poke5 είναι επαρκής. Η μπαταρία των 1.500 mAh παρείχε σημαντικό αριθμό ωρών χρήσης πριν χρειαστεί να επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται. Οι ακριβείς χρόνοι διέφεραν ανάλογα με τον τύπο χρήσης και τη φωτεινότητα της οθόνης, αλλά κατά μέσο όρο μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία παρείχε 10 ώρες ενεργού χρόνου χρήσης. Όταν η συσκευή ήταν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, με το κάλυμμα ανοιχτό, δεν σημειώθηκε σχεδόν καθόλου αποστράγγιση της μπαταρίας.

Για έναν μέσο καταναλωτή eReader, το Boox Poke5 πιθανότατα θα χρειαστεί να επαναφορτίζεται μόνο μία ή δύο εβδομάδες.

Μερικά μειονεκτήματα και μια μπερδεμένη διεπαφή

Το Onyx Boox Poke5 είναι μια εντυπωσιακή συσκευή. Ωστόσο, δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι η συσκευή δεν είναι αδιάβροχη. Για όσους επιθυμούν να διαβάσουν στην πισίνα ή στο μπάνιο, αυτό είναι ένα dealbreaker.

Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση σε ορισμένους χρήστες. Ενώ η προσαρμόσιμη σύνθεση και η συμβατότητά του με πολλές εφαρμογές τρίτων επιτρέπουν μια προσαρμοσμένη εμπειρία, μπορεί επίσης να γίνει τρομακτικό για όσους προτιμούν μια απλούστερη διεπαφή.

Η χρήση της συσκευής δεν είναι τόσο διαισθητική όσο μερικά από τα απλούστερα eReader της αγοράς. Για αυτόν τον λόγο, για όσους απολαμβάνουν την απλότητα και δεν τους αρέσει να αφιερώνουν χρόνο για να μάθουν και να προσαρμόσουν πολλές λεπτομέρειες, άλλες συσκευές στην αγορά μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα.

  5 Πλατφόρμες Φιλοξενίας προσφέρουν Ειδική Έκπτωση στους Φοιτητές

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μικρότερη οθόνη του Boox Poke5, στις 6 ίντσες, δεν επιτρέπει την εμφάνιση τόσων λέξεων σε κάθε σελίδα κατά την ανάγνωση ενός ebook. Για αυτόν τον λόγο, οι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να γυρίζουν τη σελίδα πιο συχνά σε σύγκριση με άλλες δημοφιλείς συσκευές όπως η Rakuten Kobo Elcipsea ή η σειρά Amazon Kindle Paperwhite. Αυτό το ζήτημα μπορεί να μετριαστεί προσαρμόζοντας το μέγεθος του τύπου ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις του χρήστη.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που εξετάζουν οι περισσότεροι όταν πραγματοποιούν μια αγορά είναι η τιμή μιας συσκευής. Το Onyx Boox Poke5 κοστίζει 170 $ σε σύγκριση με το Amazon Kindle Paperwhite, το οποίο κοστίζει 139 $. Αν και δεν είναι το πιο προσιτό eReader της αγοράς, το Boox Poke5 προσφέρεται σε δίκαιη τιμή για τις δυνατότητες της συσκευής, οι οποίες ξεπερνούν αυτή του Amazon Kindle Paperwhite.

Ωστόσο, εάν ένας πελάτης παραγγείλει για παράδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα ισχύει επιπλέον χρέωση αποστολής 40 $, καθιστώντας έτσι το κόστος για τη συσκευή 210 $. Στην εποχή των γρήγορων και δωρεάν επιλογών παράδοσης που προσφέρουν ανταγωνιστές όπως η Amazon, οι χρεώσεις αποστολής της Onyx αποτελούν σημαντικό μειονέκτημα κατά την αγορά ενός Boox Poke5.

Όταν επιλέγετε το Boox Poke5 για τη συμβατότητά του με εφαρμογές τρίτων, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι επί του παρόντος, οι εφαρμογές δεν εκτελούνται τόσο γρήγορα όσο μπορεί σε άλλες συσκευές. Φαίνεται ότι η Onyx γνωρίζει αυτό το ζήτημα και αναμένονται βελτιώσεις, μαζί με νέες δυνατότητες, με ενημερώσεις υλικολογισμικού σε μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Πρέπει να αγοράσετε το Onyx Boox Poke5;

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Συνολικά, το Onyx Boox Poke5 είναι ένα εξαιρετικό eReader για όσους επιθυμούν να κάνουν την ανάγνωσή τους εν κινήσει. Είναι απίστευτα συμπαγές και χωράει εύκολα στα περισσότερα πορτοφόλια και ακόμη και σε μερικές πίσω τσέπες. Το προαιρετικό κάλυμμα είναι ένα από τα πιο κομψά και ανθεκτικά στην αγορά.

Το ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος αυτού του eReader σε σύγκριση με τους δημοφιλείς ανταγωνιστές στην αγορά, σε συνδυασμό με το υψηλής ποιότητας κάλυμμα, προσφέρει πολυτελή αίσθηση κατά την ανάγνωση του Poke5.

Onyx Boox Poke5

Το Onyx Boox Poke5 προσφέρει ψυχαγωγία σε μέγεθος τσέπης για τους λάτρεις των ebook και των audiobooks. Είναι ένα από τα καλύτερα eReader για όσους επιθυμούν να κουβαλούν καθημερινά τα βιβλία τους.

Μάρκα Onyx

Screen E Ink Carta Plus

Ανάλυση 300dpi

Αποθηκευτικός χώρος 32 GB

Συνδεσιμότητα WiFi, Bluetooth, USB-C

Μπροστινό φως Φως Σελήνης 2

OS Android 11

Μπαταρία Polymer Li-on, 1500mAh

Βάρος 160g

Διαστάσεις 148 × 108 × 6,8 mm

RAM 2 GB

Μορφές εγγράφων TXT, HTML, RTF, FB2, FB2.zip, DOC, DOCX, PRC, MOBI, CHM, EPUB, JPG, PNG, GIF, BMP, PDF, DjVu, WAV, CBR, CBZ

Μορφές ήχου MP3

Μέγεθος οθόνης 6 ιντσών

Θύρες USB-C