Minecraft για Chromebook, GPT σε LinkedIn & Microsoft Edge και GitHub OSPO

Σε αυτή την ανάρτηση, θα καλύψουμε τα εξής:

  • Η Microsoft κυκλοφορεί το Minecraft για Chromebook
  • Το OpenAI GPT έρχεται στο LinkedIn για να βελτιστοποιήσει την ανάρτηση θέσεων εργασίας και τη βελτιστοποίηση του προφίλ σας.
  • Το GitHub δημοσιεύει ένα προσχέδιο του Office Programme Open-Source (OSPO).
  • Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge με AI Chatbot.

Η Microsoft κυκλοφορεί το Minecraft για Chromebook

Τα καλά νέα είναι ότι η Microsoft εισάγει το Minecraft στο Chrome OS της Google, αν θελήσατε ποτέ να το παίξετε σε Chromebook.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το Minecraft, το Mojang Studios της Microsoft μόλις έκανε πρώιμη πρόσβαση στο Minecraft: Bedrock Edition, το οποίο είναι πλέον προσβάσιμο για Chromebook. Διαθέτει multiplayer σε όλες τις συσκευές, πρόσβαση στο Minecraft Marketplace και δυνατότητες αναπαραγωγής Realms.

Θα πρέπει να ελέγξετε το Google Play Store για να δείτε εάν το Minecraft είναι προσβάσιμο για εσάς επειδή βρίσκεται σε πρώιμη πρόσβαση, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο συγκεκριμένες συσκευές Chromebook που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το Minecraft σε αυτό το αρχικό στάδιο.

Εάν αγοράζετε ήδη Minecraft για Android, κοστίζει 13,00 $ και ένα πακέτο που περιλαμβάνει και τις δύο εκδόσεις Android και Chromebook κοστίζει 19,99 $ για νέους αγοραστές.

Ελέγξτε εδώ για να ανακαλύψετε εάν το Chromebook σας είναι μέρος της κυκλοφορίας πρώιμης πρόσβασης.

Ακολουθούν οι προϋποθέσεις για τη χρήση του Minecraft σε Chromebook:

  • ChromeOS 111 (64-bit)
  • Celeron N4500, Intel i3-7130U, Mediatek MT8183, Qualcomm SC7180 ή παρόμοιος επεξεργαστής.
  • 4 GB RAM ή περισσότερο
  Πώς να φτιάξετε ένα δηλητηριώδες φίλτρο στο Minecraft

Εφόσον η Microsoft συλλέγει δεδομένα δοκιμών από χρήστες πρώιμης πρόσβασης, δεν είναι πλέον διαθέσιμα όλες οι πιο πρόσφατες λειτουργίες και πρόσθετο υλικό στο Minecraft για Chromebook. Ωστόσο, θα είναι διαθέσιμα στο μέλλον.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το Minecraft, η πλήρης έκδοση του παιχνιδιού για Chromebook θα περιλαμβάνει την ενημέρωση μόλις γίνει διαθέσιμη σε περισσότερους χρήστες Chromebook, επεκτείνοντας τον αριθμό των συσκευών στις οποίες μπορεί να παιχτεί.

Το OpenAI GPT έρχεται στο LinkedIn για να βελτιστοποιήσει τη δημοσίευση θέσεων εργασίας και τη βελτιστοποίηση προφίλ

Στις 15 Μαρτίου 2023, το LinkedIn δήλωσε ότι θα ενσωματώσει το Generative AI για να διευκολύνει τις χρήσεις δραστηριοτήτων όπως η ενημέρωση προφίλ, η σύνταξη αγγελιών εργασίας, η συμπλήρωση βιογραφικών κ.λπ. Αυτή η κίνηση θα βοηθούσε τους χρήστες του Linkedin να βρουν νέες δυνατότητες και να προωθήσουν την καριέρα τους πολύ πιο εύκολα .

Αυτή η νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης θα εμφανίζεται στις ενότητες «Σχετικά» και «Επικεφαλίδα» κάθε προφίλ, εξοικονομώντας χρόνο στους χρήστες που διαφορετικά θα έπρεπε να αφιερώσουν πολύ χρόνο γράφοντας για τα επιτεύγματά τους.

Για τα μέλη premium του LinkedIn, αυτή η δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης θα παράγει αυτόματα περιγραφές θέσεων εργασίας χρησιμοποιώντας μόνο τις βασικές λεπτομέρειες της θέσης, όπως τον τίτλο εργασίας και το όνομα του εργοδότη. Πριν από την υποβολή της λίστας εργασίας, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να την αξιολογήσουν και να την τροποποιήσουν.

Το LinkedIn ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να μαθαίνει, να αναπτύσσει και να εφαρμόζει τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες, παρέχοντας παράλληλα περισσότερα από 100 μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης σε όλους τους χρήστες χωρίς χρέωση έως τις 15 Ιουνίου 2023.

  Πώς να ενημερώσετε το Minecraft στα Windows 10 (PC)

Σύμφωνα με το Gizmodo, το LinkedIn δοκιμάζει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του με τους premium συνδρομητές του και με μερικά από τα πιο ενεργά μέλη του LinkedIn». Το LinkedIn δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει το εργαλείο και να το διαθέσει στον υπόλοιπο πληθυσμό premium χρηστών τους επόμενους μήνες.

Το GitHub κυκλοφορεί ένα Πρόγραμμα Ανοιχτού Κώδικα (OSPO) Offices Blueprint

Το GitHub δημοσίευσε το δικό του πλαίσιο Guideless για τη δημιουργία ενός γραφείου προγράμματος ανοιχτού κώδικα (OSPO).

Το GitHub-OSPO απευθύνεται σε εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν το πρώτο τους OSPO και το αποθετήριο του περιέχει τα πάντα, από κανονισμούς που διέπουν τις συμφωνίες άδειας χρήσης συνεισφέροντα (CLA) έως οδηγίες για την αρχειοθέτηση αποθετηρίων. Ο στόχος είναι να βοηθηθούν τα έργα ανοιχτού κώδικα μικρής κλίμακας να εξελιχθούν σε κάτι πιο σημαντικό και να παραμείνουν οργανωμένα.

Πολλές εταιρείες επιλέγουν επίσης να ανοίξουν κώδικα τις δικές τους εσωτερικές πρωτοβουλίες για να προωθήσουν την υποστήριξη του κλάδου και τη συμμετοχή της κοινότητας. Ωστόσο, οι εταιρείες που επιθυμούν να συμβαδίσουν με τις υποχρεώσεις αδειοδότησης, συμμόρφωσης, ασφάλειας και εξαρτημάτων ανοιχτού κώδικα θα αναγνωρίσουν αμέσως τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Και για το λόγο αυτό, ο ΟΣΠΟ γίνεται ουσιαστικό συστατικό του σύγχρονου οργανισμού.

Ενώ οι περισσότερες σημαντικές μεγάλες εταιρείες, όπως η Microsoft και το Spotify, έχουν αφιερώσει OSPOs, υπήρξε μια πρόσφατη αύξηση σε εταιρείες όλων των μεγεθών που τα αναπαράγουν. Σχεδόν κάθε στοιχείο της τρέχουσας στοίβας τεχνολογίας, από διακομιστές και υπερυπολογιστές μέχρι υπολογιστικό νέφος και βάσεις δεδομένων, αλληλεπιδρά με λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Επί του παρόντος, το 30% των εταιρειών του Fortune 100 διαθέτουν OSPO, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη Octoverse από το GitHub. Και διαθέτοντας τις δικές του εσωτερικές πολιτικές και εργαλεία ως παράδειγμα προς μίμηση για άλλους, το GitHub επιδιώκει να υποστηρίξει αυτήν την αύξηση του ενδιαφέροντος του OSPO.

  Πώς να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε το Copper στο Minecraft

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού Edge με AI Chatbot

Η Microsoft αποκάλυψε τη σταθερή έκδοση του Edge, του προγράμματος περιήγησής της, μαζί με ένα νέο chatbot Bing AI σε μια πλαϊνή γραμμή, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του GPT-4 του OpenAI.

Αρχικά αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη Τύπου AI της Microsoft τον Φεβρουάριο του 2023 και ήταν αρχικά προσβάσιμο μόνο μέσω των εκδόσεων προγραμματιστών του Edge. Ωστόσο, τώρα γίνεται διαθέσιμο μέσω σταθερών εκδόσεων του Microsoft Edge τόσο σε Windows όσο και σε macOS.

Όταν κάνετε κλικ στο μεγάλο κουμπί Bing στην επάνω αριστερή γωνία του Edge, θα εμφανιστεί μια νέα πλαϊνή γραμμή με ένα chatbot που λειτουργεί με AI. Η επιλογή σύνταξης σάς επιτρέπει να επιλέξετε από έναν αριθμό ήχων για να δημιουργήσετε κείμενο για αναρτήσεις ιστολογίου, email, λίστες με κουκκίδες και άλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή σύνθεσης για να δημιουργήσετε και να συνοψίσετε άρθρα, να συγκρίνετε στοιχεία σε μια ιστοσελίδα και να κάνετε ερωτήσεις.

Αυτή η νέα πλαϊνή γραμμή του Bing στο Edge προσφέρει μια γεύση της πιθανής κατεύθυνσης που μπορεί να πάρει η Microsoft τις λειτουργίες AI για Windows, Office και άλλα προϊόντα. Πρόσφατα, η Google αποκάλυψε τις προθέσεις της να ενσωματώσει το AI τύπου ChatGPT στο Gmail και τα Έγγραφα Google, επιτρέποντας στους χρήστες του Google Workspace να δημιουργούν αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγγραφα και άλλα πράγματα.

Το επίκεντρο της εκδήλωσης της Microsoft της Πέμπτης θα είναι πιθανώς στο πώς θα λειτουργεί το AI που μοιάζει με ChatGPT σε προγράμματα του Office όπως το Teams, το Word και το Outlook. Τον περασμένο μήνα, η Microsoft παρουσίασε μια παρόμοια νέα γενετική εμπειρία Copilot AI που χρησιμοποιεί την υπηρεσία Azure OpenAI για να δημιουργεί αυτόνομα γράμματα πωλήσεων στο Microsoft Dynamics 365 και στο Viva Sales.

Για περισσότερες ενημερώσεις, ανατρέξτε στην κατηγορία Τελευταία τεχνολογία.