Microsoft Power Platform και οι χρήσεις της στον αυτοματισμό

Το Microsoft Power Platform είναι ένας γενικός όρος για την ανάλυση δεδομένων, τη δημιουργία εφαρμογών, την αυτοματοποίηση διαδικασιών και τη δημιουργία chatbots. Μείνετε συντονισμένοι για μια σύντομη κριτική.

Το μέγεθος της επιχείρησής σας είναι ευθέως ανάλογο με το μέγεθος και τον αριθμό των συνημμένων προβλημάτων.

Αυτό σημαίνει έμμεσα σπατάλη πόρων για μη ουσιώδη θέματα, απροσδόκητους λόξυγκας και εμπόδια ανάπτυξης. Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Microsoft Power Platform (MPP) με το σύνολο των εφαρμογών της.

Τι είναι η πλατφόρμα Microsoft Power;

Το Microsoft Power Platform είναι μια συλλογή τεσσάρων επιχειρηματικών λειτουργικών μονάδων: Power Apps, Power BI, Power Automate και Power Virtual Agents, που βοηθούν στην αυτοματοποίηση διαφόρων διαδικασιών. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να ενσωματωθούν για βέλτιστη εμπειρία ή να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ανάλογα με την ευκολία.

Σε τι χρησιμοποιείται η Microsoft Power Platform;

Το Microsoft Power Platform αυτοματοποιεί τα πιο απογοητευτικά και ενοχλητικά επιχειρηματικά προβλήματα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ανάλυση δεδομένων, αυτοματοποίηση κοσμικών εργασιών, δημιουργία chatbot που βασίζονται σε AI και δημιουργία προσαρμοσμένων εφαρμογών. Αυτό συμβαίνει με τις ανεξάρτητες ξεχωριστές πλατφόρμες χαμηλού κώδικα: Power BI, Power Automate, Power Virtual Agents και Power Apps. Ωστόσο, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτές τις μονάδες μαζί για εξαιρετική απόδοση και λειτουργικότητα.

Microsoft Power Platform Streams

Τα τέσσερα ρεύματα ισχύος που αποτελούν το MPP είναι:

  • Εφαρμογές χαμηλού κώδικα (Εφαρμογές Power)
  • Business Intelligence (Power BI)
  • Αυτοματισμοί διεργασιών (Power Automate)
  • Chatbots (Power Virtual Agents)

Πρόκειται για μεμονωμένες εφαρμογές που εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό και τιμολογούνται ως τέτοιες. Έτσι, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ή περισσότερα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Χωρίς καμία αναμονή, ας ξεκινήσουμε με το πρώτο:

Power Apps

Power Apps είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας εφαρμογών χαμηλού κώδικα. Η ιδέα είναι να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες εφαρμογές προσαρμοσμένες στον οργανισμό σας.

Συγκεκριμένα, οι περισσότερες πλατφόρμες χαμηλού κώδικα μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως εργαλεία χωρίς κώδικα, θυσιάζοντας την προσαρμογή. Ενώ η προσφορά της Microsoft απευθύνεται σε επαγγελματίες χωρίς κωδικοποίηση, οι προγραμματιστές μπορούν πάντα να κωδικοποιούν για καλύτερες δυνατότητες.

Το Power Apps σάς επιτρέπει να ενσωματώνετε γρήγορα τη βάση δεδομένων σας από τις εσωτερικές λύσεις δεδομένων της Microsoft ή από εξωτερικές λύσεις. Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με χρήση του Power Apps είναι αποκριτικές για κινητά και φιλικές προς το πρόγραμμα περιήγησης.

Μπορείτε να δημιουργήσετε τρεις τύπους εφαρμογών χρησιμοποιώντας αυτό:

  Πώς να παίξετε αρχεία με αλφαβητική ή αριθμητική σειρά στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC

Καμβάς

Αυτό σας δίνει τον πλήρη έλεγχο. Μπορείτε να συνδέσετε εξωτερικές πηγές δεδομένων εκτός του Microsoft Dataverse και στοιχεία σχεδίασης ανάλογα με τις ανάγκες. Υπάρχουν πρότυπα εκκίνησης για γρήγορη παρακολούθηση της ανάπτυξης της εφαρμογής. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να προχωρήσετε ξεκινώντας κενό.

Ενώ η ευελιξία μπορεί να αισθάνεται καλά, πολλά έρχονται στους ώμους σας. Πρώτον, η μετεγκατάσταση εφαρμογών μεταξύ των περιβαλλόντων ανάπτυξης, δοκιμής και παραγωγής δεν θα είναι τόσο ομαλή όσο οι εφαρμογές Model-Driver (που θα συζητηθούν αργότερα). Επιπλέον, μπορείτε να χάσετε τη λειτουργικότητα του κινητού, καθώς αυτή δεν είναι αυτοματοποιημένη και είστε εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για αυτήν την πτυχή.

Υπάρχουν μερικά δείγματα εφαρμογών για να ξεκινήσετε και η τεκμηρίωση είναι πλούσια. Οι εφαρμογές που δημιουργήσατε μπορούν να αποθηκευτούν στο cloud ή να μοιραστούν με την ομάδα σας. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πρόσβαση σε εφαρμογές με την επιλογή να διατηρείτε τα δικαιώματα επεξεργασίας για συγκεκριμένα άτομα.

Ωστόσο, αυτό δεν θα χρειάζεται ουσιαστικά κωδικοποίηση, αλλά χωρίς αυτό, θα είναι σαν μια εφαρμογή που βασίζεται στο μοντέλο. Συμπερασματικά, αυτό ταιριάζει καλύτερα στους προγραμματιστές.

Μοντέλο-οδηγούμενος

Οι εφαρμογές που βασίζονται σε μοντέλα έχουν στον πυρήνα τους ανάπτυξη χωρίς κωδικοποίηση. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε τα δεδομένα σας στο Microsoft Dataverse για να ξεκινήσετε.

Επιπλέον, αποδέχεστε ορισμένα προεπιλεγμένα στοιχεία διεπαφής χρήστη ως έχουν. Η κύρια εργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μοντέλων δεδομένων και σχετικών σχέσεων. Στη συνέχεια, η διαδικασία είναι κυρίως μεταφορά και απόθεση.

Οι εφαρμογές που βασίζονται σε μοντέλα αποκρίνονται σε όλες τις συσκευές παρέχοντας μια συνεπή εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, η μετανάστευση μεταξύ διαφορετικών περιβαλλόντων είναι σχετικά εύκολη. Και σε αντίθεση με τις εφαρμογές Canvas, αυτό έχει ενσωματωμένες δυνατότητες προσβασιμότητας. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση των εφαρμογών με ασφάλεια βάσει ρόλων.

Πύλες

Παλαιότερα γνωστά ως Dynamics 365 Portals, Πύλες εφαρμογών Power είναι χρήσιμα για το σχεδιασμό εμπειρίας ιστού με εξωτερική εμφάνιση για άτομα εκτός του οργανισμού σας με ή χωρίς σύνδεση.

Αυτή είναι και πάλι μια ενότητα χαμηλού κώδικα για τη δημιουργία ιστοσελίδων φιλικών προς τον πελάτη με μεγάλη ευελιξία για προγραμματιστές.

Ο στόχος είναι να ενοποιήσετε τις πύλες με την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας. Έτσι, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το σχέδιο ώστε να ταιριάζει με την τρέχουσα διαδικτυακή σας επιχείρηση.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Πύλες ως αυτόνομες οντότητες Ιστού.

Για παράδειγμα, οι Πύλες σάς δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο αυτοεξυπηρέτησης πελατών για να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη, να δημιουργήσετε εισιτήρια, να προβάλετε την πρόοδο, να σχολιάσετε κ.λπ. βάση γνώσεων.

  5 Καλύτερη φιλοξενία διακομιστή Core Keeper για όλους

Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε το Power Apps με την επόμενη λειτουργική μονάδα στο Microsoft Power Platform:

Power BI

Power BI είναι ένα δωρεάν εργαλείο ανάκτησης, οπτικοποίησης και ανάλυσης δεδομένων που μπορεί να σας βοηθήσει στη λήψη βασικών διαχειριστικών αποφάσεων.

Το πρώτο βήμα για τη χρήση του Power BI είναι να συνδέσετε τις πηγές δεδομένων. Και αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να την εισάγετε από πολλά διαδικτυακά και εκτός σύνδεσης κανάλια όπως Excel, Dynamics 365, Salesforce, Google Analytics, βάσεις δεδομένων SQL, CSV κ.λπ.

Στη συνέχεια, μπορείτε να μετατρέψετε και να ενσωματώσετε όλα τα εισαγόμενα δεδομένα. Τέλος, σας παρουσιάζει οπτικοποιήσεις που σας δίνουν τις απαραίτητες γνώσεις.

Τα γραφικά είναι άφθονα και παρουσιάζουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραφήματα πίτας, scatter ή ραβδώσεων, πίνακες, ντόνατ ή προβολή χάρτη, βασικούς παράγοντες επιρροής κ.λπ.

Η προσέγγιση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη σάς βοηθά να προσδιορίσετε πρότυπα και μελλοντική συμπεριφορά. Το Power BI υποστηρίζει επίσης ελκυστικές αναφορές με χρήση εμπλουτισμένων γραφικών και προσαρμοσμένης σχεδίασης χρησιμοποιώντας το πλαίσιο γραφικών ανοιχτού κώδικα. Αυτές οι αναφορές ανταποκρίνονται σε κινητά και μπορούν να δημοσιευτούν στο cloud ή στο εσωτερικό.

Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε αυτές τις αναφορές με τις εφαρμογές και τους ιστότοπούς σας. Το Power BI είναι διαθέσιμο για χρήση σε επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητά και διακομιστές εσωτερικής εγκατάστασης.

Επιπλέον, μια έκδοση pro φέρνει χαρακτηριστικά όπως χώρους εργασίας Power BI pro, αλληλεπιδράσεις και μια πλήρη συνεργασία με άλλους επαγγελματίες χρήστες.

Power Automate

Παλαιότερα γνωστό ως Ροή, Power Automate είναι για μονότονες εργασίες, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στα σημαντικά.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα χαμηλού κώδικα με τόνους προκατασκευασμένων ροών. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο έναυσμα συνδέοντας διάφορες εφαρμογές και αυτοματοποιώντας επαναλαμβανόμενες εργασίες.

Η εγκατάσταση στη συσκευή – Power Automate Desktop – είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών. Ο αυτοματισμός ισχύος συνήθως συνδυάζεται με επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης ιστού για την εκκίνηση ενεργειών ιστού. Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης είναι διαθέσιμη για προγράμματα περιήγησης που βασίζονται σε Chrome και Firefox. Με μια premium συνδρομή, μπορείτε επίσης να αυτοματοποιήσετε τα μηχανήματα σας και να τα μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ροή είναι από το flow.microsoft.com. Για παράδειγμα, δημιούργησα αυτήν τη δοκιμαστική ροή:

Αυτό θα δημοσιεύσει ένα tweet με τον τίτλο του άρθρου ως κύριο κείμενο μαζί με τη διεύθυνση URL της ανάρτησης ιστολογίου κάθε φορά που δημοσιεύω στο WordPress. Στη συνέχεια, θα στείλει ένα email με το αναγνωριστικό του tweet, τον τίτλο και τον σύνδεσμο προς το άρθρο. Επιπλέον, μπορώ να ελέγξω τη λειτουργικότητα από τον ενσωματωμένο έλεγχο ροής και να το εκτελέσω δοκιμή.

  Πώς να διορθώσετε ένα κουμπί στο χειριστήριο Xbox One

Αλλά αυτό είναι απλώς ένα πολύ απλό παράδειγμα του τι είναι δυνατό. Και γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον εάν έχετε συνδρομή επί πληρωμή και έχετε προγραμματιστές εσωτερικού.

Εκτός από τις αυτοματοποιημένες ροές, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ροή που θα ξεκινήσει μόλις την εγκρίνετε με μη αυτόματο τρόπο. Επιπλέον, αυτές οι ροές μπορούν επίσης να προγραμματιστούν.

Η δωρεάν βαθμίδα έχει αρκετούς χρήσιμους αυτοματισμούς. Αλλά οι premium συνδρομητές έχουν ακόμη μεγαλύτερη ισχύ με πολλές περισσότερες υποδοχές. Επιπλέον, οι ροές επιχειρηματικών διαδικασιών αποστέλλονται μόνο με το πρόγραμμα επί πληρωμή.

Έτσι, αυτό μας φέρνει στην τελευταία ενότητα των Microsoft Power Platforms:

Power Virtual Agents

Power Virtual Agents είναι άμεσα να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα λήψης απαντήσεων για τους πελάτες, τους υπαλλήλους, τους επισκέπτες του ιστότοπού σας κ.λπ.

Αυτό είναι ένα εργαλείο χαμηλού κώδικα ικανό να δημιουργεί chatbots με λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης. Ωστόσο, ένας προγραμματιστής μπορεί προφανώς να το βελτιώσει για πιο σύνθετα ερωτήματα.

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δείγμα συνομιλίας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών πάνω από τη χρήση των προκατασκευασμένων προτύπων. Οι εικονικοί πράκτορες Power μπορούν επίσης να ενσωματωθούν σε υπηρεσίες και συστήματα υποστήριξης με προσαρμοσμένες υποδοχές χρησιμοποιώντας το Power Automate.

Κάποιος μπορεί επίσης να βελτιώσει τα chatbots αναλύοντας και τροποποιώντας τα θέματα με μετρήσεις που υποστηρίζονται από AI. Αυτό θα ενισχύσει την ικανοποίηση των πελατών βελτιώνοντας την απόδοση του chatbot με ακριβείς βελτιώσεις.

Το Power Virtual Agents μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητη εφαρμογή Ιστού ή εντός του Microsoft Teams.

Αυτό δεν έχει ένα δωρεάν σχέδιο για πάντα. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα και να εγγραφείτε αν χρειαστεί.

συμπέρασμα

Το Microsoft Power Platform είναι αναμφίβολα εξαιρετικό για άτομα που ήδη παραμένουν στο οικοσύστημα της Microsoft. Ακόμη και άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δωρεάν εφαρμογές όπως το Power BI & Automate και να κάνουν αναβάθμιση σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Όμως, είναι η ενσωμάτωση που πρέπει να αναδείξει το καλύτερο.

Ομολογουμένως, αυτή η πλατφόρμα θα πρέπει να επιλύει τα πιο βασικά επιχειρηματικά προβλήματα, να εξορθολογίζει τις εργασίες και να αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εργατικού δυναμικού.

ΥΓ: Μπορείτε επίσης να δείτε τη λίστα μας με ενεργό κατάλογο και λογισμικό διαχείρισης office 365 και να μάθετε το Microsoft PowerApps εδώ.