Meme Coins που εξηγούνται με τους απλούστερους όρους [2023]

Η επιτυχία των έργων κρυπτογράφησης όπως το Dogecoin, το Shiba Inu και το Floki οδήγησε σε μια νέα λέξη που ονομάζεται meme coins.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών των meme coins το 2013, οι άνθρωποι τα θεωρούσαν αστείο χωρίς πιθανή αξία. Ωστόσο, δέκα χρόνια αργότερα, το 2023, η ίδια αγορά κερμάτων μιμιδίων αξίζει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Απίστευτο σωστά;

Ίσως αναρωτιέστε γιατί οι άνθρωποι αγοράζουν νομίσματα που βασίζονται σε αστεία χωρίς αξία. Για να το καταλάβετε αυτό, πρέπει πρώτα να μάθετε για τα νομίσματα meme και την αρχή λειτουργίας τους.

Ας βουτήξουμε κατευθείαν σε μιμίδια!

Τι είναι τα Meme Coins;

Τα Meme coins είναι ένα κρυπτονόμισμα που αναπτύχθηκε βασισμένο κυρίως σε αστεία ή μιμίδια. Ομοίως, αυτά τα νομίσματα χρησιμοποιούνται επίσης για την αναπαράσταση ιογενών εικόνων και βίντεο.

Το Dogecoin που κυκλοφόρησε το 2013 θεωρείται το πρώτο meme coin στον χώρο των κρυπτογράφησης. Αυτό το νόμισμα αναπτύχθηκε από δύο μηχανικούς λογισμικού, τον Jackson Palmer και τον Billy Markus.

Παρόλο που το Dogecoin ξεκίνησε ως αστείο, αυτό το νόμισμα meme διέσχισε μια αγοραία αξία άνω των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2021. Επιπλέον, ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών του νομίσματος ξεπέρασε τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μετά την τεράστια ανάπτυξη του Dogecoin, τα μιμίδια άρχισαν να κερδίζουν τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των εφευρετών κρυπτογράφησης. Επίσης, εκατοντάδες παρόμοια νομίσματα είναι διαθέσιμα σε αγορές κρυπτογράφησης.

Δημιουργήθηκε το 2020, το Shiba Inu (SHIB) είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές και μεγαλύτερο νόμισμα meme. Αυτό το νόμισμα πήρε το όνομά του από την ιαπωνική ράτσα σκύλου, Shiba Inu.

Το Dogecoin και το Shiba Inu αποτελούν σχεδόν το 93% της κεφαλαιοποίησης των κερμάτων meme. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, αυτά τα δύο νομίσματα έχουν συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 18,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα, ας δούμε τα δημοφιλή νομίσματα meme.

Δημοφιλή νομίσματα Meme

#1. Dogecoin (DOGE)

Ξεκινώντας σαν αστείο, το Dogecoin (DOGE) είναι το παλαιότερο νόμισμα meme, με κεφαλαιοποίηση άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του 2023. Με βάση την τρέχουσα τιμή των 0,081 $, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα από 12 νομίσματα DOGE για μόλις 1 $.

Το DOGE ακολουθεί τον συναινετικό μηχανισμό Απόδειξης Εργασίας (POW) και αυτό το νόμισμα που βασίζεται σε μιμίδια σκύλου δεν έχει σταθερή μέγιστη παροχή. Επί του παρόντος, η DOGE έχει πάνω από 132,5 δισεκατομμύρια νομίσματα σε κυκλοφορία.

#2. Shibu Inu (SHIB)

Το Shibu Inu (SHIB) είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές νόμισμα meme μετά το Dogecoin. Αυτό το νόμισμα που βασίζεται σε σκύλους έχει κεφαλαιοποίηση κοντά στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα νομίσματα μιμιδίων, το Shibu Inu έχει περιορισμένο απόθεμα 1 τετράκι δισεκατομμυρίων SHIB. Επιπλέον, αυτό το έργο έκαψε το 50% των μαρκών του για φιλανθρωπικές δωρεές.

  6 Καλύτερο λογισμικό Video Optimizer [Free/Paid]

#3. Floki (FLOKI)

Το Floki (FLOKI) κυκλοφόρησε αμέσως μετά το tweet του Elon Musk. Έγραψε στο Twitter ότι το “Shiba Inu” του θα ονομαστεί “Floki”.

Πηγή: realflokiinu.medium.com

Το Tweet του Musk δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2021 και έλαβε πάνω από 300.000 likes. Η FLOKI έχει κεφαλαιοποίηση κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, το FLOKI είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νόμισμα meme.

#4. Dogelon Mars (ELON)

Το Dogelon Mars (ELON) που κυκλοφόρησε το 2021 είναι ένα επιτυχημένο νόμισμα με μιμίδια σκυλιών μετά τα DOGE, SHIB και FLOKI. Αυτό το νόμισμα έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 210 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: dogelonmars.com

Το ELON είναι χτισμένο στο πρότυπο διακριτικών ERC-20 της Ethereum. Παρόμοια με άλλα νομίσματα meme, το έργο Dogelon Mars δεν παρέχει καμία πραγματική χρησιμότητα για τους επενδυτές.

#5. SafeMoon Inu (SMI)

Το SafeMoon Inu(SMI) είναι ένα meme coin που οδηγείται από την υποστήριξη της κοινότητάς του. Επιπλέον, αυτό το νόμισμα έχει και περίπτωση χρήσης, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του.

Πηγή: safemooninu.com

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νομίσματα SMI για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών που βασίζεται στο παιχνίδι για να κερδίσετε. Επίσης, οι κάτοχοι SMI λαμβάνουν μέρος των προμηθειών συναλλαγής από εμπόρους νομισμάτων και επενδυτές.

Αυτό το meme coin που δημιουργήθηκε με βάση το πρότυπο ERC-20 κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2021. Επιπλέον, το SafeMoon Inu επιτρέπει επίσης στους παίκτες να αγοράζουν, να πουλούν και να ανταλλάσσουν NFT χρησιμοποιώντας νομίσματα SMI.

#6. Pitbull (PIT)

Χτισμένο στην Binance Smart Chain (BSC), το meme coin Pitbull(PIT) είναι ένα έργο κρυπτογράφησης που βασίζεται στην κοινότητα. Αυτό το έργο ανταμείβει τους επενδυτές του βάσει ενός μηχανισμού αυτόματης στοίβαξης.

Πηγή: pitbull.community

Η πλατφόρμα pitbull αναδιανέμει τα τέλη συναλλαγών μεταξύ των επενδυτών της. Αυτή η μέθοδος βοηθά τους κατόχους PIT να έχουν παθητική απόδοση.

Το έργο pitbull έχει επίσης ισχυρή διαδικτυακή υποστήριξη από την κοινότητα. Για παράδειγμα, ο επίσημος λογαριασμός του Pitbull στο Twitter έχει σχεδόν 200.000 ακόλουθους. Επιπλέον, το κανάλι τους στο Telegram έχει πάνω από 37.000 μέλη.

#7. CateCoin (CATE)

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα νομίσματα μιμιδίων δημιουργούνται με βάση τα μιμίδια σκύλων. Όμως, το CateCoin (CATE) είναι το πρώτο μιμίδιο νόμισμα που βασίζεται σε γάτες από τον χώρο των κρυπτογράφησης.

Το CateCoin αναπτύχθηκε ως ανταγωνισμός με τους Dogecoin και Shiba Inu. Η CATE έχει περιορισμένη προσφορά κερμάτων 100 τρισ. Επιπλέον, το Catecoin επιτρέπει στους χρήστες να ποντάρουν και να δημιουργούν ανταμοιβές πονταρίσματος.

Επιπλέον, το CateCoin ανταμείβει τους κατόχους CATE με 1% κάθε χρέωσης συναλλαγής. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το meme coin στις πλατφόρμες παιχνιδιών και μιμιδίων DeFi.

Meme Coins Vs. Παραδοσιακά Κρυπτονομίσματα

Η τεχνολογία Blockchain βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία νομισμάτων meme και παραδοσιακών κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin (BTC) και το Ethereum (ETH). Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε και τα δύο κρυπτονομίσματα στην ίδια αγορά.

Τι κάνει λοιπόν τα meme coins διαφορετικά; Ας μπούμε κατευθείαν σε αυτό:

 • Τα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα παρέχουν χρησιμότητα στους κατόχους τους. Εν τω μεταξύ, τα meme coins δεν έχουν περίπτωση χρήσης που να λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα. Για παράδειγμα, η ιδέα πίσω από τη δημιουργία τέτοιων νομισμάτων είναι απλώς μοντέρνα μιμίδια, αστείες εικόνες ή βίντεο κλιπ.
 • Τα Meme coins έχουν ελάχιστη τιμή σε σύγκριση με τα κύρια κρυπτονομίσματα. Για παράδειγμα, η τιμή ενός Kishu Inu, ενός νομίσματος meme, είναι μόλις $0,000000000650.
 • Τα καθιερωμένα κρυπτονομίσματα έρχονται με περιορισμένη προσφορά. Για παράδειγμα, η μέγιστη προσφορά του Bitcoin είναι 21 εκατομμύρια. Ωστόσο, τα περισσότερα νομίσματα μιμιδίων έχουν μια προσφορά χωρίς καπάκι ή τεράστια προσφορά. Για να διευκρινίσουμε, το μιμίδιο Kishu Inu έχει μέγιστη προσφορά 100.000.000.000.000 (100 τετράδισεκα) νομίσματα KISHU.
 • Τα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα είναι ευμετάβλητα στη φύση τους. Ωστόσο, τα νομίσματα μιμιδίων είναι εξαιρετικά ασταθή. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε να δείτε μια τεράστια άνοδο και πτώση στις τιμές των meme coin μέσα σε λίγες ώρες ή λεπτά.
 • Τα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα έχουν τεράστια κεφαλαία αγοράς, επομένως σπάνια καταρρέουν ή κάνουν ράλι μετά από μία μόνο διαδικτυακή δραστηριότητα. Ενώ τα γεγονότα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή των meme coins. Η τιμή του μπορεί να αυξηθεί ή να πέσει μετά από ένα Tweet ή μια ανάρτηση από έναν επιρροή διασημοτήτων.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε το grtechpc.org API με πελάτες PHP

Στη συνέχεια, θα συζητήσουμε πώς λειτουργούν τα νομίσματα meme.

Πώς λειτουργούν τα Meme Coins;

Η διαδικασία λειτουργίας των meme coins είναι η ίδια με άλλα κρυπτονομίσματα. Οι προγραμματιστές κρυπτογράφησης αναπτύσσουν έξυπνα συμβόλαια για να δημιουργήσουν διακριτικά με βάση το αγαπημένο τους μιμίδιο, βίντεο ή εικόνα.

Η δημοτικότητα των νομισμάτων meme έχει μειώσει τη δυσκολία δημιουργίας ενός. Τώρα διαφορετικές πλατφόρμες σάς βοηθούν να δημιουργείτε και να λανσάρετε μιμίδια εύκολα.

Τα περισσότερα νομίσματα meme έχουν μικρότερο κύκλο ζωής. Η τιμή τέτοιων νομισμάτων αυξάνεται σημαντικά σε λίγες μέρες ή εβδομάδες. Μόλις τελειώσει η διαφημιστική εκστρατεία, η τιμή τους πέφτει δραστικά.

Οι προωθήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μάρκετινγκ είναι σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη των meme coins. Για παράδειγμα, τα υποστηρικτικά tweets του Έλον Μασκ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του Dogecoin (DOGE).

Πηγή: Twitter

Τα Meme coins εστιάζουν επίσης στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης κοινότητας με ενεργά μέλη. Εξάλλου, αυτά τα μέλη αγοράζουν και διατηρούν τα κουπόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα, η αγορά κρυπτογράφησης γνώρισε επίσης την κυκλοφορία νομισμάτων meme με χρηστικότητα και το έργο Tamadoge είναι το καλύτερο παράδειγμα. Μπορείτε να κερδίσετε αυτό το κέρμα παίζοντας το παιχνίδι Metaverse του Tamadogen. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το meme coin για να αγοράσετε NFT εντός του παιχνιδιού.

Πώς να επενδύσετε σε Meme Coins;

Ίσως τώρα να έχετε καταλάβει ότι τα μιμίδια δεν είναι μια σταθερή μορφή επένδυσης. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα νομίσματα από ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης εάν εξακολουθείτε να θέλετε να επενδύσετε.

Μπορείτε να βρείτε δημοφιλή νομίσματα meme σε κεντρικά ανταλλακτήρια όπως το Binance, το Coinbase και το Kraken. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε νέα νομίσματα meme από αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια όπως το PancakeSwap ή το UniSwap.

Πηγή: Binance.com

Ας ελέγξουμε τα βήματα για να αγοράσουμε το Shiba Inu(SHIB) στο Binance:

 • Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ανταλλακτηρίου Binance ή ανοίξτε την εφαρμογή του για κινητά.
 • Συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια χρήστη του Binance. Οι νέοι χρήστες πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Binance και να ολοκληρώσουν την επαλήθευση χρήστη.
 • Επιλέξτε “Εμπόριο” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Σημείο”. Τώρα θα μεταφερθείτε στην πλατφόρμα spot συναλλαγών της Binance.
 • Τα SHIB/ USDT και SHIB/BUSD είναι τα ζεύγη συναλλαγών μεγάλου όγκου στο χρηματιστήριο Binance. Έτσι, φορτώστε το πορτοφόλι σας με USDT ή BUSD.
 • Τώρα επιλέξτε SHIB/ USDT ή SHIB/BUSD.
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε το ποσό USDT ή BUSD ανάλογα.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αγορά SHIB».
  Διορθώστε προβλήματα στα αποθηκευμένα δεδομένα του Netflix

Τέλος, θα λάβετε κέρματα SHIB στο πορτοφόλι σας Binance μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να αγοράσετε άλλα νομίσματα meme.

Κίνδυνοι που εμπλέκονται στην επένδυση σε Meme Coin

Τώρα που ξέρετε να επενδύσετε σε meme coin, ας εξετάσουμε επίσης τους κινδύνους που υπάρχουν:

#1. Απότομη πτώση των τιμών

Οι επενδύσεις σε Meme coin περιλαμβάνουν υψηλές διακυμάνσεις τιμών. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας πτωτικής αγοράς κρυπτονομισμάτων, οι τιμές των νομισμάτων meme μπορεί να καταρρεύσουν πολύ.

Επιπλέον, η πλειοψηφία αυτών των νομισμάτων δεν έχει ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, η ανάκαμψη της τιμής είναι επίσης λιγότερο πιθανό να συμβεί.

#2. Μικρή ή καθόλου περίπτωση χρήσης

Κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ή το Ethereum έχουν ισχυρές περιπτώσεις χρήσης που βοηθούν στη διατήρηση της εμπιστοσύνης και της αξίας των επενδυτών. Ωστόσο, σχεδόν όλα τα μιμικά νομίσματα δεν έχουν πολύτιμες θήκες χρήσης.

Έτσι, οι περισσότεροι επενδυτές δεν βρίσκουν ότι αξίζει να το κρατήσουν κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας πτώσης τιμών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια μιας πτώσης τιμών.

#3. Ελαττωματική Tokenomics

Τα ιδρυτικά μέλη κατέχουν την πλειοψηφία των νομισμάτων κατά την έκδοση των νομισμάτων μιμιδίων. Αυτή η μέθοδος επένδυσης οδηγεί σε υψηλή συγκέντρωση ιδιοκτησίας μεταξύ λίγων ατόμων.

Σε αυτήν την κατάσταση, ακόμα κι αν ένας μεγάλος κάτοχος διακριτικού πουλήσει τις μετοχές του, η τιμή του διακριτικού θα μειωθεί δραστικά. Επιπλέον, αυτή η συγκέντρωση ιδιοκτησίας ενθαρρύνει επίσης τις απάτες κρυπτογράφησης.

#4. Έλλειψη διαφάνειας

Τα περισσότερα από τα νέα νομίσματα meme δεν παρέχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το έργο. Αντίθετα, δημιουργούν κυρίως νομίσματα με βάση τις τρέχουσες τάσεις για να αποφέρουν γρήγορα κέρδη.

Τα έργα meme coin ως επί το πλείστον δεν αποκαλύπτουν το όνομα των ιδρυτών ή των μελών της ομάδας τους. Για παράδειγμα, οι δημιουργοί του Shiba Inu παραμένουν ανώνυμοι πίσω από το όνομα “Ryoshi”.

Λίγα Σημεία Σημείωσης 📝

 • Αποφύγετε να επενδύσετε σοβαρά χρήματα σε νομίσματα meme. Ο κίνδυνος που εμπεριέχεται είναι πολύ υψηλός και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χάσετε όλες τις επενδύσεις σας.
 • Εάν θέλετε να γίνετε μέρος ενός έργου κρυπτογράφησης που βασίζεται σε μιμίδια, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα μικρό ταμείο. Επίσης, φροντίστε να επενδύσετε ένα ποσό που δεν σας επηρεάζει οικονομικά στο χειρότερο σενάριο.
 • Αποφύγετε περιττές συμβουλές και επενδυτικές συμβουλές από επηρεαστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι διαδικτυακοί influencers διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση των meme coins, επομένως είναι πάντα καλύτερο να αποφεύγετε τέτοιες πληρωμένες καμπάνιες και προσφορές.
 • Αποφύγετε τον φόβο της απώλειας (FOMO). Είναι βασική ανθρώπινη ψυχολογία να κυνηγάς τα αυξανόμενα μιμίδια. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιες τάσεις οδηγούν σε τεράστιες απώλειες.
 • Τέλος, κάντε τη δική σας έρευνα (DYOR) πριν πραγματοποιήσετε συναλλαγές ή επενδύσεις σε νομίσματα meme.

Τελικές σκέψεις

Τα Meme coins απέδωσαν απίστευτες αποδόσεις για τους επενδυτές στα μέσα του 2021. Ωστόσο, υπάρχει πάντα υψηλός κίνδυνος που σχετίζεται με την επένδυση σε νομίσματα meme χωρίς πραγματικές περιπτώσεις χρήσης.

Τέλος, είναι καλύτερα να μην αναπτύξετε τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο σε κρυπτονομίσματα που δεν έχουν καμία πραγματική χρησιμότητα. Αντίθετα, μπορείτε να αγοράσετε μερικά νομίσματα meme για διασκέδαση ή ως συλλογή.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων για να αποθηκεύσετε την κρυπτογράφηση σας με ασφάλεια.