MacBook Audio Crackling; Εδώ είναι οι 8 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Αν και τα MacBook έχουν εξαιρετικά ενσωματωμένα ηχεία, εξακολουθούν να είναι επιρρεπή σε προβλήματα ήχου. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ήχους τριξίματος κατά την ακρόαση ήχου στα MacBook τους και αν είστε ένας από αυτούς, εδώ είναι όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να το επιλύσετε.

1. Εκκινήστε το Mac σας σε ασφαλή λειτουργία

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία ως το πρώτο βήμα για τη διάγνωση των προβλημάτων κροτάλισμα ήχου στο Mac σας. Η βασική ιδέα πίσω από την εκκίνηση του MacBook σε ασφαλή λειτουργία είναι ότι εκτελεί τον υπολογιστή σας με ελάχιστες εφαρμογές και συγκεκριμένες βελτιστοποιήσεις, επιτρέποντάς σας να καταλάβετε γρήγορα τα προβλήματα με την εφαρμογή σας.

Επομένως, εάν εκκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία και το πρόβλημα επιλυθεί, είναι πολύ πιθανό κάποια εφαρμογή να το προκάλεσε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές που υποψιάζεστε ότι βρίσκονται πίσω από αυτό το σφάλμα μεμονωμένα και να δείτε εάν το MacBook σας αναπαράγει ήχο χωρίς κροτάλισμα στη συνέχεια.

2. Ενημερώστε το Mac και τις εφαρμογές σας

Η ενημέρωση του Mac και των εφαρμογών του είναι ίσως η πιο διαφημισμένη συμβουλή για τη διόρθωση των σφαλμάτων MacBook. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ενημερώσεις λογισμικού συνήθως επιφέρουν διορθώσεις σφαλμάτων που ενδέχεται να επιλύσουν τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σε Mac.

Στην περίπτωσή σας, μια ενημέρωση macOS μπορεί να διορθώσει τυχόν προβλήματα κροτάλισμα ήχου που προκαλούνται από απαρχαιωμένο λογισμικό ή πιθανά σφάλματα στο MacBook σας. Για να ενημερώσετε το macOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά και επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού στα δεξιά. Μόλις το κάνετε αυτό, το Mac σας θα αναζητήσει αυτόματα τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις.

  5 βασικά και δωρεάν εργαλεία ανταγωνιστικής νοημοσύνης

Ομοίως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το τρίξιμο ήχου σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, προσπαθήστε να δείτε εάν είναι διαθέσιμη μια νεότερη έκδοση της εφαρμογής και ενημερώστε την. Αν δεν κατεβάσατε την εφαρμογή από τον ιστό, ανοίξτε την εφαρμογή App Store και κάντε κλικ στην επιλογή Ενημερώσεις στην αριστερή πλαϊνή γραμμή για να ελέγξετε για διαθέσιμες ενημερώσεις.

3. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διενέξεις στις συσκευές ήχου

Εάν έχετε εγκαταστήσει πολλές συσκευές ήχου στο MacBook σας—USB, μικρόφωνα ή ακόμα και ακουστικά—το καλύτερο θα ήταν να τις αφαιρέσετε όλες μία προς μία.

Μερικές φορές είναι πιθανό να καταλήξετε με προβλήματα λόγω απλών διενέξεων μεταξύ πρόσθετου λογισμικού ή υλικού σε έναν υπολογιστή. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να συμβαίνει και εδώ με το πρόβλημα με το τρίξιμο του ήχου και στο MacBook σας.

4. Εκτελέστε το Apple Diagnostics

Το Apple Diagnostics είναι ένα δωρεάν εργαλείο από την Apple που μπορεί να ελέγξει για προβλήματα υλικού. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση του Apple Diagnostics θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο στοιχείο φταίει εδώ.

Τώρα, ανάλογα με το αν το Mac σας τροφοδοτείται από πυρίτιο Intel ή Apple, θα έχετε διαφορετικούς τρόπους να το κάνετε αυτό.

Σε ένα Apple silicon Mac, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε το Apple Diagnostics:

 • Εκκινήστε το Mac σας και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας κατά την εκκίνηση.
 • Όταν εμφανιστούν οι επιλογές εκκίνησης, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Command + D στο πληκτρολόγιό σας μέχρι να μαυρίσει η οθόνη.
 • Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια γλώσσα. Στη συνέχεια, όταν σας ζητηθεί επιβεβαίωση για την εκτέλεση διαγνωστικών, επιλέξτε Συμφωνώ.
 • Σε υπολογιστή Intel Mac, ορίστε τι πρέπει να κάνετε για να εκτελέσετε το Apple Diagnostics:

 • Εκκινήστε το Mac σας και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο D κατά την εκκίνηση του Mac σας.
 • Αφήστε το κλειδί όταν δείτε μια γραμμή προόδου.
 •   12 καλύτεροι ιστότοποι για να βρείτε θέσεις εργασίας τηλεργασίας

  Όταν ξεκινήσει το Apple Diagnostics, θα ελέγξει το Mac σας για τυχόν προβλήματα υλικού που επηρεάζουν το σύστημα και θα προτείνει λύσεις με κωδικούς αναφοράς και περιγραφές.

  5. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ήχου

  Τροποποιήσατε πρόσφατα τις ρυθμίσεις ήχου του MacBook σας; Ακόμα κι αν δεν κάνατε καμία αλλαγή, θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψατε ότι ορισμένα προγράμματα τρίτων κατασκευαστών μπορούν να μπερδέψουν τις ρυθμίσεις ήχου σας—γι’ αυτό προσέξτε αυτές!

  Για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ήχου στο macOS, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Ήχος και δείτε αν έχει αλλάξει κάτι. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και χαμηλώστε το ρυθμιστικό Έντασης εξόδου και δείτε εάν αυτό μειώνει το πρόβλημα με το τρίξιμο του ήχου του MacBook σας.

  Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το ρυθμιστικό Balance ακριβώς από κάτω, εάν το ένα από τα ηχεία του MacBook σας είναι πιο δυνατό από το άλλο.

  6. Αλλάξτε τον ρυθμό δειγματοληψίας του ήχου

  Αν και σίγουρα δεν είναι μια λύση που ταιριάζει σε όλους, η προσαρμογή του ρυθμού δειγματοληψίας ήχου μπορεί μερικές φορές να επιλύσει τα προβλήματα ήχου του MacBook σας. Λοιπόν, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Κατευθυνθείτε στο Launchpad.
 • Πληκτρολογήστε “audio midi setup” στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα.
 • Από το παράθυρο Συσκευές ήχου που μόλις ξεκίνησε, επιλέξτε τα ηχεία MacBook σας.
 • Τώρα, κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στο Μορφοποίηση για να εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού.
 • Επιλέξτε μια συχνότητα διαφορετική από την προεπιλεγμένη.
 • Αυτό είναι. Εάν το πρόβλημα κροτάλισμα ήχου στο Mac σας εμφανίστηκε λόγω μη υποστηριζόμενου ρυθμού δειγματοληψίας, θα πρέπει να διορθωθεί τώρα. Αφού κάνετε τις αλλαγές, παίξτε ό,τι παίζατε πριν και δείτε αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε τον ήχο σπασίματος ήχου στο MacBook σας.

  7. Ελέγξτε για υπερφόρτωση CPU

  Εάν η CPU του Mac σας είναι υπερφορτωμένη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σωρό ζητήματα όπως χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας (η ίδια προκαλείται από υπερβολική θέρμανση), κακή απόδοση λόγω γενικής κακής διαχείρισης πόρων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και προβλήματα κροτάλισμα ήχου.

    Τι είναι το Google Pay και τι μπορείτε να κάνετε με αυτό;

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ελέγχετε κατά διαστήματα για υπερφόρτωση της CPU (και να τερματίζετε τις υπερβολικές εργασίες εάν αυτό φαίνεται κατάλληλο). Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 • Πατήστε Command + Space για να εμφανιστεί η αναζήτηση Spotlight.
 • Πληκτρολογήστε “Activity Monitor” και κάντε κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα.
 • Μεταβείτε στην καρτέλα CPU.
 • Μόλις το κάνετε αυτό, θα έχετε αμέσως μια σαφή εικόνα όλων των διεργασιών που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή σας, μαζί με την τιμή της μνήμης που καταναλώνουν. Τώρα, αν διαπιστώσετε ότι πάρα πολλές άχρηστες διεργασίες καταναλώνουν τους πόρους σας, θα ήταν καλύτερο να τις εκκαθαρίσετε.

  Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε διπλό κλικ σε μια εφαρμογή και επιλέξτε Έξοδος. Η εφαρμογή θα τερματιστεί αμέσως.

  Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία εάν έχετε άλλες περιττές διεργασίες και δείτε εάν αυτό έχει επίδραση στη διόρθωση των ήχων τριξίματος στο MacBook σας.

  8. Επαναφέρετε τη NVRAM του Mac σας

  Προτείνουμε να επαναφέρετε τη NVRAM του Mac σας, καθώς αποθηκεύει σημαντικές ρυθμίσεις συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων έντασης ήχου, των επιλογών του δίσκου εκκίνησης και πολλά άλλα. Η επαναφορά του μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που προκαλούνται από σφάλματα λογισμικού, απότομους τερματισμούς λειτουργίας κ.λπ. και να ξεκινήσετε από την αρχή.

  Εάν διαθέτετε Apple silicon Mac (M1, M2 και M3), η NVRAM θα ​​επαναφερθεί αυτόματα κατά την επανεκκίνηση του συστήματος. Ωστόσο, εάν είστε κάτοχος Intel Mac, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Πατήστε το κουμπί λειτουργίας και αμέσως πατήστε παρατεταμένα Command + Option + P + R στο πληκτρολόγιό σας.
 • Κρατήστε τα πλήκτρα για περίπου 20 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του Mac σας. Μπορεί να ακούσετε τον ήχο εκκίνησης του Mac σας για δεύτερη φορά ή να δείτε το λογότυπο της Apple περισσότερες από μία φορές.
 • Το NVRAM θα ​​επαναφερθεί στην επόμενη εκκίνηση και θα πρέπει τώρα να απαλλαγείτε από προβλήματα κροτάλισμα ήχου στο Mac σας.

  Επίλυση προβλημάτων ήχου του MacBook σας

  Ελπίζουμε ότι τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέρονται παραπάνω βοήθησαν στην επίλυση προβλημάτων κροτάλισμα ήχου στο MacBook σας. Ωστόσο, εάν καμία από τις πιθανές διορθώσεις δεν λειτούργησε προς όφελός σας, σας συνιστούμε να επισκεφτείτε το πλησιέστερο Apple Store. Σε τελική ανάλυση, θα μπορούσε να είναι πρόβλημα υλικού με τα ηχεία, οπότε ο έλεγχος του MacBook σας από έναν επαγγελματία θα ήταν η σωστή κίνηση.