Lenovo Legion Go Review: A Beautiful, Bulky Letdown

Βασικά Takeaways

  • Το Lenovo Legion Go δεν έχει απόδοση για σύγχρονα παιχνίδια, τοποθετώντας το κάτω από τους ανταγωνιστές.
  • Το Legion Go λάμπει με μια όμορφη οθόνη 144 Hz.
  • Ο ογκώδης σχεδιασμός και τα σποραδικά χειριστήρια σημαίνουν ότι συνιστάται μόνο για παιχνίδια cloud και τίτλους indie.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Valve συγκλόνισε τον κόσμο των φορητών παιχνιδιών με την κυκλοφορία του διάσημου Steam Deck. Από τότε, πολλές άλλες εταιρείες έχουν βάλει τα δάχτυλά τους στον κόσμο των φορητών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένης της Lenovo.

Το ογκώδες πλαίσιο του Lenovo Legion Go, η χαμηλή απόδοση και η σημαντική τιμή του το τοποθετούν σαφώς κάτω από τα αντίστοιχα του στο χώρο φορητών υπολογιστών gaming. Αν αναζητάτε μια όμορφη οθόνη για παιχνίδια στο cloud και τίτλους indie πρώτα και κύρια, το Legion Go δεν θα σας απογοητεύσει. Αλλά δεν μπορώ να το προτείνω σε σχέση με το Steam Deck της Valve ή το ROG Allly της ASUS.

Lenovo Legion Go

650 $ 700 $ Εξοικονομήστε 50 $

Το Lenovo Legion Go είναι ένας φορητός υπολογιστής παιχνιδιών που ελέγχει ορισμένα από τα σημαντικά κουτιά, αλλά αποτυγχάνει να προσφέρει απόδοση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων τίτλων. Εάν ο στόχος σας είναι το gaming στο cloud ή η περιστασιακή απόλαυση indie, το Legion Go είναι μια λύση, αλλά όχι η καλύτερη δυνατή φορητή συσκευή.

Μάρκα Lenovo

Βάρος 1,88 λίβρες

Chipset AMD Ryzen Z1 Extreme

RAM 16 GB LPDDR5X

Αποθήκευση Έως 1TB

Οθόνη 144Hz 8,8 ιντσών QHD+

Ανάλυση εξόδου 2560×1600

Θύρες 2x USB-C 4.0

Μπαταρία 49,2 WHr

Λειτουργικό σύστημα Windows 11 Home

Πλεονεκτήματα

  • Όμορφη οθόνη 144Hz
  • Ικανοποιητικά χειριστήρια και κουμπιά
  • Ιδανικό για μη απαιτητικούς τίτλους indie

Μειονεκτήματα

  • Ελλιπής απόδοση
  • Βαρύ και ογκώδες σχέδιο
  • Σποραδική ρύθμιση ελέγχου

Ένα ογκώδες αλλά όμορφο σχέδιο και οθόνη

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Όταν πρόκειται για φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών, έχω τη μεγαλύτερη εμπειρία χρησιμοποιώντας το Steam Deck ως καθημερινό πρόγραμμα οδήγησης, οπότε αυτό θα συγκρίνω με το Legion Go της Lenovo. Διαθέτουν παρόμοιο σχέδιο με μερικές βασικές διαφορές, οι οποίες είναι αισθητές τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αίσθηση.

Πρώτα απ ‘όλα, μόλις πάρετε το Legion Go στα χέρια σας, θα νιώσετε ότι είναι αρκετά πιο ογκώδες από το Steam Deck της Valve. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως αντίθετο, αλλά ένιωθα πιο άνετα κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων περιόδων παιχνιδιού με την πιο λεπτή κατασκευή του Steam Deck.

Ικανοποιητικός, Σποραδικοί Έλεγχοι

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Όσον αφορά τα χειριστήρια, το Legion Go κάνει αρκετούς παραλληλισμούς με τη χειρολαβή της Valve με μερικές ανατροπές της Lenovo. Προσφέρει αριστερά και δεξιά κουμπιά σκανδάλης, κουμπιά αριστερού και δεξιού ώμου και μια σειρά από προσαρμόσιμα κουμπιά που επενδύουν το πίσω μέρος και τα πλαϊνά των χειριστηρίων σε ασύμμετρη διάταξη.

Η μπροστινή όψη του αριστερού χειριστηρίου διαθέτει ένα joystick, ένα τυπικό D-pad, ένα κουμπί LegionSpace και τα κουμπιά View και Menu. Η μπροστινή όψη του δεξιού χειριστηρίου προσφέρει κουμπιά ABXY, ένα δεύτερο joystick, ένα μικρό τετράγωνο trackpad και ένα κουμπί Γρήγορες ρυθμίσεις.

Πώς αισθάνονται όλα; Θα ξεκινήσω με τις συνήθεις πτυχές του ελεγκτή. Τα κουμπιά σκανδάλης αισθάνονται λίγο άκαμπτα, σχεδόν χτυπάνε και παρέχουν λίγο «ποπ» ήχο καθώς κατεβαίνουν προς τα κάτω και αναπηδούν. Εκτός και αν είστε λάτρης των πιο λεπτών ερεθισμάτων όπως σε ένα χειριστήριο Xbox One, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με αυτά. Δεν είναι στριμωγμένοι, δεν είχα ποτέ προβλήματα εισόδου που έλειψαν και σίγουρα δεν μένουν στη θέση τους.

  Πώς να βρείτε (και να κάνετε κύλιση σε) παλιά μηνύματα στο iPhone σας

Τα κουμπιά των ώμων ταιριάζουν σχεδόν με οποιοδήποτε χειριστήριο που έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ: κουμπιά με μικρό χρόνο ταξιδιού και ικανοποιητικό τραύμα.

Προς τα joysticks. Αυτά είναι μια μεγάλη νίκη για το Legion Go στα μάτια μου. Έχουν άνετο μέγεθος, ελαστικό και παρέχουν αρκετή αντίσταση ώστε να είναι δυνατές μικρές προσαρμογές χωρίς να παλεύετε με το δάχτυλό σας, εάν χρειαστεί να τα μετακινήσετε γρήγορα. Το να τους κάνετε κλικ είναι αρκετά εύκολο χωρίς τον φόβο να τους πιέσετε τυχαία. Επιπλέον, προσφέρουν μικρούς δακτυλίους προσαρμόσιμου φωτισμού RGB για να ανανεώσουν τη συνολική εμφάνιση της συσκευής χειρός.

Το D-pad δεν είναι τίποτα για να γράψω σπίτι. Είναι ένας τυπικός σταυρός με κλικ για πλοήγηση σε μενού και εδάφη εντός του παιχνιδιού. Ούτε κανένα σημαντικό πρόβλημα, οπότε το υπολογίζω ως ένα μικρό πλεονέκτημα. Τελευταία για την τυπική ρύθμιση του ελεγκτή, τα κουμπιά ABXY. αυτά είναι εξαιρετικά. Πιέζοντάς τα προς τα κάτω δίνει ένα ικανοποιητικό ποπ, είναι εύχρηστα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κολλώδεις ή χυλώδεις εισόδους.

Τώρα για κάποιο Legion Go feng shui.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Προερχόμενοι από ένα Steam Deck, θα παρατηρήσετε μερικά επιπλέον κουμπιά στα αποσπώμενα χειριστήρια τύπου Nintendo Switch. Αν και εκτιμώ το επιπλέον εύρος χρήσης, δεν μπορώ παρά να νιώθω ότι είναι άβολα τοποθετημένα και απλώς καταλήγουν να εμποδίζουν. Είναι επίσης ασύμμετρα, με το δεξί χειριστήριο να διαθέτει κουμπιά M1 και M2 κατά μήκος της πλευράς όπου στηρίζεται ο δείκτης σας και το αριστερό χειριστήριο να είναι γυμνό.

Προχωρώντας στην πίσω πλευρά κάθε χειριστηρίου, υπάρχουν δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά και στις δύο πλευρές. Ωστόσο, το αριστερό χειριστήριο έχει αυτά τα κουμπιά τοποθετημένα σε κατακόρυφο μοτίβο, ενώ η δεξιά πλευρά έχει ρυθμιστεί με οριζόντιο τρόπο. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο σωστό χειριστήριο που λειτουργεί ως ποντίκι όταν αποσπάται από την οθόνη, αλλά ποτέ δεν έπεσα στο αυλάκι να τα χρησιμοποιώ με συνέπεια λόγω της φαινομενικά σποραδικής διάταξής τους.

Στο κάτω μέρος της πίσω όψης κάθε χειριστηρίου υπάρχει ένα μικρό κουμπί που, όταν πατηθεί, σας επιτρέπει να τραβήξετε κάθε χειριστήριο μακριά από την οθόνη Switch style. Αυτή είναι μια διασκεδαστική ιδέα και ήταν ευχάριστο να παίζω χωρίς να χρειάζεται να κρατήσω ολόκληρο το βάρος του Legion Go, αλλά αποτελούσε ένα μικρό κλάσμα του χρόνου παιχνιδιού μου.

Τέλος, στο επάνω μέρος του δεξιού χειριστηρίου υπάρχει ένας μικρός τροχός κύλισης για πλοήγηση στο λειτουργικό σύστημα Windows. Αυτό είναι ένα ωραίο άγγιγμα, καθώς το trackpad δεν κάνει τη δουλειά του όσον αφορά τις γραμμές κύλισης και προσπαθώ να αποφεύγω τη χρήση της οθόνης αφής όπου είναι δυνατόν για να αποφύγω τη βρώμωση της οθόνης με δαχτυλικά αποτυπώματα.

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Συνολικά, τα χειριστήρια του Lenovo Legion Go έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα. Είναι ογκώδες και λίγο μπερδεμένο στη διάταξη, αλλά τα ίδια τα χειριστήρια αισθάνονται ικανοποιητικά στη χρήση. Θα επέλεγα ακόμα ένα ποντίκι Bluetooth για πλοήγηση μέσω εκτοξευτών και περιήγησης μέσων, αλλά οι είσοδοι ελεγκτών στα παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από βατές.

Μια πανέμορφη οθόνη παιχνιδιών χειρός

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Η εκπληκτική οθόνη QHD 8,8 ιντσών, 144 Hz του Legion Go είναι, κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη πτυχή του φορητού υπολογιστή. Είναι ζωντανό, ζωηρό και αρκετά μεγάλο για να απολαμβάνετε τους αγαπημένους σας τίτλους χωρίς να στραβίζετε τα μάτια σας για να διαβάσετε μικρό κείμενο.

  10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Kinsta για να φιλοξενήσετε ιστότοπους WordPress

Διαφωνώ με τον ρυθμό ανανέωσης των 144 Hz, καθώς όταν συζητήσω την απόδοση αργότερα, θα δείτε ότι στην πραγματικότητα περιορίζεστε στα 60 Hz στις περισσότερες περιπτώσεις. Απλώς δεν έχει το υλικό για να συμβαδίσει. Θα εξαντλήσει επίσης την μπαταρία αρκετά γρήγορα εάν έχετε τη φωτεινότητα και το ρυθμό ανανέωσης στο υψηλότερο άκρο.

Ωστόσο, αν αναζητάτε ζωντανά γραφικά χειρός, το Legion Go το βγάζει έξω από το πάρκο.

Η Lenovo σας συνδέει με συνδεσιμότητα

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Legion Go προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε. Δύο θύρες USB-C (και οι δύο ονομαστικές για PD 3.0, DP 1.4) για σύνδεση περιφερειακών, οθονών ή διανομέων USB-C, συσκευή ανάγνωσης καρτών microSD για επέκταση αποθήκευσης και σύνθετη υποδοχή ήχου 3,5 mm για ακουστικά. Δεν είχα πρόβλημα με τίποτα από αυτά. Όλα λειτουργούσαν όπως έπρεπε και δεν προκαλούσαν πονοκεφάλους.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι από το trackpad ή την οθόνη αφής (δεν νομίζω ότι κάποιος θα σας κατηγορήσει), απλώς συνδέστε ένα σε μια θύρα USB-C και περιηγηθείτε.

Είναι αυτή πραγματικά η απόδοση που προσφέρει;

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Όσον αφορά την απόδοση εντός του παιχνιδιού, πρέπει να ομολογήσω ότι με απογοήτευσε το Lenovo Legion Go. Πρώτα πράγματα πρώτα, αποφάσισα να δοκιμάσω τα όρια εκκινώντας το Starfield της Bethesda. Αυτό ήταν ένα μακρινό πλάνο, αλλά σκέφτηκα ότι θα το δοκιμάσω. Το παιχνίδι ξεκίνησε, αλλά μέχρι εκεί που μπορείτε να φτάσετε στο Legion Go.

Κοίταξα γύρω μου για μερικά οδοντωτά καρέ πριν κλείσει το Starfield χωρίς μήνυμα σφάλματος. Μετά από μερικές ακόμη προσπάθειες επανεκκίνησης του παιχνιδιού με το ίδιο αποτέλεσμα, το απέδωσα σε αδύνατον. «Αρκετά δίκαια», σκέφτηκα, πολλοί αυτόνομοι υπολογιστές πύργων δεν είναι καν ικανοί να τρέξουν έναν απαιτητικό τίτλο όπως το Starfield.

Σκέφτηκα ότι το Fallout 4 που κυκλοφόρησε το 2015 θα ήταν μεγαλύτερη της ταχύτητας του Legion Go, γι’ αυτό το ξεκίνησα μέσω του Steam, μόνο για να εκπλαγώ από το πόσο άσχημα λειτουργούσε σε υλικό gaming που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2023. Όταν εκκινείτε το Fallout 4, αυτό γίνεται αυτόματα εντοπίζει το υλικό της συσκευής σας και προσαρμόζει ανάλογα τις ρυθμίσεις στο παιχνίδι. Το Legion Go κέρδισε μια ρύθμιση εκκίνησης “Χαμηλής ποιότητας”. Όχι πολλά υποσχόμενο, αλλά πήδηξα ούτως ή άλλως.

Αμέσως μετά τη φόρτωση, μπορούσα να πω ότι το Legion Go δυσκολευόταν να συμβαδίσει. Σε ανάλυση 1200×800, χαμηλές ρυθμίσεις γραφικών και το Legion Go σε λειτουργία απόδοσης (σε αντίθεση με τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας), η συσκευή χειρός της Lenovo δεν μπορούσε να φτάσει κοντά στα 60 FPS. Αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στο ότι τα Windows εφάρμοσαν ένα κάλυμμα VSYNC κονσόλας στο FPS του Fallout 4, αλλά η προσπάθεια αναπαραγωγής άλλων παιχνιδιών AAA σε χαμηλή έως μέτρια ποιότητα, όπως το Lies of P, απέδωσε παρόμοια αποτελέσματα σκληρού, καυτού υλικού.

Τι γίνεται με τα αγαπημένα του Steam Deck που είναι λιγότερο έντονα γραφικά, όπως το Travelers Rest ή ο Dave the Diver; Ευτυχώς, αυτά έτρεχαν υπέροχα στο Legion Go, και είχα ενθουσιαστεί με τη φροντίδα των θαμώνων και την κατάδυση για θαλάσσια πλάσματα στα 60 FPS στη συσκευή χειρός gaming της Lenovo.

Όταν όλα ειπωθούν και γίνουν, θα εμπιστευόμουν το Legion Go με τις προσπάθειες παιχνιδιών cloud και μικρότερους τίτλους indie, αλλά δεν θα προσπαθούσα να τρέξω τους πιο πρόσφατους τίτλους AAA με αξιοπρεπείς επιδόσεις. Αυτό το καθιστά εξαιρετικό για περιστασιακά παιχνίδια σε βόλτες με αεροπλάνο και για χαλάρωση, αλλά απογοήτευση για παίκτες που θέλουν να απολαύσουν τίτλους με βαριά γραφικά όπως το Cyberpunk 2077.

  Πώς να ενσωματώσετε ένα βίντεο στο Google Slides

Windows με ένα άγγιγμα LegionSpace

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Το Lenovo Legion Go εκτελεί την έκδοση Windows 11 Home, κάτι που είναι καλά νέα όσον αφορά τη συμβατότητα. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Steam αποκάλυψε 66.292 διαθέσιμους τίτλους για Windows, σε σύγκριση με μόλις 13.610 παιχνίδια για macOS και 9.690 για SteamOS και Linux.

Ως επί το πλείστον, το Legion Go προσφέρει την τυπική εμπειρία υπολογιστή που βασίζεται σε Windows, με μια οικεία επιφάνεια εργασίας, γραμμή εργασιών, ρυθμίσεις και σχήμα πλοήγησης. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα που με μπερδεύει με λάθος τρόπο: το LegionSpace της Lenovo.

Αυτή η ενοχλητική επικάλυψη εμφανίζεται αμέσως μόλις συνδέεστε και πολλές φορές τυχαία για να μεταφέρετε ενημερώσεις υλικολογισμικού στο πρόσωπό σας χωρίς προτροπή. Προσπαθεί να λειτουργήσει ως κόμβος για όλα τα παιχνίδια και τις ρυθμίσεις σας σε ένα μέρος, και προς τιμήν του, είναι μια χαρά για αυτό. Το θέμα έγκειται στο πόσο αργά λειτουργεί και στην αδυναμία να το παρακάμψεις εύκολα. Απλώς επιτρέψτε μου να πάω στην επιφάνεια εργασίας μου για να κλάψω δυνατά!

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπόρεσα να βγω από το LegionSpace είναι να σύρω φυσικά προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία της οθόνης αφής. Καμία είσοδος επιφάνειας αφής ή το πάτημα του κουμπιού B δεν θα σας επιτρέψει να φύγετε. Μόλις περιηγηθείτε στο LegionSpace, η λειτουργία του Legion Go είναι μια βόλτα στο πάρκο, αρκεί να ξέρετε τον δρόμο σας γύρω από τα Windows.

Συμπαγής μπαταρία, αργή φόρτιση

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι βασικό συστατικό των φορητών υπολογιστών παιχνιδιών. Θέλετε αρκετό χυμό για να σας οδηγήσει σε μια περίοδο παιχνιδιού χωρίς να κολλήσετε σε μια πρίζα τοίχου, καθώς αυτό λίγο-πολύ ακυρώνει τον σκοπό ενός φορητού υπολογιστή. Το Legion Go προσφέρει σε αυτόν τον τομέα, κρατώντας συνήθως έως και δύο έως τρεις ώρες παιχνιδιού εντός του παιχνιδιού χωρίς να με χρειάζεται να πιάσω τον φορτιστή.

Η φόρτιση, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να κάνει με λίγο χτύπημα. Χρειάζονται περίπου μία ώρα και 45 λεπτά για να μεταβείτε από το 0% στο 100% χωρίς να χρησιμοποιήσετε το Legion Go για παιχνίδια. Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου μόνο για να καεί η συσκευή χειρός σε μία έως τρεις ώρες.

Ωστόσο, είναι βατό και εφόσον έχετε φορτιστή και πρίζα ή φορητή τράπεζα μπαταριών, καλό θα είναι να πηγαίνετε για ώρες.

Πρέπει να αγοράσετε το Lenovo Legion Go;

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Δεν μπορώ να προτείνω το Lenovo Legion Go έναντι άλλων φορητών υπολογιστών παιχνιδιών, ειδικά του Steam Deck OLED. Ενώ το Legion Go έχει κάποιες πραγματικά εξαργυρωτικές ιδιότητες, όπως μια ζωντανή οθόνη, ικανοποιητικές εισόδους ελεγκτή και ευπρόσδεκτες επιλογές συνδεσιμότητας, η ανεξέλεγκτη απόδοσή του το κρατά πίσω σε μεγάλο βαθμό.

Εάν δεν είστε λάτρης της Valve και θέλετε κάτι λίγο μεγαλύτερο από το ROG Allly, το Legion Go είναι κατάλληλο για gaming cloud και τίτλους με μικρότερη ένταση γραφικών. Τούτου λεχθέντος, έχετε καλύτερες επιλογές στον χώρο του φορητού υπολογιστή παιχνιδιών, ειδικά για τη ζητούμενη τιμή των 650 $.

Lenovo Legion Go

650 $ 700 $ Εξοικονομήστε 50 $

Το Lenovo Legion Go είναι ένας φορητός υπολογιστής παιχνιδιών που ελέγχει ορισμένα από τα σημαντικά κουτιά, αλλά αποτυγχάνει να προσφέρει απόδοση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων τίτλων. Εάν ο στόχος σας είναι το παιχνίδι στο cloud ή η περιστασιακή απόλαυση indie, το Legion Go είναι μια λύση, αλλά όχι η καλύτερη δυνατή φορητή συσκευή.

Μάρκα Lenovo

Βάρος 1,88 λίβρες

Chipset AMD Ryzen Z1 Extreme

RAM 16 GB LPDDR5X

Αποθήκευση Έως 1TB

Οθόνη 144Hz 8,8 ιντσών QHD+

Ανάλυση εξόδου 2560×1600

Θύρες 2x USB-C 4.0

Μπαταρία 49,2 WHr

Λειτουργικό σύστημα Windows 11 Home